*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια επαπειλούμενης κύησης  (Αναγνώστηκε 245655 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Άδεια επαπειλούμενης κύησης
« Απάντηση #98 στις: Ιουλίου 16, 2009, 08:19:51 pm »
Ακριβώς έτσι είναι.Όταν ήμουν σε γραφειο και είχα αναλάβει άδειες, την πρώτη φορά που ρώτησα τον προ
ϋστάμενο αν θα εγκρίνει έγγραφο επαπειλούμενης για να το προχωρήσω, μου απάντησε  να μην τον ξαναρωτήσω για τις συγκεκριμένες άδειες, να προχωράω τη διαδικασία και να τις πηγαίνω για να τις υπογράψει.
και βέβαια ποτέ καμια τέτοια άδεια δεν απορρίφθηκε ούτα από ΔΔΕ ούτε από υγεινομική ούτε κοιτάζαμε αν η συναδελφος πήρε το έγγραφο από τοπικο γιατρό.
μ' αυτό θέλω να δείξω ότι κανεις δεν είναι τόσο ανόητος που να μη δεχθεί αιτηση-έγγραφο για επαπειλούμενη άδεια.δεν διακινδυνεύουν τη θέση τους και.... όχι μόνο.
Τώρα τι έγινε στη συγκεκριμένη ΔΔΕ, δε γνωρίζω και δεν μπορώ να καταλάβω ???
Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας;;;;
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:57:40 »

Αποσυνδεδεμένος surviving innovation

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιουλίου 16, 2009, 08:32:59 pm »
Και όμως σε εμένα δεν έκαναν δεκτή από τη Διεύθυνση την γνωμάτευση από θεράποντα γιατρο

Γνωμάτευση από Δημόσιο νοσοκομείο προσκομίσατε, όπως προτείνεται στο μηνυμα της selas;

Επίσης, καλό είναι να ξέρετε ότι σε περίπτωση απουσίας από την έδρα σας, αναρρωτικές κλπ. άδειες δικαιολογούνται μόνο με γνωμάτευση της πλησιέστερης πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής (παρ.11/αρ.56 του ΔΚ).

Αποσυνδεδεμένος ZMOL

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Αυγούστου 03, 2009, 02:26:15 pm »
Δεν είχα προσκομίσει γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο, αλλά η κατοικία μου ήταν στο νησί. Η γνωμάτευση άπο ιδιώτη εγινε δεκτή τον πρώτο μήνα και μου την έκοψαν τον δευτερο μήνα από την υγιειονομική επιτροπή.. Με ειδοποίησε η υπάλληλος της δευτεροβαθμιας (η οποία ηταν απο της πιο εμπειρες και παλιές της Διεύθυνσης, δεν νομίζω ότι εκανε λάθος, εκτός νομου γινόταν δεκτή μόνο γνωμάτευση από Νοσοκιμείο). Αφου ξαναπήγε η γνωματευση στην επιτροπή μου την έκαναν δεκτή με τον όρο να φύγω από το νησι ή να παραμείνω στο Νοσοκομείο για όσο διαστημα ήθελα...(Είχα ακόμη ενα παιδί 2 ετών, δε μπορούσα να μείνω μέσα,  στο νησί με βοηθούσε ο συζυγος μου, που δε μπορούσε να μετακινηθεί λογω εργασίας. ) Παντως επιμένω ότι δεν παίρνεις ευκολα αδεια αν εχεις προβλημα. Ευτυχώς όλα καλά (αν και ήταν η δυσκολότερη περιοδος της ζωής μου..) και έχω μια υπέροχη κόρη. Σε καράβι δεν θέλω να ξαναμπώ...

Αποσυνδεδεμένος GTI

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Αυγούστου 03, 2009, 06:26:37 pm »
Επειδη το εψαξα το θεμα κι απ'οτι βλεπω το εχουν αναφερει πολλοι συναδερφοι,μπορεις να παρεις επαπειλουμενη αδεια κι απο ιδιωτη γιατρο και μετα περνας απο Υγιειονομικη επιτροπη.Δεν χρειαζεται να μπλεκουμε με δημοσια νοσοκομεια.Σου κοβονται γυρω στα 100 ευρω.Ειχα καποια προβληματα με την εγκυμοσυνη και δεν σκοπευω να το διακινδυνευσω για 2 μηνες που χρειαζομαι αδεια.Σιγουρα σε νησι θα διοριστω.Ασε με τη γριπη που κυκλοφορει

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:57:40 »

Αποσυνδεδεμένος yotar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Αυγούστου 04, 2009, 02:34:54 am »
Τη γνωμάτευση αυτή σε ποιά φάση την προσκομίζουμε? Κάνουμε δηλ. κανονικά την αίτηση διορισμού, περιμένουμε να βγουν τα αποτελέσματα ως προς τη δευτεροβάθμια που θα γίνει ο διορισμός μας, δηλώνουμε και σχολεία και αφού μας καλέσουν να παρουσιαστούμε πηγαίνουμε με το σχετικό έγγραφο??
Δεν υπάρχει δηλ.κάποια προθεσμία μέσα στην οποία να πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι δε θα υπηρετήσουμε, ώστε να φροντίσουν για αναπληρωτή?

