Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Εργασιακά => Μήνυμα ξεκίνησε από: eleftheria στις Ιουνίου 30, 2006, 03:39:18 am
-
Μπορεί κάποιος που εργάζεται ως ωρομίσθιος σε σχολείο να εργάζεται και σε φροντιστήριο; Υπάρχουν νομικές συνέπειες; Και αν ναι, κατά πόσο αυτό συμβαίνει στη πράξη;
-
Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δε θα έχεις πρόβλημα.. Μόνο στην περίπτωση που γίνεις μόνιμη στο Σχολείο, δεν έχεις δικαίωμα να εργαζεσαι και στον ιδιωτικό τομέα! Σίγουρα αν κάνω λάθος, θα με διορθώσουν οι συνάδελφοι! ;)
-
Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δε θα έχεις πρόβλημα.. Μόνο στην περίπτωση που γίνεις μόνιμη στο Σχολείο, δεν έχεις δικαίωμα να εργαζεσαι και στον ιδιωτικό τομέα! Σίγουρα αν κάνω λάθος, θα με διορθώσουν οι συνάδελφοι! ;)
Η αίτηση των ωρομισθίων όμως άλλα λέει...
-
Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δε θα έχεις πρόβλημα.. Μόνο στην περίπτωση που γίνεις μόνιμη στο Σχολείο, δεν έχεις δικαίωμα να εργαζεσαι και στον ιδιωτικό τομέα! Σίγουρα αν κάνω λάθος, θα με διορθώσουν οι συνάδελφοι! ;)
Η αίτηση των ωρομισθίων όμως άλλα λέει...
H υπεύθυνη δήλωση εννοείς; Γιατί εγώ δεν έκανα καμία ιδιαίτερη αίτηση, παρα μόνο δήλωση κάποιων περιοχών. Η υπεύθ. δήλωση αν θυμάμαι καλά συνεπάγεται ότι δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος. Ε; ???
-
Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δε θα έχεις πρόβλημα.. Μόνο στην περίπτωση που γίνεις μόνιμη στο Σχολείο, δεν έχεις δικαίωμα να εργαζεσαι και στον ιδιωτικό τομέα! Σίγουρα αν κάνω λάθος, θα με διορθώσουν οι συνάδελφοι! ;)
Η αίτηση των ωρομισθίων όμως άλλα λέει...
H υπεύθυνη δήλωση εννοείς; Γιατί εγώ δεν έκανα καμία ιδιαίτερη αίτηση, παρα μόνο δήλωση κάποιων περιοχών. Η υπεύθ. δήλωση αν θυμάμαι καλά συνεπάγεται ότι δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος. Ε; ???
Η αίτηση-δήλωση για αναπληρωτές-ωρομίσθιους (η οποία επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν.1599/86 όπως αναγράφει πάνω πάνω), αναφέρει ρητά ότι:
8. Δεν είμαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, ούτε διδάσκω, δεν είμαι μέτοχος σε εταιρεία κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού κώδικα, ούτε έχω οποιαδήποτε εμπορική ιδιότητα...)
http://www.pde.gr/applicationform2006.doc
-
Ναι, σωστά... :( Στην πράξη όμως τι γίνεται; Συνήθως υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα; Θέλω να πω, το πάνε με το γράμμα του νόμου; Δηλαδή, το πρόβλημα ουσιαστικά είναι να μη πάει καρφωτή;
-
Στο σχολείο που δούλευα πέρισυ ήταν μια κοπέλα που αν και δούλευε κανονικά σε ιδιωτικό σχολείο (ήταν διορισμένη εκεί κανονικά), ήταν και ωρομίσθια στο ολοήμερο. Κι επειδή έκανε και χαρτιά για 30μηνο όπου έβαζε όλα τα μόρια της και κανείς δεν της είπε τίποτα φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα, να δουλεύεις ταυτόχρονα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αρκεί να μην κατέχεις θέση μονίμου στο δημόσιο.
-
Στην αίτηση για αναπληρωτές - ωρομίσθιους γραφει και το εξής : 9. Είμαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου / διδάσκω / είμαι μέτοχος σε εταιρεία κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού κώδικα / έχω οποιαδήποτε εμπορική ιδιότητα και θα παραιτηθώ ή θα αναστείλω τη λειτουργία των επιχειρήσεών μου πριν την ανάληψη υπηρεσίας ως εκπαιδευτικού (άρθρα 31 παρ. 3 και 32 του Ν. 2683/99
Μπορείς λοιπόν να ξεκινήσεις να εργάζεσαι σε φροντιστήριο και ΑΝ σε καλέσουν, βλέπεις τι κάνεις.. Πάντως αυτό που λέει η Matina, ισχύει.. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα! :-\
-
Ευχαριστώ και τις 2. Από Σεπτ. έχω κανονίσει για το φροντιστήριο και δεν γνωρίζω τι γίνεται ΑΝ με καλέσουν σε σχολείο. Όντως, κι εγώ δεν νομίζω ότι για μια ψωροωρομισθία που θα μου δώσουν -ΑΝ μου τη δώσουν- θα υπάρχει πρόβλημα...Ας μας πει και όποιος γνωρίζει κάτι από καθαρά προσωπική εμπειρία. ;)
-
Καλησπέρα! Όταν πήγα και ρώτησα στην Α'θμια αν μπορώ να εργαστώ κάπου αλλού μου ενώ είμαι ωρομίσθια είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει διαφορά στο αν προσληφθείς σε μια ίδιωτική εταιρία ή σε ένα φροντιστήριο; το ίδιο δεν είναι από τη στιγμή που είναι ιδιωτικός τομέας και δεν είσαι μόνιμος στο δημόσιο; :-\
-
εγώ όταν ρώτησα μου είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα μόνο σε περίπτωση που έχεις κάποια επιχείρηση στο όνομά σου, είτε αυτό λέγεται φροντιστήριο, είτε οτιδήποτε άλλο. Για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
-
Γεια σε όλους. Είμαι νεοδιόριστος στον κλάδο της πληροφορικής και θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς να μου απαντησει στο αν μπορώ παράλληλα με τη δουλειά μου στο σχολείο να δουλεύω και κάπου αλλού. Μπορώ δηλαδή να δουλέυω σε κάποιο φροντιστήριο ή να κάνω δουλειές μόνος μού; Έχω κάτι ευκαιρίες για δουλειά από το σπίτι μου, ούτε καν στο χώρο κάποιας εταιρίας, για ανάπτυξη εφαρμογών και τέτοια. Λογικά δεν γινεται να με προσλάβει ιδιωτική εταιρία αλλά αν έκανα κάπιοα ανάληψη έργου που δεν είναι απαραίτητο να γίνει πρόσληψη, θα ειμαι οκ; Η δεύτερη δουλειά είναι επιτακτική για εμένα με ενοίκια υποχρεώσεις και τέτοια. Είναι δυνατόν να μην μου επιτρέπεται από το κράτος; Δηλαδη αν εγω θέλω τον ελεύθερο χρόνο μου τα απογεύματα να δουλευω σε σουβλατζίδικο για να βγάλω τα έξτρα χρήματα που χρειάζομαι δεν μου επιτρέπεται;
Οποιος ξερει παρακαλώ ας μου απαντήσει η ας με κατευθύνει στο που πρέπει να ρωτήσω για να τα μάθω όλα αυτά.
Ευχαριστώ.
-
Κάποιος που έχει διοριστεί μπορεί να δουλεύει και μετά το σχολείο, όπου του αρέσει, αρκεί βέβαια να μην μπορεί αυτό να φανεί κάπου, συμβόλαιο, ένσημα, απόδειξη κλπ.
-
Μπορεί κάποιος να πάρει άδεια από τη Δ/νση ύστερα από αίτηση και μαζί με θετική εισήγηση του Δ/ντη του σχολείου του να έχει επίσημα δεύτερη εργασία εκτός ωρών υπηρεσίας και σύμφωνα με το αντικείμενο που εχει σπουδάσει.
Αυτό κάνω τα τελευταία 7 χρόνια ως αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής σε ομάδα, όπου εκεί δουλεύω με συμβόλαιο και φυσικά ΙΚΑ.
-
Ευχαριστω tsompev αλλα δε μιλούσα για μαύρη δουλειά. Αν ήταν για μαύρα δε θα ρώταγα καθόλου, θα δούλευα ήδη.
Επίσης, giotamike τι ενοείς;Δεν μπορώ να βρω μια δουλειά άσχετη με το αντικείμενο της πληροφορικής; Δηλαδή απαγορεύεται από κάποιο νόμο;
-
Αναφέρομαι για άδεια υπερωριακής απασχόλησης που σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις το επάγγελμα σου και στον ευρύτερο Δήμόσιο τομέα, που αυτό σαφώς απαγορεύεται από τις κείμενες διατάξεις.
Αν αναφέρεσαι σε άλλου είδους εργασία στον Ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει πιστεύω θέμα αρκεί να μην είναι ο τομέας της παραπαιδείας.
-
Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο το θέμα: αν έχω κάποιες ώρες σ' ένα φροντιστήριο και κάποιες ώρες ΠΔΣ θα έχω πρόβλημα; Θέλω να πιστεύω πως όχι διότι ποιος είναι δυνατόν να πιστεύει ότι με 200 ευρώ το μήνα από την ΠΔΣ μπορεί να ζήσει κάποιος; Πιστεύω πως την κατάσταση τη γνωρίζουν αλλά κάνουν τα στραβά μάτια γιατί δεν τους παίρνει να κάνουν κι αλλιώς... Διαφορετικά θα πρέπει να μας πάρουν ΟΛΟΥΣ τουλάχιστον αναπληρωτές !!!
-
Αν σου πω πως εμένα έφτασαν στο παρα πέντε για να μου κάνουν καταγγελία όταν ήμουν ωρομίσθιος επειδή έπαιρνα και μια θέση στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα πως θα σου φανεί? Ειδικά αν φανταστείς πως τη θέση αυτή τη ήθελε κάποιος που ήταν αναπληρωτής... :-X :-X :-X
Τέλος πάντων, σχετικά με τους ωρομίσθιους υπάρχει ανάλογη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους που τους επιτρέπει στους ωρομίσθιους να συμπληρώνουν το ωράριο τους και εκτός ωρών εκπαίδευσης. Σχετικά με τα φροντιστήρια δεν ξέρω γιατί δεν με έχει απασχολησει το θέμα, αναφέρομαι στις γενικές διατάξεις του νόμου.
-
Σχετικά με τα φροντιστήρια δεν ξέρω γιατί δεν με έχει απασχολησει το θέμα, αναφέρομαι στις γενικές διατάξεις του νόμου.
Μονιμες εκπεδεφτικι απαγορεβετε να διδασκουν σε φροντιστιρια. Για τις ορομισθιες δεν τιθετε ζιτιμα.
-
Χαίρεται. Απο τους δημόσιους φορείς δυστυχώς δεν έχω την ενημέρωση που θα ήθελα. Θέλω να κάνω μια ερώτηση που μπορεί να είναι αστεία για τους περισσότερους απο εσάς.
Σκοπεύω να εργαστώ στον ιδιωτικό τομέα μέχρι τον ασεπ όχι όμως στην εκπαίδευση. Ο εργοδότης μου θέλει να μου κάνει πρόσληψη έστω και προσωρινά και να μου κολλάει ένσημα γιατί θέλει να κινείται μέσα σε νόμιμα πλαίσια. Εγώ πάλι κολλάω γιατί όταν έκανα τα χαρτιά μου για αναπληρώτρια διάβασα στην αίτηση ότι δεν πρέπει να εργάζεσαι στον ιδιωτικό τομέα ή να έχεις απολυθεί ένα μεγάλο διάστημα. Μήπως μπερδεύτικα λιγάκι εγώ? Τι να κάνω?
-
Καλησπέρα.
Σε πήραν για αναπληρώτρια ή ρωτάς για το τι θα κάνεις αν σε πάρουν?
-
Δεν πρέπει να εργάζεσαι εφόσον σε προσλάβουν ως αναπληρώτρια.Μέχρι όμως να γίνει αυτό δεν έχεις κανένα πρόβλημα!Εννοείται οτι μπορείς να εργαστείς όπου θέλεις.
Συγκεκριμένα στην αίτηση δηλώνεις υπεύθυνα οτι "...1.Δεν απολύθηκα από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου του δημοσίου τομέα,λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο,οφειλόμενο σε υπαιτιότητα των εργαζομένων,ή ότι,σε αντίθετη περίπτωση,έχει παρέλθει πενταετία από την απόλυση.
........................................
5.Ότι δεν είμαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου,δεν είμαι μέτοχος σε εταιρεία,κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού κώδικα και σε περίπτωση που έχω την εμπορική ιδιότητα(άρθρα 31 παρ. 3 και 32 του Ν. 2683/99) θα παραιτηθώ με οποιονδήποτε τρόπο ή θα αναστείλω τη λειτουργεία των επιχειρήσεών μου πριν την ανάληψη υπηρεσίας ως εκπαιδευτικού." ;)
-
http://www.pde.gr/index.php?topic=313.0
-
Ευχαριστώ πολύ.
Δεν ειμαι αναπληρώτρια ούτε ωρομίσθια απλά με αυτά και με εκείνα μας έχουν μπερδέψει. Εδώ μέχρι χθες προσπαθούσαν να με πείσουν ότι αν επιτύχω στις εξετάσεις του ασεπ θα διοριστώ κατευθείαν και οτι πρέπει να ειμαι με την βαλιτσα στο χέρι!
Έπειτα γνώρισα εκείνη την κυρία που έχει περάσει 2 φορές στον ασεπ και δεν εργάζεται ακόμα παρά μόνο μια χρονιά ως αναπληρώτρια, μιλώντας πάντα για δημοτική εκπαίδευση.
Το καλό είναι ότι τον εργοδότη μου δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν θα φύγω μετά από ένα χρονικό διάστημα και είναι διατεθιμένος να επενδύσει σε μένα, σε ένα τομέα άλλο που αγαπώ πέρα απο την εκπαίδευση.
-
Οι διαταξεις του κωδικα που ορίζουν είναι οι:
αρθρο 31 και 32 του ν.2683/99
(Φ.3531/324/105657 Δ1 ΥΑ ΦΕΚ 1340 τ
-
Καλησπέρα σε ολους,
Αν κάποιος γνωριζει με βεβαιότητα και μπορει να μου πει, μπορώ να εργαστω και στον ιδιωτικό τομέα[καλοκαιρινή απασχόληση] ενώ ειμαι διορισμένος εκπαιδευτικος?Θέλω να γνωριζω και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω, οχι μόνο δηλ. την αδεια που θα παρω απο το ΠΥΣΔΕ αλλά και τι χρειάζεται να κάνω για να κόβω αποδείξεις.Από που θα ξεκινήσω.??
Ευχαριστ προκαταβολικά
-
Απ' όσο γνωρίζω γίνεται απλά πρέπει να έχεις την άδειά τους. Πρέπει να υπάρχει όριο ... ή κάτι τέτοιο. Το γνωρίζω γιατί δουλεύω στη ΧΑΝΘ και στη θερινή απασχόληση υπάρχουν άτομα που είναι στο δημόσιο, απλά υπάρχει ΄κάποιος περιορισμός. Εάν μπορέσω να μάθω κάτι, θα σε ενημερώσω ξανά.
-
Σ'ευχαριστώ πολυ georgi@ !!
Αν μπορούσες να μάθεις θα μου ηταν πολύ χρήσιμο ή ακόμα και το που μπορώ να απευθυνθώ για αυτό.
Περιμένω νεα
-
Αγαπητέ φίλε.
Έχεις την δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου βέβαια πρέπει να πάρεις άδεια από το ΠΥΣΔΕ. Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι να κόβεις δικές σου αποδείξεις. Μπορεί όμως να σου κόβουν αποδείξεις Δαπανών. Εσύ ως Δημόσιος υπάλληλος δεν μπορείς να κόβεις αποδείξεις ούτε να κάνεις έναρξη στην εφορία. Τα συνολικά σου εισοδήματα από την άσκηση ιδιωτικού έργου δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα εισοδήματα από το δημόσιο !!!!!
-
πρέπει να πάρεις άδεια από το ΠΥΣΔΕ της περιοχής σου. Το ποσόπου θα λάβεις δε πρέπει να ξεπερνά τις ετήσιες αποδοχές σου ως εκπαιδευτικός. Θα κόψεις αποδείξεις στις οποίες η φορολογία τοεισοδήματος είναι γύρω στο 45%. Δηλαδή αν για τη δουλειά λάβεις 1000
-
Αγαπητέ φίλε.
Έχεις την δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου βέβαια πρέπει να πάρεις άδεια από το ΠΥΣΔΕ. Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι να κόβεις δικές σου αποδείξεις. Μπορεί όμως να σου κόβουν αποδείξεις Δαπανών. Εσύ ως Δημόσιος υπάλληλος δεν μπορείς να κόβεις αποδείξεις ούτε να κάνεις έναρξη στην εφορία. Τα συνολικά σου εισοδήματα από την άσκηση ιδιωτικού έργου δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα εισοδήματα από το δημόσιο !!!!!
Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα.....
Μπορείς να επεκταθείς πάνω σε αυτό που είπες...σχετικά με τις αποδείξεις δαπανών που μπορούν να σου κόβουν....?
Ποιοί θα στις κόβουν δηλαδή, και πως...?
-
πρέπει να πάρεις άδεια από το ΠΥΣΔΕ της περιοχής σου. Το ποσόπου θα λάβεις δε πρέπει να ξεπερνά τις ετήσιες αποδοχές σου ως εκπαιδευτικός. Θα κόψεις αποδείξεις στις οποίες η φορολογία τοεισοδήματος είναι γύρω στο 45%. Δηλαδή αν για τη δουλειά λάβεις 1000
-
Προσωπικά πήρα πολύ εύκολα την άδεια για συμμετοχή σε ερευνητικό έργο πανεπιστημίου από το οικείο ΠΥΣΔΕ.
Αυτό μπορεί να βοηθήσει http://www.alfavita.gr/egiklioi/egiklioi20070128b.php
Όσον αφορά την αμοιβή βέβαια ακόμα δεν πήρα υπεύθυνη απάντηση. Πάντως:
1. Το πιο πιθανό είναι να είναι το 50% των ακαθάριστων αποδοχών (εγώ τουλάχιστον τόσο έβαλα)
2. Το ποσό αυτό μπαίνει στη φορολογική δήλωαση σε ειδικό κωδικό και επισυνάπτεις και τη βεβαίωση αποδοχών του 2ου "εργοδότη". Η φορολογία δε νομίζω να επηρρεάζεται με διαφορετικό τρόπο απ' ότι το όλο εισόδημα. Δηλαδή, λογικά ο εργοδότης θα έχει κάνει ήδη την παρακράτηση του 20%. Οι τελική φορολογία γίνεται κανονικά με τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες.
-
Η απόδειξη δαπανών εκδίδεται από τον εργοδότη (ιδιώτη) στον οποίο θα απασχοληθείς. Εκεί αναγράφεται η αμοιβή που πήρες καθώς και οι κρατήσεις που σου έγιναν. ¨Ολες οι αμοιβές ενός Δημοσίου Υπαλλήλου πέραν του μισθού του θεωρούνται υπερωριακή εργασία και φορολογούνται με 20%.
-
Σας ευχαριστώ πολύ όλους,
Ο,τιδήποτε περσσότερο γνωρίζει κάποιος παρακαλώ ας ενημερώσει το θέμα.
Πιστεύετε οτι στην εφορία θα γνωρίζουν να μου πουν τη διαδικασία;
-
Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ το εξής αν και φαντάζομαι ότι η απάντηση είναι αρνητική. Είμαι ωρομίσθιος ΠΕ19 σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Ένας γνωστός θέλει να τον βοηθήσω στην υλοποίηση ενός site, ωστόσο θέλει να βγάλω δελτίο παροχής υπηρεσιών ώστε η πληρωμή να γίνει κανονικά και με απόδειξη και μου λέει ότι δεν απαγορεύεται γιατί στην ουσία δεν έχω συμμετοχή σε επιχείρηση. Ισχύει όμως αυτό? Είναι επιτρεπτό από τη στιγμή που είμαι ωρομίσθιος? Ίσως την ίδια απορία έχουν κι άλλοι ωρομίσθιοι πληροφορικοί που ίσως θέλουν να κάνουν επιπλέον δουλειές από το σπίτι, όπως π.χ. να φτιάχνουν web sites.
-
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και μ' εμένα. Εδώ και χρόνια δουλεύω ως ελεύθερος επαγγελματίας (κάνω μεταφράσεις) και δίνω αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Ρώτησα έναν φίλο μου δικηγόρο και μου είπε ότι "εμπορική ιδιότητα" σημαίνει να έχεις ένα κατάστημα, μια επιχείρηση κλπ. Επομένως, μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Δηλαδή, αν με προσλάβουν ως ωρομίσθιο, δεν θα χρειαστεί να διακόψω την άλλη μου δουλειά. Και εν πάσει περιπτώσει, τα πράγματα διαφέρουν για τον μόνιμο διορισμό (τότε, απ' ό,τι ξέρω, ως δημόσιος υπάλληλος δεν πρέπει να έχεις άλλη δραστηριότητα, εκτός αν σου δώσει την άδεια η διεύθυνση). Πάντως, το θέμα είναι φλου και δεν ξέρω τι μπορεί να προκύψει. Θα ήταν όμως αξιοπερίεργο να περιμένουν από έναν ωρομίσθιο να σταματήσει όλες τις άλλες δουλείες του και να περιμένει να ζήσει από τα υπέρογκα ποσά που θα του αποφέρει η ωρομισθία.
-
συναδελφοι..sos.ξερει κανεις αν μπορεις να εισαι ιδιοκτητης φροντιστηριου και παραλληλα να δουλευεις ως ωρομισθιος σε δημοσιο σχολειο; μονο ωρομισθιος οχι αναπληρωτης !ευχαριστω.
-
Γνωρίζετε από που πρέπει να ζητήσουν άδεια οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα Ι.Ε.Κ για απασχόληση σε ιδιώτη; Την ζητάνε από τον Ο.Ε.Ε.Κ όπου ανήκουν όλα τα Ι.Ε.Κ της χώρας ή από την Δευτεροβάθμια στην οποία ανήκουν;
-
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται σε ΠΕ 06 η εργασία στον ιδιωτικό τομέα.
Γνωρίζω ότι με απόφαση ΠΥΣΔΕ μπορούν να εκδίδουν αθεώρητες αποδείξεις για παρεχόμενες υπηρεσίες μετάφρασης ή διερμηνείας . Άκουσα όμως κάπου ότι με απόφαση ΠΥΣΔΕ μπορούν να εργαστούν και μέχρι 10 διδακτικές ώρες σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ακριβώς την ίδια πληροφόρηση έχω κι εγώ, δηλ.σου επιτρέπουν να κάνεις 10 'ωρες ιδιαίτερα
-
Ωραία. Ευχαριστώ πολύ elsaki.
Εκτός από ιδιαίτερα γνωρίζει κανείς αν ισχύει το ίδιο και για εργασία σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών;
-
Για να μπορέσει κάποιος να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να του χορηγηθεί από το ΠΥΣΔΕ άδεια άσκησης ιδιωτικού δικαίου. 'Οσο γνωρίζω, απαγορεύεται για τους εκπαιδευτικούς να κάνουν ιδιαίτερα ή να εργάζονται σε φροντιστήριο. Παραθέτω και το κείμενο για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου που βρήκα στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.
251/1998 Ν.Σ.Κ.
Γνωμοδότηση 251/1998 Ν.Σ.Κ.
Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε εκπαιδευτικούς
Από τις προπαραταθείσες διατάξεις προκύπτουν τα ακόλουθα:
Άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου χορηγείται στους εκπαιδευτικούς της Δ.Ε. εφ` όσον προηγουμένως καλυφθούν με υπερωριακή διδασκαλία οι ανάγκες των δημόσιων σχολείων και υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι το έργο και εν προκειμένω η διδασκαλία δεν θα παρασχεθεί σε ιδιωτικά σχολεία ή φροντιστήρια, ενώ για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν είναι επιτρεπτή η άδεια ασκήσεως έργου εφ` όσον αφορά παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων, ρητώς απαγορευμένη από την διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 13 του ν.1566/85, η οποία διάταξη έχει ανάλογη εφαρμογή και για τους εκπαιδευτικούς της
-
Το φαντάστηκα.
Γνωρίζω όμως περίπτωση καθηγητή μαθηματικών που έχει πάρει άδεια να διδάσκει σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, με ρητή διευκρίνιση ότι πάει για να διδάξει ECDL (που αυτό άλλωστε ήθελε ο άνθρωπος να κάνει).
Γεγονός όμως είναι ότι διδάσκει -έστω και κάτι μη σχετικό με τη δημόσια εκπαίδευση- σε φροντιστήριο μέσης, με άδεια του ΠΥΣΔΕ.
-
Με έχουν επιλέξει για κάποια 2ωρα μαθήματος σε σχολη ξεναγών. Πρέπει να πάρω άδεια από το ΠΥΣΔΕ για άσκηση ιδιωτικού έργου.
