0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αφού τόσο υποφέρουν αυτοί οι δάσκαλοι γιατί δεν παραιτούνται να βρούν μία άλλη δουλειά; Γιατί στο δημόσιο να απεργείς και στον ιδιωτικό τομέα να δουλεύεις πολύ περισσότερες ώρες; Φυσικά δεν απεργείς!!!! Αλλάζεις δουλειά
................. Να βγω εγώ στους δρόμους με αγωνιστικά πανώ για μεγαλύτερο μισθό δικό μου, και να περάσω δίπλα από μάντρα σιδεράδων όπου περιμένουν να πέσει καμιά δουλειά όπως ο σκύλος το ξεροκόμματο, και για τι-για ένα μεροκάματο (για ΙΚΑ ούτε κουβέντα), που εγώ το βγάζω καθιστή στην έδρα σε 3 ώρες (άντε 5)
....... Θα μου πείτε πάλι, το έργο του δάσκαλου/καθηγητή είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ. Για πείτε τα και στο γιατρό που διορίστηκε στο ΕΣΥ σε ένα απομακρυσμένο βουνό σε αγροτικό ιατρείο, και παλεύει με μηδαμινά μέσα να σώσει ζωές. Παραπάνω από μας βγάζει;
Απλα πιστευώ οτι για να πετύχουμε υψηλότερους μίσθούς σε όλους τους εργασιακούς τομείς πρέπει να ανέβει το βιοτικό επίπεδο αυτής της χώρας.............που δεν το βλέπω..
Καλό κουράγιο στους δασκάλους και μακάρι να δικαιωθούν οι αγώνες τους για να πάρουν σειρά και άλλοι.
sophie για να μην τα πάρω ένα-ένα, σου λέω κατ'αρχάς ότι τα επιχειρήματά σου τα δέχομαι, ο τρόπος που τοποθετήθηκες δείχνει ότι πραγματικά σε ενδιαφέρουν περισσότερα πράγματα από το χρήμα...θα ήθελα να ακούσω και τα υπόλοιπα αιτήματα της απεργίας, έχεις δικιο έχουν αποσιωπηθεί, αν έχεις πρόχειρο ένα περιεκτικό link καλό θα έκανες-όχι μόνο για μένα-να το παραθέσεις.
Να σου πω όμως και κάτι άλλο: αν λόγω απεργίας ενός γιατρού έλειψε (φυσικά) από το πόστο του, και εξαιτίας του γεγονότος αυτού χάθηκε ένας άνθρωπος, πως θα το έκρινες, και τι τύψεις θα κουβαλούσε κι αυτός όλη του τη ζωή; Οι δάσκαλοι με την επιμονή τους κινδυνεύουν να ρίξουν πίσω ΠΟΛΥ κόσμο-ευτυχώς η κόρη μου που πάει 4η δημοτικού έχει χάσει μόνο 2 μέρες λόγω απεργίας, υπάρχουν όμως πολλά παιδιά που έχουν χάσει σχεδόν ένα μήνα...αυτό σημαίνει ότι θα παραταθεί το σχολικό έτος, και θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα σε πολλούς τομείς για πολύ κόσμο...θα μου πεις, έτσι γίνονται οι αγώνες, μέχρι τελικής πτώσεως, ή όλα ή τίποτα...
Όμως στην Ελλάδα που ζούμε, οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν αγώνα εκ του ασφαλούς, αφού κανείς δεν θα βρεθεί πεταμένος στο δρόμο...μπορεί να χάσει ένα, δυο, τρεις μισθούς, όσο αντέξει, αλλά τη δουλειά του και τη θέση του δεν θα τη χάσει. Η ψαλίδα μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Ελλάδα είναι ΧΑΩΔΗΣ, ή μήπως διαφωνείς και σ'αυτό;
Το συναίσθημα της ευθύνης μην πάθει τίποτα κανένα παιδί πίστεψέ με το έχω κι εγώ πάρα πολύ έντονα...μην ισοπεδώνεις όμως και τους χειριστές μηχανημάτων-κι αυτοί πολλές φορές ισορροπούν στην κόψη του ξυραφιού, π.χ. οι χειριστές της ΔΕΗ-δεν θα άντεχα το καθημερινό στρες που έχει κολλητή μου φιλενάδα και συμφοιτήτρια ηλεκτρολόγος μηχανικός εδώ στη ΔΕΗ, γιατί από κάθε της εντολή, αν κάνει το παραμικρό λάθος, κινδυνεύουν όχι μόνο τεχνίτες, αλλά και ολόκληρα χωριά, γι'αυτό μη βιάζεσαι να υποτιμάς αυτούς που χειρίζονται μηχανήματα και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στη ζωή τους ένα λάθος. Και το ίδιο ισχύει και στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας-αν αφήσει ο προγραμματιστής ένα "κενό", μια "τρύπα" στην εφαρμογή που σχεδίασε για μια τράπεζα, για ένα νοσοκομείο, και μπουν κακόβουλοι και κάνουν το σύστημα μαντάρα, θα τη γλιτώσει με μια επίπληξη; Ο καθένας αποφασίζει πόσο και ποιο ρίσκο αναλαμβάνει στη ζωή αυτή, και κάνει αυτά που του υπαγορεύει η συνείδησή του για να κοιμάται ήσυχος τα βράδια.
Ο οικοδόμος είναι σε μια άνιση αρένα, το ξέρω πάρα πολύ καλά αφού ο "άντρας" μου είναι σιδεράς. Έχεις την εντύπωση ότι μπορούν να σηκώσουν κεφάλι; Για το μαντραδόρο ο οικοδόμος είναι ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ: σηκώνει μπαϊράκι ο μάστορας που έχει 30 χρόνια στα σίδερα; έχει απ'εξω 100 αλλοδαπούς έτοιμους να μπουν στη θέση του, και με τα μισά λεφτά...Δυστυχώς έτσι είναι, χωρίς καμία διάθεση ρατσισμού. Θα ήταν προκλητικό για μένα λοιπόν να αναπτύξω του άντρα μου τα επιχειρήματά μου υπέρ της απεργίας, ΑΠΟΨΗ μου, και ο διάλογος δεκτός πάντα, και πάντα καλοπροαίρετα
δεν ξερω βρε παιδιά καλές οι απεργίες δεν λέω αλλά τι να πούμε και εμείς οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί; Που παλεύουμε να δώσουμε ασεπ και μπας και μαζέψουμε κάνα μοριάκι;Τουλάχιστον τους δασκάλους τους παίρνουν σχεδόν όλους.....Εγω παίρνω 700 ευρώ μισθό στον ιδιωτικό τομέα και δουλεύω 9-6!!!Απλα πιστευώ οτι για να πετύχουμε υψηλότερους μίσθούς σε όλους τους εργασιακούς τομείς πρέπει να ανέβει το βιοτικό επίπεδο αυτής της χώρας.............που δεν το βλέπω..Καλό κουράγιο στους δασκάλους και μακάρι να δικαιωθούν οι αγώνες τους για να πάρουν σειρά και άλλοι.