0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φέτος μετά από 4 χρόνια ιδιαίτερα, έγινε και σε μένα αισθητή η κρίση (διδάσκω ξένη γλώσσα). Την πρώτη χρονιά που δεν είχα πάρει ακόμα το πτυχίο και βρήκα μαθητές χωρίς κανεναν να με συστήσει ή γνωστούς, είχα περισσότερα μαθήματα. Ο αριθμός μαθητών μπορεί να μη μειώθηκε αισθητα, αλλά όλοι θέλουν ένα μάθημα μόνο την εβδομαδα, ενώ δούλευα συνήθως με 2. Οι περισσότεροι είναι φοιτητές κι εργαζόμενοι. Μια μαθήτρια που έχω και κάναμε 2 2ωρα/εβδομ γιατι θελει να δωσει τη γλώσσα στις πανελλήνιες, μου είπαν ότι ή μειώνω την τιμή ή κανουμε ένα μόνο μάθημα, καθώς μάνα και κόρη έγιναν ξανθιές και πρέπει κάθε 2η εβδομάδα να πηγαίνουν για ρίζα, οπότε ανέβηκε ο οικογενειακός προυπολογισμός.Κι ύστερα λένε γιατί βγαινουν αυτα για τις ξανθιές...
Οσον αφορά την κρίση,προσωπικά μ'έχει επηρεάσει αρκετά.Για πρώτη φορά στα 12+ χρόνια που δουλεύω στο full έχω λίγες ώρες.Μάλιστα σε κάπως πιο γνωστούς τα έξτρα μαθήματα τα κάνω δωρεάν!Στα φροντιστήρια έγιναν συγχωνεύσεις και μειώθηκαν οι ώρες μου αλλά θα πρέπει να νιώθω τυχερή γιατί μειώθηκαν δραματικά και οι συνάδελφοι...Οσο για τα ιδιαίτερα υπήρξε κι εκεί μείωση αλλά σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι και απλή συγκυρία.Τουλάχιστον πάντως τόσο τα φροντιστήρια όσο και τα ιδιαίτερα με πληρώνουν κανονικά και με αξιοπρέπεια.Ομως πραγματικά,ανησυχώ για το μέλλον...
Αχ................
Σήμερα λοιπόν που με πλήρωσαν για τον Ιανουάριο και μισό Δεκέμβρη, κοστολόγησαν όλο τον Ιανουάριο και τον μισό Δεκέμβρη με 12 ευρώ και όχι από τις 19 Ιανουαρίου που μου κάνανε την κουβέντα. Με το που πήγα στο αυτοκίνητο έβαλα τα κλάμματα και αποφάσισα από το επόμενο μάθημα να φεύγω και εγώ στην 1 ώρα και 31 λεπτά.. 3 χρόνια κάνω ιδιαίτερα, έχουν περάσει ΟΛΟΙ οι μαθητές μου, αλλά πάντα είχα άριστη συνεργασία. Αυτά τα ξεφτιλίκια πρώτη φορά τα βιώνω.
fivo, σε ευχαριστώ για τα όσα μου είπες.. Ρε παιδιά νιώθω πολύ άσκημα την ώρα της πληρωμής, ίσω επειδή κάνω μάθημα μόνο σε μαθητές δημοσίων ΙΕΚ που εργάζονται και πληρώνουν μόνοι τους και εκτιμώ κάθε ευρώ που μου δίνουν γιατί ξέρω πως τα παιδιά παίρνουν 794 ευρώ μεικτά.. Τόσα είναι η κλαδική σύμβαση για γ μάγειρα.. Μην με παρεξηγήσετε και ούτε λέω πως είναι κανόνας, αλλά εκτιμώ πως το φρούτο ιδιωτικό ΙΕΚ έχει σπουδαστές με πολύ διαφορετική εκπαίδευση και παιδεία. Έχουν ένα ύφος πρίγκηπα/πριγκίπισσας και νομίζουν πως το αγορασμένο του πτυχίο- σε πολλές περιπτώσεις σπουδαστών- τους κάνει ξαφνικά ανώτερους. Γι αυτό άλλωστε και στην ειδικοτήτα chef κόβεται το 80% των μαθητών στο θεωρητικό κομμάτι της εξέτασης... Γι αυτό και όλοι βγαίνουν από την χ,ψ διαφημιζόμενη στην τηλέοραση σχολή και νομίζουν πως θα είανι σεφ στο Μεγάλη