1) Με πιέζουν να αρχίσω μαθήματα την επόμενη εβδομάδα (λογικά δε θα έχω πάρει την άδεια ακόμη). Υπάρχει πρόβλημα ή η άδεια λειτουργεί και αναδρομικά????
2) επειδή τα μαθήματα είναι πρωΪνά και θα συνεχιστούν Σεπτέμβριο ως Δεκέμβριο σκοπεύω να ζητήσω από τον προγραμματιστή του σχολείου να μου αφήσουν ένα δίωρα. Λέτε να συναντήσω πρόβλημα με την άδειια απο το ΠΥΣΔΕ με την έννοια ότι οι ώρες που θα κάνω είναι εντός του σχολικού προγράμματος? (ανεξάρτητα αν εγώ θα έχω κανονίσει να μην έχω μάθημα τις στυγκεκριμένες ώρες).
Παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει ή έχει προηγούμενη εμπειρία ας απαντήσει
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Λοιπόν αγαπητέ συνάδελφε άκου πως έχουν τα πράγματα...δεν έχω εμπειρία ίδια με τη δικιά σου αλλά κάποτε πήρα άδεια από το ΠΥΣΔΕ για να κάνω μάθημα σε ΤΕΙ απογευματινές ώρες...Σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να πάρεις άδεια από το ΠΥΣΔΕ...δε νομίζω ότι πειράζει αν η άδεια βγει μετά από λίγο καιρό αφού εσύ θα έχεις ξεκινήσει τα μαθήματα...ωστόσο θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να σου δώσουν άδεια για πρωινή εργασία (άσχετα αν εσύ έχεις κανονίσει τις ώρες σου με τον προγραμματιστή) αφού τυπικά πρέπει όλοι να είμαστε στο σχολείο 8.00-14.00... ϊσως ένα τηλεφώνημα σε κάποιον αιρετό του ΠΥΣΔΕ να σου έδινε απαντήσεις...πάντως θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρεις με νόμιμο τρόπο...η άλλη επιλογή είναι αν είσαι διατεθειμένος να πάρεις το (όποιο) ρίσκο να κανονίσεις τις ώρες σου με τον προγραμματιστή επικαλούμενος κάποιο σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα (καλό είναι να μην ξέρουν πολλοί ότι κάνεις μαθήματα πρωί) και να πηγαίνεις στη σχολή ξεναγών να κάνεις τις ωρίτσες σου...
-
ευχαριστώ για τις συμβουλές και για το χρόνο σου. Μάλλον δε θα το ρισκάρω, θα δηλώσω ότι δεν μπορώ να πηγαίνω στα μαθήματα. Δε θέλω να γίνει καμιά στραβή και να τρέχω.
-
ΌΧΙ μη ρισκάρεις τίποτε!
Ισχύει αναδρομικά! Εγώ την κάνω κάθε χρόνο Οκτώβριο για έναρξη από Σεπτέμβριο και βγαίνει Δεκέμβριο!!!
Φϊλε μου πήγαινε κανονικά!
-
Φίλε Zafiri το "λεπτό" σημείο είναι το ότι το δίωρο της απασχόλησης στη δεύτερη δουλειά θα είναι αναγκαστικά εντός του σχολικού ωραρίου. Όπως είπα μπορώ να κανονίσω το πρόγραμμα ώστε να μην έχω μάθημα στο σχολείο τις συγκεκριμένες ώρες, αλλά φοβάμαι ότι το ΠΥΣΔΕ όταν θα δει τις ώρες απασχόλησης δε θα δώσει την άδεια. Παρεπιμπτόντως, για να πληρωθώ από τη δεύτερη δουλειά η άδεια από το ΠΥΣΔΕ είναι απαραίτητη, άρα δεν μπορώ να πάω "κρυφά".
-
Στην αίτηση για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου δεν είναι απαραίτητο να γράψεις ακριβώς το ωράριο της δεύτερης απασχόλησης. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο αριθμός των ωρών απασχόλησης, δηλαδή να μην ξεπερνούν τις 10 την εβδομάδα.
-
"σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα άρθρα 31 και 32 του ν.2683/99 και την αριθμ. 291/2000 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επιτρέπεται η χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, αν με σαφήνεια δηλώσει το φορέα εργασίας του και το ακριβές ωράριο απασχόλησης του, δεδομένου ότι η άδεια χορηγείται για συγκεκριμένο έργο ή εργασία με αμοιβή και μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου και ανακαλείται με τον ίδιο τρόπο, πάντα με την προϋπόθεση ότι συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του υπαλλήλου και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του και εν γένει δεν εμπίπτει στις περιοριστικές διατάξεις των ανωτέρω διατάξεων. "
Αντιγράφω εγκύκλιο. Οι υπογραμμισμένες φράσεις είναι οι φράσεις "κλειδιά". "ακριβές ωράριο" σημαίνει ότι π.χ. δουλεύω 3 ώρες την εβδομάδα ή ποιές ακριβώς τρεις ώρες δουλεύω. Επίσης για την μη παρεμπόδιση της ο΄μαλής εκτέλεσης της υπηρεσίας νομίζω ότι θέλει βεβαίωση από τον διευθυντή
-
πάνω στο θέμα αυτό της άσκησης ιδιωτικού έργου, θα ήθελα να ρωτήσω τί γίνεται όσον αφορά την εφορία.
Πως πληρώνεσαι από τον ιδιώτη εργοδότη;
Με απόδειξη παροχής υπηρεσιών; Πρέπει δηλαδή κάποιος να γραφτεί και στο ΤΕ
-
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ. ΕΓΩ ΜΟΛΙΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΝΑΛΑ
-
τώρα θυμήθηκα ότι το θέμα είχε συζητηθεί παλαιότερα και εδώ
http://www.pde.gr/index.php?topic=22883.0 (http://www.pde.gr/index.php?topic=22883.0)
υπάρχει και σχετική νομοθεσία εδώ
http://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi-anakoinvseis/monimoi-ekpaideytikoi/plhrofories/598-adeia-askhshs-idiotikoy-ergoy-ergasias.html (http://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi-anakoinvseis/monimoi-ekpaideytikoi/plhrofories/598-adeia-askhshs-idiotikoy-ergoy-ergasias.html)
όμως δεν έχω βρει απάντηση στο ερωτημα τι γίνεται με τον ασφαλιστικό φορέα, δηλαδή ένας μόνιμος υπάλληλος του δημοσίου, πως θα δηλώνει (και κατεπέκταση φορολογείται) για τα εισοδήματα από την δεύτερη απασχόληση, και τι ευθύνη έχει ο δεύτερος εργοδότης απέναντί του (τον δηλώνει κάπου;)
-
από alfavita (χθες)
http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=46588 (http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=46588)
-
Άσκηση ιδιωτικού έργου ή εργασίας από εκπαιδευτικούς
Κωδικοποίηση νομοθεσίας από Φιρτινίδη Χρήστο
http://www.pde.gr/index.php?action=tpmod;dl=item443
-
μιας και επαναφέραμε λίγο το θέμα, επαναφέρω κάτι που το έχω ρωτήσει στις προηγούμενες σελίδες.
Τι γίνεται όσον αφορά την εφορία;
Ο 2ος εργοδότης θα με δηλώσει κάπου;
Η αμοιβή πως θα φαίνεται;
Πρέπει εγώ να ανοίξω δελτίο παροχής υπηρεσιών;
Πως δηλαδή γίνεται με το οικονομικό;
-
μιας και επαναφέραμε λίγο το θέμα, επαναφέρω κάτι που το έχω ρωτήσει στις προηγούμενες σελίδες.
Τι γίνεται όσον αφορά την εφορία;
Ο 2ος εργοδότης θα με δηλώσει κάπου;
Η αμοιβή πως θα φαίνεται;
Πρέπει εγώ να ανοίξω δελτίο παροχής υπηρεσιών;
Πως δηλαδή γίνεται με το οικονομικό;
Ο 2ος εργοδότης θα σε δηλώσει κανονικά και θα σου γίνει και παρακράτηση 20%.
Θα πάρεις βεβαίωση αποδοχών και θα δηλώσεις τα ποσά κανονικά στους απαραίτητους κωδικούς ("Αμοιβές από λοιπά ελευθέρια επαγγέλματα" αν θυμάμαι καλά). Η σούμα στο τέλος θα δείξει τι θα πληρώσεις :-)
Δελτίο παροχής υπηρεσιών δε χρειάζεται.
-
Θα με δηλώσει στο ΙΚΑ; παρόλου που είμαι δημόσιος υπάλληλος;
Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές για μένα; δηλαδή να πληρώνει και ένσημα; ή αυτό δεν έχει νόημα αφού είμαι ήδη ασφαλισμένος του ΟΠΑΔ?
Αν είναι έτσι τότε συμφέρει έναν εργοδότη να προσλάβει έναν δημόσιο υπάλληλο αφού θα του κοστίζει λιγότερο (δεν θα έχει να του πληρώνει ασφάλεια) και θα είναι και νομικά εντάξει!
-
Όποιος βρει διάταξη που να θέτει το πλαφόν των 10 ωρών στην άσκηση ιδιωτικού έργου κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον...
-
χρυσό ρολογάκι μάρκας ROLEX με ημεροδεικτη και ταχύμετρο παρακαλώ.... :P :P
Δ2/7199/12-01-2001 ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Ασκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή
Σε απάντηση του αριθμ. Φ.1.1/292/25.1.2000 εγγράφου σας, που αφορούσε το παραπάνω θέμα, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα άρθρα 31 και 32 του ν.2683/99 και την αριθμ. 291/2000 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επιτρέπεται η χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, αν με σαφήνεια δηλώσει το φορέα εργασίας του και το ακριβές ωράριο απασχόλησης του, δεδομένου ότι η άδεια χορηγείται για συγκεκριμένο έργο ή εργασία με αμοιβή και μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου και ανακαλείται με τον ίδιο τρόπο, πάντα με την προϋπόθεση ότι συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του υπαλλήλου και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του και εν γένει δεν εμπίπτει στις περιοριστικές διατάξεις των ανωτέρω διατάξεων.
Η σχετική άδεια χορηγείται από την υπηρεσία σας, γιατί εμπίπτει πλέον στην αρμοδιότητά σας, βάσει της αριθμ. ΣΤ5/56/13.11.2000 απόφασης του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορά «Μεταβίβαση δικαιώματος υπογραφής με «εντολή Υπουργού» στους Προϊσταμένους των Δ/νσεων και Γραφείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης των Νομών και Νομαρχιών» (ΦΕΚ 1409/17.11.2000 τ.
-
χρυσό ρολογάκι μάρκας ROLEX με ημεροδεικτη και ταχύμετρο παρακαλώ.... :P :P
Μη βιάζεσαι! Πριν καν παραθέσεις τη διάταξη ζητάς το ROLEX. Έτσι εύκολα δίνονται τα ROLEX; Πρέπει να ιδρώσεις για να το αποκτήσεις.
Πάμε τώρα ένα στοίχημα, ότι αν σου αποδείξω ότι υπάρχει κάτι νεότερο από αυτό που παρέθεσες που αναιρεί αυτό το "δήθεν" περιορισμό (δηλ. ουσιαστικά δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ κανένας περιορισμός, είναι στην ευχέρεια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου οι ώρες που θα σου δώσουν) θα το παραδεχτείς δημοσίως στο thread αυτό; Χωρίς όμως να δημοσιοποιήσεις το αποδεικτικό στοιχείο!
-
δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω δημοσίως συγνώμη - ωστόσο έθεσες το εξής ζήτημα:
Όποιος βρει διάταξη που να θέτει το πλαφόν των 10 ωρών στην άσκηση ιδιωτικού έργου κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον...
δεν ανέφερες αν η διάταξη είναι εν ισχύ ή όχι... :P :P :P :P :P
άρα, δικαιούμαι να ζητάω το χρυσό ρολεξάκι....Ωστόσο, για δώσε τη διάταξη στην οποια αναφέρεσαι...'εχει ενδιαφέρον... ( αλλά γιατί να μη τη δημοσιοποιήσω άραγε; ... ::) ::) ::) )
-
δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω δημοσίως συγνώμη - ωστόσο έθεσες το εξής ζήτημα:
Όποιος βρει διάταξη που να θέτει το πλαφόν των 10 ωρών στην άσκηση ιδιωτικού έργου κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον...
δεν ανέφερες αν η διάταξη είναι εν ισχύ ή όχι... :P :P :P :P :P
άρα, δικαιούμαι να ζητάω το χρυσό ρολεξάκι....Ωστόσο, για δώσε τη διάταξη στην οποια αναφέρεσαι...'εχει ενδιαφέρον... ( αλλά γιατί να μη τη δημοσιοποιήσω άραγε; ... ::) ::) ::) )
Δε σου ζήτησα βρε να ζητήσεις δημοσίως συγγνώμη. Απλώς ως πρόσωπο κοινής (θέλω να πιστεύω) αποδοχής στο pde.gr σε θέτω θεματοφύλακα του συγκεκριμένου θέματος (θα καταλάβεις τι εννοώ).
Για το ρολογάκι πρέπει να συμβιβαστείς με κάποιο imitation, αφού όντως δεν ανέφερα "εν ισχύ". Παρόλα αυτά θα διαπιστώσεις ότι ποτέ δεν υπήρξε περιορισμός στις ώρες, ανεξαρτήτως του τι λέει αυτή η διάταξη του 2001 (θα έπρεπε να σε παραξενέψει ότι η εγκύκλιος για όλα τα υπόλοιπα θέματα αναφέρει "σύμφωνα με..." και παραθέτει Νόμους και Γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ, όμως το συγκεκριμένο με τις 10 ώρες το πετάει χωρίς να ερείδεται πουθενά).
Όσο για το αποδεικτικό στοιχείο, αν το δημοσιοποιήσεις μάλλον θα έχει ως αποτέλεσμα να ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ το πλαφόν.
-
όπως σου εξήγησα και ιδιαιτέρως πάντως Patreas, το αποδεικτικό στοιχειο στο οποιο αναφέρεσαι μπάζει απο πολλές μεριές και προσωπικά δε με έχει πείσει ... Δεν παύει ωστόσο να έιναι ένα κάποιο επισημο έγγραφο.
Για το λόγο αυτο, ευχαρίστως να τεθώ θεματοφύλακας αλλά φοβάμαι ότι δε θα μπορέσω να στηριξω με τη νομοθεσία τη θέση μου αυτή αφου δε γίνεται να δημοσιοποιήσω το έγγραφο...
Και φυσικά, αφού υπάρχει και το εναλλακτικό " δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δέκα (10) ώρες εκτός αν στους φορείς που προσφέρεται η εργασία ορίζεται διαφορετικά με ειδικές διατάξεις." μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι η περίπτωση που έχεις κατά νού, είναι απο αυτές που ορίζονται διαφορετικά με ειδικές διατάξεις... ;) ;)
όσο για το ρολογάκι....κλαψ.... ιμιτασιον πάντως δε θέλω... Προς το παρόν έχω βολευτεί με ένα άλλο ελβετικό και δεν το βγάζω από πάνω μου. ένα παλιό ρολεξάκι που έχω το κρατάω πιο πολύ σα συλλεκτικό παρά γιατί πλέον μου αρέσει. Άσε που είναι πια πασέ τα ρόλεξ... ;D ;D
-
αν κάποιος γνωρίζει αυτή η άδεια θέλει ανανέωση;
ή ισχύει μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το οποίο δηλώνω με αίτησή μου;
Αν δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει η εργασία που θα απασχοληθώ, μέχρι πότε θα ισχύει η άδεια; υπάρχει όριο; (πχ μέχρι λήξεως του σχολικού έτους;)
ή μήπως βγαίνει μια φορά και την έχεις για πάντα;
-
Η άδεια ισχύει για όσο χρονικό διάστημα είχες δηλώσει στην αίτηση και ταυτόχρονα συμπίπτει με τη σύμβαση που θα υπογράψεις και θα επισυνάψεις στην αίτηση.
-
Ο 2ος εργοδότης θα σε δηλώσει κανονικά και θα σου γίνει και παρακράτηση 20%.
o εργοδότης που με δηλώνει; στο ΙΚΑ? είναι υποχρεωμένος να κολλήσει ένσημα αφού είμαι δημόσιος υπάλληλος;
-
Ο 2ος εργοδότης θα σε δηλώσει κανονικά και θα σου γίνει και παρακράτηση 20%.
o εργοδότης που με δηλώνει; στο ΙΚΑ? είναι υποχρεωμένος να κολλήσει ένσημα αφού είμαι δημόσιος υπάλληλος;
παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς τι πρέπει να γίνει από πλευράς εργοδότη;
-
ΟΚ. πρέπει να ενημερώσω την εφορία από τώρα για την άσκηση του ιδιωτικού έργου; ή αρκεί μόνο όταν θά κάνω την φορολογική μου δήλωση;
-
Δίνεται άδεια και για πάνω από 10 ώρες. υπάρχούν στη διαυγεια
-
ΟΚ. πρέπει να ενημερώσω την εφορία από τώρα για την άσκηση του ιδιωτικού έργου; ή αρκεί μόνο όταν θά κάνω την φορολογική μου δήλωση;
Δεν ενημερώνεις την εφορία. Απλώς δηλώνεις σε ξεχωριστούς κωδικούς τα έσοδα αλλά και την παρακράτηση φόρου 20% στην φορολογική σου δήλωση.
-
Καλησπέρα-χρονια πολλα σε ολους κ καλη χρονια. Υπαρχει περίπτωση να δοθει αδεια διδασκαλιας λιγων ωρων (εως 10) σε φροντιστηριο ΜΕ?Σημειωθητω πως το φροντιστηριο εδρευει σε διαφορετικο -πλην όμορο νομο- του σχολειου που υπηρετω.
Ευχαριστω!
-
όχι δεν υπάρχει περίπτωση να δωθεί τέτοια άδεια. Δεν έχει σημασία που είναι διαφορετικός νομός.
-
Με τίποτα. Ο νόμος το λέει καθαρά. Μ όνο αν ήταν δηλωμένο ως κέντρο ελευθέρων σπουδών.
-
ήρθα σε επαφή με ξενοδόχο για δουλειά σε ξενοδοχείο, και μου είπε ότι θέλει να έχω δελτίο παροχής υπηρεσιών προκειμένου να με πληρώνει.
Λογικό μου φάνηκε, αφού αυτός θα πρέπει στα έξοδά του να δικαιολογεί με κάποιο επίσημο έγγραφο τις αμοιβές των υπαλλήλων του.
Όμως εγώ αφού είμαι δημόσιος υπάλληλος δεν μπορώ να έχω τέτοιο και να γραφτώ στον ΟΑΕΕ. (ή μήπως μπορώ;)
Κάπου λοιπόν κολλάει το πράγμα. Από τη μία μας δίνεται αυτή η περίφημη άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου από την υπηρεσία μας, από την άλλη όμως ο εργοδότης πως θα σε πληρώσει αν δεν έχεις ΟΑΕΕ? και αυτό δεν γίνεται.
Δεν καταλαβαίνω....
-
Μπορείς να πάρεις εξαίρεση από τον ΟΑΕΕ και να κάνεις έναρξη στην εφορία ή αν θα πάρεις κάτω από 5000
-
Πρόσεχε όμως γιατί το ΠΥΣΔΕ δεν σου δίνει άδεια να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά, μόνο κάτι που είναι σχετικό με την ειδικότητά σου, οπότε προφανώς αν πας να δουλέψεις σερβιτόρος στο ξενοδοχείο το ΠΥΣΔΕ δεν θα σου δώσει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.
Νομίζω ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή απαγορεύεται οποιαδήποτε δουλειά σχετική με την ειδικότητά σου! (πχ να δουλέψω σε φροντιστήριο παράλληλα).
Εχω την εντύπωση ότι η δουλειά πρέπει να είναι τελείως άσχετη με το εκπαιδευτικό έργο για να σου δώσει άδεια. οπότε για σερβιτόρος δεν θα υπάρχει πρόβλημα
ας πει και κανενας άλλος
-
Το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εξετάζει κατά περίπτωση.
Αυτό που το ενδιαφέρει είναι να μην παρεμποδίζεται η εργασία σου στο σχολείο.
Έχει δοθεί άδεια σε οδοντίατρο (σχολείου) να εργάζεται τα απογέυματα στο ΙΚΑ ως οδοντίατρος, σε φυσικοθεραπευτή ειδικόυ σχολείου να εργάζεται σε φυσικοθεραπευτήριο, σε καθηγητές ξένων γλωσσών να εργάζονται σε φροντιστήρια άλλων νομών κλπ κλπ
-
Σε φροντιστήριο απαγορεύεται δια ροπάλου. Μπορείς να πάρεις άδεια μόνο για την ειδικότητά σου, αλλά όχι για φροντιστήρια/ιδιαίτερα, αλλά πχ σε ερευνητικά κλπ.
Σίγουρα!
ΥΓ: Αν το ΠΥΣΔΕ είναι ότι να 'ναι μπορεί να σου δώσει και για σερβιτόρος, αλλά το κόβω δύσκολο.
-
Σε φροντιστήριο απαγορεύεται δια ροπάλου. Μπορείς να πάρεις άδεια μόνο για την ειδικότητά σου, αλλά όχι για φροντιστήρια/ιδιαίτερα, αλλά πχ σε ερευνητικά κλπ.
Σίγουρα!
ΥΓ: Αν το ΠΥΣΔΕ είναι ότι να 'ναι μπορεί να σου δώσει και για σερβιτόρος, αλλά το κόβω δύσκολο.
Αρκετοί γνωστοί μου πάντως έχουν πάρει άδεια για φροντιστήριο σε άλλο νομό από αυτόν ππου υπηρετούν, και δεν είναι όλοι στο ίδιο ΠΥΣΔΕ
-
δηλαδή το ΠΥΣΔΕ δεν δίνει άδεια για άσχετη με την ειδικότητά σου εργασία;
για σερβιτόρος πχ? ή για ... μπουζουξής;
-
δηλαδή το ΠΥΣΔΕ δεν δίνει άδεια για άσχετη με την ειδικότητά σου εργασία;
για σερβιτόρος πχ? ή για ... μπουζουξής;
Το ΠΥΣΔΕ δίνει άδεια (σύμφωνα με τις περιπτώσεις από διάφορα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ που γνωρίζω) για όποια δραστηριότητα δεν εμποδίζει την πρωινή εργασία σου στο σχολείο και δεν έχει άμεση σχεση με αυτή τυπικά (γιατί όπως είπα έχει δώσει και για φροντιστήρια και για φυσικοθεραπευτήρια και σε ψυχολόγους....)
-
Δίνεται άδεια και για πάνω από 10 ώρες. υπάρχούν στη διαυγεια
Φίλε μου μήπως μπορείς να δώσεις διέυθυνση για κάποια τέτοια άδεια σε παρακαλώ.
-
χρυσό ρολογάκι μάρκας ROLEX με ημεροδεικτη και ταχύμετρο παρακαλώ.... :P :P
....
Πάμε τώρα ένα στοίχημα, ότι αν σου αποδείξω ότι υπάρχει κάτι νεότερο από αυτό που παρέθεσες που αναιρεί αυτό το "δήθεν" περιορισμό (δηλ. ουσιαστικά δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ κανένας περιορισμός, είναι στην ευχέρεια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου οι ώρες που θα σου δώσουν) θα το παραδεχτείς δημοσίως στο thread αυτό; Χωρίς όμως να δημοσιοποιήσεις το αποδεικτικό στοιχείο!
Φίλε Patreas μπορείς να δώσεις περισσότερα στοιχεία για τον "δήθεν" περιορισμό σε παρακαλώ.
-
ν. 4076/2012 Άρθρο 10, Παράγεαφος 2 (ΦΕΚ 159Α):
2. Στο τέλος της παρ. 9 του άρθρου 58 του ν. 4075/2012 (Α΄ 89) προστίθενται τα εξής εδάφια:
«Ειδικά τα στελέχη της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, να παρέχουν υπηρεσίες που είναι συναφείς με τα καθήκοντα της κύριας θέσης τους σε φορείς υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων, παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά τους, χωρίς άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Για την παροχή υπηρεσιών προς όλους ανεξαιρέτως τους φορείς υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων θεωρείται ότι, στους εκπαιδευτικούς και γενικά τους δημόσιους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια ισχύος των διατάξεων του δεύτερου εδαφίου, είχε χορηγηθεί άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου».
Και χωρίς περιορισμό 10 (ή άλλων) ωρών...
-
Είμαι δασκάλα. Μπορώ να ζητήσω από την πρωτοβάθμια άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου για να συμπληρώσω το εισόδημά μου λόγω πολύ σοβαρού οικογενειακού προβλήματος;
-
fyσικα κ μπορεις
χρειαζεται
1)μια υπευθυνη δληλωση οτι αν χρειαστει να κανεις υπερωριες στο σχολειο θα τις κανεις
2)μια βεβαιωση απο το διευθυντη του σχολειου οτι δεν κωλυεις το εργο του σχολειου. στο δινει ευκολα ο διευθυντης αυτο
3)μια βεβαιωση απο τη 2η δουλεια σου οτι η δουλεια ειναι απογευματνη κ εως 10 ωρες τη βδομαδα.ΜΗ σε τρομαζει αυτο.ας ειναι κ ψεματα κ ας δουλευεις 100 ωρες τη βδομαδα,ουτε το ψαχνουν ουτε τους νοιαζει στη διευθυνση.
