0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι απαντήσεις σε όσα υποστηρίζει joinJα) έχουν γίνει μόνο 2 πιστοποιήσειςΑπάντηση: Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το όριο. Ποιος θα βάλει το όριο; Εσύ; Θα περιμένουμε για να εφαρμοστεί πότε; Όταν ο joinJ και ο παπαπαστ πουνε ότι τώρα είμαστε έτοιμοι;β) δεν έχουν πιστοποιηθεί πάρα πολλοί,Απάντηση: Αν πάρα πολλοί έχουυν αυτές τις απόψεις (τύπου joinJ και παπαπαστ )περί επιστήμης και πιστοποιήσεων, τότε πάντα θα είναι οι λίγοι οι πιστοποιημένοι. Άρα αν πραγματικά κάποιοι λένε ότι συμφωνούνε μαζί σας, τότε πάντα δεν θα έχουν πιστοποιηθεί πολλοί. Οπότε το β θα ισχύει για πάντα αν η "λογική" σας έχει απήχηση. Ελπίζω πως όχι...Επιστήμονες είναι υποτίθεται...τι να πω..Δεν μπορούν να διοργανώνουν εξετάσεις και να μην θέλουν οι ίδιοι να εξετάζονται.γ) η πιστοποίηση αυτή δεν απαιτήθηκε στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, δ) η πιστοποίηση αυτή δεν απαιτήθηκε/δεν απαιτείται στην προκήρυξη των αποσπασμένων ή με διάθεση στα ΣΔΕ-ΙΕΚ, Απάντηση: Εδώ παρουσιάζεις τη λογική "Κύριε και οι άλλοι μιλάνε αλλά δεν τους λέτε τίποτα". Τι να σχολιάσω σε αυτή τη "λογική". Πατάτε τη λογική σας στο γεγονός ότι το κράτος είναι μπάχαλο και θέλετε να διατηρηθεί. Μπράβο λογική!!ε) έχουν απλήρωτους μήνες ωρομίσθιους καθηγητές των ΙΕΚ/ΣΔΕ που δουλεύουν χρόνια στις δομές αυτές και ζουν από την απασχόληση αυτή,Απάντηση: Απληρωτος ωρομίσθιος καθηγητή των ΙΕΚ είμαι, που δουλεύω μερικά χρόνια στις δομές αυτές και δεν επικαλούμαι το ότι είμαι απλήρωτος για να μην εφαρμοστεί ένα μέτρο που έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να εφαρμοστεί. Είπαμε, πέρα από εργαζόμενοι είμαστε και άνθρωποι και επιστήμονες. Τις ξεχνάτε αυτές τις ιδιότητες. στ) κάποιοι έχουν μαζέψει τόσα χαρτιά σχετικά με εκπαίδευση ενηλίκων, πληρώνοντας αδρά για μερικά από αυτά, Απάντηση: Δεν τους υποχρέωσε κανείς να πάρουν αυτά τα χαρτιά. Και αφού σκάσανε αδρά όπως λες...πως γίνεται απλήρωτοι να σκάνε αδρά για σεμινάρια εκπαίδευσης ενηλίκων και να μην έχουν 120 ευρώ για να τα δώσουν στη στίγμη που είναι σχετικά υποχρεωμένοι;ζ) ζητούν επιπλέον παράβολο 120 ευρώ για την πιστοποίηση, Aπάντηση: Εδώ όντως υπάρχει μια λογική. Πιο πάνω όμως έγραφες ότι κάποιοι πληρώσανε αδρά καποια σεμινάρια που αν δεν κάνω λάθος συνήθως κοστίζουν πάνω από 400 ευρώ. Είχανε για τα 400 αλλά δεν είχαν για τα 120; Κάτι δεν καταλαβαίνω δάσκαλε..βοήθα μεη) κάποιοι έχουν επιβαρυνθεί ήδη με διάφορα υψηλά "χαράτσια" κτλ κτλ Απάντηση: Έβαλες στο τέλος το αντιμνημονιακό και με συγκίνησες....Μας τέλειωσε το αντιμνημονιακό. Σου είπα ότι συμφωνώ ότι είναι πολλά τα 120 ευρώ αλλά ο κόσμος ακόμη τα δίνει για ΑΣΠΑΙΤΕ, ΕΑΠ, σεμινάρια εκπαίδευσης ενηλίκων κλπ...Να παλέψουμε να μειωθεί αυτό θα συμφωνήσω...αλλά όχι με αυτούς που ζητούν να μην εφαρμοστεί ποτέ...και όχι με αυτούς που "αγωνίστηκε" ο παπαπαστ...όχι με αυτούς που χειροκροτούν τον Φίλη που σας έσωσε φέτος...όχι με τους πουλημένους συνδικαλιστες των σωματείων που σας βοήθησαν...
