*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια ανατροφής τέκνου  (Αναγνώστηκε 375001 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Άδεια ανατροφής τέκνου
« Απάντηση #476 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 10:27:35 am »

Όταν προσλαμβάνεσαι να αναπληρώσεις κάποιον και αυτός γυρίσει ο λόγος της πρόσληψης δεν υπάρχει πια και λήγει αυτοδίκαια η σύμβαση σου.
Αν υπάρχει κάπου αλλού κενό λογικό είναι να πας να αναπληρώσεις εκεί.

Το να μην υπάρχει κενό και να μειώνετε το ωράριο των μονίμων για να κάθονται και εσύ να δουλεύεις είναι η λογική που οδήγησε την χώρα στην πτώχευση.
Η περίπτωση των αποσπάσεων είναι άλλη περίπτωση.

Η συγκεκριμένη περίπτωση μιλάει για αναπλήρωση πλήρους κενού το οποίο μόνο με αναπληρωτή πλήρους ωραρίου θα καλυπτόταν. Αφού επέστρεψε η εκπαιδευτικός ο αναπληρωτής ΦΕΥΓΕΙ από το σχολείο αφού δεν υπάρχει άλλο κενό και πάει όπου υπάρχει ανάγκη, αν δεν υπάρχει απολύετε.
Καταρχάς στην σύμβαση που υπογράφει ο αναπληρωτής δεν αναγράφεται ποιόν αναπληρώνει. Στο σχολείο που είμαι εγώ λείπουν με απόσπαση δύο καθηγήτριες του κλάδου. Έχουν κληθεί αντίστοιχα 2 αναπληρωτές. Ποίος υποτίθεται ότι αναπληρώνει ποιά, ώστε να τεθεί θέμα αποχώρησης του αν η μόνιμη επιστρέψει; Σε κάθε περίπτωση εφόσον γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός θα επέστρεφε μέσα στον Νοέμβριο, δεν υπήρχε λόγος να ζητήσουν αναπληρωτής για 2 μήνες. Και αν το "δημόσιο" κόπτεται τόσο για το να μην χαθεί ούτε μία ώρα μάθημα ας της έλεγαν να επιστέψει ένα μήνα νωρίτερα από την άδεια της, και ας εξετάσει γενικότερα με ποιά κριτήρια δίνει τις αποσπάσεις και τις άδειες στους μόνιμους. Γιατί το κράτος έπεσε έξω καταρχήν από μόνιμους εκπαιδευτικούς που τη μία μέρα διορίστηκαν και την επόμενη ήταν άφαντοι. Η κλήση του αναπληρωτή είναι μόνο παρεπόμενο της στρεβλής κατάστασης στην διαχείριση του μόνιμου προσωπικού.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:13:11 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #477 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 10:31:35 am »
Απ' ότι καταλαβαίνω, εάν ο karxarias29 απολυόταν, όπως λέτε συνάδελφοι πως έπρεπε να γίνει, από το σχολείο, θα μέναν κάποιες ώρες ακάλυπτες. Αυτές πως ακριβώς θα ήταν σωστό να καλύπτονταν; Να κινούταν σήμερα η διαδικασία για πρόσληψη ΑΜΩ αφήνοντας το σχολείο κάποιες μέρες με κενά (μέχρι να γίνει η "αλλαγή φρουράς") και να άλλαζαν καμιά δεκαριά μαθήματα καθηγητή λίγο πριν τα χριστούγεννα;

Η εκπαίδευση συνάδελφοι δεν είναι σακούλι και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι φασούλια να τα μετρήσεις, να τα πας από δω, να τα πας από κει, να τα χεις ακριβώς. Ένα κράτος που θέλει να λέει πως επενδύει στην εκπαίδευση ΟΛΩΝ των παιδιών του πρέπει να το πάρει απόφαση πως οι εκπαιδευτικοί του θα ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΝ. Γιατί δεν γίνεται να συμπληρώνει ωράριο ο εκπαιδευτικός στα κορφοβούνια, ούτε στα νησάκια που είναι μία κουτσουλιά. Γιατί πρέπει να υπάρχουν εκπαιδευτικοί με ελεύθερες ώρες stand by για να καλύπτουν ΑΜΕΣΑ τα κενά που μπορεί να προκύψουν.
Αλλιώς.... κλείνεις τα σχολεία στα κορφοβούνια και τα νησάκια, αφήνεις τα εκεί παιδιά πρακτικά αμόρφωτα, και αποδέχεσαι το γεγονός ότι η ροή των μαθημάτων σε κάποιο σχολείο μπορεί να θυμίζει λόξυγκα από τα κενά. Χμμμμ, για στάσου. Αυτό δεν γίνεται τώρα;