3 χρονια το κανω αυτο κ δεν εχω προβλημα....
α νομιζω οτι δεν ισχυει για να μπορεις να διδαξεις καπου αλλου ομως!π.χ φροντιστηρια σε κανενα δημο κτλ.
-
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα πρέπει δηλαδή, αν δε δουλέψω υπερωριακά για το σχολείο, η δουλειά που θα βρω να είναι άσχετη με το αντικείμενό μου;
-
να και κάποιος που το κάνει επιτέλους!
μπορείς να μας πεις τι γίνεται με την εφορία? γιατί εγώ σε έναν εργοδότη που πήγα μου είπε ότι θέλει να έχω μπλοκ παροχής υπηρεσιών. να κάνω δηλαδή έναρξη στο πρωην ΤΕ
-
Είμαστε πολλοί με την ίδια απορία. :-[
-
να και κάποιος που το κάνει επιτέλους!
μπορείς να μας πεις τι γίνεται με την εφορία? γιατί εγώ σε έναν εργοδότη που πήγα μου είπε ότι θέλει να έχω μπλοκ παροχής υπηρεσιών. να κάνω δηλαδή έναρξη στο πρωην ΤΕ
-
όχι δεν είναι έτσι. Ο εργοδότης σε πληρώνει από την επιχείρησή του, και εσύ πρέπει να του προσκομίσεις απόδειξη για τα λεφτά που εισέπραξες, ώστε αυτός να τα δικαιολογήσει στη συνέχεια ως έξοδα στην επιχείρησή του.
έτσι είναι . όλοι ζητάνε να έχεις μπλοκ παροχής υπηρεσιών...
-
ν. 4076/2012 Άρθρο 10, Παράγραφος 2 (ΦΕΚ 159Α):
2. Στο τέλος της παρ. 9 του άρθρου 58 του ν. 4075/2012 (Α΄ 89) προστίθενται τα εξής εδάφια:
«Ειδικά τα στελέχη της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, να παρέχουν υπηρεσίες που είναι συναφείς με τα καθήκοντα της κύριας θέσης τους σε φορείς υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων, παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά τους, χωρίς άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Για την παροχή υπηρεσιών προς όλους ανεξαιρέτως τους φορείς υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων θεωρείται ότι, στους εκπαιδευτικούς και γενικά τους δημόσιους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια ισχύος των διατάξεων του δεύτερου εδαφίου, είχε χορηγηθεί άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου».
Και χωρίς περιορισμό 10 (ή άλλων) ωρών...
Φίλε Patreas είσαι άψογος.
Μια απορία μόνο: Η υπουργική απόφαση που αναφέρει έχει εκδοθεί; Θα εκδοθεί;
-
Για κάθε συγχρηματοδοτούμενο έργο (ας πούμε για κάθε έργο ΕΣΠΑ για τα οποία ξέρω) βγαίνει ξεχωριστή απόφαση σε Τεύχος
-
Μπορεί να πληρωθεί κάποιος χωρίς να έχει μπλοκ αποδείξεων. Με παραστατικό από τον εργοδότη που λέγεται απόδειξη δαπανών. Υπάρχει (αθροιστικό) όριο κατ'έτος, παλιά ήταν 3.000
-
Μπορεί να πληρωθεί κάποιος χωρίς να έχει μπλοκ αποδείξεων. Με παραστατικό από τον εργοδότη που λέγεται απόδειξη δαπανών. Υπάρχει (αθροιστικό) όριο κατ'έτος, παλιά ήταν 3.000
-
Μπορεί να πληρωθεί κάποιος χωρίς να έχει μπλοκ αποδείξεων. Με παραστατικό από τον εργοδότη που λέγεται απόδειξη δαπανών. Υπάρχει (αθροιστικό) όριο κατ'έτος, παλιά ήταν 3.000
-
...........
Άρα μένουν μόνο οι εισφορές στην εφορία, έτσι;
Έ αυτές θα σου τις κρατήσει ο εργοδότης.
-
Έ αυτές θα σου τις κρατήσει ο εργοδότης.
Όχι μόνο.
Θα ανεβείς και εσύ φορολογική κλίμακα, αφού θα έχεις μεγαλύτερο εισόδημα, και άρα θα σου έρθει το ραβασάκι ακόμα πιο ανεβασμένο (σε σχέση με το φετεινό).....
Γενικά, από όσους γνωστούς μου πήραν άδεια για εξωδιδακτική επασχόληση, οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) λένε ότι δεν αξίζει γιατί όσα βγάζουν τους τα παίρνει η εφορία.
-
Υπερβολές.
Δηλαδή, εκπαιδευτικός που δηλώνει 13.000
-
Υπερβολές.
Δηλαδή, εκπαιδευτικός που δηλώνει 13.000
-
Καλημερα
επειδη ειναι πολλα τα θεματα κ βαριεμαι να τα ξανναγραψω σας στελνω ενα π.μ που εστειλα σε μια κοπελα,
εγω ειμαι γεωλογος κ δουλευα στο δημο της περιοχης μου ως γεωλογος!!με συμβαση εργου που τελειωσε κ κανω ολο δικαστηρια να μονιμοποιηθω,..ασε που αποκλειεται...ειχα κ εχω μπλοκακι κ μαλιστα παιρνεις απαλλαγη απο τις εισφορες στο τεβε απο τοτε που ξεκινας το σχολειο μεχρι να το τελειωσεις!!!καλο ε??
την 1η φορα θελει πολλα δικαιολογητικα αλλα τις επομενες γινεται πανευκολα!!
μετα ξαναμπαινεις στο τεβε!!!για ενα διμηνο το καλοκαιρι κ μετα παλι το ιδιο.κ ειναι πολλα τα χρηματα.το 2μηνο αρχιζει γυρω στα 400 τωρα εγω πληρωνω 500!!!
να ξερετε οτι δεν θα μπειτε ταμειο ανεργιας ομως!!το προσπαθησα αλλα δεν γινεται!!κ μη σκεφτειτε να βγειτε απο το τεβε το καλοκαιρι κ να ξαναμπειτε...δεν ειναι κ πολυ ευκολο +τα 110 ευρω της εγγραφης ξανα
στο τεβε θα σας λενε μαλακιες οτι δεν γινεται να απαλλαγεις ισως κ θα σας απειλησουν οτι θα σας διωξουν απ το σχολειο κ τετοια!!μαλακιες.εξαλλου πρεπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να παρεις απαλλαγη μεσα στο 6μηνο γιατι αλλιως θα σε σκισουν στα προστιμα!!οποτε προσεχε!!!ο νομος λεει οτι πρεπει να εχεις ενα ασφαλιστικο κ συνταξιοδοτικο φορεα.τον 1ο χρονο φοβομου μηπως εχω θεμα κ αργησα να παρω απαλλαγη κ το εκανα στους 5 μηνες
ΦΕΤΟΣ δουλεψα για ενα διαστημα στο τμημα αδειων στη διευθυνση!!!!ξερετε τι αδειες ασκησης παιρνουν οι μονιμοι???απειρες.γιατροι,μηχανικοι,νομικοι!!αστα.
αν δεν παρεις αδεια κ πεσει καρφωτη θα σε διωξουν να το ξερεις!!!
με το ικα τωρα.....
προκειται να βγαλω διπλωμα ναυαγοσωστη κ να εργαστω με ενσημα ικα!!!!κ αυτο γινεται αλλα θα δινεις εισφορες κ απο τις δδυο δουλειες ομως!!! το ρωτησα στο ικα αλλα ακομα δεν εχω κινησει διαδικασιες.
κατι ασχημο ομως!!!!!
μου ειπαν οτι μπορει να δινει εισφορες κ ο δευτερος εργοδοτης αλλα δεν μετρουν τα ενσημα αυτα ως συνταξιμα!!!μονο 25 ενσημα που ειναι το μεγιστο ανα μηνα κ ας εχεις κ 2 δουλειες!!!
εχω ακουσει οτι σε ιεκ γινεται να ργαστεις παραλληλα με το σχολειο!!!σε φροντιστηριο σιγουρα οχι ομως!!κ σε ιδιωτικο ιεκ νομιζω.σε δημοσιο σιγουρα γιατι μη πηραν περσι αλλα δεν πηγα τελικα!!!
ελπιζω να σε βοηθησα αρκετα!!
-
paidia για το τεβε ειμαι πολυ σιγουρος γιατι 3 χρονια ετσι το κανω.για το ικα οχι ομως!!σας εγραψα τι μου ειπαν οι υπαλληλοι κ μονο
μη σας παρω στο λαιμο μου ομως!!
-
κ κατι αλλο...οτι θυμαμαι χαιρομαι
προβλημα δεν θα αντιμετωπισετε στη διευθυνση!!!μονο στο τεβε κ ισως κ κανενας φθονερος διευθυντης στο σχολειο!!!!
-
μπερδεύτηκα λίγο.
εγώ είμαι μόνιμος καθηγητής του δημοσίου, και θέλω μόνο τα καλοκαίρια να εργάζομαι ως μπουζουξής σε ένα ξενοδοχείο.
θα πρέπει το καλοκαίρι να μπω ΤΕ
-
"εχω ακουσει οτι σε ιεκ γινεται να ργαστεις παραλληλα με το σχολειο!!!σε φροντιστηριο σιγουρα οχι ομως!!κ σε ιδιωτικο ιεκ νομιζω.σε δημοσιο σιγουρα γιατι μη πηραν περσι αλλα δεν πηγα τελικα!!!"
nick1981 δηλαδή αν κάποιος εργάζεται ήδη σε ΙΕΚ δημόσιο με ΙΚΑ και έχει λίγες ώρες τη βδομάδα π.χ.3 αν προσληφθεί ως αναπληρωτής παίρνει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου και δε χρειάζεται να παραιτηθεί απ' το ΙΕΚ? Θα έχει ασφάλιση ικα σωστά? Ρωτώ γιατί το εαρινό εξάμηνο 2012 δούλεψα σε ένα ιεκ (δε με πήραν αναπληρώτρια) αλλά φέτος επειδή δήλωσα κι άλλους νομούς για αναπληρώτρια κι ελπίζω μήπως με πάρουν, δε ξέρω αν μπορώ να ξανακάνω αίτηση στο ιεκ.
-
Για μπουζουξής δε νομίζω ότι μπορείς να πάρεις άδεια, πρέπει να είναι κάτι συναφές με το πτυχίο σου (όχι όμως ιδιαίτερα ή φροντιστήριο).
Πάντως στο ΤΕ
-
εγώ πάλι νομίζω ότι η δεύτερη εργασία δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το πτυχίο σου.
(πάντως το μπουζούκι σκέτα μαθηματικά είναι!)
-
Για εργασία σε Δημόσια ΙΕΚ δεν χρειάζεται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, διότι προβλέπεται από ειδική διάταξη νόμου (ν. 2009/1992 Άρθρο 9, Παράγραφος 1δ - ΦΕΚ 18Α).
Σχετική και η γνωμοδότηση του ΝΣΚ 301/2000: http://www.nsk.gov.gr/webnsk/gnwmodothsh.jsp?gnid=12132
-
εγώ πάλι νομίζω ότι η δεύτερη εργασία δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το πτυχίο σου.
(πάντως το μπουζούκι σκέτα μαθηματικά είναι!)
Δεν πιστεύω να συναντήσεις τόσο μεγάλο πρόβλημα μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες.Εδώ σε Λυκειο της γειτονιάς μου ένας καθηγητής εδώ και χρόνια γράφει, σκηνοθετεί και δεν ξέρω τι άλλο πασίγνωστες και άκρως επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης, άρα??? Και είναι και πολύ καλός σαν εκπαιδευτικός από ότι ξέρω.
-
Με απόδειξη δαπανών, χρειάζεται να έχεις ΟΑΕΕ ή όχι;
-
Ευχαριστώ Patreas!!! Άρα κάνω αίτηση κανονικά στο ΙΕΚ κι αν με πάρουν και στο ΙΕΚ και αναπληρώτρια δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πραγματικά ευχαριστώ!
-
@AnnaB
Δεν είναι υποχρεωτικό.
-
@AnnaB
Δεν είναι υποχρεωτικό.
Οκ, ευχαριστώ.
-
Μια εταιρεία ζητάει να τις φτιάξει κάποιος το δικτυακό της τόπο.
1) Εφόσον ο ενδιαφερόμενος θα δουλεύει σπίτι του με δική του επιλογή ωρών για συνολικά π.χ. 2 μήνες, τι ακριβώς θα πρέπει να γράφει η βεβαίωση της εταιρείας προς το υπηρεσιακό συμβούλιο;
2) Υπάρχει όριο αποδοχών για ιδιωτικό έργο;
-
Η βεβαίωση θα γράφει ότι θα απασχοληθείς για επιστημονικό έργο για το διάστημα από τότε μέχρι τότε και για μέχρι 10 ώρες την εβδομάδα. Επίσης πρέπει να γράφει και την αποζημίωση που θα πάρεις.
Υπάρχει όριο αποδοχών, αν ψάξεις στο διαδίκτυο θα το βρεις.
-
Μπορεί να είναι έτσι "φλου" η βεβαίωση και να αναφέρει αόριστα "επιστημονικό έργο";
-
η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου χρειάζεται σε οποιαδήποτε περίπτωση πρόκειται να έχεις ένα έξτρα εισόδημα πέρα του μισθού σου; συγκεκριμένα, αν έχω ας πουμε κάποιο διαμέρισμα που θέλω να νοικιάσω σε τρίτο, ή έχω κληρονομήσει από τον θείο μου στην Αμερική διαμερίσματα στην παραλία τα οποία θέλω να νοικιάσω σε τουρίστες κλπ, θα πρέπει και σε αυτές τις περιπτώσεις να ζητήσω άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου; ή αυτά εμπίπτουν σε άλλη κατηγορία;
-
καλησπέρα,
στην περίπτωση των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου τι περιορισμοί υπάρχουν όσον αφορά στην άσκηση ιδιωτικού έργου;
Ευχαριστώ
-
-
-
Καλησπέρα... μία σχετική ερώτηση. Μπορείς κάποιος να μου απαντήσει υπεύθυνα...ο αναπληρωτής θεωρείται δημόσιος υπάλληλος? Επίσης υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που του εγκρίθηκε από το ΠΥΣΠΕ άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αναδρομική ισχύ και μετά του ανακλήθηκε? Τί σημαίνει αυτό για το παρασχεθέν έργο?
Ευχαριστώ
-
Για εργασία σε Δημόσια ΙΕΚ δεν χρειάζεται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, διότι προβλέπεται από ειδική διάταξη νόμου (ν. 2009/1992 Άρθρο 9, Παράγραφος 1δ - ΦΕΚ 18Α).
Σχετική και η γνωμοδότηση του ΝΣΚ 301/2000: http://www.nsk.gov.gr/webnsk/gnwmodothsh.jsp?gnid=12132
Είναι σίγουρο αυτό; Έχω δουλέψει αρκετες φορές σε ΙΕΚ και πάντα ζητάνε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου... Για τα ΤΕΙ τι ισχύει;
Επίσης για αγροτικά εισοδήματα χρειάζεται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου;
-
Γεια σας, είμαι Αναπληρωτής Μειωμένου Ωραρίου σε πρωινό σχολείο και θέλω να διδάξω σε δομή του ΙΝΕΔΙ
-
νέααααα....το δεκάωρο δεν ισχύει...... είναι όσο θέλεις αρκεί να το εγκρίνει το συμβούλιο
(https://2.bp.blogspot.com/-Fn2KGS889wI/VsDw8TM42hI/AAAAAAAAmlA/Kn8hl5LubkY/s640/%25CE%2595%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B1%2B039.jpg)
-
νέααααα....το δεκάωρο δεν ισχύει...... είναι όσο θέλεις αρκεί να το εγκρίνει το συμβούλιο
(https://2.bp.blogspot.com/-Fn2KGS889wI/VsDw8TM42hI/AAAAAAAAmlA/Kn8hl5LubkY/s640/%25CE%2595%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B1%2B039.jpg)
Ισχύει ακόμη αυτό;Η έχει αλλάξει και μόνο μέχρι 10 ώρες μας καλύπτουν;
-
Εγώ θέλω να ρωτήσω αν ισχύει ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και χωρίς την άδεια αυτή..Εννοώ να έχουμε κάνει αίτηση για άδεια αλλά να μην έχει συνεδριάσει το συμβούλιο.Έτσι έχασα ένα μήνα εργασίας πέρυσι αφού καθυστέρησαν να μου την εκδώσουν και ο διευθυντής ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να δεχτεί να ξεκινήσω χωρίς να έχει στα χέρια του την άδεια.
-
Εγώ θέλω να ρωτήσω αν ισχύει ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και χωρίς την άδεια αυτή..Εννοώ να έχουμε κάνει αίτηση για άδεια αλλά να μην έχει συνεδριάσει το συμβούλιο.Έτσι έχασα ένα μήνα εργασίας πέρυσι αφού καθυστέρησαν να μου την εκδώσουν και ο διευθυντής ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να δεχτεί να ξεκινήσω χωρίς να έχει στα χέρια του την άδεια.
Προφανώς και υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο! Τώρα αν είναι θέμα διευθυντή δε το γνωρίζω, πιθανόν να είχε λάβει τέτοιες οδηγίες από το ινεδιβιμ. Άσε που υπάρχει και η περίπτωση να μη γνωρίζει, να σου λέει οκ έλα ξεκίνα και σε έλεγχο του ινεδιβιμ στη συνέχεια να σου τις κόψουν.
-
Εγώ θέλω να ρωτήσω αν ισχύει ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και χωρίς την άδεια αυτή..Εννοώ να έχουμε κάνει αίτηση για άδεια αλλά να μην έχει συνεδριάσει το συμβούλιο.Έτσι έχασα ένα μήνα εργασίας πέρυσι αφού καθυστέρησαν να μου την εκδώσουν και ο διευθυντής ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να δεχτεί να ξεκινήσω χωρίς να έχει στα χέρια του την άδεια.
Εγω που δουλευα στο πανεπιστημιο, δουλευα κανονικα αλλα μου ειχαν πει οτι αν δεν βγει η αδεια μεχρι τις συμβασεια, δεν θα μπορεσει να βγει συμβαση και αρα δεν θα πληρωνομουν (οχι οτι πληρωθηκα μεχρι σημερα, αλλωστε κανουν διετια τουλαχιστον).
-
Μπορεί κάποιος να είναι ΑΜΩ και να έχει πλήρη σύμβαση 407 σε πανεπιστήμιο;
Ευχαριστώ
-
Ξέρεις κανείς αν αναπληρωτής ΑΠΩ μπορεί να δουλεύει ταυτόχρονα και σαν ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρία με πλήρες ωράριο απογευματινές ώρες; Χρειάζεται η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου ή είναι μόνο για τους μόνιμους; Και αν χρειάζεται πότε θα προλάβει να την πάρει μέχρι να προσληφθεί;
-
Ξέρεις κανείς αν αναπληρωτής ΑΠΩ μπορεί να δουλεύει ταυτόχρονα και σαν ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρία με πλήρες ωράριο απογευματινές ώρες; Χρειάζεται η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου ή είναι μόνο για τους μόνιμους; Και αν χρειάζεται πότε θα προλάβει να την πάρει μέχρι να προσληφθεί;
Όχι δεν μπορεί. Ούτε οι μόνιμοι μπορούνε.
-
Και αν δεν ζητήσεις άδεια το ελέγχουν; Και τι γίνεται σε απολύουν; Και για τους ΑΜΩ το ίδιο ισχύει;
Όχι δεν μπορεί. Ούτε οι μόνιμοι μπορούνε.
-
Όχι δεν μπορεί. Ούτε οι μόνιμοι μπορούνε.
Απο τη στιγμη που δεν υπαρχει πλεον ο περιορισμος των 10 ωρων/εβδομαδα, γιατι να μην μπορει;
-
Προσοχή!! Πλεον οι αποδοχές από τη 2η δουλειά δεν πρέπει να υπερβαίνουν αυτές του μισθού σου ως εκπαιδευτικου. Δεν ξέρω εαν εννοούν το μικτό ή το καθαρό ποσό ομως. Αυτό το πρόβλημα έχω εγώ.
-
Το πρόβλημα δεν είναι ο περιορισμός των 10 ωρών. Πώς θα συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία; Με εξαίρεση κάποιες "ειδικές κατηγορίες" (βλέπε νομικοί και οικονομολόγοι) οι υπόλοιποι δεν μπορούν να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Εξαίρεση αποτελούν υπηρεσίες εκπαίδευσης όπως ωδεία, Κέντρα δια βίου μάθησης, αθλητικοί συλλογοι κλπ. Επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα (αλλά χρειάζεται φυσικά άδεια ιδιωτικού εργου) για διδασκαλία σε δημόσια ΙΕΚ, πανεπιστήμια κλπ. καθώς και συμμετοχή σε ερευνητικά έργα.
-
Προσοχή!! Πλεον οι αποδοχές από τη 2η δουλειά δεν πρέπει να υπερβαίνουν αυτές του μισθού σου ως εκπαιδευτικου. Δεν ξέρω εαν εννοούν το μικτό ή το καθαρό ποσό ομως. Αυτό το πρόβλημα έχω εγώ.
Το συνολο των αποδοχων δεν πρεπει να υπερβαινει το μισθο των γενικων γραμματεων των υπουργειων (περιπου 3500 ακαθαριστα).
Τουλαχιστον αυτο ισχυε περυσι που ζητησα εγω αδεια
-
Το πρόβλημα δεν είναι ο περιορισμός των 10 ωρών. Πώς θα συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία; Με εξαίρεση κάποιες "ειδικές κατηγορίες" (βλέπε νομικοί και οικονομολόγοι) οι υπόλοιποι δεν μπορούν να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Εξαίρεση αποτελούν υπηρεσίες εκπαίδευσης όπως ωδεία, Κέντρα δια βίου μάθησης, αθλητικοί συλλογοι κλπ. Επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα (αλλά χρειάζεται φυσικά άδεια ιδιωτικού εργου) για διδασκαλία σε δημόσια ΙΕΚ, πανεπιστήμια κλπ. καθώς και συμμετοχή σε ερευνητικά έργα.
Γιατι να μην μπορεις; Δεν υπαρχει καποιος περιορισμος περα απο το να ειναι διαφορετικη εργασια απο την πρωινη/βασικη και το συνολο των αποδοχων να μην ξέπερνα τις αποδοχες του γγ υπουργειου.
Εχεις δει καπου γραμμενο το οτι δεν μπορεις να δουλεψεις στον ιδιωτικο τομεα; Αν ναι, μπορεις να το παραθεσεις γιατι με ενδιαφερει;
-
Για δουλειά σε ιδιωτικό τομέα ή για δημόσιο ζήτησες άδεια;
-
Για δουλειά σε ιδιωτικό τομέα ή για δημόσιο ζήτησες άδεια;
-
Θα κάνω την ερώτηση και στη διεύθυνση ή στο Υπουργείο Παιδείας αλλά μήπως ξέρει κάποιος να απαντήσει ή έχει παρόμοια εμπειρία; Φέτος εργάζομαι ως αναπληρώτρια, πιθανώς θα προσληφθώ και για το επόμενο σχολικό έτος. Δέχτηκα όμως πρόταση να δουλέψω από Σεπτέμβρη κάποιες ώρες σε ιδιωτικό κολλέγιο. Ξέρω ότι φυσικά σε φροντιστήριο απαγορεύεται να εργαστούμε, το δηλώνουμε άλλωστε υπεύθυνα και όταν υποβάλλουμε την αίτηση. Η απαγόρευση άραγε ισχύει και για ιδιωτικά κολλέγια και ΙΕΚ ή για αυτά μπορούμε να πάρουμε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου;
-
Θα κάνω την ερώτηση και στη διεύθυνση ή στο Υπουργείο Παιδείας αλλά μήπως ξέρει κάποιος να απαντήσει ή έχει παρόμοια εμπειρία; Φέτος εργάζομαι ως αναπληρώτρια, πιθανώς θα προσληφθώ και για το επόμενο σχολικό έτος. Δέχτηκα όμως πρόταση να δουλέψω από Σεπτέμβρη κάποιες ώρες σε ιδιωτικό κολλέγιο. Ξέρω ότι φυσικά σε φροντιστήριο απαγορεύεται να εργαστούμε, το δηλώνουμε άλλωστε υπεύθυνα και όταν υποβάλλουμε την αίτηση. Η απαγόρευση άραγε ισχύει και για ιδιωτικά κολλέγια και ΙΕΚ ή για αυτά μπορούμε να πάρουμε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου;
Επειδή θα είσαι υποθέτω με ωρομισθια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
-
Θα κάνω την ερώτηση και στη διεύθυνση ή στο Υπουργείο Παιδείας αλλά μήπως ξέρει κάποιος να απαντήσει ή έχει παρόμοια εμπειρία; Φέτος εργάζομαι ως αναπληρώτρια, πιθανώς θα προσληφθώ και για το επόμενο σχολικό έτος. Δέχτηκα όμως πρόταση να δουλέψω από Σεπτέμβρη κάποιες ώρες σε ιδιωτικό κολλέγιο. Ξέρω ότι φυσικά σε φροντιστήριο απαγορεύεται να εργαστούμε, το δηλώνουμε άλλωστε υπεύθυνα και όταν υποβάλλουμε την αίτηση. Η απαγόρευση άραγε ισχύει και για ιδιωτικά κολλέγια και ΙΕΚ ή για αυτά μπορούμε να πάρουμε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου;
Κανονικά απαγορεύεται να δουλεύεις οπουδήποτε αλλού. Πρέπει να ζητήσεις άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου την οποία είναι στο χέρι τους αν θα στην δώσουν ή όχι. Αν ξεκινήσεις τη δεύτερη δουλειά μπορεί και να μην σε πιάσουν. Αν σε πιάσουν τυχαία μπορεί να υποστείς τις συνέπειες ή όχι ανάλογα και με τις γνωριμίες σου. Αν σε πιάσουν επειδή σε κάρφωσε κάποιος θα υποστεις τις συνέπειες που λέει ο νόμος.
