0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είμαι εκπαιδευτής στα ΙΕΚ τα τελευταία χρόνια. Πιστοποιήθηκα τον Ιούνιο ’15 και έγραψα πολύ καλά στις εξετάσεις. Τα μόρια μου >60, αποδεδειγμένα, με το φάκελο μου προσβάσιμο από οποιανδήποτε στα ΙΕΚ να τον κάνει φύλλο και φτερό. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες δουλεύω σε μερικά ΙΕΚ, από τα πολλά που με πήραν τηλέφωνο.Έχω να αναφέρω τα εξής. Υπάρχουν κάποιοι πιστοποιημένοι στα ΙΕΚ όπου εργάζομαι, αλλά μου κάνει εντύπωση ο μεγάλος αριθμός των μη πιστοποιημένων, οι οποίοι κιόλας πουλάνε μούρη, πως δεν έδωσαν εξετάσεις, εξαιτίας της ιδεολογικής τους και όχι μόνο ασυμφωνίας με το θεσμό της πιστοποίησης. Η μεγάλη μου απορία είναι, πώς οι υπόλοιποι πιστοποιημένοι συνάδελφοι δεν αντιδρούν! Υπάρχουν τόσοι μη πιστοποιημένοι, οι οποίοι σας έχουν πάρει τη θέση/δουλεια και πίσω από ένα πληκτρολόγιο προσπαθείτε να βρείτε το δίκιο σας. Κάντε ενστάσεις, καταγγελίες στο Ινεδιβιμ, ΙΕΚ παντού. Μην κάθεστε.Σημειωτέον πως, τα 120 Ε που έσκασα για την πιστοποίηση τα στερήθηκα από αλλού, ούτε μου βάραιναν στην τσέπη. Όταν έδωσα εξετάσεις τον Ιούνιο, θυσίασα επίσης τον πολύτιμο χρόνο μου να διαβάσω μέσα στη ζέστη και τα δημοψηφίσματα, γιατί απλά δεν έχω πλάτες/βύσματα να με στηρίξουν. Ήξερα πως αν δεν περάσω στις εξετάσεις, απλά δεν θα είχα δουλειά εφέτος… Με τους συναδέλφους, που ήξεραν από τότε πως δεν θα πιστοποιηθούν, να το παίζουν χαλαροί και να είναι χαλαροί… Η ένσταση μου δεν είναι για τους μη πιστοποιημένους, αλλά για τους διευθυντές που τους στηρίζουν και τους ήδη πιστοποιημένους που δεν αντιδρούν.
Συνάδελφοι, συνέλθετε!!!! Εγώ μια χαρά πιστοποιημένος είμαι και πήραν ώρες και άλλοι που δεν ήταν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟ
Κανένας θέλω να πιστεύω υπεύθυνος εκπαιδευτής δεν θα αμελήσει να μην πάρει την πιστοποίηση του εκπαιδευτή ενηλίκων. Όποτε ο ΕΟΠΠΕΠ θα κάνει εξετάσεις όλο και περισσότεροι θα την παίρνουν. Έτσι όπως κάνουν κάποιοι πιστοποιημένοι από τι μια νομίζεις ότι έγιναν καθηγητές Πανεπιστημίου με μια πιστοποίηση και από την άλλη δεν σκέφτονται ότι αν πιεστούν οι υπεύθυνοι και πάρουν ξαφνικά μόνο πιστοποιημένους εκπαιδευτές θα συμβούν 2 αρκετά κακά πράγματα για αυτούς και για τις σχολές: α) Σε πολλές ειδικότητες δεν θα βρίσκονται εκπαιδευτές β) αντί για τους μη πιστοποιημένους συναδέλφους τους με τους οποίους τους ενώνουν κοινά πράγματα παρά τους χωρίζουν (ανεργία, ηλικία κα) θα βλέπουν παντού κάτι παλιοσειρές μόνιμους πιστοποιημένους από την εποχή του ΕΚΕΠΙΣ...θυμηθείτε το τελευταίο που σας έγραψα αν νομίζετε ότι με την "εξόντωση" των μη πιστοποιημένων που κουβαλούν πτυχία και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εσάς θα είστε μόνοι σας και θα παίρνετε 20 ώρες ο καθένας να δούμε πως θα τα βρείτε με τους μόνιμους 800 ετών στα σχολεία με αντιλήψεις εκπαίδευσης δεκαετίας 80 που είναι ουσιαστικά σαν κι εσάς πιστοποιημένοι από το ΕΚΕΠΙΣ...και είναι πολλοί αυτοί διότι εκείνη η πιστοποίηση δεν είχε καμία σχέση στη δυσκολία με τη σημερινή.