Αποσυνδεδεμένος kafi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #478 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 10:48:32 am »
Καλημέρα! Θα ήθελα να κάνω και' γω μία ερώτηση που διαφορορποιείται ελαφρώς από την αρχική. Αν η μόνιμη εκπαιδευτικός επιστρέψει από άδεια ανατροφής αλλά δεν έχει οργανική, μπορεί να απαιτήσει να φύγει η αναπληρώτρια από το σχολείο που βρίσκεται,στο οποίο θα έστελναν αυτή κανονικά; Και μάλιστα όταν της έχουν δώσει ήδη(της μόνιμης) ώρες στα γραφεία της δευτεροβάθμιας;

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #479 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 01:34:04 pm »

κανονικά πρώτα συμπληρώνουν οι παλαιότεροι τις ώρες τους αλλά στην προκειμένη περίπτωση ή θα έφευγες από το σχολείο ή θα σε έβαζαν 21 ώρες παρανομώντας στο πρόγραμμα.
Κερδίσατε όλοι, έχασε το δημόσιο. Ελλάδα.

Όταν προσλαμβάνεσαι να αναπληρώσεις κάποιον και αυτός γυρίσει ο λόγος της πρόσληψης δεν υπάρχει πια και λήγει αυτοδίκαια η σύμβαση σου.
Αν υπάρχει κάπου αλλού κενό λογικό είναι να πας να αναπληρώσεις εκεί.

Το να μην υπάρχει κενό και να μειώνετε το ωράριο των μονίμων για να κάθονται και εσύ να δουλεύεις είναι η λογική που οδήγησε την χώρα στην πτώχευση.
Η περίπτωση των αποσπάσεων είναι άλλη περίπτωση.

Η συγκεκριμένη περίπτωση μιλάει για αναπλήρωση πλήρους κενού το οποίο μόνο με αναπληρωτή πλήρους ωραρίου θα καλυπτόταν. Αφού επέστρεψε η εκπαιδευτικός ο αναπληρωτής ΦΕΥΓΕΙ από το σχολείο αφού δεν υπάρχει άλλο κενό και πάει όπου υπάρχει ανάγκη, αν δεν υπάρχει απολύετε.

Επειδή είδα ότι η περίπτωσή μου παρά λίγο να δημιουργήσει... πτώχευση του δημοσίου,  :P να διευκρινίσω μερικά πραγματάκια.
1. Δεν ξέρω ποιον ακριβώς αναπληρώνω, γιατί έχει τύχει να είμαι σε σχολείο όπου το 1/3 του συλλόγου είναι πολύτεκνοι. ::)
2. Το αρχικό σενάριο ήταν να της δώσω εγώ τις περισσότερες ώρες μου και να καλύψω το δικό μου ωράριο σε άλλο σχολείο. Επειδή, όμως, έχει τύχει εγκυμοσύνη σε συνάδελφο άλλης ειδικότητας, η οποία, δυστυχώς, έχει μάθημα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:13:11 »

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #480 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 03:01:25 pm »

Θα το πω άλλη μια φορά, πρώτα συμπληρώνουν το ωράριο τους οι μόνιμοι και με σειρά αρχαιότητας (ανάληψη υπηρεσίας) και μετά οι αναπληρωτές με τον ίδιο τρόπο.

Η κατανομή μαθημάτων δεν ευνοεί αναπληρωτές που ήρθαν αφού είχε αρχίσει την χρονιά.

Αν η αναπλήρωση έγινε σε μόνιμο που έφυγε αφού είχε πάρει ωράριο τότε ο αναπληρωτής παίρνει το ωράριο του μόνιμου για να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα.

Κανονικά συνάδελφε shark έπρεπε να πας σε άλλο σχολείο (εφόσον υπάρχουν ανάγκες) και να καλύψουν το κενό τις μελλοντική αδειούχος όταν θα έρθει η ώρα εκείνη με άλλο αναπληρωτή. Αν υπάρχουν κενές ώρες σε άλλο σχολείο όπως είπες  και αυτές δεν καλύπτονται γιατί κάποιους μόνιμους βολεύει να σε έχουν εκεί και να έχουν μειωμένο επαναλαμβάνω ότι είναι αυτό που μας οδήγησε εκεί μας οδήγησε.
Το ότι ευνοήθηκες το εννοούσα στην περίπτωση που σε έστελναν σε 2 διαφορετικά σχολεία ή ακόμα και στο απευκταίο να απολυόσουν.