-
Κανονικά απαγορεύεται να δουλεύεις οπουδήποτε αλλού. Πρέπει να ζητήσεις άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου την οποία είναι στο χέρι τους αν θα στην δώσουν ή όχι. Αν ξεκινήσεις τη δεύτερη δουλειά μπορεί και να μην σε πιάσουν. Αν σε πιάσουν τυχαία μπορεί να υποστείς τις συνέπειες ή όχι ανάλογα και με τις γνωριμίες σου. Αν σε πιάσουν επειδή σε κάρφωσε κάποιος θα υποστεις τις συνέπειες που λέει ο νόμος.
Γιατί απαγορεύεται να δουλεύεις αλλού; Άλλωστε διευκρινίζω ότι θα ζητήσω άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, δε λέω να το κάνω κρυφά. Και γιατί να το κάνει άλλωστε κάποιος κρυφά αφού μπορεί να ζητήσει άδεια; Μέχρι και για γραμματεία σε φροντιστήρια δίνουν άδεια να δουλεύει κανείς που σου μπαίνουν και υποψίες αν δουλεύει ως γραμματέας ή καθηγητής. Το ερώτημά μου είναι αν άραγε τα ιδιωτικά ΙΕΚ και κολλέγια εμπίπτουν στην κατηγορία που ανήκουν και τα φροντιστήρια όπου απαγορεύεται να εργάζεσαι. Η λογική μου λέει όχι αλλά στην Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις.
-
Επειδή θα είσαι υποθέτω με ωρομισθια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Δεν ξέρω αν θα είμαι με ωρομισθία αλλά και με μισθό να είναι η θέση γιατί να αποτελεί πρόβλημα το πώς πληρώνεσαι;
-
Γιατί απαγορεύεται να δουλεύεις αλλού; Άλλωστε διευκρινίζω ότι θα ζητήσω άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, δε λέω να το κάνω κρυφά. Και γιατί να το κάνει άλλωστε κάποιος κρυφά αφού μπορεί να ζητήσει άδεια; Μέχρι και για γραμματεία σε φροντιστήρια δίνουν άδεια να δουλεύει κανείς που σου μπαίνουν και υποψίες αν δουλεύει ως γραμματέας ή καθηγητής. Το ερώτημά μου είναι αν άραγε τα ιδιωτικά ΙΕΚ και κολλέγια εμπίπτουν στην κατηγορία που ανήκουν και τα φροντιστήρια όπου απαγορεύεται να εργάζεσαι. Η λογική μου λέει όχι αλλά στην Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις.
Δεν κατάλαβες αυτο που έγραψα. Γράφω ότι απαγορεύεται να δουλεύεις οπουδήποτε αλλού και πως για να το κάνεις θέλεις άδεια.
-
Δεν κατάλαβες αυτο που έγραψα. Γράφω ότι απαγορεύεται να δουλεύεις οπουδήποτε αλλού και πως για να το κάνεις θέλεις άδεια.
Αυτό έγραψα κι εγώ. Ότι θα αιτηθώ άδεια. Το ερώτημα είναι σαφές νομίζω. Αν αιτηθεί κανείς άδεια να δουλέψει σε φροντιστήριο ως διδάσκων, δε θα την πάρει. Ρώτησα αν ξέρει κανείς αν παίρνεις άδεια για διδασκαλία σε κολλέγια και ιδιωτικά ΙΕΚ.
-
Συνάδελφοι γνωρίζετε αν ισχύει ο περιορισμός των 10 ωρών αν κάποιος είναι μόνιμος;
και αναφέρομαι συγκεκριμένα για ωρομίσθια στο ινεδιβιμ.
-
Όχι πλέον δεν ισχυει
-
Συνάδελφοι γνωρίζετε αν ισχύει ο περιορισμός των 10 ωρών αν κάποιος είναι μόνιμος;
και αναφέρομαι συγκεκριμένα για ωρομίσθια στο ινεδιβιμ.
Ισχύει ο περιορισμός από το ίδιο το ΙΝΕΔΙ
-
Συγνώμη για το αυστηρό ύφος, την παραπάνω ανάρτηση την κάνω συναδελφικά και με ενδιαφέρον και δεν στοχεύω να θίξω κανέναν!
Απλώς είναι σημείο που θα πρέπει να προσεχθεί.
Άλλο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ο περιορισμός των 10 ωρών για τις άδειες ιδιωτικού έργου γενικά και διαφορετικό το γεγονός της ύπαρξης περιορισμού από συγκεκριμένους φορείς όπως ΟΑΕΔ, ΙΝΕΔΙ
-
Συγνώμη για το αυστηρό ύφος, την παραπάνω ανάρτηση την κάνω συναδελφικά και με ενδιαφέρον και δεν στοχεύω να θίξω κανέναν!
Απλώς είναι σημείο που θα πρέπει να προσεχθεί.
Άλλο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ο περιορισμός των 10 ωρών για τις άδειες ιδιωτικού έργου γενικά και διαφορετικό το γεγονός της ύπαρξης περιορισμού από συγκεκριμένους φορείς όπως ΟΑΕΔ, ΙΝΕΔΙ
-
Συναδελφοι 2 ερωτηματα,
1ον μπορει να προσληφθει καποιος αναπληρωτης ενω ειναι καπου αλλου και εργαζεται και επειτα να κανει οτι ειναι να κανει για να ακολουθησει τους περιορισμους η πρεπει πριν αναλαβει να εχει παραιτηθει/μειωσει το ωραριο του?
2ον αν επιτρεπεται να μην παραιτηθει αλλα να προσαρμοσει ωραριο, τοτε καποιος που εχει μια δουλεια ιδιωτικο τομεα και ειναι χρονια εκει (αρα σαφως δεν θελει να παραιτηθει ωστε να χαθουν αποζημιωσεις κλπ) ο οποιος προσλαμβανεται αναπληρωτης και ο προηγουμενος εργοδοτης (που στην ουσια τον κραταει ενω η δουλεια δεν παει καλα γτ απλα δεν μπορει να τον αποζημιωσει) του δινει (με χαρα κιολας) οση ανευ αποδοχων θελει, μπορει να εργαστει ως αναπληρωτης και επειτα να γυρισει πισω?
-
Κάποιος στο ιδιωτικό τομέα με πλήρες ωράριο για να πάει αναπληρωτής πρέπει να παραιτηθεί απ το ιδιωτικό και μετά να περιμένει να πάρει την άδεια ιδιωτικού έργου και να ξαναπροσληφθει με νέο ωράριο; Η υπάρχει πιο εύκολη λύση;
-
Κάποιος στο ιδιωτικό τομέα με πλήρες ωράριο για να πάει αναπληρωτής πρέπει να παραιτηθεί απ το ιδιωτικό και μετά να περιμένει να πάρει την άδεια ιδιωτικού έργου και να ξαναπροσληφθει με νέο ωράριο; Η υπάρχει πιο εύκολη λύση;
Η διαδικασία είναι αυτή που ανέφερες. Αν η υπηρεσία κρίνει πως δεν παρακωλύεται το έργο σου ως εκπαιδευτικός και η άλλη σου δουλειά δεν είναι μέσα σε αυτές που απαγορεύονται, θα σου δοθεί άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου και θα προσληφθείς εκ νέου.
-
Κάποιος στο ιδιωτικό τομέα με πλήρες ωράριο για να πάει αναπληρωτής πρέπει να παραιτηθεί απ το ιδιωτικό και μετά να περιμένει να πάρει την άδεια ιδιωτικού έργου και να ξαναπροσληφθει με νέο ωράριο; Η υπάρχει πιο εύκολη λύση;
Όχι. Συνεχίζεις να δουλεύεις. Παράλληλα κάνεις αίτηση ασκήσεως ιδιωτικού έργου. Από την πρώτη ημέρα πουωθα ξεκινήσεις ως αναπληρωτής. Έπειτα συνεδριάζει το ΠΥΣΠΕ ή ΠΘΣΔΕ και σου χορηγηθεί την άδεια με ημερομηνία έναρξης αυτής που αναφέρεις στην αίτηση σου.
-
Και τι ημερομηνία έναρξης βάζω πόσο κενό να αφήσω για να προλάβει να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ ώστε να είναι μεταγενέστερη.
Όχι. Συνεχίζεις να δουλεύεις. Παράλληλα κάνεις αίτηση ασκήσεως ιδιωτικού έργου. Από την πρώτη ημέρα πουωθα ξεκινήσεις ως αναπληρωτής. Έπειτα συνεδριάζει το ΠΥΣΠΕ ή ΠΘΣΔΕ και σου χορηγηθεί την άδεια με ημερομηνία έναρξης αυτής που αναφέρεις στην αίτηση σου.
-
Όχι. Συνεχίζεις να δουλεύεις. Παράλληλα κάνεις αίτηση ασκήσεως ιδιωτικού έργου. Από την πρώτη ημέρα πουωθα ξεκινήσεις ως αναπληρωτής. Έπειτα συνεδριάζει το ΠΥΣΠΕ ή ΠΘΣΔΕ και σου χορηγηθεί την άδεια με ημερομηνία έναρξης αυτής που αναφέρεις στην αίτηση σου.
Σίγουρα μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει; Σε δική μου ερώτηση στην πρωτοβάθμια μου είχαν απαντήσει πως δεν πρέπει κατά την ανάληψη να εργάζομαι αλλού και οι ίδιοι μου είχαν αναφέρει τα περί παραίτησης κι επαναπρόσληψης κατόπιν άδειας του ΠΥΣΠΕ. Το ίδιο μου τόνισαν ότι πρέπει να γίνει και σε περίπτωση που θέλω να δουλέψω αλλού εφόσον ήδη έχω προσληφθεί ως αναπληρώτρια.
-
Και τι ημερομηνία έναρξης βάζω πόσο κενό να αφήσω για να προλάβει να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ ώστε να είναι μεταγενέστερη.
-
Σίγουρα μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει; Σε δική μου ερώτηση στην πρωτοβάθμια μου είχαν απαντήσει πως δεν πρέπει κατά την ανάληψη να εργάζομαι αλλού και οι ίδιοι μου είχαν αναφέρει τα περί παραίτησης κι επαναπρόσληψης κατόπιν άδειας του ΠΥΣΠΕ. Το ίδιο μου τόνισαν ότι πρέπει να γίνει και σε περίπτωση που θέλω να δουλέψω αλλού εφόσον ήδη έχω προσληφθεί ως αναπληρώτρια.
English είναι πρακτικά αδύνατο να προλάβεις να παραιτηθεις και μετά να κανεις αίτηση και Φτου και απ’την αρχή. Άσε που δεν είναι και λογικό. Δηλαδή αναγκάζουν τον αναπληρωτή να εξαρτάται από την ανεργία μόνο; Όπως και να χει έχω αρκετούς φίλους αναπληρωτές που έτσι το κάνουν κάθε χρόνο.
-
English είναι πρακτικά αδύνατο να προλάβεις να παραιτηθεις και μετά να κανεις αίτηση και Φτου και απ’την αρχή. Άσε που δεν είναι και λογικό. Δηλαδή αναγκάζουν τον αναπληρωτή να εξαρτάται από την ανεργία μόνο; Όπως και να χει έχω αρκετούς φίλους αναπληρωτές που έτσι το κάνουν κάθε χρόνο.
Ναι, είναι πρακτικά πολύ δύσκολο και όχι λογικό. Όσο για το τι αναγκάζουν τον αναπληρωτή να κάνει, μεγάλη κουβέντα. Εγώ απλά επισήμανα τι απαντήσεις έλαβα σε σχετικά ερωτήματά μου.
-
Μάλιστα αυτό έχει νόημα και όταν βγει η άδεια αλλάζω και τη σύμβαση στην παλιά δουλειά και την κάνω όσες ώρες μου εγκρίνουν. Κάνα 20ωρο τη βδομάδα έχω ακούσει ότι δίνουν μέγιστο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
-
Καλησπέρα. Υπηρετώ σε δημόσια υπηρεσία με σύμβαση ΙΔΟΧ και θα ήθελα να ενταχθώ και στο μητρώο εκπαιδευτών ΙΕΚ. Γνωρίζει κάποιος αν θα πρέπει ως ΙΔΟΧ να αιτηθώ και άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου; Η άδεια αυτή είναι απο το υπηρεσιακό σουμβούλιο που μπορεί να κάνει και 6 μήνες να εκδοθεί...
-
Καλησπέρα. Έκανα αίτηση για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου στο ΠΥΣΔΕ, η οποία εγκρίθηκε. Θα εργαστώ κάποιες ώρες την εβδομάδα στον ιδιωτικό τομέα. Το ερώτημα είναι πως θα υπογράψω τη σύμβαση με τον εργοδότη μου; Η λογίστρια που ρωτήσαμε δε γνώριζέ καν πως επιτρέπεται να εργαστώ παράλληλα. Ένας δεύτερος λογιστής το ίδιο. Πήρα τηλέφωνο στο 1555 και την πρώτη φορά με παρέπεμψαν στην επιθεώρηση εργασίας. Από εκεί επίσης μου πως δε γίνεται να εργαστώ! Ξανά τηλέφωνο στο 1555. Τη δεύτερη φορά άφησε τα στοιχεία του ο μελλοντικός εργοδότης μου ώστε να τον καλέσουν μόλις μάθουν.
Έχει τύχει κάποιος να ασκήσει ιδιωτικό έργο; Απλά υπογράφεις σύμβαση ορισμένου χρόνου και δε φαίνεται πουθενά πως ταυτόχρονα είσαι δημόσιος υπάλληλος;
-
απαγόρευση της κατ’ επάγγελμα άσκησης εμπορίας. Ήτοι, απαγορεύεται η πλήρωση εκείνων των όρων που κατά τις ειδικότερες διατάξεις του εμπορικού δικαίου οδηγούν στην κτήση της εμπορικής ιδιότητας. Άρα, περιπτώσεις όπως η άσκηση ξενοδοχειακής επιχείρησης ή η συμμετοχή του υπαλλήλου ως συμπλοιοκτήτη απαγορεύονται απόλυτα στους δημοσίους υπαλλήλους, ως άσκηση κατ’ επάγγελμα εμπορίας, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν παραμέληση των κυρίως καθηκόντων τους (ΝΣΚ 200/2010, 471/2006, ΕφΑθ 9329/2002).
-
Εκτός από τα παραπάνω απαγορεύεται και η απασχόληση σε φροντιστήριο. Κατά τα λοιπά νομίζω πως επιτρέπεται η άσκηση έργου με αμοιβή στον ιδιωτικό τομέα
-
Καλησπέρα. Έκανα αίτηση για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου στο ΠΥΣΔΕ, η οποία εγκρίθηκε. Θα εργαστώ κάποιες ώρες την εβδομάδα στον ιδιωτικό τομέα. Το ερώτημα είναι πως θα υπογράψω τη σύμβαση με τον εργοδότη μου; Η λογίστρια που ρωτήσαμε δε γνώριζέ καν πως επιτρέπεται να εργαστώ παράλληλα. Ένας δεύτερος λογιστής το ίδιο. Πήρα τηλέφωνο στο 1555 και την πρώτη φορά με παρέπεμψαν στην επιθεώρηση εργασίας. Από εκεί επίσης μου πως δε γίνεται να εργαστώ! Ξανά τηλέφωνο στο 1555. Τη δεύτερη φορά άφησε τα στοιχεία του ο μελλοντικός εργοδότης μου ώστε να τον καλέσουν μόλις μάθουν.
Έχει τύχει κάποιος να ασκήσει ιδιωτικό έργο; Απλά υπογράφεις σύμβαση ορισμένου χρόνου και δε φαίνεται πουθενά πως ταυτόχρονα είσαι δημόσιος υπάλληλος;
Δεν καταλαβαίνω τι σε προβληματίζει. Είναι όπως το λες. Θα κάνεις σύμβαση ορισμένου χρόνου για τις ώρες που έχεις λάβει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου και όλα καλά. Θα γίνονται κρατήσεις κανονικά με ένσημο, κάτι που γίνεται στις περιπτώσεις πολλαπλής εργασίας, χωρίς να έχεις απαλλαγή με τις υπάρχουσες συνθήκες. Φορολογείσαι κανονικά και όλα είναι καθαρά. Ισχύουν μόνο οι παράμετροι περί μη υπέρβασης του μηνιαίου μισθού σου από την δεύτερη απασχόληση. Τότε είναι που χτυπάει κόκκινο στο ΙΚΑ και ελέγχεσαι.
-
Επίσης άλλος τρόπος αμοιβής είναι με αυτό που λεγόταν "τίτλος κτήσης" και πλέον λέγεται "με παραστατικά παρεχομένων υπηρεσιών".
-
Καλησπέρα. Διάβασα κάποια μηνύματα εδώ πέρα και γενικά με βάση και την ισχύουσα νομοθεσία είναι σαν να αλληλοσυγκρούονται ένα σωρό περιπτώσεις. Υποτίθεται πως κατά την ανάληψη υπηρεσίας σου ως αναπληρωτής δεν πρέπει να εργάζεσαι αλλού, να μη φαίνεσαι στην ΕΡΓΑΝΗ αλλού. Ωστόσο απ ότι βλέπω, κάποιοι διατηρούν την θέση τους στον ιδιωτικό τομέα. Εγω κατά την τωρινή σχολική χρονιά, δεν ανανέωσα μία σύμβαση ορισμένου χρόνου λόγω του ότι περίμενα να με πάρουν αναπληρωτή (κάτι που και έγινε 12 ημέρες αργότερα). Και επειδή μιλάμε για σοβαρή εταιρία, προφανώς και δεν θα ανέχονταν τέτοια παιχνίδια του τύπου "Λοιπόν δηλώνω για λίγο παραίτηση τώρα και στον επόμενο διάστημα ξανα προσέλαβε με". Τελικά ΤΙ ισχύει κατά την ανάληψη;;;
Επίσης κάτι άλλο. Έστω ότι τώρα Απρίλιο ψάχνω και για μία δεύτερη δουλειά (γιατί μόνο με ένα χαμηλό ΜΚ δυσκολευομαστε και ως αναπληρωτές) απογευματινή στον Ιδιωτικό Τομέα και βρίσκω πάλι στην εταιρία στην οποία αναφέρθηκα και μου λέει "Σου κάνουμε σύμβαση με ισχύ από 1η Μαιου 2022 (μέχρι π.χ. 31 Οκτώβρη)". Την αιτηση για άδεια ασκησης ιδιωτικου εργου πότε πρεπει να την κανω; Να έχω ξεκινήσει ΠΡΩΤΑ μια φορά ώστε στη Πρωτοβάθμια να μπορώ να τους δείξω και την σχετική σύμβαση της εταιρίας; Πιο λογικό αυτό μου φαίνεται.
'Η να κανω ΠΡΩΤΑ άδεια ασκησης ιδιωτικου εργου (πανω σε τι ομως, σε ανύπαρκτη εργασια;) και μετά να αναζητήσω εργασία ιδιωτική; Και αν δεν βρω; Γιαυτο λεω πρωτα να εχω μια συμβαση στα χερια μου.
Ευχαριστω εκ των προτερων για καποιον που ξερει ή έχει αναλογες εμπειρίες.
-
Καλησπέρα. Διάβασα κάποια μηνύματα εδώ πέρα και γενικά με βάση και την ισχύουσα νομοθεσία είναι σαν να αλληλοσυγκρούονται ένα σωρό περιπτώσεις. Υποτίθεται πως κατά την ανάληψη υπηρεσίας σου ως αναπληρωτής δεν πρέπει να εργάζεσαι αλλού, να μη φαίνεσαι στην ΕΡΓΑΝΗ αλλού. Ωστόσο απ ότι βλέπω, κάποιοι διατηρούν την θέση τους στον ιδιωτικό τομέα. Εγω κατά την τωρινή σχολική χρονιά, δεν ανανέωσα μία σύμβαση ορισμένου χρόνου λόγω του ότι περίμενα να με πάρουν αναπληρωτή (κάτι που και έγινε 12 ημέρες αργότερα). Και επειδή μιλάμε για σοβαρή εταιρία, προφανώς και δεν θα ανέχονταν τέτοια παιχνίδια του τύπου "Λοιπόν δηλώνω για λίγο παραίτηση τώρα και στον επόμενο διάστημα ξανα προσέλαβε με". Τελικά ΤΙ ισχύει κατά την ανάληψη;;;
Επίσης κάτι άλλο. Έστω ότι τώρα Απρίλιο ψάχνω και για μία δεύτερη δουλειά (γιατί μόνο με ένα χαμηλό ΜΚ δυσκολευομαστε και ως αναπληρωτές) απογευματινή στον Ιδιωτικό Τομέα και βρίσκω πάλι στην εταιρία στην οποία αναφέρθηκα και μου λέει "Σου κάνουμε σύμβαση με ισχύ από 1η Μαιου 2022 (μέχρι π.χ. 31 Οκτώβρη)". Την αιτηση για άδεια ασκησης ιδιωτικου εργου πότε πρεπει να την κανω; Να έχω ξεκινήσει ΠΡΩΤΑ μια φορά ώστε στη Πρωτοβάθμια να μπορώ να τους δείξω και την σχετική σύμβαση της εταιρίας; Πιο λογικό αυτό μου φαίνεται.
'Η να κανω ΠΡΩΤΑ άδεια ασκησης ιδιωτικου εργου (πανω σε τι ομως, σε ανύπαρκτη εργασια;) και μετά να αναζητήσω εργασία ιδιωτική; Και αν δεν βρω; Γιαυτο λεω πρωτα να εχω μια συμβαση στα χερια μου.
Ευχαριστω εκ των προτερων για καποιον που ξερει ή έχει αναλογες εμπειρίες.
Πρώτα βρίσκεις την εργασία και ΜΕΤΑ σου χορηγείται η άδεια άσκησης έργου με αμοιβή. Όταν βρεις την επιπλέον αυτή απασχόληση, ζητάς από τον φορέα στον οποίο θα απασχοληθείς μια βεβαίωση όπου να αναφέρεται το διάστημα για το οποίο θα απασχοληθείς, οι συνολικές ώρες την εβδομάδα ( μέχρι 10 ώρες εβδομαδιαίως έχουμε δικαίωμα) ποιες μέρες και ποιες ώρες θα είναι η απασχόληση αυτή καθώς και το είδος της απασχόλησης.Δεν μπορείς να ζητησεις άδεια γενικά κ αόριστα. Έπειτα, ζητάς από το διευθυντή του σχολείου βεβαίωση ότι από αυτή σου την απασχόληση δεν παρακωλύεται η ομαλή εκτέλεση των εκπαιδευτικών σου καθηκόντων στο σχολείο.Αυτα τα δύο χαρτιά μαζί τα επισυνάπτεις μαζί με την αίτηση σου προς το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.
Η αίτηση σου για χορήγηση άδειας άσκησης έργου με αμοιβή πρέπει να έχει ημερομηνία προγενέστερη της έναρξης της απασχόλησης σου καθώς δεν γίνεται πρώτα να ξεκινήσεις δουλειά και μετά, αναδρομικά,να σου χορηγηθεί άδεια.
-
Μήπως ξέρει κανείς αν για μια άμισθη πρακτική μεταπτυχιακού χρειάζεται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου; Κάποιοι φορείς ζητάνε Εργάνη, στην οποία μπορείς να μπεις ως δημόσιος υπάλληλος αν σε δηλώσουν ως πρακτική. Ρώτησα την ΔΔΕ και μου είπαν μήπως πρέπει να ζητήσω άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου αμισθί! Στο υπουργείο σε ποιο τμήμα πρέπει να ρωτήσω;
-
Απόλυτα σωστά όλα, εκτός του 10ωρου. Δεν προκύπτει από καμιά διάταξη.
