Dwrina και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω ότι είναι ορθή.Αλλά έχω μάθημα τώρα και δεν είμαι σίγουρη.Ας απαντήσουν και άλλοι συνάδελφοι. Είχα κενό μια ώρα και είμαι κουρασμένη.
καλησπέρα , παραθέτω ένα περίοδο λόγου με την αντίστοιχη σύμπτυξή του σε μετοχή. Cassius servos inclamavit et de homine eos interrogavit -> Cassius servos inclamatos de homine eos interrogavit. Συνημμένη στο αντικείμενο servos. Το θέμα είναι πως με ρώτησαν πως καταλαβαίνω ότι είναι συνημμένη στο αντικείμενο και όχι στο υποκείμενο;;; Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ;
σε ευχαριστώ πολύ Sali, με βοήθησες πολύ! έχω ακόμη μια απορία. Αναφέρομαι πάλι σε συμπύκνωση πρόταση σε μετοχή. Η πρόταση είναι η εξής: Cassius iterum se somno dedit eandem speciem somniavit. Στο βοήθημα της Ελληνοεκδοτικής αναφέρει πως πρέπει να τρέπουμε την σύνταξη σε παθητική και μετά να συμπτύξουμε την πρόταση. -> Cassius iterum somno datus est eandemque speciem somniavit. -> Cassius iterum somno datus eandem speciem somniavit. Ο λόγος που το κάνει έτσι , είναι αυτό που μου ανελυσες προηγουμένως ;