0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λυπάμαι που στο λέω αλλά όταν επαναστάτησα μόνο 4 μαθητές με στοιρίξανε. Οι υπόλοιποι δεν ενδιαφέρονταν για μάθηση. Από τους 17 μόνο οι τρείς δώσανε για πιστοποίηση η άλλοι πάνε βόλτα. Όσο θλιβερό και να ακούγετε δυστυχώς είναι η αλήθεια. Πως αυτά τα παιδιά θα επαναστατούν για περισσότερα δικαιώματα
Ξέρεις ποιο είναι το επάγγελμά μου και νομίζεις ότι το όνειρο ζωής όλων όσων συζητάνε εδώ μέσα είναι να "διοριστεί" και μετά να παλεύει σε ποιο σχολείο θα πάρει απόσπαση για να τα ξίνει περισσότερο ή λιγότερο;Τόσο τελικά κόμπλεξ έχουν μερικοί για το πως τους βλέπει ο κόσμος γιατί έχει κατάλαβει πια τι γίνεται στο χώρο της εκπαίδευσης;Πρέπει να πούμε το άσπρο μαύρο για να μην παρεξηγηθούν κάποιοι;Ευτυχώς όμως δεν είναι όλοι οι μόνιμοι έτσι. Είμαστε σε φορουμ για τα ΙΕΚ και καλό είναι να μιλάμε για αυτά, για το προσωπικό του, για την μριοδότηση, για τα ωρομίσθια για τα προγράμματα και ότι τα αφορούν. Απλά είπα ότι οι μόνιμοι παρακαλάνε για να πάνε σε ΣΔΕ γιατί τα ξύνουν εκεί αλλά το ΙΕΚ τους χαλάει γιατί θέλει παραπάνω δουλειά και προετοιμασία.Είναι αποψή μου και δεν αλλάζει όσο και να σε χαλάει.Επάνω σε αυτό δεν σε είδα να σχολιάζεις. Πες ότι στα ΣΔΕ πάω για να προσφέρω να κουραστώ παραπάνω και να δουλέψω 23 ώρες!Θα γελάνε όσοι ξέρουν.Εξάλλου αφού με θεωρείς λίγο μη μου απαντάς.
Αν θέλεις τη γνώμη μου, θα πρέπει να αλλάξουν την προκύρηξη. Θα έπρεπε να προηγούνται οι άνεργοι. Κάποιος που είναι είτε μόνιμος, είτε δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα ως εκπαιδευτικός (φροντιστήριο κτλ), είτε είναι αναπληρωτής/ωρομίσθιος, θα έπρεπε να δουλεύει μόνο αν δεν υπάρχουν άνεργοι που να ενδιαφέρονται για την ειδικότητα αυτή. Μοναδική εξαίρεση θα έπρεπε να αποτελεί κάποιος που δουλεύει επαγγελματικά σε κάποια ειδικότητα (όχι σαν καθηγητής) ώστε να τους μεταδώσει την εμπειρία της εργασίας του.Αν δεν κάνω λάθος κάπου το είχαν εφαρμόσει αυτό (ΕΠΑΣ ή ΙΕΚ ΟΑΕΔ, δεν είμαι σίγουρος), αλλά θα έπρεπε να το καθιερώσουν.
Αν τα ξύνουν οι μόνιμοι στα ΣΔΕ τότε τα ξύνουν και οι ωρομίσθιοι, σωστά?Εγώ φέτος πήγα δεν ξέρω. Εσύ που έχεις δουλέψει, μάλλον αυτό θα έκανες.
είχα μια χρονιά έναν μόνιμο συνάδελφο, που είχε 8 ώρες την εβδομάδα. Εγώ, η τυχερή, είχα 15. Ο συνάδερφος έρχονταν σχολείο 2 φορές την εβδομάδα, εγώ κάθε μέρα. Ο συνάδερφος έπαιρνε μισθό κάθε μήνα χειμώνα καλοκαίρι , ενώ εγώ πληρώθηκα το Δεκέμβρη με παρακράτηση 20% φόρου και άλλες κρατήσεις που ούτε και εγώ δεν ξέρω τι ήταν...Δεν συμφωνώ όμως με την άποψη ότι όλοι παίρνουν στην πλάκα το ΣΔΕ. Υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτές που κάνουν θαυμάσια δουλειά ! Φυσικά ότι και για το ΣΔΕ, εφόσον κάθε χρόνο, μαζί με τους εκπαιδευόμενους, οι απαιτήσεις αλλάζουν, χρειάζεται προετοιμασία. Προσωπικά όμως , λόγω της ευελιξίας του προγράμματος, το βρίσκω περισσότερο ενδιαφέρον. Όσον αφορά το ΙΕΚ, σαφώς και καταναλώνεται περισσότερος χρόνος για την προετοιμασία των μαθημάτων. Στο δικό μου αντικείμενο έστω. (Τους λόγους , τους γνωρίζετε μάλλον, οι περισσότεροι.) Εκτός εάν κάποιοι θυμούνται ύλη πανεπιστημίου (πολλές φορές) την οποία την απλοποιούν και την "ράβουν" στα γρήγορα στα μέτρα της ύλης και των ερωτήσεων πιστοποίησης.
Πώς εξισώνονται οι μόνιμοι με φουλ μισθό , ή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με φουλ χρόνια προϋπηρεσίας με όλους τους άλλους;;Τα ίδια μου έλεγε και η διευθύντρια σε κεντρικό ΣΔΕ του Γ' τομέα της Αθήνας!Αφού λέει δουλεύεις ωρομίσθιος 8 ώρες τη βδομάδα σε σχολείο (ήτοι 300 ευρώ το μήνα και με πρόσληψη μετά το Φλεβάρη) θεωρείσαι πλούσιος και άσε να δουλέψει κανένας άνεργος!Αυτές οι συμπεριφορές μονίμων προς ωρομισθίους είναι τραμπουκισμοί γενικά και πρέπει να αποφεύγονται !Φιλε μου το σχολείο δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και ναι στα ΣΔΕ ξύνονται και οι μόνιμοι και οι ωρομίσθιοι!
Όσον αφορά το ΙΕΚ, σαφώς και καταναλώνεται περισσότερος χρόνος για την προετοιμασία των μαθημάτων. Στο δικό μου αντικείμενο έστω. (Τους λόγους , τους γνωρίζετε μάλλον, οι περισσότεροι.) Εκτός εάν κάποιοι θυμούνται ύλη πανεπιστημίου (πολλές φορές) την οποία την απλοποιούν και την "ράβουν" στα γρήγορα στα μέτρα της ύλης και των ερωτήσεων πιστοποίησης.
εχεις διαβάσει τι ζητάνε στην πιστοποίηση? και αν ναι την θεωρείς απλοποιημένη?Εισαι σίγουρη οτι εχεις σχέση με το αντικέιμενο..η απλά μηχανοραφείς οτι ακούς? Δεν κάνω δήλωση...ρωτάω..
Εγώ φέτος πήγα δεν ξέρω. Εσύ που έχεις δουλέψει, μάλλον αυτό θα έκανες.
Α καλά.Καταλάβαμε.Μπήκες με τις βυσματικές προεκλογικές αποσπάσεις.Σε πήρανε όλοι χαμπάρι.Μέχρι και παραρτήματα τις τελευταίας εβδομάδας προσπαθησαν να ανοίξουν για να σας βολέψουν όλους αλλά δυστύχως δεν τα κατάφεραν.