Ξέρω ότι σε πολλές ΔΔΕ το έκαναν αυτό, αλλά δεν ισχύει. Έχει διευκρινιστεί με το εξής έγγραφο: 77045/Ε1/13-5-2016/Διεύθυνση Προσωπικού Υπ. Παιδείας
🙂
Πρώτα βρίσκεις την εργασία και ΜΕΤΑ σου χορηγείται η άδεια άσκησης έργου με αμοιβή. Όταν βρεις την επιπλέον αυτή απασχόληση, ζητάς από τον φορέα στον οποίο θα απασχοληθείς μια βεβαίωση όπου να αναφέρεται το διάστημα για το οποίο θα απασχοληθείς, οι συνολικές ώρες την εβδομάδα ( μέχρι 10 ώρες εβδομαδιαίως έχουμε δικαίωμα) ποιες μέρες και ποιες ώρες θα είναι η απασχόληση αυτή καθώς και το είδος της απασχόλησης.Δεν μπορείς να ζητησεις άδεια γενικά κ αόριστα. Έπειτα, ζητάς από το διευθυντή του σχολείου βεβαίωση ότι από αυτή σου την απασχόληση δεν παρακωλύεται η ομαλή εκτέλεση των εκπαιδευτικών σου καθηκόντων στο σχολείο.Αυτα τα δύο χαρτιά μαζί τα επισυνάπτεις μαζί με την αίτηση σου προς το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.
Η αίτηση σου για χορήγηση άδειας άσκησης έργου με αμοιβή πρέπει να έχει ημερομηνία προγενέστερη της έναρξης της απασχόλησης σου καθώς δεν γίνεται πρώτα να ξεκινήσεις δουλειά και μετά, αναδρομικά,να σου χορηγηθεί άδεια.
-
Γενική Διεύθυνση Προσωπικού ΠΕ & ΔΕ / ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΠΕ & ΔΕ / ΤΜΉΜΑΤΑ
-
Απόλυτα σωστά όλα, εκτός του 10ωρου. Δεν προκύπτει από καμιά διάταξη.
Ξέρω ότι σε πολλές ΔΔΕ το έκαναν αυτό, αλλά δεν ισχύει. Έχει διευκρινιστεί με το εξής έγγραφο: 77045/Ε1/13-5-2016/Διεύθυνση Προσωπικού Υπ. Παιδείας
🙂
Αυτό ήξερα κ 'γω, ότι δεν ισχύει το 10 Ώρο αλλά κάποιες διευθύνσεις ακόμα θεωρούν ότι ισχύει... Ευχαριστώ για την ενημέρωση !
-
Αυτό ήξερα κ 'γω, ότι δεν ισχύει το 10 Ώρο αλλά κάποιες διευθύνσεις ακόμα θεωρούν ότι ισχύει... Ευχαριστώ για την ενημέρωση !
Δεν ισχυει το 10ωρο, αλλα καποιοι το κρατανε καθως θεωρουν οτι πανω απο 10 ωρες παρεμποδιζεται η πρωινη/βασικη εργασια
-
Γενική Διεύθυνση Προσωπικού ΠΕ & ΔΕ / ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΠΕ & ΔΕ / ΤΜΉΜΑΤΑ
-
Να ρωτήσω κάτι;
Μπορώ ως λογοθεραπευτρια να διατηρώ και έξω γραφείο στο όνομα μου;
-
Χρήσιμες πληροφορίες. Έμαθα και για τα δικαιολογητικά.
Άρα γίνεται να εργάζομαι ΑΠΟ ΠΡΙΝ ήδη ως ιδιωτικός υπάλληλος (προφανώς εκτός σχολ ωραρίου και με μισθό μικρότερο του αναπληρωτή) και όταν προσληφθώ ως αναπληρωτής να κάνω ανάληψη υπηρεσίας δίχως κανένα πρόβλημα ενώ συνεχίζω να εργάζομαι ιδιωτικά;
Φυσικά κατά την ίδια ημέρα της ανάληψης, θα πρέπει κατευθείαν να καταθέσω αίτηση άσκησης ιδ. έργου με τα δικαιολογητικά που μου είπατε, αυτό μου είχε πει και μία Πρωτοβάθμια, απλά θέλω να ακούσω και τυχόν εμπειρίες συναδέλφων.
Έχω ακούσει για περιπτώσεις που δεν παραιτήθηκαν πριν την ανάληψη. Ευχαριστώ όποιον ξέρει
-
Καλησπερα
Γνωρίζει κάποιος να μου πει τι γινεται με την αδεια ασκησης ιδιωτικου εργου με αμοιβη σε νεοδιοριστο?
Προκειται για έμμισθη μερικής απασχόλησης εργασια (με ενσημα) εκτος σχολικού ωραρίου κ με σαφως λιγοτερα χρήματα απ το μισθό του εκπαιδευτικού.
Υπάρχει φορολογικό ζήτημα? Υπάρχει κόλλημα?
Αν εχει τυχει σε καποιον, παρακαλω δωστε τα φωτα σας
-
Καλησπερα
Γνωρίζει κάποιος να μου πει τι γινεται με την αδεια ασκησης ιδιωτικου εργου με αμοιβη σε νεοδιοριστο?
Προκειται για έμμισθη μερικής απασχόλησης εργασια (με ενσημα) εκτος σχολικού ωραρίου κ με σαφως λιγοτερα χρήματα απ το μισθό του εκπαιδευτικού.
Υπάρχει φορολογικό ζήτημα? Υπάρχει κόλλημα?
Αν εχει τυχει σε καποιον, παρακαλω δωστε τα φωτα σας
Νομίζω ότι ισχύει μόνο για αναπληρωτές αυτό. Μη σε πάρω και στο λαιμό μου βέβαια, αλλά εγώ γνωρίζω ότι δεν γίνεται στους μόνιμους
-
Νομίζω ότι ισχύει μόνο για αναπληρωτές αυτό. Μη σε πάρω και στο λαιμό μου βέβαια, αλλά εγώ γνωρίζω ότι δεν γίνεται στους μόνιμους
Μια χαρα γινεται και στους μονιμους.
Χρειαζεται αδεια απο πυσπε/πυσδε οπως και στους αναπληρωτες.
Επισης, η συμβαση εργασιας πρεπει να εχει ημερομηνια μετα την εκδοση της αδειας
-
Κανένα προβλημα για τους μόνιμους, ίσα ίσα που έχει αρθεί και ο περιορισμός ωρών απασχόλησης που υπήρχε κάποτε. Απλά ο διευθυντής σου πρέπει να βεβαιώσει ότι η απασχόληση σου δεν παρακωλύει το διδακτικό σου έργο
-
Καλησπερα
Γνωρίζει κάποιος να μου πει τι γινεται με την αδεια ασκησης ιδιωτικου εργου με αμοιβη σε νεοδιοριστο?
Προκειται για έμμισθη μερικής απασχόλησης εργασια (με ενσημα) εκτος σχολικού ωραρίου κ με σαφως λιγοτερα χρήματα απ το μισθό του εκπαιδευτικού.
Υπάρχει φορολογικό ζήτημα? Υπάρχει κόλλημα?
Αν εχει τυχει σε καποιον, παρακαλω δωστε τα φωτα σας
Θα ζητήσεις από τον φορέα απασχόλησης βεβαίωση περιγραφής έργου/ απασχόλησης. Με βάση αυτή θα ζητήσεις από το διευθυντή του σχολείου βεβαίωση ότι αυτή σου η απασχόληση είναι εκτός σχολικού ωραρίου και δεν εμποδίζει την ομαλή άσκηση των καθηκόντων σου στο σχολείο. Μαζι με αυτά τα δύο καταθέτεις στη διεύθυνση εκπαίδευσης αίτηση για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.
Ειναι μια πολύ συνηθισμένη διαδικασία. Όμως , υπάρχει κάμποση χαρτουρα στο τέλος του εξαμήνου κάθε έτους καθως οι κάθε είδους τακτικές αμοιβές από υπηρεσίες του δημοσίου (δλδ ο μισθός σου από το σχολείο+ οι επιπλέον αποδοχές σου από την έξτρα εργασία ) πρέπει να δηλώνονται στο ελεγκτικό συνέδριο ώστε να ελεγχθεί αν ο συνολικός μισθός σου ξεπερνάει τις αποδοχές του Γενικού γραμματέα....( Δε θυμάμαι ποιανού γενικού γραμματέα). Σε περίπτωση που υπάρχει υπέρβαση, το παραπανω ποσό πατακρατειται.
-
Μια μάλλον ευχάριστη εξέλιξη:
ΘΕΜΑ: Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή (https://alfavita.gr/sites/default/files/2022-08/eggr13260-20220812.pdf)
Σας ενημερώνουμε ότι στο Φ.Ε.Κ. 141/τ. Α΄ δημοσιεύτηκε ο ν.4957/2022 «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Α.Ε.Ι. με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις».
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 127 του ν.4957/2022 «Παροχή διδακτικού και ερευνητικού έργου από δημόσιους υπαλλήλους»:
«1. Για το διδακτικό έργο σε προγράμματα πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών, ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικά προγράμματα των Κέντρων Επιμόρφωσης και Διά
-
Από ότι καταλαβαίνω αφορά έργο σε ΑΕΙ, ερευνητικό ή διδακτικό...για έργο σε ΙΕΚ και άλλες δομές του ινεδιβιμ συνεχίζει θεωρώ να ισχύει η υποχρέωση άδειας....μια απορία που είχα πάντα για το ιδιωτικό έργο είναι αν ο περιορισμός που αφορά το ύψος των πρόσθετων αποδοχών που δεν πρέπει να ξεπερνά τις αποδοχές της κυρίας θέσης, αφορά μεικτες ή καθαρες αποδοχές..έχει κανεις καμία ιδέα;
-
Από ότι καταλαβαίνω αφορά έργο σε ΑΕΙ, ερευνητικό ή διδακτικό...για έργο σε ΙΕΚ και άλλες δομές του ινεδιβιμ συνεχίζει θεωρώ να ισχύει η υποχρέωση άδειας....μια απορία που είχα πάντα για το ιδιωτικό έργο είναι αν ο περιορισμός που αφορά το ύψος των πρόσθετων αποδοχών που δεν πρέπει να ξεπερνά τις αποδοχές της κυρίας θέσης, αφορά μεικτες ή καθαρες αποδοχές..έχει κανεις καμία ιδέα;
Παντα μιλανε για μεικτες
Και πλεον εχει και τον περιροσμο το αθροθσμα των αποδοχων να μγν ξεπερνα το μισθο του γγ υπουργειου (γυρω στα 4500)
-
Emmaki σε ευχαριστώ.. αυτό για τις μεικτές είναι σίγουρο;υπάρχει σε κάποιο έγγραφο συγκεκριμένο; Ποιος μπορεί να μας απαντήσει σίγουρα σε αυτό το αίτημα;
-
Emmaki σε ευχαριστώ.. αυτό για τις μεικτές είναι σίγουρο;υπάρχει σε κάποιο έγγραφο συγκεκριμένο; Ποιος μπορεί να μας απαντήσει σίγουρα σε αυτό το αίτημα;
Είναι 1000% σίγουρο. Δεν θα μπορούσε να είναι οι καθαρές με τίποτα γιατί αν πχ εγώ και εσύ έχουμε ίδιο μκ και όλα τα υπόλοιπα ακριβώς ίδια τα μεικτά μας θα είναι ιδια μέχρι τελευταίου λεπτού. Τα καθαρά μας όμως μπορεί να διαφέρουν έστω και ελαφριά λόγω διαφορετικών κρατήσεων κτλ μεταξύ των διευθύνσεων.
-
Παντα μιλανε για μεικτες
Και πλεον εχει και τον περιροσμο το αθροθσμα των αποδοχων να μγν ξεπερνα το μισθο του γγ υπουργειου (γυρω στα 4500)
Ακριβώς. Ο περιορισμός πλέον οι συνολικές αποδοχές να μην ξεπερνάνε το μισθό του γγ της κυβέρνησης τα 4.631 το μήνα. Μόνο αυτός και τίποτε άλλο.
-
Παιδιά καλησπέρα, δλδ μπορεί ένας εκπαιδευτικός μόνιμος π.χ πε02 με δεύτερο πτυχίο ψυχολόγου να εχει το απόγευμα γραφείο κ να κάνει συνεδρίες ως ψυχολόγος?
-
Παιδιά καλησπέρα, δλδ μπορεί ένας εκπαιδευτικός μόνιμος π.χ πε02 με δεύτερο πτυχίο ψυχολόγου να εχει το απόγευμα γραφείο κ να κάνει συνεδρίες ως ψυχολόγος?
Συναδέλφισσα λέει για παροχή κτλ κτλ σε ΑΕΙ. Μονο ότι έχει σχέση με ΑΕΙ. Τι σχέση έχει η περίπτωση του ψυχολόγου που αναφέρεις; Εκτός αν εννοείς με άδεια.
-
Παιδιά καλησπέρα, δλδ μπορεί ένας εκπαιδευτικός μόνιμος π.χ πε02 με δεύτερο πτυχίο ψυχολόγου να εχει το απόγευμα γραφείο κ να κάνει συνεδρίες ως ψυχολόγος?
[/quote
Μπορει αλλα με αδεια
-
Παιδιά απολογούμαι!
Έκανα μια ερώτηση άσχετη με αυτά που γράφατε πιο πάνω!! ;D
Τελειώνω 2ο πτυχίο ψυχολογία σε ένα εξάμηνο και βλέποντας το θέμα απόρησα γιατι δεν ήξερα ότι υπάρχει καν ως δυνατότητα αυτό το πράγμα! ότι μπορεί δλδ. να χορηγηθεί άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σ έναν μόνιμο, εξ ου κ η απορία της άσχετης!! ;D
-
Καλησπέρα
Οι εκπαιδευτικοί των ΚΕΔΑΣΥ που καταθέτουν αίτηση για άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου; Στην περιφέρειακή διεύθυνση που ανήκουν;
Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα
Οι εκπαιδευτικοί των ΚΕΔΑΣΥ που καταθέτουν αίτηση για άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου; Στην περιφέρειακή διεύθυνση που ανήκουν;
Ευχαριστώ
Στο υπηρεσιακο τους συμβουλιο
(Πυσπε/πυσδε)
-
Emmaki σε ευχαριστώ.. αυτό για τις μεικτές είναι σίγουρο;υπάρχει σε κάποιο έγγραφο συγκεκριμένο; Ποιος μπορεί να μας απαντήσει σίγουρα σε αυτό το αίτημα;
Μήπως εάν κάποιος κόβει ΤΠΥ (μπλοκάκι) μπορεί να ξεπεράσει το όριο των μικτών; Γιατί εδώ δει δημόσιους υπαλλήλους που παρέχουν διδακτικό έργο σε ΑΕΙ να ανοίγουν μπλοκάκι, ίσως για το όριο των αποδοχών.. τι λέτε;
Και αλήθεια, ένα άλλο ερώτημα που έχω, τι γίνεται την περίοδο που κάποιος απουσιάζει με αναρρωτική άδεια μακράς διαρκείας ή άνευ αποδοχών; Πάλι μπορεί να ασκεί ιδιωτικό έργο;
-
Συνάδελφοι καλημέρα,
θα ήθελα να ρωτήσω αν η αίτηση για τη λήψη άδειας ασκήσεως ιδιωτικού έργου έχει κάποια τυποποιημένη φόρμα (αν ναι, όποιος την έχει διαθέσιμη, ας μου την στείλει παρακαλώ) ή αν γράφει ο κάθε ενδιαφερόμενος κάτι σχετικό όπως νομίζει αυτός. Επίσης, το έγγραφο από τη 2η δουλειά που θα πάρει ο ενδιαφερόμενος, όπου θα αναφέρει, όλα αυτά που πρέπει να αναφέρει, πρέπει να απευθύνεται προς κάπου (π.χ. ΠΥΣΔΕ Α' Αθήνας) και να υπογράφεται από το νόμιμο εκπρόσωπο της άλλης εταιρείας; Τέλος, η κατάθεση της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών γίνεται από τον ενδιαφερόμενο στο ΠΥΣΔΕ ή μέσω του σχολείου όπου είναι αυτός τοποθετημένος;
Ευχαριστώ πολύ.
-
https://srv-dide-v.thess.sch.gr/portal/adeies-askisis-id-ergou
-
Συνάδελφοι καλημέρα,
θα ήθελα να ρωτήσω αν η αίτηση για τη λήψη άδειας ασκήσεως ιδιωτικού έργου έχει κάποια τυποποιημένη φόρμα (αν ναι, όποιος την έχει διαθέσιμη, ας μου την στείλει παρακαλώ) ή αν γράφει ο κάθε ενδιαφερόμενος κάτι σχετικό όπως νομίζει αυτός. Επίσης, το έγγραφο από τη 2η δουλειά που θα πάρει ο ενδιαφερόμενος, όπου θα αναφέρει, όλα αυτά που πρέπει να αναφέρει, πρέπει να απευθύνεται προς κάπου (π.χ. ΠΥΣΔΕ Α' Αθήνας) και να υπογράφεται από το νόμιμο εκπρόσωπο της άλλης εταιρείας; Τέλος, η κατάθεση της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών γίνεται από τον ενδιαφερόμενο στο ΠΥΣΔΕ ή μέσω του σχολείου όπου είναι αυτός τοποθετημένος;
Ευχαριστώ πολύ.
Είχα χρησιμοποιήσει νομίζω έντυπο που κατέβασα από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης. Το χαρτί του δεύτερου εργοδότη περιείχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά δεν έγραφε σε ποιον απευθύνεται. Είχα καταθέσει την αίτηση μέσω του σχολείου τοποθέτησης. Φυσικά ρίξε μια ματιά και στη σελίδα της Διεύθυνσης στην οποία υπηρετείς κι επικοινώνησε αν δεν έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
-
Καθε χρονο υπέβαλα μια απλη αιτηση. Μαζι εδινα και την προκηρυξη της θεσης μου (πανεπιστημιο) οπου αναγραφοταν ο ετησιος μισθος και την αποφαση επιλογης μου.
Καθε χρονο το πυσπε μου ενεκρινε την αδεια.
-
Καθε χρονο υπέβαλα μια απλη αιτηση. Μαζι εδινα και την προκηρυξη της θεσης μου (πανεπιστημιο) οπου αναγραφοταν ο ετησιος μισθος και την αποφαση επιλογης μου.
Καθε χρονο το πυσπε μου ενεκρινε την αδεια.
Μιας και έχετε σχετικη εμπειρία, θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει πλαφόν στα χρήματα. Δηλαδή αυτό το «να μην ξεπερνάει τον μισθό ως μόνιμο» τι σημαίνει; Κοιτάμε τα μεικτά; Αν τον ξεπερνάει ανοίγουμε μπλοκάκι;
-
Μιας και έχετε σχετικη εμπειρία, θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει πλαφόν στα χρήματα. Δηλαδή αυτό το «να μην ξεπερνάει τον μισθό ως μόνιμο» τι σημαίνει; Κοιτάμε τα μεικτά; Αν τον ξεπερνάει ανοίγουμε μπλοκάκι;
Να μην ξεπερνα το μισθο του γγ υπουργειου (αν θυμαμαι καλα)
Παντα μεικτα
Αν το ξεπερναει, νομιζω οτι δεν δινεται αδεια
-
Μιας και έχετε σχετικη εμπειρία, θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει πλαφόν στα χρήματα. Δηλαδή αυτό το «να μην ξεπερνάει τον μισθό ως μόνιμο» τι σημαίνει; Κοιτάμε τα μεικτά; Αν τον ξεπερνάει ανοίγουμε μπλοκάκι;
Νομίζω, όπως βλέπω και στις περισσότερες διευθύνσεις, αναφέρει «το σύνολο των πρόσθετων αποδοχών να μην ξεπερνάει τις αποδοχές της οργανικής θέσης». Πως το υπολογίζουμε άραγε αυτό;;; Με μεικτά ποσα; Καθαρά; Πως;
Για του γενικού γραμματέα είναι η 2η προϋπόθεση, ποκυ σωστά.
-
Νομίζω, όπως βλέπω και στις περισσότερες διευθύνσεις, αναφέρει «το σύνολο των πρόσθετων αποδοχών να μην ξεπερνάει τις αποδοχές της οργανικής θέσης». Πως το υπολογίζουμε άραγε αυτό;;; Με μεικτά ποσα; Καθαρά; Πως;
Για του γενικού γραμματέα είναι η 2η προϋπόθεση, ποκυ σωστά.
Παντα ειναι μεικτα
-
Στο ιδιωτικό έργο εμπίπτει και το ελεύθερο επάγγελμα που ΔΕΝ έχει σχέση με την εκπαίδευση; Πχ, ένας πολ./αρχ. μηχανικός που εργάζεται ως αναπληρωτής και είναι ήδη ασφαλισμένος στο ΤΣΙΜΕΔΕ ή δικηγόρος που εργάζεται ως ελ. επαγγελματίας χρειάζεται τέτοια άδεια; Αν κατάλαβα καλά, αφορά μόνο την έμμισθη εργασία εκτός διδακτικού ωραρίου.
-
Στο ιδιωτικό έργο εμπίπτει και το ελεύθερο επάγγελμα που ΔΕΝ έχει σχέση με την εκπαίδευση; Πχ, ένας πολ./αρχ. μηχανικός που εργάζεται ως αναπληρωτής και είναι ήδη ασφαλισμένος στο ΤΣΙΜΕΔΕ ή δικηγόρος που εργάζεται ως ελ. επαγγελματίας χρειάζεται τέτοια άδεια; Αν κατάλαβα καλά, αφορά μόνο την έμμισθη εργασία εκτός διδακτικού ωραρίου.
Αυτό και αν είναι ιδιωτικό έργο! Πιο ιδιωτικό δεν γίνεται!
Και πέρα αυτού ορισμένες δραστηριότητες μηχανικών είναι και εμπορικές δραστηριότητες που αν θυμάστε υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ασκείτε
Αν ωστόσο ψαχτεί το θέμα μισθωτη και ελεύθερη εργασία ατόμων που εργάζονται σαν αναπληρωτές, ακόμη και ως μόνιμοι κάποιοι έχουν να πέσουν καμπάνες!
Να πάρεις άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου! Να είσαι νόμιμος!
Αφού υπάρχει η δυνατότητα να τα κάνεις όλα και με τυπικό τρόπο γιατί να μπλέκεις;
Ναι, έχει γραφειοκρατία, αλλά τι να γίνει; έτσι είναι!
-
Μπορείς να πάρεις μέχρι 10 ώρες αν είσαι αναπληρωτής πλήρους ή μόνιμος και στα ΑΕΙ η ΤΕΙ δεν υπάρχει περιορισμός;
-
Μπορείς να πάρεις μέχρι 10 ώρες αν είσαι αναπληρωτής πλήρους ή μόνιμος και στα ΑΕΙ η ΤΕΙ δεν υπάρχει περιορισμός;
Εκ μέρους του ΠΥΣΔΕ δεν υπάρχει περιορισμός στις ώρες που θα πάρεις με την άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου.
-
Γεια στην ομάδα:
είχα την εντύπωση ότι για διδακαλία σε ΑΕΙ ισχύει ο νόμος 4957/2022 (βλ. 2η παράθεση) σύμφωνα με τον οποίο δεν χρειάζεται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου αλλά απλή γνωστοποίηση. Το ίδιο ισχυρίζεται και η δευτεροβάθμια.
Το πρόβλημα είναι ότι το ΑΕΙ στο οποίο θα διδάξω ισχυρίζεται ότι επειδή η θέση είναι μέσω ΕΣΠΑ χρειάζεται τελικά άδεια όπως διευκρινίζεται από την εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/212/οικ. 13260 (https://www.e-nomothesia.gr/kat-demosia-dioikese/egkuklios-didad-ph69-212-oik-13260-12-8-2022.html) (βλ. 1η παράθεση).
Οπότε βρίσκομαι ανάμεσα σε αντικρουόμενες απόψεις και δεν μπορώ να υπογράψω τη σύμβαση.
Γνωρίζει κάποιος τελικά τι ισχύει;
Ευχαριστώ
«9. Στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.), η παροχή υπηρεσιών απόεκπαιδευτικούς καιδημοσίους υπαλλήλους προς όλους ανεξαιρέτως τους φορείς υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων γίνεται κατά τους όρους του άρθρου 31 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, Α’26), ως ιδιωτικό έργο. .
Μια μάλλον ευχάριστη εξέλιξη:
ΘΕΜΑ: Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή (https://alfavita.gr/sites/default/files/2022-08/eggr13260-20220812.pdf)
Σας ενημερώνουμε ότι στο Φ.Ε.Κ. 141/τ. Α΄ δημοσιεύτηκε ο ν.4957/2022 «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Α.Ε.Ι. με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις».
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 127 του ν.4957/2022 «Παροχή διδακτικού και ερευνητικού έργου από δημόσιους υπαλλήλους»:
«1. Για το διδακτικό έργο σε προγράμματα πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών, ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικά προγράμματα των Κέντρων Επιμόρφωσης και Διά
-
Νομίζω ότι το λέει ξεκάθαρα ότι εφόσον είναι μέσω ΕΣΠΑ σε οποιοδήποτε φορέα χρειάζεται άδεια.
