0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: MairyLiscious στις Ιανουαρίου 28, 2009, 09:30:10 pmΠαράθεση από: Ritalamp στις Ιανουαρίου 28, 2009, 08:18:51 pmΑξιολόγηση μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. όντως το portfolio μπορεί να αξιοποιηθεί γιαυτό το σκοπό, όπως και οι κλείδες παρατήρησης, τα ερωτηματολόγια παρατήρησης, το ημερολόγιο της νηπιαγωγού, οι ανεκδοτολογικές καταγραφές κι ένα σωρό άλλα πράγματα. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ρωτάς, γιαυτό τα γράφω έτσι γενικά. Αν θέλεις κάτι πιο συγκεκριμένο διευκρίνισε λίγο περισσότερο τι ψάχνεις κι αν τύχει να ξέρω (και δουλεύει και η σύνδεσή μου γιατί τα παίζει διαρκώς) θα προσπαθήσω να απαντήσω.ritaki αυτο που ρωτα η ath79 ειναι επειδη τη ρωτησα εγω και το βρηκα ακριβως ετσιπεριεχομενο φακελου αξιολοηγης αυθεντικες εργασιες, παρατηρησεις καταγραφες , κλιμακες παρατηρησης , μαγνητοσκοπησει κτλ κτλ κτλ κτλ τι εννοει κλιμακες παρατηρησης?παρητηρηση το νοεμβρη παρατηρηση το μαη δλδ το πως κλιμακωνονται οι αλλαγες? εγω προσωπικά οι μόνες κλίμακες που γνωρίζω ειναι οι κλιμακες ελέγχου (καταλογος συμπεριφορων, δεξιοτητων, στασεων κ γνωσεων του παιδιου σε ενα συγκεκριμένο τομέα ή γνωστικο αντικείμενο του αναλυτικου προγράμματος)........π.χ δεξιοτητα"συναρμολογεί παζλ με πολλα κομματια"----τεκμηρίωση---ημερ/νια θετικα τους στοιχεία: ειναι ευκολες κ γρηγορες στη χρήση, μπορουν να χρησιμοποιηθουν ως αναφορες στους γονεις κατα τη διαρκεια της σχολικης χρονιας και επισης δινουν συνολικη εικονα του τι πρεπει να γνωρίζει ενα παιδι κ τι ειναι ικανο να κανει σε συγκεκριμένη ηλικιααρνητικα: απαραιτητος προσεκτικος σχεδιασμος τους, απαιτουμενη καλη γνωση προσωπικοτητας παιδιου, καθως και η απλοποιήση της πολυπλοκοτητας των συμπεριφορων και της μαθησης κ το γεγονος οτι δε δηλωνουν το πλαισιο στο οποιο εκδηλωνεται η συμπεριφορα
Παράθεση από: Ritalamp στις Ιανουαρίου 28, 2009, 08:18:51 pmΑξιολόγηση μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. όντως το portfolio μπορεί να αξιοποιηθεί γιαυτό το σκοπό, όπως και οι κλείδες παρατήρησης, τα ερωτηματολόγια παρατήρησης, το ημερολόγιο της νηπιαγωγού, οι ανεκδοτολογικές καταγραφές κι ένα σωρό άλλα πράγματα. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ρωτάς, γιαυτό τα γράφω έτσι γενικά. Αν θέλεις κάτι πιο συγκεκριμένο διευκρίνισε λίγο περισσότερο τι ψάχνεις κι αν τύχει να ξέρω (και δουλεύει και η σύνδεσή μου γιατί τα παίζει διαρκώς) θα προσπαθήσω να απαντήσω.ritaki αυτο που ρωτα η ath79 ειναι επειδη τη ρωτησα εγω και το βρηκα ακριβως ετσιπεριεχομενο φακελου αξιολοηγης αυθεντικες εργασιες, παρατηρησεις καταγραφες , κλιμακες παρατηρησης , μαγνητοσκοπησει κτλ κτλ κτλ κτλ τι εννοει κλιμακες παρατηρησης?παρητηρηση το νοεμβρη παρατηρηση το μαη δλδ το πως κλιμακωνονται οι αλλαγες?
