0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε γνώση της απόφασης 118842/Γ2, της 17ης Σεπτεμβρίου 2008, με θέμα “Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.“ [...]3. Επιχειρεί να υποβαθμίσει τα εργαστηριακά μαθήματα Πληροφορικής και να δημιουργήσει πλασματικές υπεραριθμίες Πληροφορικών αυξάνοντας την αναλογία μαθητών - καθηγητών σε 17 προς 1 τη στιγμή που η αναλογία, για όλα τα υπόλοιπα εργαστηριακά μαθήματα των ΕΠΑ.Λ. διαμορφώνεται σε 12 προς 1.[...]
Συμφωνώ σε αυτό που λες για τα μαθήματα που κυρίως ασχολούνται με χρήση υπολογιστή για συγκεκριμένες εφαρμογές, ό,τι δηλαδή δε μας αφορούν. Δεν μπορώ όμως με τίποτα να καταλάβω τη β' ανάθεση "Εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ09, ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ17 & ΠΕ18 με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο ή πιστοποιημένες γνώσεις στην πληροφορική" στα αμιγώς μαθήματα της Πληροφορικής με τόσους Πληροφορικούς ανά δευτεροβάθμια.
Η αναλογία μαθητών/καθηγητών για τα εργαστήρια αναφέρεται στις οδηγίες για τις αναθέσεις: http://users.sch.gr/vandr/files/anatheseis_mathimaton_odigies.pdf
Δεν έχω δουλέψει σε ΕΠΑΛ, γι'αυτό παρακαλώ να με διορθώνετε αν λέω ανακρίβειες Έχετε δίκιο για το γεγονός ότι δεν μας αφορά ένα μάθημα μόνο και μόνο επειδή έχει το "Η/Υ" στον τίτλο του, δηλαδή δεν αναφερόμουν σε γραφιστική κλπ. Δεν μου αρέσει όμως να εξισώνεται το πτυχίο μου με μεταπτυχιακά ή "πιστοποιητικά".
http://www.pekap.gr/epistoli.pdf
Παράθεση από: ptsiotakis στις Σεπτεμβρίου 25, 2008, 01:46:08 pmhttp://www.pekap.gr/epistoli.pdfΤι εννοεί ο συντάκτης όταν λέει... "ατόφια μαθήματα Πληροφορικής"...?
pablo, εννοείς ότι οι Εφαρμογές Πληροφορικής της α' τάξης του ΕΠΑΛ έχουν διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών από αυτό του λυκείου;