0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν προσλαμβάνεσαι να αναπληρώσεις κάποιον και αυτός γυρίσει ο λόγος της πρόσληψης δεν υπάρχει πια και λήγει αυτοδίκαια η σύμβαση σου.Αν υπάρχει κάπου αλλού κενό λογικό είναι να πας να αναπληρώσεις εκεί.Το να μην υπάρχει κενό και να μειώνετε το ωράριο των μονίμων για να κάθονται και εσύ να δουλεύεις είναι η λογική που οδήγησε την χώρα στην πτώχευση.Η περίπτωση των αποσπάσεων είναι άλλη περίπτωση.Η συγκεκριμένη περίπτωση μιλάει για αναπλήρωση πλήρους κενού το οποίο μόνο με αναπληρωτή πλήρους ωραρίου θα καλυπτόταν. Αφού επέστρεψε η εκπαιδευτικός ο αναπληρωτής ΦΕΥΓΕΙ από το σχολείο αφού δεν υπάρχει άλλο κενό και πάει όπου υπάρχει ανάγκη, αν δεν υπάρχει απολύετε.
κανονικά πρώτα συμπληρώνουν οι παλαιότεροι τις ώρες τους αλλά στην προκειμένη περίπτωση ή θα έφευγες από το σχολείο ή θα σε έβαζαν 21 ώρες παρανομώντας στο πρόγραμμα.Κερδίσατε όλοι, έχασε το δημόσιο. Ελλάδα.
Ρε παιδιά μιλήστε ξεκάθαρα:Εμένα με κάλεσαν αναπληρωτή, δεν ξέρω όμως αν αναπληρώνω κάποιον μόνιμο. Πρέπει μέχρι Δευτέρα να πάω και να μετακομίσω από το σπίτι μου.Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να με απολύσουν πριν τελειώσει η σχολική χρονιά;; Αν δεν υπάρχει κανένα κενό σε κανένα άλλο σχολείο και απειστρέψει ο μόνιμος που αναπλήρωνες υπάρχει πιθανότητα να απολυθείς;;Έχει γίνει ποτέ αυτό σε αναπληρτωτή;;
Όντως παιδιά, διευκρίνιστε το αυτό σας παρακαλώ, γιατί κι εμένα με καίει αυτό το θέμα. Αναπληρώνω μια μόνιμη, η οποία από οτι έμαθα θα επιστρέψει από την αναρρωτική μετά τα χριστούγεννα. Όταν ρώτησα στη διεύθυνση τι θα γίνει με εμένα όταν επιστρέψει, μου είπαν οτι δε θα χάσω τη θέση μου, αλλά δεν ξέρουν ακόμα που θα πάω. Από ερωτήσεις που έκανα και σε παλιότερους συναδέλφους, κατάλαβα οτι υπάρχει κι η εναλλακτική να πάει κάποιος εκ των δύο στο γραφείο, είτε ο μόνιμος είτε ο αναπληρωτής. Μ'αυτά που ακούω, όμως, δεν ξέρω τι να πιστέψω. Δε νομίζω οτι μας προσλαμβάνουν κι όταν γυρνάει ο μόνιμος, μας απολύουν. Είναι άδικο κάτι τέτοιο, γιατί αν ήταν η δουλειά για 2 μήνες, όπως προείπε κάποιος δε θα δεχόταν κανείς νομίζω να πάει.