happines  ο συνάδελφος κάλυπτε πλήρες κενό οπότε αν απολυόταν αφού γύρισε ο μόνιμος δεν θα υπήρχαν ώρες ακάλυπτες, θα τις κάλυπτε ο μόνιμος.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #481 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 03:01:35 pm »
Όπως και να έχει, στις περιπτώσεις που ο αναπληρωτής καλείται να καλύψει το κενό μόνιμου συναδέλφου, ο οποίος όμως είναι προγραμματισμένο και επομένως γνωστό ότι θα επιστρέψει πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, πολύ δε περισσότερο 2 μήνες μετά την έναρξη της, η Διεύθυνση και το σχολείο οφείλουν να τον ενημερώσουν ότι θα τον χρειαστουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε ο ίδιος να κρίνει αν θελει και τον συμφέρει να δεχθεί την πρόσληψη. Ας καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους και όχι με αναλώσιμα υλικά, κάτι που πολύ σύντομα ξεχνάνε και οι ίδιοι οι αναπληρωτές όταν μονιμοποιούνται.

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #482 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 10:02:03 pm »
Ρε παιδιά μιλήστε ξεκάθαρα:

Εμένα με κάλεσαν αναπληρωτή, δεν ξέρω όμως αν αναπληρώνω κάποιον μόνιμο. Πρέπει μέχρι Δευτέρα να πάω και να μετακομίσω από το σπίτι μου.

Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να με απολύσουν πριν τελειώσει η σχολική χρονιά;;

Αν δεν υπάρχει κανένα κενό σε κανένα άλλο σχολείο και απειστρέψει ο μόνιμος που αναπλήρωνες υπάρχει πιθανότητα να απολυθείς;;

Έχει γίνει ποτέ αυτό σε αναπληρτωτή;;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #483 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 10:13:30 pm »
εγώ πάντως ΔΕΝ απολύθηκα όταν επέστρεψε η μόνιμη που αναπλήρωνα. Με πήγανε σε άλλο σχολείο όπου έκανα μισές ώρες μάθημα και τις άλλες μισές γραμματειακή υποστήριξη ( αλλά, μη γελάσετε, πράγματι έκανα γραμματειακή υποστήριξη.... Τρελλό πρωτόκολλο και αλληλογραφία και βεβαιώσεις και απ΄όλα.....Σούπερ πέρασα πάντως). Δε νομίζω πάντως ότι προβλέπεται η απόλυση του αναπληρωτή - επειδη η σύμβασή του είναι ως το τέλος του διδακτικού έτους. Αντίθετα, στον ωρομίσθιο η απόλυση είναι πράγματι αυτοδίκαιη.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #484 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 10:20:02 pm »
Ρε παιδιά μιλήστε ξεκάθαρα:

Εμένα με κάλεσαν αναπληρωτή, δεν ξέρω όμως αν αναπληρώνω κάποιον μόνιμο. Πρέπει μέχρι Δευτέρα να πάω και να μετακομίσω από το σπίτι μου.

Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να με απολύσουν πριν τελειώσει η σχολική χρονιά;;

Αν δεν υπάρχει κανένα κενό σε κανένα άλλο σχολείο και απειστρέψει ο μόνιμος που αναπλήρωνες υπάρχει πιθανότητα να απολυθείς;;

Έχει γίνει ποτέ αυτό σε αναπληρτωτή;;

πήγαινε

Αποσυνδεδεμένος linda

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #485 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 10:21:11 pm »
Όντως παιδιά, διευκρίνιστε το αυτό σας παρακαλώ, γιατί κι εμένα με καίει αυτό το θέμα. Αναπληρώνω μια μόνιμη, η οποία από οτι έμαθα θα επιστρέψει από την αναρρωτική μετά τα χριστούγεννα. Όταν ρώτησα στη διεύθυνση τι θα γίνει με εμένα όταν επιστρέψει, μου είπαν οτι δε θα χάσω τη θέση μου, αλλά δεν ξέρουν ακόμα που θα πάω. Από ερωτήσεις που έκανα και σε παλιότερους συναδέλφους, κατάλαβα οτι υπάρχει κι η εναλλακτική να πάει κάποιος εκ των δύο στο γραφείο, είτε ο μόνιμος είτε ο αναπληρωτής. Μ'αυτά που ακούω, όμως, δεν ξέρω τι να πιστέψω. Δε νομίζω οτι μας προσλαμβάνουν κι όταν γυρνάει ο μόνιμος, μας απολύουν. Είναι άδικο κάτι τέτοιο, γιατί αν ήταν η δουλειά για 2 μήνες, όπως προείπε κάποιος δε θα δεχόταν κανείς νομίζω να πάει.

