0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα στην "κοινότητα". Συνάδελφοι προασέχετε, αν σας στείλει ο niteulf σεξουαλικά μυνήματα και δεν ενδώσετε θα διαγραφείτε. Πάντως λείπει ακόμα ενας της παρέας. Αν ειναι να διαγραφώ γιατι δεν είμαι της "κοινότητας" και οποιος δεν ειναι της κοινότητας ειναι χρυσαυγούλης, ε η Ελλάδα έχει θέμα της επόμενες εκλογές.Τα ΙΕΚ πρέπει να κλείσουν άμμεσα, εχουν μαζέψει την σάρα και την μάρα περιθωριακών στοιχείων, λογικό. Μόνο με ΑΣΕΠ, νόμος
Μην ανησυχείς τέτοια μηνύματα και σε μενα στέλνει ο συγκεκριμένος. Αλλα δεν τον πειράζουν ειναι του συστήματος βλέπεις. Την άποψη σου σου λες. Αν ειναι να σε διαγράψουν επειδή δεν τους αρέσει η άποψη σου ας σε διαγράψουν. Σιγα....
Πλήρης κατάργηση των ΙΕΚ με την σημερινή τους μορφή. Δημιουργία τριτοβάθμιων ιδρυμάτων "ανώτερης" (προσοχή όχι ανώτατης) εκπαίδευσης με τίτλο σπουδών αντίστοιχο του Associated degree εξ Αμερικής. Οι απόφοιτοι θα είναι ΤΕ (τεχνολογικής εκπαίδευσης). Οι απόφοιτοι ΤΕΙ θα γίνουν ΠΕ, όπως στην εκπαίδευση, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Ουσιαστικά αυτά τα "ΙΕΚ" θα έχουν πρόγραμμα σπουδών αντίστοιχο με τα 2 πρώτα έτη των ΑΕΙ, ανάλογα με την ειδικότητα. Αν ο εκπαιδευόμενος επιθυμεί συνεχίζει με κατατακτήριες εξετάσεις τις σπουδές του σε αντίστοιχη ειδικότητα των ΑΕΙ.Η πρόσβαση να γίνεται με εξετάσεις όπως στα ανώτατα ιδρύματα, με τον ανάλογο βαθμό δυσκολίας.
Χαλαρώστε ρε παιδιά. Δεν γράφει ο υπουργός εδώ μέσα, ούτε και κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης (από όσο ξέρω). Κανένας δεν προασπίστηκε το δικαίωμα ούτε των κομμωτριών, ούτε των μαγείρων και των τεχνικών αυτοκινήτων. Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε? Απλά τέθηκε θέμα από κάποιους αν πρέπει στα ΙΕΚ (και στις άλλες σχολές) να τους θεωρούμε συναδέλφους. Και η δική μου άποψη είναι ναι. Ότι είναι συνάδελφοι. Τέλος. Μην το τραβάμε από τα μαλλιά.Νοιώθεις μεγάλη πικρία επειδή εγώ και κάποιοι άλλοι τους θεωρούμε συναδέλφους? Να σοβαρευτούμε λίγο.Εσύ μην τους θεωρείς συναδέλφους αν θεωρείς ότι σε προσβάλει κάτι τέτοιο.Αν τώρα περιμένεις από τους άλλους να φωνάξουν για τους Περιβαντολόγους που δεν διορίζονται, θα περιμένεις για πολλά-πολλά χρόνια. Αν δεν φωνάξετε και δεν δραστηριοποιηθείτε μόνοι σας, μην περιμένετε από άλλους.Φιλικά πάντα.
Συνάδελφε, μάλλον δεν ερμήνευσες σωστά τα γραφόμενά μου. Καταρχάς, δεν έγραψα για να το τοποθετηθώ αν θεωρώ ή όχι συνάδελφους τις κομμώτριες στα ΔΙΕΚ. Θεωρώ ότι η παραπάνω συζήτησή σας ήταν λιγάκι ρηχή, που κατάληξε σε αποτριχώσεις... και περμανάντ... Δεν τοποθετήθηκε κανείς/καμία στο βαθύτερο πρόβλημα (κατά την γνώμη μου) και απλά ήθελα να βάλω μία νέα διάσταση στην κουβέντα. Έγραψες ότι: "Αν τώρα περιμένεις από τους άλλους να φωνάξουν για τους Περιβαλλοντολόγους που δεν διορίζονται, θα περιμένεις για πολλά-πολλά χρόνια. Αν δεν φωνάξετε και δεν δραστηριοποιηθείτε μόνοι σας, μην περιμένετε από άλλους." Η δική μου άποψη είναι ότι κάποτε στην Ελλάδα, στο εκπαιδευτικό σύστημα, θα πρέπει να γίνεται το δίκαιο και το αυτονόητο για την κάθε ειδικότητα από την πλευρά του Υπουργείου και του ΙΕΠ. Και, εάν η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, δεν βλέπει ή δεν θέλει να δει αυτές τις διακρίσεις...για διαφόρους λόγους.., το λόγο το έχει η εκπαιδευτική κοινότητα μέσα στην οποία πρέπει να καλλιεργηθεί μια τέτοια κουλτούρα έτσι, ώστε είτε τα μεγάλα συνδικάτα να μην έχουν τα περιθώρια να καπελώνουν τα μικρότερα, είτε τα μεγάλα συνδικάτα να βοηθούν τα μικρότερα, είτε όταν πάει να γίνει το δίκαιο και το αυτονόητο να μην ξεσηκώνονται οι "εξυπηρετούμενοι" από την υπάρχουσα κατάσταση. Επίτρεψέ μου να εκφέρω την άποψη ότι εγώ δεν έχω δει μία τέτοια κουλτούρα έως σήμερα (εκτός μεμονωμένων φωτεινών περιπτώσεων). Εδώ είναι η μεγάλη πικρία μου. Νομίζω κατάλαβες καλύτερα τι ήθελα να πω. Περαιτέρω κουβέντα νομίζω θα κούραζε τους συναδέλφους. Ίσως κάποτε συναντηθούν οι δρόμοι μας και αναπτύξουμε περισσότερο τη συζήτηση.Φιλικά