Και κάτι άλλο: γίνεται να παρακολουθήσει κανείς τα ΠΕΚ και μετά να προσκομίσει γνωμάτευση για επαπειλούμενη κύηση?!

...Ε, και κάτι τελευταίο  ;D : Εγώ, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Νοέμβριο θα είμαι στον 8ο μήνα οπότε θα δικαιούμαι ούτως ή άλλως άδεια τοκετού. Αν διοριστώ κάπου σχετικά κοντά στον τόπο κατοικίας μου και θέλω σώνει και καλά(!) να υπηρετήσω αυτούς τους 2 μήνες (Σεπτέμβριο-Οκτώβριο) θα με βάλουν κανονικά σε τάξη ή θα απασχοληθώ σε κάποιο γραφείο?

Αποσυνδεδεμένος GTI

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Αυγούστου 04, 2009, 08:32:03 am »
Yotar ειμαστε περιπου ιδια περιπτωση.Εγω θα ειμαι τον Δεκεμβρη στον 8ο.Φανταζομαι οταν μαθουμε το μερος του διορισμου επικοινωνουμε με την διευθυνση,τους ενημερωνουμε για την περιπτωση μας,μας στελνουν τον αριθμο μητρωου για να αλλαξουμε ασφαλιση και να βγουμε επαπειλουμενη.Τωρα για τα ΠΕΚ εγω θα επιδιωξω να τα κανω στον τοπο μου κοντα γιατι ειναι αδυνατον να μετακινηθω.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Αυγούστου 04, 2009, 09:48:29 am »
Και κάτι άλλο: γίνεται να παρακολουθήσει κανείς τα ΠΕΚ και μετά να προσκομίσει γνωμάτευση για επαπειλούμενη κύηση?!
Λογικά ναι. Αλλά αν αυτό προσκομίσεις τη βεβαίωση το Σεπτέμβρη μετά την πρώτη φάση ΠΕΚ, δεν θα παρακολουθήσεις τη δεύτερη που γίνεται Οκτώβρη ή Νοέμβρη.
Αν διοριστώ κάπου σχετικά κοντά στον τόπο κατοικίας μου και θέλω σώνει και καλά(!) να υπηρετήσω αυτούς τους 2 μήνες (Σεπτέμβριο-Οκτώβριο) θα με βάλουν κανονικά σε τάξη ή θα απασχοληθώ σε κάποιο γραφείο?
Εξαρτάται από τον διευθυντή του σχολείου. Κατά πάσα πιθανότητα θα σε βάλουν σε τάξη, και όταν φύγεις με άδεια, θα ζητήσουν αναπληρωτή.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2009, 09:51:36 am από para5 »

Αποσυνδεδεμένος blethalassa

• Πλήρες μέλος
  • ...κύριε Κλεό, θα μας κάνεις τον ρέφερι ?
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Αυγούστου 04, 2009, 12:49:27 pm »

...Ε, και κάτι τελευταίο  ;D : Εγώ, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Νοέμβριο θα είμαι στον 8ο μήνα οπότε θα δικαιούμαι ούτως ή άλλως άδεια τοκετού. Αν διοριστώ κάπου σχετικά κοντά στον τόπο κατοικίας μου και θέλω σώνει και καλά(!) να υπηρετήσω αυτούς τους 2 μήνες (Σεπτέμβριο-Οκτώβριο) θα με βάλουν κανονικά σε τάξη ή θα απασχοληθώ σε κάποιο γραφείο?
[/quote]

θα σαι στο σχολε'ιο σου, αλλά όλα εξαρτώνται από το διευθυντή ο οποίος θα μπορούσε να σε έχει πιο χαλαρά αν έχει βέβαια προσωπικό αρκετό. θα μπορούσες να είσαι κάποιες ώρες στη γραμματεία ώστε να μην είσαι πολύ στην τάξη

με το καλό και να μην σε αγχώνει τίποτα , ευχαριστήσου αυτή την όμορφη περίοδο !

