0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όμως, όταν δεν είναι η κλασική μορφή και δεν αναφέρεται ως ειδική περίπτωση στο σχολικό βιβλίο, καλό είναι να μην μπαίνει σε επίπεδο ασκήσεων στις εξετάσεις.
Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις πλάγιων ερωτήσεων με γνωστικά ρήματα μπορεί να είναι κλασικός πλάγιος λόγος. Όταν λχ κάποιος πει "δεν ξέρω τι να κάνω ", στην ουσία λέει "αναρωτιέμαι τι να κάνω". Μεταφέρει, δηλαδή, δικό του εσωτερικό ερώτημα.
Οι θεματοδότες δεν γνωρίζουν Αρχαία και Λατινικά ... ;"Είναι απαράδεκτο να είναι εισηγητές θεμάτων, υπεύθυνοι για ό,τι δίνεται στα παιδιά, άνθρωποι που αγνοούν βασικές γνώσεις γύρω από τον πλάγιο λόγο, κι ωστόσο επιμένουν να θέτουν ερωτήσεις πάνω σ' αυτό το σημαντικό και λεπτότατο κεφάλαιο του συντακτικού.
*Έχει συμβεί με τους υπεύθυνους του ψηφιακού βοηθήματος, στους οποίους επισημάνθηκε από συμμετέχοντα στην ομάδα τους (όχι όμως στη συγγραφή του πλαγίου λόγου) ότι η τροπή της οριστικής παρατατικού σε απαρέμφατο ενεστώτα είναι λάθος. Δεν το δέχονταν και μόνο μετά από καιρό και επιμονή του άλλου, τελικά το έψαξαν περισσότερο και το άλλαξαν, μάλλον πέρυσι.