JoinJ έγραψες"Αφού κάποιος θέλει να στείλει επιστολή επειδή θεωρεί ότι θα αδικηθεί για το αν δεν του μετρήσουν την πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ στα ΙΕΚ φέτος, γιατί να μην στείλει επιστολή και για τα άλλα ζητήματα που ανέφερα!"Απάντηση: Δηλαδή αν σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου κάποιος διαιτήτης σφυρίξει πέναλντι και αδικήσει μια ομάδα. Ο σύλλογος της ομάδας δεν πρέπει εφόσον θεωρεί ότι αδικήθηκε να προσφύγει σε καταγγελία αν πρώτα δεν συμφωνήσει μαζί σου να στείλει επιστολή-καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη για τη διοικητική επάρκεια που ανέφερες. Μου φαίνεται λίγο περίεργη η λογική σου; Kάνω κάπου λάθος;..βοήθησε με
Απ: Δημόσια ΙΕΚ« Απάντηση #6767 στις: Σήμερα στις 07:53:51 μμ »Για ορισμένους που με επιτέθηκαν έχω να πω τα εξής:α) Δεν θέλω να πληρώνομαι με ΕΣΠΑ όποτε θυμηθούν. Αφού πληρώνω "χαράτσια" στην Ελλάδα, έχω σπουδάσει και επιμορφωθεί στην Ελλάδα, προσφέροντας λεφτά στο Κράτος, θέλω η Ελλάδα να με πληρώνει από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν με νοιάζει που θα βρουν τα λεφτά. Ας τα βρουν, όπως τα βρίσκουν για άλλους εργαζομένους που δίκαια πληρώνονται κάθε μήνα στην ώρα τους. Νομίζω λογικό. Δε μας ρώτησαν τι θέλουμε δυστυχώς. Αν βάζαμε εμείς τους κανόνες δε θα υπηρχε θέμα αλλά ούτε και ΣΔΕ, ΚΔ
Δηλαδή θα σε χαλούσε να πληρώνεσαι κάθε μήνα; Θα σε χαλούσε αν ήταν η χρηματοδότηση κρατική για ΙΕΚ/ΣΔΕ;Δεν σε πειράζει που ενώ συνεισφέρεις λεφτά στο Κράτος, εκείνο καθυστερεί να σε πληρώσει επειδή σε έχει "βάλει" στο ΕΣΠΑ, ενώ θεωρώ ότι μπορούσε να σε βάλει στην κρατική χρηματοδότηση; Έχεις αναρωτηθεί αν υπήρξε προχρηματοδότηση για τις πληρωμές μας ενώ τα λεφτά μπορεί να πήγαν αλλού; Αν θες, κάνε και γι' αυτό το τελευταίο μία ερώτηση ή/και καταγγελία στις σελίδες που παραπέμπεις. Αν είσαι ωρομίσθιος, νομίζω σε ενδιαφέρει να πληρώνεσαι με τα λεφτά που έχει δώσει η ευρωπαϊκή ένωση για εσένα όταν τα δίνει. Αν είσαι ωρομίσθιος και ζεις από αυτό, νομίζω θα σε πονά που για εσένα δεν υπάρχουν λεφτά
Είπα ότι θα με χαλούσε; Mιλάω για το τι ισχύει όχι για το τι θα ήθελα να ισχύει. Απο κατανόηση γραπτού λόγου βλέπω έχεις θέματα ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις! Πληρώνεσαι ή οχι τωρα από ΕΣΠΑ; Τα άλλα που λες ειναι να χαμε να λέγαμε...αποπροσανατολίζεις την κουβέντα. Τελικά δεν είναι μόνο οτι βαριέστε να διαβάσετε, δεν καταλαβαίνετε κιόλας ή τα χετε κανονίσει τόσο καλά που δε χρειάζεται ούτε να καταλαβαίνετε. Ξέρετε εσείς τον τρόπο! Τώρα κιόλας τί γράφετε; Aφού πέρασε το δικό σας...τί σε νοιάζει; Aσε εμάς τα κορόιδα να ξεσπάσουμε που δεν έχουμε λεφτά για ψυχολόγο να κλάψουμε τα χαμένα χρόνια μας και τους κόπους μας.
