0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επίσης, πόσοι αναγκάζονται να κάνουν ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (συνήθως ετήσιας διάρκειας και όχι διετούς ή τριετούς όπως συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα είτε σε συμβατικό ΑΕΙ ή στο ΕΑΠ), γιατί κατά την αξιολόγηση δεν είχαν εκείνο το "έρισμα" ώστε να καταφέρουν να εισαχθούν και "εξαναγκάστηκαν" ουσιαστικά να φύγουν έξω.
1700 κοστίζει για δύο ενότητες και είναι συνολικά τρία χρόνια μαζί με διπλωματική.ΠαράθεσηΦέτος που τα κύταξα ήταν οι τιμές: 200 ευρώ με εγγραφ, 200 ευρώ για κάθε μάθημα (συνολικά είναι 4 μαθήματα αλλά μπορείς να πάρεις και 2) και τα υπόλοιπα είναι σε συγγράματα κλπ. Φτάνει τόσο το ποσόν τελικά;
(...) Τί σημαίνει διορισμοί στην εκπαίδευση χωρίς παιδαγωγικό τίτλο? Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως πριν από 30 και πλέον χρόνια όταν οι σχολές στα ΑΕΙ ήταν λιγοστές όλες θεωρούνταν καθηγητικές, άρα χωρίς την ανάγκη extra παιδαγωγικού πτυχίου. Με την είσοδο στην εκπαιδευτική διαδικασία και άλλων προγραμμάτων σπουδών που στην πορεία και κατ' ανάγκη οδηγούσαν τους αποφοίτους τους και στην εκπαίδευση, δεν έγινε κάποια αξιολόγηση μέχρι τώρα των προγραμμάτων σπουδών τους (κυρίως για πολιτικούς λόγους), άσχετα αν πολλές από αυτές τις "νέες" σχολές εισήγαγαν παιδαγωγικά μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών τους εφάμιλο με των λεγόμενων καθηγητικών σχολών. Έτσι φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι λέμε μην εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους (...).
στο μεταπτυχιακο του ΕΑΠ που παρακολουθώ απαιτούνται συνολικά 4 θεματικες ενοτητες (4χ850) = διπλωματική (+850) αρα συνολικά 4250ευρω με τη προυποθεση οτι θα τα περασεις ολα με τη μια.καθε φορα που "κοβεσαι" σε καποια ενοτητα δινεις το 1/3 του ποσού αν εχεις περάσει τις εργασιες διαφορετικά δινεις ολο το ποσο.το γεγονος οτι γινεται κλήρωση πραγματικα οδηγει σε αδικίες αλλα πιστεψτε με φιλοι μου οτι οποιος τελικα κατορθώνει να πάρει τον τιτλο πραγματικά το αξιζει.οποτε εμεις θα πρεπει να κρινουμε την αξία αυτού που κατέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο και απο τη στιγμη που το πηρε αν τον ειχαμε ανταγωνιστη σε καποιο μεταπτυχιακο χωρις κληρωση αλλα με αξιολογηση προσοντων θα ειχανε παρει κ εκεινον.αλλωστε πιστευω πως ολους μας ενδιαφερει η προοδος του κοινωνικου συνολου και δεν πρεπει να μενουμε στο γεγονος οτι καποιος σταθηκε τυχερος κ τον πηρανε με κληρωση σε ενα μεταπτυχιακο ενω εμεις ειμασταν ατυχοι κ μειναμε απέξω. ειναι σαν να παραπονιομαστε γιατι κάποιος να κερδισε το λοττο ενω εμεις οχι.οι αξιοι ειτε με κληρωση ειτε με εξετασεις κ αν απεκτησαν τον τιτλο τους, ξεχωριζουν στη πορεια..."
Δεν μας απάντησες:Αν θεωρείς την μέθοδο εισαγωγής τόσο καθοριστικής σημασίας, τότε φαντάζομαι ότι θα θεωρείς και το απολυτήριο Λυκείου που προφανώς κατέχεις, κατώτερο των απολυτηρίων Λυκείου που έχουν κάποιοι μεγαλύτεροι από σένα σε ηλικία, οι οποίοι για να μπουν στο Λύκειο έδιναν εξετάσεις ... και σου έχω θέσει την ερώτηση μέρες τώρα...
Καταθέτοντας την άποψή μου για το θέμα θα ήθελα να πω ότι μακάρι να ήταν όλα τα Πανεπιστήμια με κλήρωση. Ο σημαντικότερος λόγος είναι η αποφυγή του υπάρχοντος συστήματος που καταστρέφει το νόημα του σχολείου και οδηγεί όλα τα παιδιά από το δημοτικό σε υπέρμετρο άγχος για την πολυπόθητη εισαγωγή σε ένα ΑΕΙ. Τελικά καταλήγουν να πάνε μια βόλτα το πρωί στο σχολείο και να πάνε να ξοδεύουνε τα χρήματά τους και το χρόνο τους στο φροντιστήριο. Δηλαδή το ισχύον σύστημα εισαγωγής είναι αξιοκρατικό; Τα παιδιά μας θα θέλατε να περάσουν όλο αυτό το γολγοθά που περάσαμε εμείς; Υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο αυτό το σύστημα εισαγωγής;πάντα εμείς είμαστε οι σωστοί;Ας μπορεί να μπει ο καθένας όπου θέλει και αν μπορεί ας πάρει πτυχίο. Στα ΑΕΙ της χώρας έγινε ποτέ μία έρευνα τι ποσοστό φοιτητών παρακολουθεί τα μαθήματα; οι περισσότεροι τις εξετάσεις περιμένουν να διαβάσουν και να περάσουν το μάθημα.Στο ΕΑΠ το 50% των εισαχθέντων κάθε χρόνο το παρατάει από την πρώτη χρονιά και αυτό επειδή έχει πάρα πολλές απαιτήσεις. Όποιος παίρνει πτυχίο πραγματικά προσπαθεί. Και μη μου πείτε ότι πάνε φροντιστήριο, γιατί φροντιστήρια υπάρχουν ως γνωστό για όλα τα ΑΕΙ.