Γεια στην ομάδα:
είχα την εντύπωση ότι για διδακαλία σε ΑΕΙ ισχύει ο νόμος 4957/2022 (βλ. 2η παράθεση) σύμφωνα με τον οποίο δεν χρειάζεται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου αλλά απλή γνωστοποίηση. Το ίδιο ισχυρίζεται και η δευτεροβάθμια.
Το πρόβλημα είναι ότι το ΑΕΙ στο οποίο θα διδάξω ισχυρίζεται ότι επειδή η θέση είναι μέσω ΕΣΠΑ χρειάζεται τελικά άδεια όπως διευκρινίζεται από την εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/212/οικ. 13260 (https://www.e-nomothesia.gr/kat-demosia-dioikese/egkuklios-didad-ph69-212-oik-13260-12-8-2022.html) (βλ. 1η παράθεση).
Οπότε βρίσκομαι ανάμεσα σε αντικρουόμενες απόψεις και δεν μπορώ να υπογράψω τη σύμβαση.
Γνωρίζει κάποιος τελικά τι ισχύει;
Ευχαριστώ
-
Νομίζω ότι το λέει ξεκάθαρα ότι εφόσον είναι μέσω ΕΣΠΑ σε οποιοδήποτε φορέα χρειάζεται άδεια.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Θα συμφωνούσα μαζί σου, αλλά μου κάνει εντύπωση ότι η δευτεροβάθμια λέει ότι χρειάζεται μόνο γνωστοποίηση οπότε λέω μήπως υπάρχει κάτι άλλο το οποίο δεν ξέρω.
-
Εκ μέρους του ΠΥΣΔΕ δεν υπάρχει περιορισμός στις ώρες που θα πάρεις με την άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου.
Ενώ σε ΙΕΚ και ΣΔΕ εξακολουθεί να υπάρχει ο περιορισμός;
-
Ενώ σε ΙΕΚ και ΣΔΕ εξακολουθεί να υπάρχει ο περιορισμός;
Ναι. Ο περιορισμός είναι από την πλευρά του ΙΝΕΔΙ
-
Μπορείς να πάρεις μέχρι 10 ώρες αν είσαι αναπληρωτής πλήρους ή μόνιμος και στα ΑΕΙ η ΤΕΙ δεν υπάρχει περιορισμός;
Από το προηγούμενο εξάμηνο ο περιορισμός είναι στις 8 ώρες. Ο περιορισμός είναι από την πλευρά του ΙΝΕΔΙ
-
Εκπαιδευτικοί - Δημόσιοι υπάλληλοι: Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή (https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/397981_ekpaideytikoi-dimosioi-ypalliloi-horigisi-adeias-askisis-idiotikoy-ergoy-me)
Όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης οδηγούνται στην αναζήτηση δεύτερης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Πράγματι επιτρέπεται σε έναν εκπαιδευτικό μόνιμο ή αναπληρωτή να παρέχει ιδιωτικό έργο επ’ αμοιβή, αρκεί να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις και να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία. Συγκεκριμένα, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος πριν αρχίσει να εργάζεται ιδιωτικά να απευθυνθεί στην υπηρεσία του και να υποβάλλει στο οικείο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ αίτηση για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Πρόκειται για μία αίτηση στην οποία θα ζητά να εργαστεί επ’ αμοιβή και στην οποία υποχρεωτικά θα αναφέρεται 1)η επιχείρηση/φορέας όπου θα εργαστεί, 2)το ακριβές ωράριο και χρονικό διάστημα εργασίας, 3)το είδος των υπηρεσιών που πρόκειται να προσφερθούν και 4)ότι το επίπεδο των αποδοχών του δε θα ξεπερνά τις αποδοχές του από την υπηρεσία. Μαζί με την αίτηση αυτή πρέπει ο ενδιαφερόμενος να επισυνάψει μια βεβαίωση που θα λάβει από τον φορέα στον οποίο πρόκειται να εργαστεί, όπου πρέπει να αναγράφονται τα καθήκοντα, το ωράριο/διάστημα απασχόλησης και ιδανικά το ύψος των αποδοχών. Τέλος μαζί με τα δύο αυτά έγγραφα θα πρέπει να επισυνάψει και μια βεβαίωση μη παρακώλησης του εκπαιδευτικού έργου του την οποία θα αιτηθεί και θα λάβει από τον διευθυντή του σχολείου του. Αφότου στείλει λοιπόν τα τρία παραπάνω έγγραφα/δικαιολογητικά, περιμένει η αίτηση του να εξεταστεί από το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και να του χορηγηθεί η άδεια, ώστε να εργαστεί και ιδιωτικά. Ακόμη επισημαίνουμε ότι δεν ισχύει η ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι χορηγείται άδεια για εργασία μόνο 10 ωρών εβδομαδιαίως. Αντίθετα όπως αναγράφεται και στο παρακάτω έγγραφο του ΥΠΑΙΘ(υπ’αριθμ.63880/Ε1/23-04-2015) δεν τίθεται εκ του νόμου κανένας χρονικός περιορισμός κατά τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου, παρά μόνο το αρμόδιο συμβούλιο οφείλει να εξετάσει εάν τυχόν πολύωρη απασχόληση αποτελέσει ή όχι αιτία παρεμπόδισης των εκπαιδευτικών καθηκόντων του ενδιαφερόμενου.
Τονίζουμε επίσης ότι απαγορεύεται η εργασία εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια ή ιδιωτικά σχολεία με διδακτικά καθήκοντα(άρθρο 14, παρ.16Ν. 1566/85) , οπότε θα απορριφθούν τυχόν τέτοια αιτήματα, ωστόσο επιτρέπεται εργασία με καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης σε τέτοιους φορείς. Επίσης δεν επιτρέπεται η κατ’ επάγγελμα άσκηση εμπορίας. (άρθρο 32 του Ν. 3528/2007) και απαγορεύεται η συμμετοχή σε οποιαδήποτε εμπορική εταιρία. Τέλος υφίστανται περιορισμοί σε ότι αφορά τις αποδοχές και συγκεκριμένα για εργασία σε δημόσιο φορέα ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ΔΕΝ πρέπει οι αποδοχές να υπερβαίνουν το ύψος των αποδοχών της οργανικής θέσης του υπαλλήλου(υπ’αριθμ.77045/Ε1/13-05-2016 Εγκύκλιος Υπαιθ, παρ.3) και επίσης οι αποδοχές δεν μπορούν να υπερβαίνουν αυτές ενός Γενικού Γραμματέα Υπουργείου. Προσοχή η ιδιωτική εργασία, χωρίς προηγούμενη άδεια από την υπηρεσία μπορεί να οδηγήσει στην εφαρμογή των διατάξεων για διερεύνηση ενδεχόμενου διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος.
Πηγή: e-wall.net (https://e-wall.net/2022/10/28/26660/?fbclid=IwAR1xqfph4jUtMfI7e-OoNbv23dmVx5YHpqXtaKFBm7Jg296kMINORr5PsjM)
-
(https://i.imgur.com/UM1G082.png)
-
Μια σημαντική παράμετρος για τους αναπληρωτές (πλήρους): οι 23 ώρες αποτελούν "εργασιακό ωράριο" και όχι "διδακτικό ωράριο".
Δεν βλέπω λοιπόν το πρόβλημα να αιτηθώ εργασία έως και 17 ώρες την εβδομάδα.
-
Για ιδιωτικά ΙΕΚ και ΚΔ
-
Μια σημαντική παράμετρος για τους αναπληρωτές (πλήρους): οι 23 ώρες αποτελούν "εργασιακό ωράριο" και όχι "διδακτικό ωράριο".
Δεν βλέπω λοιπόν το πρόβλημα να αιτηθώ εργασία έως και 17 ώρες την εβδομάδα.
Το διδακτικό ωράριο είναι 23 ώρες στην
-
Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να ανοίξουμε πχ ΚΑΔ συμβούλου ψυχ.υγειας και να δουλέψουμε σε δικό μας γραφείο. Γίνεται αυτό, ξέρετε?
-
Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να ανοίξουμε πχ ΚΑΔ συμβούλου ψυχ.υγειας και να δουλέψουμε σε δικό μας γραφείο. Γίνεται αυτό, ξέρετε?
Ξερω οτι οι ψυχολογοι μπορουν να εχουν γραφειο. Δεν γνωριζω αν αυτο που λετε ειναι για ψυχολογους
Καποιες ειδικοτητες μπορουν να εχουν γραφειο (εκτος απο τους ψυχολογους σιγουρα οι νομικοι και δεν ξερω ποιοι αλλοι)
-
Υποχρε'ωθηκα σε μια ώρα υπερωρία.Μαθαίνω ότι δεν υπάρχουν χρήματα για πληρωμή Σεπτεμβρίου έως κ Δεκεμβρίο.Συμβαίνει κ σε άλλους;
-
Υποχρε'ωθηκα σε μια ώρα υπερωρία.Μαθαίνω ότι δεν υπάρχουν χρήματα για πληρωμή Σεπτεμβρίου έως κ Δεκεμβρίο.Συμβαίνει κ σε άλλους;
Η μία ώρα υπερωρία δεν πληρώνεται.
-
Η μία ώρα υπερωρία δεν πληρώνεται.
Τι εννοεις; Υπάρχει καπου γραπτό αυτο; Επειδη εχουμε δωσει υπερωριες σε δυο συναδελφους απο μια ωρα στο σχολειο μου! Θα μας βρίζουν..
-
Παιδιά ηρθε μήνυμα ΠΕ01
-
Είστε εκτός θέματος.
Επανέρχομαι στο θέμα. Λοιπόν. Ξέρει κάποιος αν είναι εφικτό να έχει κάποιος γραφείο δικό του? Πες ότι είναι χαρτορίχτρα. Πουλάει κάποια υπηρεσία. Κάνει ιδιαίτερα γιόγκα, είναι ιέρεια του ρεικι. Μπορώ να κάνω έναρξη επαγγέλματος και να ανοίξω γραφείο ούσα μόνιμη? Δεν κάνω πλάκα.
-
Είστε εκτός θέματος.
Επανέρχομαι στο θέμα. Λοιπόν. Ξέρει κάποιος αν είναι εφικτό να έχει κάποιος γραφείο δικό του? Πες ότι είναι χαρτορίχτρα. Πουλάει κάποια υπηρεσία. Κάνει ιδιαίτερα γιόγκα, είναι ιέρεια του ρεικι. Μπορώ να κάνω έναρξη επαγγέλματος και να ανοίξω γραφείο ούσα μόνιμη? Δεν κάνω πλάκα.
Οχι δεν μπορεις
-
-
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Εγώ ενδιαφέρομαι για γραφείο υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Ο λογιστής μου δεν έχει ιδέα. Μάλλον πρέπει να τον αλλάξω. Και να ρωτήσω κάποιους ειδικούς πάνω σε αυτό. Όπως κ να χει καλό θα ήταν να οργανωθούμε. Ίσως μέσω αιρετών.
-
-
Οι ψυχολογοι παίρνουν άδεια από το πυσεεπ , ενώ οι εκπαιδευτικοί από το πυσπε ή το πυσδε. Στο πυσεεπ οι συνδικαλιστές προστατεύουν αρκετα τον κλαδο, εχουν τέτοια κουλτούρα. Άσε που θεωρούν ότι αν δεν δοθούν τέτοιες άδειες, οι συνάδελφοί τους θα εξαναγκαστουν σε παραίτηση. Και δεν έχουν άδικο, αν παίρνουν 30
-
Τι εννοεις; Υπάρχει καπου γραπτό αυτο; Επειδη εχουμε δωσει υπερωριες σε δυο συναδελφους απο μια ωρα στο σχολειο μου! Θα μας βρίζουν..
Φαντάζομαι κάπου θα υπάρχει. Δεν μπορώ να το βρω αλλά ξέρω ότι ισχύει.
-
Οι ψυχολογοι παίρνουν άδεια από το πυσεεπ , ενώ οι εκπαιδευτικοί από το πυσπε ή το πυσδε. Στο πυσεεπ οι συνδικαλιστές προστατεύουν αρκετα τον κλαδο, εχουν τέτοια κουλτούρα. Άσε που θεωρούν ότι αν δεν δοθούν τέτοιες άδειες, οι συνάδελφοί τους θα εξαναγκαστουν σε παραίτηση. Και δεν έχουν άδικο, αν παίρνουν 30
-
Αυτο που λες ειναι το σημαντικο. Άρα να ασκησουμε πίεση στους συνδικαλιστές. Θα ξαναπώ οτι δεν είμαστε μόνο ΠΕ01, ΠΕ07 και δεν ξερω τι. Πολλοί έχουμε και 2ο πτυχίο, εμπειρία σε άλλους τομείς κλπ. Αν ακούει κάποιος που μπορεί να μας βοηθήσει ας το πει!
Οι ψυχολόγοι ετσι κ δεν πάρουν 'αδεια, δεν θα βρίσκουν κανενα να πηγαινει στα σχολεία, απλά πραματα, προσφορά κ ζήτηση-για τους ΠΕ01 κ τους ΠΕ07 =ξερεις την απάντηση. :o
Σε γενικές γραμμές παντως τα πυσδε δινουν άδεια σχεδον για τα πάντα εκτος απο φροντιστήρια (κ εκει δινουν αν δεν φαινεσαι καθηγητής)
-
-
Οι ψυχολόγοι ετσι κ δεν πάρουν 'αδεια, δεν θα βρίσκουν κανενα να πηγαινει στα σχολεία, απλά πραματα, προσφορά κ ζήτηση-για τους ΠΕ01 κ τους ΠΕ07 =ξερεις την απάντηση. :o
Σε γενικές γραμμές παντως τα πυσδε δινουν άδεια σχεδον για τα πάντα εκτος απο φροντιστήρια (κ εκει δινουν αν δεν φαινεσαι καθηγητής)
Οσους ξερω ΠΕ07 κάνουν ιδιαιτερα μαυρα πρωι μεσημερι και βραδυ! Με την τελευταια κριση ολοι θελουν να φυγουν και μαθαινουν σαν τρελοι..
-
Οσους ξερω ΠΕ07 κάνουν ιδιαιτερα μαυρα πρωι μεσημερι και βραδυ! Με την τελευταια κριση ολοι θελουν να φυγουν και μαθαινουν σαν τρελοι..
Πες το ψέμματα!!!
-
ΑΔΑ: 6ΧΨΖ46ΜΤΛΗ-ΤΧΔ
Από τις ως άνω διατάξεις προκύπτει ότι για την παροχή διδακτικού έργου σε
προγράμματα πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών, ξενόγλωσσα προγράμματα
σπουδών και εκπαιδευτικά προγράμματα των Κέντρων Επιμόρφωσης και Διά
-
ΑΔΑ: 6ΧΨΖ46ΜΤΛΗ-ΤΧΔ
Από τις ως άνω διατάξεις προκύπτει ότι για την παροχή διδακτικού έργου σε
προγράμματα πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών, ξενόγλωσσα προγράμματα
σπουδών και εκπαιδευτικά προγράμματα των Κέντρων Επιμόρφωσης και Διά
-
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα. Πάνω στο θέμα θα ήθελα τα φώτα σας αν γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει.
Είναι εφικτό καθηγητής δημοσίου δευτεροβάθμιας να εργαστεί ως υπάλληλος σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης δηλωμένος ως γραμματειακή υποστήριξη/βοηθητικό προσωπικό/κτλ? Δίνουν άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με τέτοια δεδομένα; Αν όχι υπάρχει μήπως κάποιος άλλος τρόπος;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να δοθεί άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου, για εργασία σε φροντιστήριο, ακόμα κι αν υποτίθεται είναι δηλωμένος ως γραμματειακή υποστήριξη. Η λέξη φροντιστήριο είναι απαγορευτική εξ ορισμού.
-
Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να δοθεί άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου, για εργασία σε φροντιστήριο, ακόμα κι αν υποτίθεται είναι δηλωμένος ως γραμματειακή υποστήριξη. Η λέξη φροντιστήριο είναι απαγορευτική εξ ορισμού.
Ευχαριστω πολυ γοα την απαντηση! αν παραδειγμα ο ΚΑΔ της επιχειρησης ειναι γενικα "υπηρεσιες εκπαιδευσης" ή "Υπηρεσίες εκπαίδευσης μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων" (υπαρχουν παρα πολλες παραλλαγες) και όχι "φροντιστήριο" αυτό λύνει το πρόβλημα;
-
Ευχαριστω πολυ γοα την απαντηση! αν παραδειγμα ο ΚΑΔ της επιχειρησης ειναι γενικα "υπηρεσιες εκπαιδευσης" ή "Υπηρεσίες εκπαίδευσης μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων" (υπαρχουν παρα πολλες παραλλαγες) και όχι "φροντιστήριο" αυτό λύνει το πρόβλημα;
Δεν ξέρω τέτοιες λεπτομέρειες για τους ΚΑΔ. Σίγουρα θα σου ενέκριναν να διδάξεις σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΔΕ και ΕΠΑΣ.
-
Καλησπέρα σε όλους!
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει εφαρμόσει το άρθρο 127 του ν. 4957/2022 με απλή ενημέρωση της δευτεροβάθμιάς του αλλά για παροχή ερευνητικού έργου σε ΑΕΙ (σε προγραμμα εκτός ΕΣΠΑ).
Τι είδους σύμβαση σύναψε με το ΑΕΙ; Πρέπει να είναι υποχρεωτικά με δελτίο παροχής υπηρεσιών (η λέξη παροχή στον νόμο σαν να το υπονοει) ή είναι δυνατή η σύμβαση εργασίας. Εφόσον δεν χρειάζεται άδεια που να πρέπει εγκριθεί από το ΠΥΣΔΕ και είναι απλή ενημέρωση, θα μπορουσε να είναι συμβαση εργασίας πλήρους ωραρίου; (Αν είναι κάποιος που θέλει να δουλευει 2μμ με 10μμ, λέμε τώρα υποθετικά...).
Ευχαριστώ
-
Για το διδακτικό έργο, που εκτελείται εκτός του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων, σε προγράμματα πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών, ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικά προγράμματα των Κέντρων Επιμόρφωσης και Διά
-
Καλησπερα σας και πάλι.
Η διδασκαλια σε κεντρα διεξαγωγης εκπαιδευτικων σεμιναριων (ΚΑΔ 85.59.19.02) ή εκπαιδευτικής ρομποτικής (ΚΑΔ 85.59.19.12) γνωριζετε μηπως επιτρεπεται;
-
Καλησπέρα σε όλους!
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει εφαρμόσει το άρθρο 127 του ν. 4957/2022 με απλή ενημέρωση της δευτεροβάθμιάς του αλλά για παροχή ερευνητικού έργου σε ΑΕΙ (σε προγραμμα εκτός ΕΣΠΑ).
Τι είδους σύμβαση σύναψε με το ΑΕΙ; Πρέπει να είναι υποχρεωτικά με δελτίο παροχής υπηρεσιών (η λέξη παροχή στον νόμο σαν να το υπονοει) ή είναι δυνατή η σύμβαση εργασίας. Εφόσον δεν χρειάζεται άδεια που να πρέπει εγκριθεί από το ΠΥΣΔΕ και είναι απλή ενημέρωση, θα μπορουσε να είναι συμβαση εργασίας πλήρους ωραρίου; (Αν είναι κάποιος που θέλει να δουλευει 2μμ με 10μμ, λέμε τώρα υποθετικά...).
Ευχαριστώ
Καλησπέρα cinnamon!
Η σύμβαση για παροχή διδακτικού έργου είναι "Σύμβαση Μίσθωσης Έργου Εκπαιδευτή" και, από τη στιγμή που είσαι δημόσιος υπάλληλος (αναπληρωτής ή μόνιμος), δε χρειάζεσαι ΔΠΥ. Η αμοιβή σου γίνεται με "τίτλο κτήσης" (παραστατικό παρεχόμενων υπηρεσιών) τον οποίο εκδίδει ο εργοδότης με τον οποίο υπογράφεις τη σύμβαση.
Παραμένει η υποχρέωση να μην απασχολείσαι για περισσότερες ώρες απ' όσες στο σχολείο (αν και, εφ' όσον θα δουλεύεις εκτός διδακτικού ωραρίου, μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια) και οι αποδοχές σου να μην είναι (δεν ξέρω αναλογικά ή συνολικά - το 2ο είναι πιο λογικό) περισσότερες από τις αποδοχές σου από το σχολείο.
Επιπλέον, κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι το κατά πόσο μπορεί να αρχίζει η ευκαιριακή απασχόληση (η εκτός σχολείου) στις 14:00. Έχω την εντύπωση πως πρέπει να μεσολαβεί ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα 30'.
Τέλος, είμαι σχεδόν βέβαιος πως δεν μπορείς / είναι παράνομο να υπογράψεις και δεύτερη σύμβαση εργασίας (και δη πλήρους ωραρίου) με έτερο εργοδότη.
-
Καλησπέρα σε όλους!
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει εφαρμόσει το άρθρο 127 του ν. 4957/2022 με απλή ενημέρωση της δευτεροβάθμιάς του αλλά για παροχή ερευνητικού έργου σε ΑΕΙ (σε προγραμμα εκτός ΕΣΠΑ).
Τι είδους σύμβαση σύναψε με το ΑΕΙ; Πρέπει να είναι υποχρεωτικά με δελτίο παροχής υπηρεσιών (η λέξη παροχή στον νόμο σαν να το υπονοει) ή είναι δυνατή η σύμβαση εργασίας. Εφόσον δεν χρειάζεται άδεια που να πρέπει εγκριθεί από το ΠΥΣΔΕ και είναι απλή ενημέρωση, θα μπορουσε να είναι συμβαση εργασίας πλήρους ωραρίου; (Αν είναι κάποιος που θέλει να δουλευει 2μμ με 10μμ, λέμε τώρα υποθετικά...).
Ευχαριστώ
Καλησπέρα cinnamon_girl!
Η σύμβαση για παροχή διδακτικού έργου είναι "Σύμβαση Μίσθωσης Έργου Εκπαιδευτή" και, από τη στιγμή που είσαι δημόσιος υπάλληλος (αναπληρωτής ή μόνιμος), δε χρειάζεσαι ΔΠΥ. Η αμοιβή σου γίνεται με "τίτλο κτήσης" (παραστατικό παρεχόμενων υπηρεσιών) τον οποίο εκδίδει ο εργοδότης με τον οποίο υπογράφεις τη σύμβαση.
Παραμένει η υποχρέωση να μην απασχολείσαι για περισσότερες ώρες απ' όσες στο σχολείο (αν και, εφ' όσον θα δουλεύεις εκτός διδακτικού ωραρίου, μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια) και οι αποδοχές σου να μην είναι (δεν ξέρω αναλογικά ή συνολικά - το 2ο είναι πιο λογικό) περισσότερες από τις αποδοχές σου από το σχολείο.
Επιπλέον, κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι το κατά πόσο μπορεί να αρχίζει η ευκαιριακή απασχόληση (η εκτός σχολείου) στις 14:00. Έχω την εντύπωση πως πρέπει να μεσολαβεί ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα 30'.
Τέλος, είμαι σχεδόν βέβαιος πως δεν μπορείς / είναι παράνομο να υπογράψεις και δεύτερη σύμβαση εργασίας (και δη πλήρους ωραρίου) με έτερο εργοδότη.
Καθώς, όμως, δεν έχω να παραθέσω στοιχεία για τα τελευταία, αν υπάρχει κάποια/ος που γνωρίζει καλύτερα και έχει, ας με διορθώσει.
-
Καλησπέρα cinnamon_girl!
Η σύμβαση για παροχή διδακτικού έργου είναι "Σύμβαση Μίσθωσης Έργου Εκπαιδευτή" και, από τη στιγμή που είσαι δημόσιος υπάλληλος (αναπληρωτής ή μόνιμος), δε χρειάζεσαι ΔΠΥ. Η αμοιβή σου γίνεται με "τίτλο κτήσης" (παραστατικό παρεχόμενων υπηρεσιών) τον οποίο εκδίδει ο εργοδότης με τον οποίο υπογράφεις τη σύμβαση.
Παραμένει η υποχρέωση να μην απασχολείσαι για περισσότερες ώρες απ' όσες στο σχολείο (αν και, εφ' όσον θα δουλεύεις εκτός διδακτικού ωραρίου, μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια) και οι αποδοχές σου να μην είναι (δεν ξέρω αναλογικά ή συνολικά - το 2ο είναι πιο λογικό) περισσότερες από τις αποδοχές σου από το σχολείο.
Επιπλέον, κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι το κατά πόσο μπορεί να αρχίζει η ευκαιριακή απασχόληση (η εκτός σχολείου) στις 14:00. Έχω την εντύπωση πως πρέπει να μεσολαβεί ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα 30'.
