0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: dimstella στις Φεβρουαρίου 21, 2010, 10:55:44 pmΤην απάντηση 6 ο/η απουσιολόγος την έγραψε;Όχι την έγραψε η ...πολυλογού της τάξης!!!!
Την απάντηση 6 ο/η απουσιολόγος την έγραψε;
Είναι βέβαιο ότι φέτος σίγουρα δε θα πλήξω στο σχολείο που βρίσκομαι. Οι μαθητές μου φροντίζουν να με κρατούν πάντα σε φόρμα. Λοιπόν έχουμε και λέμε:1ο: Α' Λυκείου, Κείμενα, Ελευθ. Πολιορκημένοι, να βρείτε τις λέξεις/φράσεις που δείχνουν την ένταση της μάχης. Πολύ ωραία, τα βρήκαν, τα είπαν κι εγώ η πτωχή κάνω σύντομη ανακεφαλαίωση συμπεραίνοντας ότι "η μάχη ήταν μεγάλη σε διάρκεια και σκληρή". Και πετάγεται το μπουμπούκι:-Κυρία, μεγάλη και σκληρή, αυτό δεν είναι μάχη είναι κάτι άλλο!2ο: Μαθήτρια σε μάθημα επιλογής (ψυχολογία, μόνο κορίτσια το παρακολουθούν), από το ίδιο τμήμα φυσικά.-Κυρία, καλά, εγώ δεν προκειται να ξανακάτσω κοντά στο θρανίο με αγόρια ούτε στο σχολείο ούτε στο φροντιστήριο.-Γιατί το λες αυτό; Σε πειράζουν; σε ενοχλούν;- Όχι, κυρία. Κλάνουν συνέχεια!!!! Περιττό να πω ότι στη β' περίπτωση δεν μπόρεσα να κρατήσω χαρακτήρα κι έπεσα πάνω στο θρανίο από τα γέλια!
Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε περιστατικό από κατασκήνωση στην οποία ήμουν ομαδάρχισσα το καλοκαίρι του 2001.Ήμουν ομαδάρχισσα σε αγοράκια 7 χρονών (τα πιο μικρά) και υπήρχε και σπιτάκι με κοριτσάκια ίδιας ηλικίας.Ένα μεσημέρι, λοιπόν, πήγα στην τουαλέτα όπου βρήκα ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι μέσα! Αυτό που με θορύβησε ακόμα περισσότερο ήταν ότι το αγοράκι είχε κατεβασμένο παντελόνι και εσώρουχο και το κοριτσάκι ήταν γονατισμένο μπροστά του. Αργότερα, και αφού ηρέμησα από το σοκ, ψαρεύοντας τα μου είπαν ότι το κοριτσάκι φώναξε τον άλλον στην τουαλέτα και του είπε ότι θα κάνουν κα΄τι πολύ καλό. Του κατέβασε τα ρούχα και τον φίλησε....Ας μην μπω σε περισσότερες λεπτομέριες, πάντως ήταν λεπτομερέσαττη πράξη...Εμένα αυτό με τρομάζει. Μιλάμε για παιδάκια 7 χρονών, μιλα΄με για το 2001, που τα πράγματα ήταν πιο "ήρεμα". Είναι πολύ λυπηρό, αλλά ταυτόχρονα και τρομαχτικό σε τέτοια ηλικία όχι απλά να ξέρουν κάποια πράγματα (όπως και να τα έχουν μάθει, αν και το συγκεκριμένο μάλλον το έιχε δει), όχι απλά να τα λένε ψιλοαστεία/ψιλοπονηρά/γελώντας, αλλά να προβαίνουν σε κάποιες πράξεις που ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ δεν είναι της ηλικίας τους.Αμέσως φυσικά το ανέφερα στο αρχηγό της κατασκήνωσης, που φώναξε τους γονείς άμεσα. Δεν ξέρω τι τους είπε, δεν ξέρω αν τους ζήτησε να πάρουν τα παιδιά, αλλά οι γονείς του κοριτσιού αμέσως την πήραν. Οι μητέρα του αγοριού δεν ήρθε καν σε μένα, που ήμουν η ομαδάρχησσα, να με ρωτήσει ή να δει τι θα της πώ ή να μου αποδώσει ευθύνες (που δεν είχα βέβαια) και ο πατέρας απλά χαιρέτησε το παιδί του. Θα μου πέιτε τι να κάνουν και αυτοί....
Το θέμα είναι τι κάνεις; Πώς το αντιμετωπίζεις ώστε να μην προκαλέσεις και πρόβλημα στη σεξουαλική ανάπτυξη των παιδιών;
Πριν μπω στην τάξη των νηπιαγωγείων για πρακτική, είχα την εντύπωση ότι θα δω την αθωώτητα αυτής της ηλικίας στα παιδιά.