Η πιστοποίηση του 2007 είχε υποχρεωτικές παρακολουθήσεις (ασχέτως αν είχε κάποιος ώρες διδασκαλίας), 3-4 εργασίες που βαθμολογήθηκαν και μικροδιδασκαλία που επίσης βαθμολογήθηκε. Καθώς και πληρωμή 100Ε. Άρα μάλλον η τωρινή είναι συγκριτικά ευκολότερη.
Σε πιο παλιές πιστοποιήσεις αναφέρομαι...
Theta , τότε το λάθος έχει γίνει απο υπαλλήλο του ΟΑΕΔ τηε περιοχής μου προφανως ,διότι πρόπερσι έπαιρνα ταμείο ανεργίας και όταν με προσέλβαν απο τα ΔΙΕΚ για 3 ώρες την εβδομάδα σε ερώτηση στον ΟΑΕΔ εαν μπορώ να διατηρήσω την ιδιότητα του ανέργου -ως υπο- απασχολούμενη που προφανώς δεν μπορέι να θεωρείται εργαζόμενη με τρεις ώρες την εβδομάδα! - η απάντηση ήταν ότι αυτή η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά και μόνο τους εποχικά εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού. Οπότε και δεν ανέλαβα στο ΔΙΕΚ διότι δεν με συνέφερε.
Πράγματι έπεσες σε άσχετο υπάλληλο. Γι`αυτό για σοβαρά θέματα θα πρέπει να απευθυνόμαστε στους προϊσταμένους των υποκαταστημάτων. Όπως το έχουμε γράψει αρκετές φορές, στη σποραδική απασχόληση όπως ονομάζεται, ο άνεργος που πραγματοποιεί μέχρι και 12 ημερομίσθια το μήνα δικαιούται να συνεχίσει να λαμβάνει το επίδομα, μειωμένο. Αυτό ισχύει πολλά χρόνια ανεξαρτήτως επαγγέλματος.
Δεν νομίζω ότι υπήρξε παλαιότερη. Μία έγινε το 2007.Για πότε λες?
Οκ είχα λάθος εντύπωση τότε. Απλά κάποια άτομα που γνωρίζω μου κάνει εντύπωση πως πήραν τόσο πρόσφατα (2007) αυτή την πιστοποίηση με τις απαιτήσεις που ανέφερες και δεν έχω κανένα λόγο να τις αμφισβητήσω. Σημασία έχει ότι αρκετοί μόνιμοι έχουν πάρει την πιστοποίηση του ΕΚΕΠΙΣ και διδάσκουν κάθε χρόνο στα ΙΕΚ, παίρνοντας έξτρα χρήματα νόμιμα εκτός του μισθού τους ενώ οι υπόλοιποι πιστοποιημένοι και μη από τη μια αισθανόμαστε "τυχεροί" που πήραμε ότι περίσσεψε, δεν θα πληρωθούμε όποτε πρέπει και από πάνω τσακωνόμαστε και μεταξύ μας για να τρίβουν τα χέρια τους κάποιοι άλλοι...
Καλημέρα,επειδή έχω μπερδευτεί θα ήθελα μία διευκρήνηση.Μέ έχουν επιλέξει ως εκπαιδευτή για ένα δίωρο τη βδομάδα σε Διεκ,πρέπει να έχω πλήρη ασφάλιση για να αναλάβω και να πληρωθώ όπως στα κδβμ?