Αξιολόγηση μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. όντως το portfolio μπορεί να αξιοποιηθεί γιαυτό το σκοπό, όπως και οι κλείδες παρατήρησης, τα ερωτηματολόγια παρατήρησης, το ημερολόγιο της νηπιαγωγού, οι ανεκδοτολογικές καταγραφές κι ένα σωρό άλλα πράγματα. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ρωτάς, γιαυτό τα γράφω έτσι γενικά. Αν θέλεις κάτι πιο συγκεκριμένο διευκρίνισε λίγο περισσότερο τι ψάχνεις κι αν τύχει να ξέρω (και δουλεύει και η σύνδεσή μου γιατί τα παίζει διαρκώς) θα προσπαθήσω να απαντήσω.
Στην κλείδα παρατήρησης έχεις ουσιαστικά έναν πίνακα διπλής εισόδου οι γραμμές του οποίου αφορούν παρατηρούμενες συμπεριφορές (π.χ. δαγκώνει, σηκώνει το χέρι, κουνάει νευρικά τα πόδια κ.λ.π.) και οι στήλες αφορούν χρονικές στιγμές (π.χ. ανά λεπτό της ώρας). Στα κουτάκια που σχηματίζονται σημειώνεις κάθε πότε συμβαίνει μια συμπεριφορά, ώστε να μπορείς να ελέγξεις τη συχνότητά της. Αν λοιπόν παρατηρείς ένα παιδί για 15 λεπτά και συνηδειτοποιήσεις ότι ανα 3 λεπτά π.χ. δαγκώνει, μη με πάρεις τηλέφωνο να έρθω να το δω γιατί θα φοβαμαι μη με φάει ( )Οι κλίμακες παρατήρησης δεν είμαι σίγουρη αλλά νομίζω ότι διαβαθμίζουν τη συμπεριφορά για την περίοδο παρατήρησης. δηλαδή παρατηρείς το τερατίδιο για 15 λεπτά και βαθμολογείς της συμπεριφορά του από το λίγο ως το πολύ (συνήθως πέντε διαβαθμίσεις, αλλά έχω δει και επτά) του τύπου απαντάει σε ερωτήσεις ποτέ, σπάνια, μερικές φορές, συχνά, πάντα. Όρκο δεν παίρνω για το τελευταίο ας μας δώσει και κανείς άλλος τα φώτα του.
walse ουσιαστικά δεν έχουν τρελές διαφορές τα τεστ που ανέφερες σε τέτοιου είδους τεχνικές βασίζονται μέσες άκρες.Jacqueline ευχαριστώ για τη διόρθωση, να μαθαίνουμε και τίποτα.Συμφωνώ με souvlitsa και Jacqueline για τους περιορισμούς. Γιαυτό άλλωστε και συνήθως η αξιολόγηση είναι πολυμεθοδολογική διαδικασία.Υποτίθεται ότι μπαίνουν με την προϋπόθεση ότι δεν τα βλέπουν γονείς. Στην πράξη δε γίνεται εκτός κι αν πρόκειται για ακραίες περιπτώσεις οπότε έχει παρέμβει σύμβουλος, κδαυ κ.λ.π. γιατί δεν μπορείς να κάτσεις να παρατηρείς και τα 25 ανά καιρούς. Συνήθως παλεύεις να μη σφαχτούνε
"παλευεις να μη σφαχτούνε"? [/color]
Ε, όχι να απολογούμαστε που βλέπουμε καλά και συνδυάζουμε Μια χαρά δούλεψε το μάτι σου πάντα τέτοια!!!!Παράθεση από: Jacqueline στις Ιανουαρίου 28, 2009, 10:10:25 pm"παλευεις να μη σφαχτούνε"? [/color]Γέλα τώρα, τα ξαναλέμε του χρόνου Γιατί με αυτά που παίρνει το μάτι σου σε βλέπω απευθείας σε τάξη.
να σας ρωτησω και εγω κατι χαζο αλλα το οποιο με αγχωνει ομως.στα υποθεματα της θεματικης προσεγγισης μας την ενδιαμεση αξιολογηση την γραφουμε στο τελος του καθε υποθεματος,οκ?πως τη διατυπωνουμε ομως?εννοω,τι εκφρασεις χρησιμοποιουμε?ξερω,κουτη ερωτηση.ελα ομως που μαλλον απο τοσα που εχω στο κεφαλι μου δε λεω να σκεφτω κατι...