Πρώτον, όπως βλέπεις χρησιμοποιώ πολύ προσεκτικά το γραπτό λόγο και μιλώ κόσμια, όπως θέλω να μου μιλάνε κόσμια. Δεύτερον, αφού δεν σε χαλά η κρατική χρηματοδότηση, αντί να υπάρχει αυτό το κλίμα μεταξύ πιστοποιημένων και μη πιστοποιημένων, προτείνω η επόμενη επιστολή να είναι για: ένταξη των ΣΔΕ/ΙΕΚ στην κρατική χρηματοδότηση. Μπορούμε επίσης να γράψουμε μία επιστολή για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας.Πάντως, νομίζω το θέμα πρέπει να σταματήσει εδώ. Αν ήμουν σύμβουλος υπουργού και διάβαζα την αντιπαλότητά μας γι αυτό το πιστοποιητικό, μάλλον θα γελούσα και θα έτριβα τα χέρια μου. Αφού μάλλον οι περισσότεροι έχουμε πολλά προσόντα... και νομίζω οι περισσότεροι που ασχολούμαστε και γράφουμε εδώ είτε δεν δουλεύουμε είτε υποαπασχολούμαστε στα ΣΔΕ/ΙΕΚ, γιατί να μην ζητήσουμε να τα συνυπολογίσουν όλα τα προσόντα με μία λογική μοριοδότηση σε κάθε κριτήριο χωρίς να προχωρήσουν με τεχνικές αποκλεισμού που αναπαράγουν τέτοιες αντιπαλότητες; Προσωπικά, διαπιστώνω ότι μας ζητούν πιστοποιητικά των πιστοποιητικών, επιμορφώσεις των επιμορφώσεων κτλ..έχουμε πληρώσει από εδώ και από εκεί ...αλλά δεν μας πληρώνουν...κτλ κτλ. Γι' αυτό θεωρώ το καλύτερο από όλα είναι να μη τους δίνουμε άλλο πάτημα, να μας χρησιμοποιούν για να βγάζουν κάποιοι λεφτά..!! Γιατί δεν απαίτησαν πιστοποιητικό διοικητικής επάρκειας από τους διοικητικούς υπαλλήλους εδώ και τόσα χρόνια; Γιατί νομίζω ότι δεν τους παίρνει! Θεωρώ ότι θα είχαν γίνει οι υπάλληλοι αυτοί μία γροθιά και δεν θα το "περνούσαν"! Πώς θα το κατάφερναν; Θα τροποποιούσαν το νόμο. Εμείς τί κάνουμε; Προσπαθούμε να βγάλουμε ο ένας τον άλλον άκυρο. Θεωρώ δεν μας τιμά !Υπαινισσόμαστε στο χ, ψ, ω συνάδελφο ότι π.χ. το μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση ενηλίκων δεν είναι σημαντικό προσόν και θες πιστοποίηση μέσω ΕΟΠΠΕΠ. Δεν νομίζω κάποιος από τους υπαλλήλους αυτούς να έλεγε στο συνάδελφό του π.χ. έχεις μεταπτυχιακό στην κατεύθυνση διοικητικού-οικονομικού, δεν μετρά, εγώ είμαι απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πάμε μαζί να πιστοποιηθούμε. Γιατί δεν αφήνουν απλήρωτους άλλους εργαζόμενους; Γιατί θεωρώ ότι δεν τους παίρνει! Εμείς αν συνεχίζουμε αυτή τη ρητορική αντιπαλότητας και την παθητική αποδοχή των εργασιακών συνθηκών (π.χ. τα ΣΔΕ/ΙΕΚ είναι μέσω ΕΣΠΑ, τι να κάνουμε;; και τέτοιες κατ' εμένα παθητικές στάσεις..), νομίζω το μόνο που καταφέρνουμε είναι να δείχνουμε ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας!Είναι σαν να τους κλείνουμε το μάτι: