Dwrina και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φυσικά. Αυτό μου είχε διαφύγει. Ευχαριστώ, HIEPOMNEMON! ΥΓ. Γιατί όχι HIERO-;
Είναι στο αρχαϊκό (ελληνικό) αλφάβητο (από επιγραφή στους Δελφούς)... Μετά τη μεταρρύθμιση του 403 π.Χ. θα ήταν ΙΕΡΟΜΝΗΜΩΝ
Συνάδελφοι πως θα χαρακτηρίζατε τα θέματα των Λατινικών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές;
2. Το cui πρόσεξα ότι χαρακτηρίζεται γενικώς (και στο βιβλίο του καθηγητή, σελ. 88) ως δοτική προσωπική κτητική, και, ασφαλώς, έτσι έπρεπε να την γράψουν τα παιδιά. Ας γκρινιάξω όμως λίγο. Για το "κτητική" συμφωνώ φυσικά· αλλά προσωπική από πού κι ως πού; Από πού κι ως πού δηλαδή η λ. diaeta δηλώνει πρόσωπο; Κουβέντα να γίνεται...
στις ασκησεις με τους επιθετικους προσδιορισμους βλέπω ποικίλλες απαντησεις στο διαδικτυοvela praetenta:quae praententa sunt ή erantficum praecocem :quae praecox est ή erat ή fuit τι από ολα ειναι το σωστό ; ή έχουμε παραπάνω από μια σωστή απάντηση;
@pantelis9898Προσωπική μου άποψη και εντύπωση είναι ότι από το σχολικό βιβλίο προκύπτει η δυνατότητα να εξαγγελθεί χωρίς κανένα μόριο και νομίζω πως αυτός ο τρόπος θα είναι ένας από αυτούς που θα θεωρηθεί σωστός.
Ακριβώς , να εξαγγελθεί και όχι να εισαχθεί , όπως ζητά η εκφώνηση.