0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν και μ'αρέσει πάρα πολύ η βιολογία ως επιστήμη (αν δεν σπούδαζα φυσική, 2η επιλογή μου θα ήταν η βιολογία), πρέπει να επισημάνω ότι ο βιολόγος δεν έχει απαραίτητα ιατρικές γνώσεις, και άρα δεν μπορεί να κρίνει τη θετική ή αρνητική επίδραση των εμβολίων.
Επίσης, κάτι που είχε υποπέσει στην αντίληψή μου ξεφυλλίζοντας κάποτε ένα σχολικό βιβλίο βιολογίας, είναι το θέμα των γενετικά τροποποιημένων φυτών και η θετική διαφήμιση που γίνεται σε αυτά, παραβλέποντας πρόσφατες έρευνες που δείχνουν τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία από ορισμένα προϊόντα αυτού του είδους. Με λίγα λόγια, φαίνεται σαν να "περνάει μια γραμμή" και αυτό δεν είναι και τόσο καλό.Γενικά, σε οποιοδήποτε αντικείμενο θετικών επιστημών, καλό είναι να λέμε στους μαθητές "απ'όσο γνωρίζουμε με τα έως τώρα δεδομένα..." ή κάτι παρόμοιο. Είναι βασική αρχή αυτή.
Έχουμε ασχοληθεί όλη την εβδομάδα με το σταφύλι, το αμπέλι, παραμύθια με το αμπέλι, κτλ,κτλ, γυρνάει ο πιτσιρικάς (5 χρονων) στο σπίτι και λέει στη μαμά του: <<Όταν πάνω στο δέντρο έχει μόνο ένα τσαμπί σταφύλι το λέμε "κλιματιστικό", όταν έχει πολλά το λέμε "σταμπέλι"...>> Τέζα η μαμά από τα γέλια, τέζα και η νηπιαγωγός...
Χτες παραλίγο να το πάθω το εγκεφαλικό!!!Κάνω ιδιαίτερο σε μαθήτρια β' γυμνασίου, πολύ αδύνατη, αλλά κάτι κουτσοκαταφέρνει. Χτες μου ζήτησε η μάνα της να τη διαβάσω στη... γεωγραφία γιατί σήμερα έγραφε διαγώνισμα και εντάξει συμφώνησα.Έπαθα σοκ... Δεν ήξερε στο χάρτη της Ευρώπης να βρει την Ελλάδα!!!Και το κορυφαίο: είχε στο βιβλίο χάρτη της Ευρώπης οπου με άλλο χρώμα ήταν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, αλλά χωρίς να γράφει τα ονόματα. Της ζήτησα να μου ονομάσει στο χάρτη όσα κράτη γνωρίζει. Και τι μου λέει;.... τι σημαίνει κράτος κυρία;.... Ε Λ Ε Ο Σ!!!! Είναι 14 χρονών!!! Είναι τόσο ηλίθια; ή τόσο χαμηλού επιπέδου το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει;; Πού είναι δηλ, αλλά είναι 14 χρονών, έχει 8 χρόνια που πάει σχολείο, δεν ξέρει τι σημαίνει κράτος;
Σε ένα ολοήμερο τμήμα ενός δημοτικού σχολείου στην Ικαρία... Ένα παιδάκι της πρώτης δημοτικού κάνει ανάγνωση το μάθημα,ενώ η δασκάλα είναι από πάνω του και προσέχει τι διαβάζει. Ξεκινώντας λοιπόν ο πιτσιρικάς...διαβάζει...Οι γιακάδες του Γενάρη....(Δεν μπορεί σκέφτεται η δασκάλα....Παράκουσα)Ο μικρός συνεχίζει....Μέσα στη σπηγιά.....Τότε η εκπαιδευτικός συνειδητοποιεί πως κάτι δεν πάει καλά...
Παράθεση από: selas στις Οκτωβρίου 15, 2009, 05:15:52 pmΈχουμε ασχοληθεί όλη την εβδομάδα με το σταφύλι, το αμπέλι, παραμύθια με το αμπέλι, κτλ,κτλ, γυρνάει ο πιτσιρικάς (5 χρονων) στο σπίτι και λέει στη μαμά του: <<Όταν πάνω στο δέντρο έχει μόνο ένα τσαμπί σταφύλι το λέμε "κλιματιστικό", όταν έχει πολλά το λέμε "σταμπέλι"...>> Τέζα η μαμά από τα γέλια, τέζα και η νηπιαγωγός... Ακόμα γελάω!