0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Neda στις Ιανουαρίου 07, 2007, 02:06:25 amΕννοείται ότι απ'το σχολείο δεν είχαν ζητήσει κανέναν Π19 αλλά η πρωτοβάθμια έκανε το θάυμα της!Εννοείται ότι το σχολείο είχε ζητήσει ΠΕ19 γιατί από τη στιγμή που είναι ολοήμερο έχει υποχρεωτικά στο πρόγραμμα σπουδών του πληροφορική. Είναι σαν να λες ότι ένα καινούριο Λύκειο δεν είχε ζητήσει κανέναν μαθηματικό κι αυτοί οι τρελλοί από τη διεύθυνση τους έστειλαν.Όσο για το τι κάνεις τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Αρχικά παίρνεις τον έναν υπολογιστή και τον βάζεις στην αίθουσα που μπορούν να σου παραχωρήσουν (αν φυσικά υπάρχει). Αν αυτό γίνεται κι έχεις και την τύχη το σχολείο να έχει και projector προσπάθησε να βολευτείς για την ώρα με αυτά. Αλλιώς απλά θα κάνεις κατάληψη στο γραφείο των δασκάλων. Στη συνέχεια συνεννοήσου με τον υπεύθυνο του ολοημέρου και στείλτε αίτηση σε ότι τράπεζα και υπηρεσία υπάρχει εκεί κοντά μήπως και έχουν να σας στείλουν παλιά μηχανήματα (πιάνει αλλά δυστυχώς είναι συνήθως χρονοβόρο). Επίσης σε συνεννόηση πάντα με τον υπεύθυνο του ολοημέρου και το διεθυντή δοκίμασε να κάνεις μια κρούση για αγορά κάποιων υπολογιστών τόσο στο σύλλογο γονέων όσο και στη σχολική επιτροπή.Αν δεν πιάσουν αυτά και δεν βρεις καμιά καλύτερη ιδέα νομίζω ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή....Καλή τύχη κι ελπίζω να βοήθησα.
Εννοείται ότι απ'το σχολείο δεν είχαν ζητήσει κανέναν Π19 αλλά η πρωτοβάθμια έκανε το θάυμα της!
Παράκληση σε όσους είναι σε θέσεις ΠΛΗΝΕΤ: κάντε μια έρευνα από μόνοι σας στα σχολεία, δεν ξέρω τα δημοτικά κατά πόσον εμπίπτουν στα ΠΛΗΝΕΤ, αλλά φοβάμαι πως αν αφεθούν στην τύχη τους - επειδή συνήθως από χρονιά σε χρονιά αλλάζει ο υπεύθυνος εργαστηρίου-αν υπάρχει-θα αρχίσουν να διαλύονται και είναι κρίμα... δεν ξέρω, ειδικά τα καινούργια εργαστήρια τα "πονάω" και μου έχει τύχει να τα δω να κάθονται σκεπασμένα με σακούλες τα μηχανήματα, και να πηγαίνουν χαμένα...
Παράθεση από: spaceoddity στις Ιανουαρίου 10, 2007, 11:16:38 pmΠαράκληση σε όσους είναι σε θέσεις ΠΛΗΝΕΤ: κάντε μια έρευνα από μόνοι σας στα σχολεία, δεν ξέρω τα δημοτικά κατά πόσον εμπίπτουν στα ΠΛΗΝΕΤ, αλλά φοβάμαι πως αν αφεθούν στην τύχη τους - επειδή συνήθως από χρονιά σε χρονιά αλλάζει ο υπεύθυνος εργαστηρίου-αν υπάρχει-θα αρχίσουν να διαλύονται και είναι κρίμα... δεν ξέρω, ειδικά τα καινούργια εργαστήρια τα "πονάω" και μου έχει τύχει να τα δω να κάθονται σκεπασμένα με σακούλες τα μηχανήματα, και να πηγαίνουν χαμένα... Καλημέρα!!!!!!Τι είναι το ΠΛΗΝΕΤ βρε παιδιά; και ποιοι είναι οι υπύθυνοι των δικτύων των δημοτικών; Αν θέλει πχ ένα σχολείο να βάλει ADSL (όχι το δικό μου, παράδειγμα λέω γιατί το είδα να αναδέρεται παραπάνω) θα περιμένουν από μένα να το στήσω ή μπορώ να καλέσω κάποιον τεχνικό χωρίς να γίνω ρεζίλι και να νομίσουν ότι είμαι άσχετη; Ας εξηγήσει όποιος ξέρει κάτι περισσότερο!
Παράθεση από: Neda στις Ιανουαρίου 07, 2007, 02:06:25 amΕννοείται ότι απ'το σχολείο δεν είχαν ζητήσει κανέναν Π19 αλλά η πρωτοβάθμια έκανε το θάυμα της!Εννοείται ότι το σχολείο είχε ζητήσει ΠΕ19 γιατί από τη στιγμή που είναι ολοήμερο έχει υποχρεωτικά στο πρόγραμμα σπουδών του πληροφορική. Είναι σαν να λες ότι ένα καινούριο Λύκειο δεν είχε ζητήσει κανέναν μαθηματικό κι αυτοί οι τρελλοί από τη διεύθυνση τους έστειλαν.
Όσο για το τι κάνεις τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Αρχικά παίρνεις τον έναν υπολογιστή και τον βάζεις στην αίθουσα που μπορούν να σου παραχωρήσουν (αν φυσικά υπάρχει). Αν αυτό γίνεται κι έχεις και την τύχη το σχολείο να έχει και projector προσπάθησε να βολευτείς για την ώρα με αυτά. Αλλιώς απλά θα κάνεις κατάληψη στο γραφείο των δασκάλων. Στη συνέχεια συνεννοήσου με τον υπεύθυνο του ολοημέρου και στείλτε αίτηση σε ότι τράπεζα και υπηρεσία υπάρχει εκεί κοντά μήπως και έχουν να σας στείλουν παλιά μηχανήματα (πιάνει αλλά δυστυχώς είναι συνήθως χρονοβόρο). Επίσης σε συνεννόηση πάντα με τον υπεύθυνο του ολοημέρου και το διεθυντή δοκίμασε να κάνεις μια κρούση για αγορά κάποιων υπολογιστών τόσο στο σύλλογο γονέων όσο και στη σχολική επιτροπή.Αν δεν πιάσουν αυτά και δεν βρεις καμιά καλύτερη ιδέα νομίζω ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή....Καλή τύχη κι ελπίζω να βοήθησα.
δύο ασύνδετοι υπολογιστές τους οποίους θα χρησιμοποιούσα για μάθημα σε 10 παιδιά
Πολλά σωστά γράφτηκαν σε αυτή τη συζήτηση που δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά.Εγώ θα αρχίσω με γκρίνια. Η πληροφορική στα Δημοτικά μπήκε χωρίς κανέναν σχεδιασμό.Πρώτη μου χρονιά φέτος και μπήκα σε εργαστήρια (3) παρατημένα. Ίντερνετ ανύπαρκτο, ή απελπιστικά αργό. Καλώδια δικτύου να λείπουν. Χαλασμένοι routers από χρόνια. Εκτυπωτές με τελειωμένα μελάνια. Πολλές φορές υπολογιστές που με τα βίας σηκώνουν windows98. Όμως υπάρχουν και χειρότερα! Συνάδελφοι αναγκάζονται να κάνουν "μάθημα" με 1 υπολογιστή!...