Αποσυνδεδεμένος dimitra68

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #486 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 11:52:36 pm »
μην ανησυχεις εισαι στη διαθεση του γραφειου που σημαινει οτι σε τοποθετει οπου υπαρχουν αναγκες!δεν πας σπιτι σου !
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Αποσυνδεδεμένος jamais

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #487 στις: Δεκεμβρίου 04, 2010, 01:00:34 am »
Όντως παιδιά, διευκρίνιστε το αυτό σας παρακαλώ, γιατί κι εμένα με καίει αυτό το θέμα. Αναπληρώνω μια μόνιμη, η οποία από οτι έμαθα θα επιστρέψει από την αναρρωτική μετά τα χριστούγεννα. Όταν ρώτησα στη διεύθυνση τι θα γίνει με εμένα όταν επιστρέψει, μου είπαν οτι δε θα χάσω τη θέση μου, αλλά δεν ξέρουν ακόμα που θα πάω. Από ερωτήσεις που έκανα και σε παλιότερους συναδέλφους, κατάλαβα οτι υπάρχει κι η εναλλακτική να πάει κάποιος εκ των δύο στο γραφείο, είτε ο μόνιμος είτε ο αναπληρωτής. Μ'αυτά που ακούω, όμως, δεν ξέρω τι να πιστέψω. Δε νομίζω οτι μας προσλαμβάνουν κι όταν γυρνάει ο μόνιμος, μας απολύουν. Είναι άδικο κάτι τέτοιο, γιατί αν ήταν η δουλειά για 2 μήνες, όπως προείπε κάποιος δε θα δεχόταν κανείς νομίζω να πάει.

Οταν επιστρέφει ο/η μόνιμος/η ο/η αναπληρωτής/τρια  είτε πάει στο γραφείο είτε αναπληρώνει κενό σε άλλο σχολειο.
Αυτο συνέβη σε φίλη μου αναπληρώτρια περισυ.
The day the child realizes that all adults are imperfect,
she/he becomes an adolescent.
The day she/he forgives them she/he becomes an adult.

Αποσυνδεδεμένος daffodils

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #488 στις: Δεκεμβρίου 04, 2010, 12:25:26 pm »
πρόσφατα ρώτησα για το ίδιο θέμα, επειδή υπήρχε περίπτωση να μου συμβεί, στη διεύθυνση α Αθήνας. Εκεί μου είπαν ότι σύμφωνα με τη διαδικασία¨πρώτα επιστρέφεις στο γραφείο που ανήκεις και ελέγχουν εκείνοι αν υπάρχουν κενά στην περιοχή τους. 'Επειτα γίνεται το ίδιο με τα άλλα γραφεία της ίδιας περιφέρειας (στην περίπτωσή μου Α Αθήνας) και αν και πάλι δε βρεθεί κενό μένεις για λίγο στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Αν για κάποιο διάστημα δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης έχουν το δικαίωμα να σε απολύσουν!!!!! Ωστόσο αυτό δεν έχει συμβεί, κάτι για το οποίο με διαβεβαίωσαν και από τη διεύθυνση αλλά και παλιότεροι συνάδελφοι.
To see the World in a Grain of Sand And Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος guest1234

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #489 στις: Απριλίου 02, 2011, 05:24:03 pm »
Καλησπέρα.
Είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπσης
και η σύζυγός μου εργάζεται ως μισθωτή υπάλληλος στον
ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και έτσι δεν
δικαιούται την 6μηνη άδεια μητρότητας του ΟΑΕΔ.
Πριν λίγο καιρό αποκτήσαμε και δεύτερο παιδί.
Θέλω λοιπόν να ρωτήσω κάτι διότι έχω ψιλοαπογοητευτεί.
Ο εργοδότης της συζύγου μου δέχτηκε να της χορηγήσει αντί
για το μειωμένο ωράριο, άδεια θηλασμού συνολικής διάρκειας 3,5 μηνών
με αποδοχές.
Ρωτάω λοιπόν το εξής. Αν η γυναίκα μου πάρει αυτούς τους 3,5
μήνες ανατροφής, εγώ θα δικαιούμαι βάσει του άρθρου 53 του Δημ/κού Κώδικα το υπόλοιπο των 5,5 μηνών ;
Στο 1ο μας παιδί η σύζυγος είχε πάρει μειωμένο ωράριο για 18 μήνες,αντί για 3,5 μήνες άδεια.
Έτσι εγώ ζήτησα από την Δνση

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182571
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144