0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σίγουρα μέσα είναι επίσης ενεργητική σε παθητική και το αντίστροφο ,η εκφορά του σκοπού χωρίς όμως την γερουνδιακή έλξη, μετατροπή υποθετικού λόγου (απλού ή εξαρτημένου) σε άλλο είδος. Δεν αποκλείεται κατα την γνώμη μου μιας που ειναι μεσα η θεωρία του συντακτικού στο κείμενο 33 να ζητηθεί κάτι με παθητικη περιφραστική συζυγία και μετατροπη σε debeo+απαρέμαφατο..
Σίγουρα θα πέσουν τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας του μαθήματος. Νομίζω ότι το 90 θα ειναι μεγαλη επιτυχία φέτος. Εγώ έχω ξεκινήσει τους μαθητές μου που κανω ιδιαίτερα από φέτος. Με σκοπό να βγει ολη η γραμματική
Καλημέρα. Απαντώ εδώ καλύτερα ώστε να το δουν όλοι. Συντακτικές μετατροπές....Αλληλοπάθεια,αυτοπάθεια,χρονικές προτάσεις,τροπή ιδιόμορφης αφαιρετικής απόλυτης σε πρόταση,απαγόρευση,β όρος σύγκρισης, τόπος και χρόνος πως εκφέρονται, αιτιολογικές προτάσεις- τελικές-επιρρ.συμπερασμ.Από 39 έως 42 κείμενο έχουμε εναντιωματικές, απλές μόνο παραβολικές και αναφορικές λόγω κειμένου 42 που ζητούν μετάφραση.Ευθείες και πλάγιες ερωτηματικές προτάσεις, βουλητικές. Άρα από πλάγιο λόγο αν δοθεί καμία απλή πρόταση μόνο να μετατραπεί σε απαρέμφατο. Δεν μπορεί να τεθεί κάτι άλλο. Ανάλυση μετοχών, σύμπτυξη προτάσεων εντός επίσης.Ελπίζω να διαφώτισα.Αν τοποθέτησα και γραμματικά φαινόμενα δεν πειράζει.Είναι πρωί και δεν κοιμήθηκα καλά. Αν κάποιος διαφωνεί σε κάτι να μου το πει.