Τέλος, είμαι σχεδόν βέβαιος πως δεν μπορείς / είναι παράνομο να υπογράψεις και δεύτερη σύμβαση εργασίας (και δη πλήρους ωραρίου) με έτερο εργοδότη.
Καθώς, όμως, δεν έχω να παραθέσω στοιχεία για τα τελευταία, αν υπάρχει κάποια/ος που γνωρίζει καλύτερα και έχει, ας με διορθώσει.
Οι δευτερες αποδοχες δεν εχουν σχεση. Πρεπει οι συνοκικες αποδοχες να μην ειναι περισσοτερες απο του γγ υπουργειου
-
παιδιά, είμαι μόνιμος και θέλω να εργαστώ τώρα το καλοκαίρι σεζόν ως μουσικός σε ξενοδοχείο στο piano bar κάποιες μέρες τη βδομάδα.
Εντάξει όσον αφορά την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, αλλά με την εφορία τί γίνεται? πρέπει να κάνω έναρξη επαγγέλματος (?) , να κόβω μπλοκάκι, να καταβάλω εισφορές? Ποιες είναι οι υποχρεώσεις απέναντι στην εφορία? Τι βήματα πρέπει να ακολουθήσω;
-
παιδιά, είμαι μόνιμος και θέλω να εργαστώ τώρα το καλοκαίρι σεζόν ως μουσικός σε ξενοδοχείο στο piano bar κάποιες μέρες τη βδομάδα.
Εντάξει όσον αφορά την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, αλλά με την εφορία τί γίνεται? πρέπει να κάνω έναρξη επαγγέλματος (?) , να κόβω μπλοκάκι, να καταβάλω εισφορές? Ποιες είναι οι υποχρεώσεις απέναντι στην εφορία? Τι βήματα πρέπει να ακολουθήσω;
Θα πρέπει να μιλήσεις με τον εργοδότη. Αν σε ασφαλίσει στον ΕΦΚΑ, δε χρειάζεται μπλοκάκι. Δεν ξέρω καν αν δίνουν άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου και να έχεις μπλοκάκι. Αλήθεια, θα δώσουν άδεια για αυτού του τύπου την εργασία; Μην παρεξηγηθώ, δεν βλέπω το λόγο να μη δώσουν, από περιέργεια ρωτάω καθώς προσωπικά ως αναπληρώτρια έχω πάρει άδεια μόνο για διδασκαλία σε δομές εκπαίδευσης (όχι φροντιστήρια φυσικά)
-
παιδιά, είμαι μόνιμος και θέλω να εργαστώ τώρα το καλοκαίρι σεζόν ως μουσικός σε ξενοδοχείο στο piano bar κάποιες μέρες τη βδομάδα.
Εντάξει όσον αφορά την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, αλλά με την εφορία τί γίνεται? πρέπει να κάνω έναρξη επαγγέλματος (?) , να κόβω μπλοκάκι, να καταβάλω εισφορές? Ποιες είναι οι υποχρεώσεις απέναντι στην εφορία? Τι βήματα πρέπει να ακολουθήσω;
Σου δίνουν άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου για να εργαστείς ως μουσικός; Είσαι διορισμένος ως μουσικός; Ρωτάω γιατί το ψάχνω κι εγώ αλλά έχω δει αυτό:
"Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί να ασκεί ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή, εφόσον συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του."
-
παιδιά, είμαι μόνιμος και θέλω να εργαστώ τώρα το καλοκαίρι σεζόν ως μουσικός σε ξενοδοχείο στο piano bar κάποιες μέρες τη βδομάδα.
Εντάξει όσον αφορά την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, αλλά με την εφορία τί γίνεται? πρέπει να κάνω έναρξη επαγγέλματος (?) , να κόβω μπλοκάκι, να καταβάλω εισφορές? Ποιες είναι οι υποχρεώσεις απέναντι στην εφορία? Τι βήματα πρέπει να ακολουθήσω;
Τα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ είναι αρμόδια και δίνουν άδειες μόνο για επαγγέλματα συναφή με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Αν είσαι καθηγητής και ζητήσεις άδεια για να δουλέψεις πχ μπάρμαν είναι δεδομένο ότι θα στην απορρίψουν. Στη δικιά σου περίπτωση είναι γκρίζα ζώνη. Ναι μεν δεν θα δουλέψεις ως καθηγητής αλλά είναι εργασία πάνω στο αντικείμενο σου. Πιστεύω με "δόντι" θα στη δώσουν. Το λεπτό σημείο που δεν έχω ξεκαθαρίσει τι γίνεται αν θέλεις να κάνεις άσχετη δουλειά. Κάποιοι μου έχουν πει απαγορεύεται να κάνεις οτιδήποτε. Άλλος κολλητός φίλος που είναι μέσα σε μεγάλο ΠΥΣΔΕ μου έχει πει μπορείς να κάνεις άλλη δουλειά άσχετη (εκτος φροντιστήριο, εμπόριο κτλ κτλ) και απλώς το γνωστοποιείς στην υπηρεσία χωρίς όμως να ζητήσεις την άδεια τους. Άλλος μου έχει πεί γράψτους, μη λες τίποτα και κάνε οτι θές.
-
Γνωρίζω περίπτωση συναδέλφου που γνωστοποιούσε στο ΠΥΣΔΕ ότι θα δουλεύει 3-4 ώρες το απόγευμα ως σερβιτόρος σε ψητοπωλείο του νησιού. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ήταν αποδεκτό. Δεν ξέρω αν του χορηγούσαν επίσημα άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου.
-
Γνωρίζω περίπτωση συναδέλφου που γνωστοποιούσε στο ΠΥΣΔΕ ότι θα δουλεύει 3-4 ώρες το απόγευμα ως σερβιτόρος σε ψητοπωλείο του νησιού. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ήταν αποδεκτό. Δεν ξέρω αν του χορηγούσαν επίσημα άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου.
Πολλοι συναδελφοι δουλευουν σε εστιατορια, ταβερνες και καφε (τις περισσοτερες φορες ειναι δικά τους στο ονομα κάποιου άλλου μέλους της οικογένειας). Πολλοί μουσικοί διευθύνουν έμμισθα χορωδίες. Ειχα και συναδελφο γυμναστη που δουλευε γυψοσανιδάς και είχε πάρει κανονικά άδεια και ένας άλλος δουλεύει ταξί. Ο σκοπος ειναι να μην αντιβαίνει στην "ηθική " του επαγγέλματος (πχ στρίπερ σε club ;D ;D ;D) Οι άδειες χορηγουνται σε γενικές γραμμές εύκολα
-
Δηλαδή η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου δίνεται για όλες τις δουλειές π.χ. σερβιτόρος, καμαριέρα, οδηγός, κτλ;
-
Δηλαδή η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου δίνεται για όλες τις δουλειές π.χ. σερβιτόρος, καμαριέρα, οδηγός, κτλ;
Απαγορεύεται η εμπορική δραστηριοτητα
-
Για σερβιτόρος θα δοθεί άδεια;
-
Για σερβιτόρος θα δοθεί άδεια;
Συνάδελφε διάβασε και πιο πάνω για να μη γράφουμε τα ίδια. Κανονικά το ΠΥΣΔΕ έχει αρμοδιότητα να δίνει άδειες μόνο για επαγγέλματα συναφή με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Για οτιδήποτε άλλο δεν δίνει άδεια. Αν ζητήσεις για κάτι άλλο άδεια την απορρίπτουν. Για κάτι άσχετο τους γνωστοποιείς απλώς οτι θα κάνεις την τάδε εργασία.
-
Συνάδελφε διάβασε και πιο πάνω για να μη γράφουμε τα ίδια. Κανονικά το ΠΥΣΔΕ έχει αρμοδιότητα να δίνει άδειες μόνο για επαγγέλματα συναφή με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Για οτιδήποτε άλλο δεν δίνει άδεια. Αν ζητήσεις για κάτι άλλο άδεια την απορρίπτουν. Για κάτι άσχετο τους γνωστοποιείς απλώς οτι θα κάνεις την τάδε εργασία.
Δηλ. αν κάποιος θέλει να δουλέψει ως σερβιτόρος, απλά το γνωστοποιεί; Δεν το έχω ξανακούσει αυτό παρά μόνο για εργασία σε πανεπιστήμιο. Κι αν η υπηρεσία διαφωνεί;
-
Δηλ. αν κάποιος θέλει να δουλέψει ως σερβιτόρος, απλά το γνωστοποιεί; Δεν το έχω ξανακούσει αυτό παρά μόνο για εργασία σε πανεπιστήμιο. Κι αν η υπηρεσία διαφωνεί;
Δεν τους ρωτάς, ούτε κάνεις αίτηση ώστε να σου απαντήσουν αν συμφωνούν ή οχι. Απλώς τους το γνωστοποιείς (εγώ θα τους έγραφα). Έχω στο μυαλό μου 2 περιπτώσεις φίλων που έκαναν ακριβώς αυτό και δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Ο ένας μάλιστα σερβιτόρος όπως έγραψες.
-
Συνάδελφε διάβασε και πιο πάνω για να μη γράφουμε τα ίδια. Κανονικά το ΠΥΣΔΕ έχει αρμοδιότητα να δίνει άδειες μόνο για επαγγέλματα συναφή με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Για οτιδήποτε άλλο δεν δίνει άδεια. Αν ζητήσεις για κάτι άλλο άδεια την απορρίπτουν. Για κάτι άσχετο τους γνωστοποιείς απλώς οτι θα κάνεις την τάδε εργασία.
Δεν είναι έτσι και το γνωρίζω από το σύζυγο που έχει άδεια άσκησης παραλλήλου έργου, άσχετου με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού από το 2008 και την ανανεώνει κάθε χρόνο. Υπάρχουν μια σειρά από έγγραφα τα οποία πρέπει να προσκομίσεις (βεβαίωση από τον διευθυντή σου ότι δεν παρακωλύεται η λειτουργία του σχολειου, βεβαίωση εργοδότη με το πόσες και ποιες ωρες θα απασχολείσαι και τι ποσά θα παίρνεις…) , τα καταθέτεις, συνεδριάζουν και σου χορηγούν την άδεια. Ρώτα στη διεύθυνση που ανήκεις να σε κατατοπίσουν, είναι πολύ συχνή η άσκηση άδειας ιδιωτικού εργου. Να φροντίσεις να την έχεις (και όχι μόνο στο μιλητό) γιατι μπορεί να έχεις θέμα, είναι πειθαρχικο (χωρίς άδεια της υπηρεσίας απαγορεύεται, όποτε κινδυνεύεις από τον καθε κακοπροαίρετο)
-
Δεν είναι έτσι και το γνωρίζω από το σύζυγο που έχει άδεια άσκησης παραλλήλου έργου, άσχετου με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού από το 2008 και την ανανεώνει κάθε χρόνο. Υπάρχουν μια σειρά από έγγραφα τα οποία πρέπει να προσκομίσεις (βεβαίωση από τον διευθυντή σου ότι δεν παρακωλύεται η λειτουργία του σχολειου, βεβαίωση εργοδότη με το πόσες και ποιες ωρες θα απασχολείσαι και τι ποσά θα παίρνεις…) , τα καταθέτεις, συνεδριάζουν και σου χορηγούν την άδεια. Ρώτα στη διεύθυνση που ανήκεις να σε κατατοπίσουν, είναι πολύ συχνή η άσκηση άδειας ιδιωτικού εργου. Να φροντίσεις να την έχεις (και όχι μόνο στο μιλητό) γιατι μπορεί να έχεις θέμα, είναι πειθαρχικο (χωρίς άδεια της υπηρεσίας απαγορεύεται, όποτε κινδυνεύεις από τον καθε κακοπροαίρετο)
Επειδή συναδέλφισσα χορηγείται στο σύζυγο δεν σημαίνει οτι έτσι είναι. Έχω αλλάξει και ως αναπληρωτής 8 ΠΥΣΔΕ και στα 5 απο αυτά που χρειάστηκε να κάνω αίτηση το ίδιο μου έχουν πεί. Οτι άδεια χορηγείται όταν το δεύτερο επάγγελμα είναι συναφές με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Αν ψάξεις στο δημοσιουπαλληλικό κώδικα λέει οτι δεν πρέπει το δεύτερο επάγγελμα να δημιουργεί ασυμβίβαστο και πρέπει να είναι συναφές με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Απο εκεί και πέρα τι γίνεται στην πράξη είναι άλλο θέμα.
-
Επειδή συναδέλφισσα χορηγείται στο σύζυγο δεν σημαίνει οτι έτσι είναι. Έχω αλλάξει και ως αναπληρωτής 8 ΠΥΣΔΕ και στα 5 απο αυτά που χρειάστηκε να κάνω αίτηση το ίδιο μου έχουν πεί. Οτι άδεια χορηγείται όταν το δεύτερο επάγγελμα είναι συναφές με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Αν ψάξεις στο δημοσιουπαλληλικό κώδικα λέει οτι δεν πρέπει το δεύτερο επάγγελμα να δημιουργεί ασυμβίβαστο και πρέπει να είναι συναφές με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Απο εκεί και πέρα τι γίνεται στην πράξη είναι άλλο θέμα.
Δεν είπα ότι δουλεύει σερβιτόρος, τώρα δουλεύει σε κάτι σχετικό με το πτυχιο του αλλά μη συναφές με την εκπαίδευση (καποτε δίδασκε παράλληλα και στο πανεπιστήμιο). Ίσα ίσα που απαγορεύεται σε εμάς τους εκπαιδευτικούς η διδασκαλία (πλην δημοσίων ΙΕΚ και πανεπιστημίων). Αν επιτρεπόταν, θα δουλεύαμε τα απογεύματα στα φροντιστήρια….
Επίσης αλλά επιτρέπονται στους αναπληρωτές και άλλα στους μονιμους
-
Δεν είπα ότι δουλεύει σερβιτόρος, δουλεύει σε κάτι σχετικό με το πτυχιο του αλλά μη συναφές με την εκπαίδευση. Ίσα ίσα που απαγορεύεται σε εμάς τους εκπαιδευτικούς η διδασκαλία (πλην δημοσίων ΙΕΚ και πανεπιστημίων). Αν επιτρεπόταν, θα δουλεύαμε τα απογεύματα στα φροντιστήρια….
Έχεις δίκιο. Λάθος εκφράστηκα. Αυτό εννοούσα και εγώ. Οτι δεν χορηγείται άδεια για κάτι άσχετο με το πτυχίο σου.
-
Συνάδελφε διάβασε και πιο πάνω για να μη γράφουμε τα ίδια. Κανονικά το ΠΥΣΔΕ έχει αρμοδιότητα να δίνει άδειες μόνο για επαγγέλματα συναφή με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Για οτιδήποτε άλλο δεν δίνει άδεια. Αν ζητήσεις για κάτι άλλο άδεια την απορρίπτουν. Για κάτι άσχετο τους γνωστοποιείς απλώς οτι θα κάνεις την τάδε εργασία.
[/quote]
και να σε πιάσουν τι γίνεται; Θα σε καλύψουν επειδή το γνωστοποίησες;
-
Συνάδελφε διάβασε και πιο πάνω για να μη γράφουμε τα ίδια. Κανονικά το ΠΥΣΔΕ έχει αρμοδιότητα να δίνει άδειες μόνο για επαγγέλματα συναφή με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Για οτιδήποτε άλλο δεν δίνει άδεια. Αν ζητήσεις για κάτι άλλο άδεια την απορρίπτουν. Για κάτι άσχετο τους γνωστοποιείς απλώς οτι θα κάνεις την τάδε εργασία.
και να σε πιάσουν τι γίνεται; Θα σε καλύψουν επειδή το γνωστοποίησες;
Το να το γνωστοποιήσεις και το να σε πιάσουν είναι αντίθετες έννοιες. Αφου εσύ τους το λές, δεν σε πιάνουν αυτοί. Αν το έχεις γνωστοποιήσει δεν μπορουν να σου κανουν τίποτα.
-
Το να σε πιάσει κλιμάκιο ελέγχου εννοώ (εφορία, ΕΦΚΑ). Τι γίνεται αν είσαι δημόσιος υπάλληλος;
-
Το να σε πιάσει κλιμάκιο ελέγχου εννοώ (εφορία, ΕΦΚΑ). Τι γίνεται αν είσαι δημόσιος υπάλληλος;
Η εφορία και το ΕΦΚΑ δεν τους αφορά αν εσύ είσαι Δ.Υ. Τους αφορά να είσαι δηλωμένος και ασφαλισμένος απο την εργασία σιου και να δηλώνεις αυτά που βγάζεις. Αυτός που έχει θέμα είναι η υπηρεσία που είσαι διορισμένος. Η υπηρεσία αν κάνεις κάτι παράνομο θα επιβάλλει τις πρέπουσες κυρώσεις. Αν πχ είσαι Δ.Υ. και παρανόμως δουλεύεις σε φροντιστήριο (με ένσημα) σε έλεγχο της εφορίας είσαι οκ. Αν σε πάρει χαμπάρι η υπηρεσία σε απολύουν.
-
Η εφορία και το ΕΦΚΑ δεν τους αφορά αν εσύ είσαι Δ.Υ. Τους αφορά να είσαι δηλωμένος και ασφαλισμένος απο την εργασία σιου και να δηλώνεις αυτά που βγάζεις. Αυτός που έχει θέμα είναι η υπηρεσία που είσαι διορισμένος. Η υπηρεσία αν κάνεις κάτι παράνομο θα επιβάλλει τις πρέπουσες κυρώσεις. Αν πχ είσαι Δ.Υ. και παρανόμως δουλεύεις σε φροντιστήριο (με ένσημα) σε έλεγχο της εφορίας είσαι οκ. Αν σε πάρει χαμπάρι η υπηρεσία σε απολύουν.
συμφωνω 100%. Εχω δει μια τετοια περιπτωση με ελεγχο εφκα σε φροντιστηριο που επιασε καθηγητη που δουλευε μαυρα για ενα μικρο διαστημα . Λιγες μερες πριν ειχε προσληψη ως αναπληρωτης. Το εφκα επεβαλλε 10500 προστιμο και στη συνεχεια της συζητησης που ειχε ο καθηγητης με το κλιμακιο ελεγκτων του ανεφεραν οτι δεν εχουν αρμοδιοτητα να ενημερωσουν τη δευεροβαθμια για επιβολη κυρωσεων (απολυση) παρα μονο τους ενδιεφερε η επιβολη του προστιμου
-
Απ' ότι καταλαβαίνω, αν είσαι μόνιμος διορισμένος μουσικός, μπορείς να αποκτήσεις άδεια να εργαστείς ως μουσικός σε ξενοδοχεία. Αν όμως είσαι φιλόλογος και θέλεις να εργαστείς επίσης ως μουσικός σε ξενοδοχεία, δεν γίνεται γιατί δεν είναι συναφές με την ειδικότητά σου!
-
Απ' ότι καταλαβαίνω, αν είσαι μόνιμος διορισμένος μουσικός, μπορείς να αποκτήσεις άδεια να εργαστείς ως μουσικός σε ξενοδοχεία. Αν όμως είσαι φιλόλογος και θέλεις να εργαστείς επίσης ως μουσικός σε ξενοδοχεία, δεν γίνεται γιατί δεν είναι συναφές με την ειδικότητά σου!
Νομιζω οτι το πιο ασφαλες που μπορει να κανει καποιος ειναι να ρωτησει τη διευθυνση που ανηκει, γιατι εδω μεσα γραφουμε ολοι οτι γνωρίζουμε (ανέφερα ήδη γυμναστη που δουλευει γυψοσανιδες και δασκαλο που ειναι οδηγός ταξι). Ετσι κι αλλιως οταν καταθεσει κάποιος τα απαιτούμενα εγγραφα, η διευθυνση αποφασιζει τη χορηγηση ή μη της αδειας ασκησης ιδιωτικού έργου.
-
Νομιζω οτι το πιο ασφαλες που μπορει να κανει καποιος ειναι να ρωτησει τη διευθυνση που ανηκει, γιατι εδω μεσα γραφουμε ολοι οτι γνωρίζουμε (ανέφερα ήδη γυμναστη που δουλευει γυψοσανιδες και δασκαλο που ειναι οδηγός ταξι). Ετσι κι αλλιως οταν καταθεσει κάποιος τα απαιτούμενα εγγραφα, η διευθυνση αποφασιζει τη χορηγηση ή μη της αδειας ασκησης ιδιωτικού έργου.
Αυτό είναι το πιο σωστό!
Πάντως με τον μισθό που παίρνουμε και την οικονομική κατάσταση που επικρατεί είναι άδικο να μη μπορούμε να δουλέψουμε, είτε ως σερβιτόροι είτε ως καμαριέρες κτλ, όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη π.χ άρρωστοι γονείς κτλ. Θα μειωθεί το κύρος; Ποιο κύρος;
-
Νομιζω οτι το πιο ασφαλες που μπορει να κανει καποιος ειναι να ρωτησει τη διευθυνση που ανηκει, γιατι εδω μεσα γραφουμε ολοι οτι γνωρίζουμε (ανέφερα ήδη γυμναστη που δουλευει γυψοσανιδες και δασκαλο που ειναι οδηγός ταξι). Ετσι κι αλλιως οταν καταθεσει κάποιος τα απαιτούμενα εγγραφα, η διευθυνση αποφασιζει τη χορηγηση ή μη της αδειας ασκησης ιδιωτικού έργου.
Ακριβώς! Απευθυνόμαστε στην οικεία Διεύθυνση με τα απαιτούμενα έγγραφα και ζητάμε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Δε νομιμοποιούμαστε να γνωστοποιήσουμε ότι θα εργαστούμε στην τάδε θέση εκτός υπηρεσίας (εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις), ζητάμε άδεια. Φυσικά συμφωνώ κι εγώ πως δικαιολογίες περί κύρους και μη συνάφειας αντικειμένου εργασίας με την ειδικότητά μας στις εποχές που διανύουμε είναι αστείες.
-
Είμαι νέα στην ομάδα και πολυ χαρούμενη που βρήκα ένα τόσο ενημερωμένο forum. Έχω κάποιες απορίες σχετικές με το θέμα που συζητάτε. 1. Αυτό με την ημερομηνία της αίτησης για άσκηση άδειας ιδιωτικού έργου. Θέλει προγενεστερη ημερομηνία από την έναρξη άσκησης του έργου. Αυτό πως θα γίνει; έχεις ξεκινήσει ήδη να δουλεύεις και απλά στην αίτηση θα βάλεις προγενεστερη ημερομηνία, ενώ θα την καταθέσεις πχ αργότερα; συνεννοείσε με την επιχείρηση/φορέα να σου δώσουν την βεβαίωση πριν την πρόσληψη; ότι δηλ προκειται να δουλέψεις; και 2. Απαγορευονται ιδιωτικα σχολεία και φροντιστήρια. Διδασκαλία σε κολλέγια επιτρέπεται; είμαι τεχνική ειδικότητα και τα δυο τελευταία χρόνια εργάζομαι ως εκπαιδευτικος με μερική απασχόληση σε Κολλέγιο. Το οποίο νομίζω λειτουργεί στο ίδιο πλαισιο με τα ιδιωτικα ΙΕΚ. Η σύμβαση πρωτου εξαμήνου ξεκινάει Οκτώβρη με αρχές Ιανουαρίου και του δεύτερου μέσα Φεβρουαρίου με μέσα Μαΐου. Άρα η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ξαναγίνει από την αρχή;
-
Ισχύει ο περιορισμός ακόμα των 10 ωρών για απογευματινή απασχόληση; Ή εχει καταργηθεί; Γνωρίζει κάποιος;
-
Ισχύει ο περιορισμός ακόμα των 10 ωρών για απογευματινή απασχόληση; Ή εχει καταργηθεί; Γνωρίζει κάποιος;
Ποτέ δεν υπήρχε νόμος που να ορίζει τις 10 ώρες. Οι 10 ώρες ήταν μια αυθαιρεσία που εφάρμοζαν οι διευθύνσεις. Υπάρχει και γνωμοδοτηδηση του Ν.Σ.Κ. (έχω το έγγραφο) ότι το όριο των 10 ωρών είναι αυθαίρετο και δεν υφίσταται. Ούτε το ότι τα χρήματα από τη δεύτερη δουλειά σου δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα χρήματα που παίρνεις από την πρώτη ισχύει. Οι μόνοι περιορισμοί είναι να μη συμπίπτει χρονικά η μία δουλειά με την άλλη και πως τα συνολικά έσοδα σου δεν πρέπει να υπερβαίνουν το μισθό γενικού γραμματέα.
-
Σε ευχαριστώ πολύ Victor!!!
-
Ποτέ δεν υπήρχε νόμος που να ορίζει τις 10 ώρες. Οι 10 ώρες ήταν μια αυθαιρεσία που εφάρμοζαν οι διευθύνσεις. Υπάρχει και γνωμοδοτηδηση του Ν.Σ.Κ. (έχω το έγγραφο) ότι το όριο των 10 ωρών είναι αυθαίρετο και δεν υφίσταται. Ούτε το ότι τα χρήματα από τη δεύτερη δουλειά σου δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα χρήματα που παίρνεις από την πρώτη ισχύει. Οι μόνοι περιορισμοί είναι να μη συμπίπτει χρονικά η μία δουλειά με την άλλη και πως τα συνολικά έσοδα σου δεν πρέπει να υπερβαίνουν το μισθό γενικού γραμματέα.
