0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
μήπως μπερδεύονται με τις μόνιμες;δεν το γνωρίζω αυτό περί νοσηλείας!εγώ πέρυσι!πέρυσι το τονίζω!είχα πάρει σύνολο 1 1/2 μήνα αναρρωτική και μετά είχα άδεια κύησης!δεν είχα τόσο σοβαρό πρόβλημα ώστε να νοσηλευτώ και το ικα δε μου ζήτησε κάποιο χαρτί να αναφέρει νοσηλεία!στην επιτροπή έστελνα δικό μου άτομο και τους έδινε το χαρτί του γιατρού μου από δημόσιο νοσοκομείομήπως είχες πάρει αναρρωτικές στο παρελθόν;και πέρα από κάποιες μέρες θέλουν χαρτί νοσηλείας;
Άρα για μια αναπληρώτρια έγκυο το μόνο που της μένει να κάνει είναι να διεκδικήσει τις 15 μέρες της αναρρωτικής + πόσες μέρες κανονικής άδειας δικαιούται; (7 νομίζω)
Για όσους γνωρίζουν από εργασιακά και δεν ασχολούνται περιστασιακά με αυτά, η άδεια επαπειλούμενης κύησης, όπως και η άδεια κύησης, η άδεια λοχείας και άλλες, κατατάσσονται στις άδειες μητρότητας και διαχωρίζονται από τις λοιπές αναρρωτικές άδειες. Αυτό ενημερωτικά, διότι η ερώτηση της συναδέλφου δεν αφορούσε την ιατρική πλευρά του θέματος, αλλά την εργασιακή και εργασιακά δεν αναγνωρίζεται άδεια επαπειλούμενης κύησης για τους αναπληρωτές και ως εκ τούτου δεν πληρώνεται και δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία της περιόδου αυτής.
Παράθεση από: jak_13 στις Δεκεμβρίου 27, 2012, 03:05:34 amΓια όσους γνωρίζουν από εργασιακά και δεν ασχολούνται περιστασιακά με αυτά, η άδεια επαπειλούμενης κύησης, όπως και η άδεια κύησης, η άδεια λοχείας και άλλες, κατατάσσονται στις άδειες μητρότητας και διαχωρίζονται από τις λοιπές αναρρωτικές άδειες. Αυτό ενημερωτικά, διότι η ερώτηση της συναδέλφου δεν αφορούσε την ιατρική πλευρά του θέματος, αλλά την εργασιακή και εργασιακά δεν αναγνωρίζεται άδεια επαπειλούμενης κύησης για τους αναπληρωτές και ως εκ τούτου δεν πληρώνεται και δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία της περιόδου αυτής.Αν είναι κάποιος σε αυτό το φόρουμ που ασχολείται με τα εργασιακά, αυτός μάλλον είναι η bitch Τώρα, η άδεια λόγω επαπειλούμενης κύησης είναι άδεια άναρρωτική, δηλαδή αφορά ένα ιατρικό πρόβλημα που έχει προκύψει στην κύηση της εγκύου, και όχι άδεια προστασίας της μητρότητας. Οι άδειες μητρότητας, που είναι οι κύησης (πριν την γέννα), λοχείας (μετά την γέννα) και ανατροφής (μετά την γέννα για την ανατροφή του παιδιού), δεν αφορούν κάποιο ιατρικό πρόβλημα και χορηγούνται σε όλες τις γυναίκες που κυοφορούν, άσχετα εάν η εγκυμοσύνη τους βαίνει καλώς ή όχι, σε αντίθεση με την επαπειλούμενης κύησης, η οποία χορηγείται μόνο στις περιπτώσεις όπου προκύπτει κάποιο ιατρικό πρόβλημα.Το εργασιακό κομμάτι δεν το ξέρω για τους αναπληρωτές, αλλά υποθέτω πως ισχύει αυτό που ανέφερε η bitch. Εάν δηλαδή οποιαδήποτε αναρρωτική άδεια άνω των 15 ημερών δεν προσμετράται στην προϋπηρεσία, αυτό σημαίνει ότι εάν μία αναπληρώτρια πάρει αναρρωτική άδεια πχ 1 μήνα, είτε λόγω προβλήματος στην κύηση, είτε επειδή έσπασε το πόδι της, τότε ως προϋπηρεσία θα πάρει μόνο 15 μέρες.