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Αυγούστου 04, 2009, 01:11:09 pm »
Επειδη το εψαξα το θεμα κι απ'οτι βλεπω το εχουν αναφερει πολλοι συναδερφοι,μπορεις να παρεις επαπειλουμενη αδεια κι απο ιδιωτη γιατρο και μετα περνας απο Υγιειονομικη επιτροπη.Δεν χρειαζεται να μπλεκουμε με δημοσια νοσοκομεια.Σου κοβονται γυρω στα 100 ευρω.Ειχα καποια προβληματα με την εγκυμοσυνη και δεν σκοπευω να το διακινδυνευσω για 2 μηνες που χρειαζομαι αδεια.Σιγουρα σε νησι θα διοριστω.Ασε με τη γριπη που κυκλοφορει

Κι εγώ φοβάμαι απίστευτα με τη γρίππη. Εμένα με κόβω να με καλούν με τους πρώτους ωρομίσθιους κατά τις αρχές Οκτώβρη, όταν δηλ. θα μπαίνω στην άδεια κύησης αφού έχω ΠΗΤ 4/12. Αλλά φοβάμαι έστω και το 10ήμερο να υπηρετήσω μήπως και κολλήσω τη γρίπη αφού λένε ότι μόλις ανοίξουν τα σχολεία θα γίνει χαμός. Τι προτείνετε οι πιο έμπειρες;;;
ἔστι δίκης ὀφθαλμός ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ

Αποσυνδεδεμένος blethalassa

• Πλήρες μέλος
  • ...κύριε Κλεό, θα μας κάνεις τον ρέφερι ?
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Αυγούστου 04, 2009, 05:09:35 pm »
καλό θα ναι να εξαντλήσεις κάθε δικαίωμα που έχεις ώστε να μην πας, ρώτα ΟΧΙ μόνο σε ΜΙΑ 2βαθμια αλλά και σε άλλη για διασταύρωση, τι μπορείς να κάνεις, πολλες φορές είναι άσχετος ο υπεύθυνος για τις άδειες και σου λέει βλακείες για να σε ξεφορτωθεί. Κατά τη γνώμη μου ξεκίνα από τώρα να το ψάχνεις...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2009, 05:11:15 pm από blethalassa »

Αποσυνδεδεμένος GTI

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Αυγούστου 04, 2009, 05:56:44 pm »
Tα ΠΕΚ μπορω να τα κανω στον τοπο μου λογω επαπειλουμενης εγκυμοσυνης??Την κανουν αυτην την εξυπηρετηση??Γνωριζει κανεις?

Αποσυνδεδεμένος yotar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Αυγούστου 04, 2009, 06:46:54 pm »
Tα ΠΕΚ μπορω να τα κανω στον τοπο μου λογω επαπειλουμενης εγκυμοσυνης??Την κανουν αυτην την εξυπηρετηση??Γνωριζει κανεις?

GTI δυστυχώς δε γίνεται :'(
Το ρώτησα κι εγώ στα ΠΕΚ της περιοχής μου γιατί ήθελα να ξεμπερδεύω φέτος και μου είπαν ότι γίνονται μόνο στον τόπο διορισμού...
Για να μη σε πάρω στο λαιμό μου βέβαια, ρώτα και στα ΠΕΚ της δικής σου περιοχής, αλλά φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύει παντού  :(

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Αυγούστου 04, 2009, 07:25:21 pm »
Ok blethalassa, ευχαριστώ. Έχεις δίκιο, πρέπει σιγά σιγά να αρχίσω να το ψάχνω. Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο: ο γιατρός μου είναι σε δημόσιο νοσοκομείο οπότε φαντάζομαι μ' αυτό είμαι ΟΚ. Μπορώ όμως να του ζητήσω το απαραίτητο δικαιολογητικό ΠΡΙΝ την έναρξη της σχολικής χρονιάς; Το λέω γιατί θα τον δω περίπου τέλη Αυγούστου όταν κατέβω Αθήνα γιατί μένω σε νησί. Ή πρέπει να έχει ημερομηνία κοντινή με την ημερομηνία της αίτησης που θα καταθέσω για άδεια;

χμμμ,,, μάλλον αυτά θα πρέπει να τα ρωτήσω στη β' βάθμια, ε;;;
ἔστι δίκης ὀφθαλμός ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ

Αποσυνδεδεμένος GTI

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Αυγούστου 04, 2009, 07:30:15 pm »
Δηλ. θα πρεπει να κανουμε τα ΠΕΚ και μετα να βγουμε επαπειλουμενη?Κι αν δεν μπορουμε να μετακινηθουμε?Τι γινεται?Του χρονου θα'μαστε σε αδεια ανατροφης.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182590
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)