Ο οποιος μισθος γγ ηταν το 2020 γυρω στα 4.500 το μηνα
-
Ο οποιος μισθος γγ ηταν το 2020 γυρω στα 4.500 το μηνα
Άρα ο περιορισμός να μην υπερβαίνουν οι αποδοχές τον μισθό του γενικού γραμματέα είναι αδιάφορος. Ποιος φτάνει τα 4.500
-
Άρα ο περιορισμός να μην υπερβαίνουν οι αποδοχές τον μισθό του γενικού γραμματέα είναι αδιάφορος. Ποιος φτάνει τα 4.500
-
Από πάνω προς τα κάτω ισχύουν οι εξής περιορισμοί για τις πρόσθετες απολαβές (όπως είναι αυτές από άσκηση Ιδιωτικού Έργου):
Σύνταγμα Άρθρο 104.2:
"2. Oι κάθε είδους πρόσθετες αποδοχές ή απολαβές των υπαλλήλων του προηγούμενου άρθρου δεν μπορεί να είναι κατά μήνα ανώτερες από το σύνολο των αποδοχών της οργανικής τους θέσης."
Νόμος 4354/2015 Άρθρο 28:
"1. Οι πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη, που καταβάλλονται στους λειτουργούς ή υπαλλήλους ή μισθωτούς με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου των φορέων του άρθρου 7, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, απαγορεύεται να υπερβαίνουν τις εκάστοτε αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου. -> 4.631
-
Καλημέρα, απ' αυτά που διαβάζω λοιπόν, δεν υπάρχει περιορισμός στις ώρες, αλλά μόνο στο άθροισμα των μικτών αποδοχών. Έχουμε κάπου εκείνη τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ να την έχω στα αρχεία μου;
-
Patrea σε ευχαριστούμε πολύ, για αυτές τις σπάνιες πληροφορίες. Τέτοιες διευκρινίσεις με αναλυτικά παραδείγματα, δεν θα τις διαβάζαμε ποτέ.
-
Ισχύει ο περιορισμός ακόμα των 10 ωρών για απογευματινή απασχόληση; Ή εχει καταργηθεί; Γνωρίζει κάποιος;
διαβασε τα παρακατω που απ οσο γνωριζω ισχυουν μεχρι και σημερα όσον αφορα στον περιορισμο ή μη χρονικου οριου απασχολησης και απαντουν στο ερωτημα σου
https://www.dide.ach.sch.gr/wp-content/uploads/2021/03/77045_%CE%951_13-05-2016_%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%A5%CE%9A%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A3_%CE%A5%CE%A0%CE%A0%CE%95%CE%98.pdf
+
"Οι υπάλληλοι που απασχολούνται στο Δημόσιο και τα Κρατικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου με πλήρες ωράριο εργασίας (και άσχετα από τη φύση της σχέσεως που τους συνδέει με το Δημόσιο ή το νομικό πρόσωπο) δεν μπορούν να απασχοληθούν/αναλάβουν υπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση με πλήρες ωράριο (άρθρο 35 του ν. 3528/2007 (Α΄ 26) και άρθρο 1, παρ.1 και 2 του ν. 1256/1982, όπως η παρ. 2 συμπληρώθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 1400/1983, και Γνωμοδότηση ΝΣΚ 251/2007)"
-
Καλημέρα, απ' αυτά που διαβάζω λοιπόν, δεν υπάρχει περιορισμός στις ώρες, αλλά μόνο στο άθροισμα των μικτών αποδοχών. Έχουμε κάπου εκείνη τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ να την έχω στα αρχεία μου;
πάρε τη γνωμοδότηση από δδε τρικάλων (αλλά χρήσιμο είναι απευθείας και το www.nsk.gr, η ίδια είναι , αλλά χρήσιμο ψαχτήρι ) https://srv-dide.tri.sch.gr/newsite/sites/default/upload/pysde/id_ergo/%CE%93%CE%9D%CE%A9%CE%9C%CE%9F%CE%94%20%CE%9D%CE%A3%CE%9A%20251_2007.pdf
Από πάνω προς τα κάτω ισχύουν οι εξής περιορισμοί για τις πρόσθετες απολαβές (όπως είναι αυτές από άσκηση Ιδιωτικού Έργου):
Σύνταγμα Άρθρο 104.2:
"2. Oι κάθε είδους πρόσθετες αποδοχές ή απολαβές των υπαλλήλων του προηγούμενου άρθρου δεν μπορεί να είναι κατά μήνα ανώτερες από το σύνολο των αποδοχών της οργανικής τους θέσης."
Νόμος 4354/2015 Άρθρο 28:
"1. Οι πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη, που καταβάλλονται στους λειτουργούς ή υπαλλήλους ή μισθωτούς με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου των φορέων του άρθρου 7, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, απαγορεύεται να υπερβαίνουν τις εκάστοτε αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου. -> 4.631
-
Εάν κάποιος δεν βγάλει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου ως οφείλει, ποια είναι η ποινή;
-
Αφού μπορείς να βγάλεις άδεια, γιατί να μη βγάλεις;
-
Εάν κάποιος δεν βγάλει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου ως οφείλει, ποια είναι η ποινή;
Αν σε καρφώσει κάποιος, το να δουλεύεις χωρίς άδεια της υπηρεσιας είναι πειθαρχικό παράπτωμα. Ποιες συνέπειες έχει δεν γνωριζω
-
Αν σε καρφώσει κάποιος, το να δουλεύεις χωρίς άδεια της υπηρεσιας είναι πειθαρχικό παράπτωμα. Ποιες συνέπειες έχει δεν γνωριζω
Ξερω για αναπληρωτη που ειχε και βενζιναδικο (λιγο διαφορετικη περιπτωση γιατι ειχε δικη του επιχειρηση) οτι απολυθηκε και αποκλειστηκε απο τους πινακες για παντα
-
Εάν κάποιος δεν βγάλει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου ως οφείλει, ποια είναι η ποινή;
εαν ειναι μονιμος
τοτε ειναι πειθαρχικο παραπτωμα του αρ 107 παρ 1 (κε) του ν 3528
"κε) η άσκηση εργασίας ή έργου με αμοιβή χωρίς προηγούμενη άδεια της υπηρεσίας," οπως αυτο τροποποιηθηκε με το αρ 6 του ν 4325
και για τις ποινές βλ αρ 109 παρ 1 ν 3528 ομως οπως αυτο εχει συμπληρωθει με το αρ 4 του ν 4325. Πιο συγκεκριμενα αρ 4 ν.4325:
Άρθρο 4
Πειθαρχικές ποινές
Το άρθρο 109 του Ν.3528/2007 (Α΄ 26), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«`Αρθρο 109
Πειθαρχικές ποινές
1. Οι πειθαρχικές ποινές που επιβάλλονται στους υπαλλήλους είναι:
α) η έγγραφη επίπληξη,
β) το πρόστιμο έως τις αποδοχές δώδεκα (12) μηνών,
γ) η στέρηση του δικαιώματος για προαγωγή από ένα (1) έως πέντε (5) έτη,
δ) η στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής σε διαδικασία επιλογής προϊσταμένου οργανικής μονάδας οποιουδήποτε επιπέδου από ένα (1) έως πέντε (5) έτη,
ε) η αφαίρεση της άσκησης των καθηκόντων προϊσταμένου οργανικής μονάδας οποιουδήποτε επιπέδου για τη θητεία ή το υπόλοιπό της,
στ) ο υποβιβασμός έως δύο (2) βαθμούς,
ζ) η προσωρινή παύση από τρεις (3) έως δώδεκα (12) μήνες με πλήρη στέρηση των αποδοχών και
η) η ποινή της οριστικής παύσης, η οποία μπορεί να επιβληθεί μόνο για τα ακόλουθα παραπτώματα: της παράβασης του άρθρου 107 παράγραφος 1α του παρόντος, της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς νόμους, της απόκτησης οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου του υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή εξ αφορμής αυτών, της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας, της παράβασης της υποχρέωσης εχεμύθειας, της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων πάνω από είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες συνεχώς ή πάνω από τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες σε διάστημα ενός (1) έτους ή πάνω από πενήντα (50) εντός μίας τριετίας, της εξαιρετικώς σοβαρής απείθειας, της άμεσης ή μέσω τρίτου προσώπου συμμετοχής σε δημοπρασία την οποία διενεργεί επιτροπή μέλος της οποίας είναι ο υπάλληλος ή όταν η επιτροπή αυτή υπάγεται στην αρχή στην οποία ο υπάλληλος υπηρετεί, της εμμονής σε άρνηση προσέλευσης για εξέταση από υγειονομική επιτροπή. Επίσης, η ποινή της οριστικής παύσης μπορεί να επιβληθεί στον υπάλληλο για οποιοδήποτε παράπτωμα αν κατά την προηγούμενη της διάπραξής του διετία του είχαν επιβληθεί τρεις (3) τουλάχιστον πειθαρχικές ποινές ανώτερες του προστίμου αποδοχών ενός (1) μηνός ή κατά το προηγούμενο της διάπραξής του έτος είχε τιμωρηθεί για το ίδιο παράπτωμα με ποινή ανώτερη του προστίμου αποδοχών ενός (1) μηνός.
2. Για την επιβολή οποιασδήποτε πειθαρχικής ποινής σε υπάλληλο συνεκτιμώνται οι ιδιαιτέρες συνθήκες τέλεσης του παραπτώματος, η εν γένει προσωπικότητα του υπαλλήλου, καθώς και η υπηρεσιακή του εικόνα όπως προκύπτει από το προσωπικό του μητρώο και τηρείται η αρχή της αναλογικότητας.
3. Όταν επιβάλλονται οι πειθαρχικές ποινές των περιπτώσεων γ΄ έως ζ΄ της παραγράφου 1 και συντρέχουν επιβαρυντικές περιστάσεις, το πειθαρχικό συμβούλιο μπορεί να επιβάλει επιπλέον διοικητική κύρωση από 3.000 έως 30.000 ευρώ. Όταν επιβάλλεται η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης και πρόκειται για πειθαρχικά παραπτώματα των περιπτώσεων δ΄ και ε΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του παρόντος που σχετίζονται με οικονομικό αντικείμενο, το πειθαρχικό συμβούλιο μπορεί να επιβάλει επιπλέον διοικητική κύρωση από 10.000 έως 100.000 ευρώ.
4. α. Για τα παραπτώματα των περιπτώσεων α΄, γ΄, δ΄, θ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 107 δεν μπορεί να επιβληθεί ποινή κατώτερη του υποβιβασμού.
Για το παράπτωμα της περίπτωσης ι΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 107 δεν μπορεί να επιβληθεί ποινή κατώτερη του υποβιβασμού εφόσον η αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων υπερβαίνει τις είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες συνεχώς ή τις τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες σε διάστημα ενός (1) έτους.
β. Για τα παραπτώματα των περιπτώσεων ιδ΄, ιε΄, ιστ΄, ιη΄, ιθ΄, κα΄, κβ΄, κδ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 107 δεν μπορεί να επιβληθεί ποινή κατώτερη του προστίμου.
γ. Για τα λοιπά παραπτώματα μπορεί να επιβληθεί οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή.»
Αν ειναι αναπληρωτης καταγγελια συμβασης εργασιας βλ εδω
https://www.especial.gr/kataggelia-simvasis-ergasias-anaplirwti-logw-katochis-deyteris-thesis-sto-dimosio/
και για 5 χρονια αποκλεισμος απο επαναπροσληψη στο δημοσιο
-
Υπάρχει περίπτωση να μην το πάρουν χαμπάρι;
-
Υπάρχει περίπτωση να μην το πάρουν χαμπάρι; Ρωτάω γιατί είμαι αναπληρώτρια και είχα κάνει μια σύμβαση εργου με πανεπιστήμιο η οποία ξεκινούσε 1/6 και έληγε 31/7 όμως δεν το γνώριζα ότι έπρεπε να πάρουμε άδεια από την υπηρεσία και το έμαθα τέλη Ιουνίου ότι έπρεπε να είχα βγάλει. Η υπηρεσία δεν το έμαθε ποτέ. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Αναδρομικά δεν μπορείς να κανεις τίποτα. Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις που δεν απαιτείται άδεια ειδάλλως να εύχεσαι να μην σε καρφώσει κάποιος καλοθελητης
-
Αναδρομικά δεν μπορείς να κανεις τίποτα. Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις που δεν απαιτείται άδεια ειδάλλως να εύχεσαι να μην σε καρφώσει κάποιος καλοθελητης
Αν επιτρέπεται συνάδελφε,ποιες είναι αυτές οι λίγες περιπτώσεις για τις οποίες δεν χρειάζεται άδεια;
-
Υπάρχει περίπτωση να μην το πάρουν χαμπάρι; Ρωτάω γιατί είμαι αναπληρώτρια και είχα κάνει μια σύμβαση εργου με πανεπιστήμιο η οποία ξεκινούσε 1/6 και έληγε 31/7 όμως δεν το γνώριζα ότι έπρεπε να πάρουμε άδεια από την υπηρεσία και το έμαθα τέλη Ιουνίου ότι έπρεπε να είχα βγάλει. Η υπηρεσία δεν το έμαθε ποτέ. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Το πανεπιστημιο πως σου εκανε συμβαση εργου;
Εμενα δεν μπορουσαν να μου κανουν συμβαση πριν τους παω αδεια απο την υπηρεσια και ειχε να κανει και με τη αμοιβη και τις κρατησεις και την ασφαλιση (δεν θυμαμαι ακριβως τι)
-
Εκεί ελπίζω κι εγώ. Αλλιώς λογικά δε το ψάχνουν μόνοι τους
Ε; Αναδρομικά δεν μπορείς να κανεις τίποτα. Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις που δεν απαιτείται άδεια ειδάλλως να εύχεσαι να μην σε καρφώσει κάποιος καλοθελητης
-
Κανονικά!! Δεν μου ζήτησαν κάτι τέτοιο! Είναι σύμβαση έργου σε ερευνητικό πρόγραμμα ίσως γι' αυτό;;; Δεν ξέρω ..
Το πανεπιστημιο πως σου εκανε συμβαση εργου;
Εμενα δεν μπορουσαν να μου κανουν συμβαση πριν τους παω αδεια απο την υπηρεσια και ειχε να κανει και με τη αμοιβη και τις κρατησεις και την ασφαλιση (δεν θυμαμαι ακριβως τι)
-
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/423608_ekpaideytikoi-dimosioi-ypalliloi-horigisi-adeias-askisis-idiotikoy-ergoy-ta
Προσοχή: Ενημέρωση της Δ.Δ.Ε. Δ' Αθήνας για Διδακτικό ή Ερευνητικό έργο
Η προβλεπόμενη από τον συγκεκριμένο νόμο ενημέρωση της Υπηρεσίας μας πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 και όχι με απλό Ενημερωτικό Σημείωμα!
Στην Υπεύθυνη Δήλωση θα πρέπει να αναφέρονται από τους εκπαιδευτικούς οπωσδήποτε και τα 4 στοιχεία (σωρευτικά) που προβλέπει ο νόμος για την ενημέρωση της Υπηρεσίας, δηλαδή:
Α) το Α.Ε.Ι. ή τον ερευνητικό ή τεχνολογικό φορέα προς το οποίο θα παρασχεθεί το διδακτικό ή ερευνητικό έργο,
-
Καλημέρα, συνάδελφοι. Εργάζομαι ως ΙΔΟΧ σε δημόσια θέση και από τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψω στην αναπλήρωση. Πότε μπορώ να δηλώσω παραίτηση; Για παράδειγμα, αν πρέπει να παρουσιαστώ στο σχολείο στις 5 του Σεπτεμβρίου, μπορώ να δηλώσω παραίτηση στις 4 του μηνός; Είναι αρκετό το διάστημα ή θα φαίνομαι διπλοεγγεγραμμένη στο σύστημα; Ποια βήματα να ακολουθήσω; Έχετε παρόμοια εμπειρία;
Θα το εκτιμούσα δεόντως αν με διαφωτίζατε.
-
Καλησπέρα σας, παρακαλώ γνωρίζει κάποιος αν στα πλαίσια άδειοδοτησης ιδιωτικού εργου σε μόνιμους εκπαιδευτικούς (φιλόλογοι πχ) απαγορεύεται η έναρξη επιτήδευματος?
-
Όχι δεν απαγορεύεται γενικά, αυτό που απαγορεύεται πρακτικά είναι η εμπορία και η διδασκαλία σε φροντιστήριο η κατ οίκον. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις κρίνει αναλόγως η διεύθυνση σου.
-
Καλησπερα. Χρειάζομαι τα φώτα σας. Με πηραν αναπληρώτρια και αναλαμβάνω υπηρεσία σε δυο μερες. Άφησα την πρωινη εργασία. Είμαι ομως παραλληλα και σε δημόσια ΙΕΚ 6 ώρες ( απόγευμα) . Διάβασα τα προαπαιτουμενα για την αίτηση άδειας ιδιωτικου έργου και αναγράφει ότι δεν θα πρεπει να έχει ξεκινήσει (η εργασία για την οποία αιτουμαι) πριν καταθεσω την αίτηση για την αδεια. Εγώ όμως έχω ήδη ξεκινήσει στα διεκ και η ημερομηνία αναγράφεται και στη βεβαιωση που μου δωσανε. Σε αυτή την περιπτωση με απορρίπτουν; και αν ναι χάνω τις ώρες που έχω δουλέψει; δηλ δεν πληρωνομαι; παρακαλω ας μου απαντήσει κάποιος γνωστής.
-
Θα ζητήσεις κανονικά άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου από τη διεύθυνσή σου. Πάρε άμεσα τη βεβαίωση από το σχολείο για μη παρακώλυση έργου και κατόπιν στείλε την αίτηση στη διεύθυνση για να πάρει όσο το δυνατόν νωρίτερα πρωτόκολλο. Δεν θα επηρεάσει κάτι στην πληρωμή εφόσον την προσκομίσεις. Για αποκλίσεις λίγων ημερών δεν δημιουργείται θέμα.
Αντικειμενικά πρόβλημα θα αντιμετώπιζες αν είχες πάνω από 8 ώρες γιατί θα ξεπερνούσες το όριο. Εκείνες δεν θα πληρωνόσουν και θα αντιμετώπιζες τον κίνδυνο ποινής.
-
Συνάδελφοι, γνωρίζει κάποιος πόσες ώρες εβδομαδιαίως ή μηνιαίως, δικαιούται να πάρει ένας μόνιμος εκπαιδευτικός για εξ αποστάσεως διδασκαλία σε προγράμματα επιμόρφωσης ΚΕΔΙ
-
Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από που αιτούνται άδεια ασκήσεως ιδ. έργου; Από το ΠΥΣΔΕ στο οποίο υπηρετούν ή από το ΠΥΣΔΕ της οργανικής τους;
Γνωρίζει κανείς;
Ευχαριστώ
-
Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από που αιτούνται άδεια ασκήσεως ιδ. έργου; Από το ΠΥΣΔΕ στο οποίο υπηρετούν ή από το ΠΥΣΔΕ της οργανικής τους;
Γνωρίζει κανείς;
Ευχαριστώ
Επειδή έκανα το ιδιο φέτος την άδεια την ζητάς απο το ΠΥΣΔΕ που υπηρετείς. 1000%.
-
Επειδή έκανα το ιδιο φέτος την άδεια την ζητάς απο το ΠΥΣΔΕ που υπηρετείς. 1000%.
Ακριβώς, ολοι οι αποσπασμένοι δημ υπ ή μ άδεια ανευ κανονικά ζητάνε απο το υπερεσ π ανήκουν οργανικά -άλλο τι γίνεται
-
Γνωρίζετε παρακαλώ αν δίνεται άδεια σε φιλολογους να εργαστούν εξ'αποστασεως ως επιμελητές κειμένων/ ανάλυση και μετάφραση εγγράφων σε ιδιώτες του εξωτερικού?
Και αν ναι, αυτό πρακτικά γίνεται με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες εξωτερικού που βρίσκω εγώ ή πρέπει απαραίτητα να εργάζομαι ως μισθωτός (σε κάποιο εκδοτικό οίκο π.χ)?
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
-
Ακριβώς, ολοι οι αποσπασμένοι δημ υπ ή μ άδεια ανευ κανονικά ζητάνε απο το υπερεσ π ανήκουν οργανικά -άλλο τι γίνεται
Οι αποσπασμενοι απο το πυσδε αποσπασης,οι αδειουχοι απο το πυσδε οργανικης
-
https://www.esos.gr/arthra/85990/kataggelthike-symvasi-anapliroti-ekpaideytikoy-logo-aposiopisis-tis-parallilis-kat
-
Συναδελφοι καλησπέρα. Τα φωτα σας όσοι γνωρίζετε παρακαλώ! Μόνιμος εκπαιδευτικός με παράλληλη ερευνητική απασχόληση ως υπόψ. διδάκτωρ που θα πληρώνεται από ΕΛΚΕ/ΑΕΙ μόνο με τίτλο κτήσης μπορεί να αμοιφθεί; Δεν μπορεί να ανοίξει μπλοκάκι; Και αν μπορεί υπόκειται σε καταβολή ΦΠΑ;
-
Όλες οι απαντήσεις εδώ: Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή - ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (https://diavgeia.gov.gr/decision/view/694%CE%9446%CE%9C%CE%A4%CE%9B6-%CE%A8%CE%92%CE%92)
-
Ευχαριστώ!!
-
-
-
Ε καλά απέχουμε πολύ απ το να βρεθούμε υπόλογοι στο ελεγκτικό. :D ευχαριστώ για την απάντηση!
-
Μπορεί να ανοίξει μπλοκάκι από τη στιγμή που δεν ασκεί εμπορία. Το αν έχει ΦΠΑ ή όχι είναι άλλο θέμα το οποίο εξαρτάται από το είδος της απασχόλησης πχ διδασκαλία δεν έχει ΦΠΑ, διοικητικό έργο έχει ΦΠΑ, έργο έως 10000
-
Το ζήτημα είναι όμως ότι ο ΕΛΚΕ αν πληρώνεσαι με μπλοκάκι ζητά υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος...
Μεταξύ της ιδιότητας του δημοσίου υπαλλήλου και του ελεύθερου επαγγελματία υπερισχύει στην πληρωμή αυτή του ελεύθερου επαγγελματία. Ίσως η ΥΔ ζητείται για να εξεταστεί αν παρόλα αυτά πρέπει να σας ζητηθεί άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου. Γνωρίζω εκ των εσω όσα σας γράφω καθώς έχω εργαστεί για τον ΕΛΚΕ και πραγματοποιούσα πληρωμές σε δημόσιους υπαλλήλους με ή χωρίς μπλοκάκι.
-
Αν χρειάζεσαι μπλοκάκι πρέπει να σου δώσει το αρμόδιο ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ άδεια. Αλλά χρειάζεσαι;
Αν πληρώνεσαι ως δημόσιος υπάλληλος (χωρίς μπλοκάκι) αρκεί η ενημέρωση της οικείας Διεύθυνσης (όπως γράφει η εγκύκλιος που επισύναψα). Στη 2η περίπτωση εντάσσεσαι στον τρόπο πληρωμής μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, κλπ. Ο ΕΛΚΕ που εργάστηκα ήθελε να αναγράφονται (στην υπεύθυνη δήλωση ενημέρωσης της Διεύθυνσης) έως 2 ώρες την ημέρα (και ποιες ώρες - εκτός σχολικού ωραρίου) και μια βεβαίωση για το ύψος των αποδοχών ως εκπαιδευτικός από τη Διεύθυνση. Η πληρωμή γινόταν με ακριβώς τα ίδια έντυπα όπως του Καθηγητή που ήταν επιστημονικά υπεύθυνος.
Ο κωδικός κατηγορίας της σύμβασης ήταν: β5.ε : Δημ. Υπάλληλος εκτός ΠΙ (ΠΠΥ) (αν λέει κάτι)
-
Καλή χρονιά σε όλους! Να ρωτήσω, για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου πρέπει να στείλουμε στην ΔΔΕ βεβαίωση με το ύψος των αποδοχών; Επίσης, εάν βρισκόμαστε σε άδεια ανατροφής, είχα βρει έγγραφο ότι μπορούμε να έχουμε δεύτερη εργασία, ισχύει; Ευχαριστώ
-
Καλή χρονιά σε όλους! Να ρωτήσω, για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου πρέπει να στείλουμε στην ΔΔΕ βεβαίωση με το ύψος των αποδοχών; Επίσης, εάν βρισκόμαστε σε άδεια ανατροφής, είχα βρει έγγραφο ότι μπορούμε να έχουμε δεύτερη εργασία, ισχύει; Ευχαριστώ
διαβασε τα
https://www.dide.ach.sch.gr/wp-content/uploads/2021/03/3470_26-3-21_%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%9F_2_%CE%94%CE%99%CE%95%CE%A5%CE%9A%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3_%CE%99%CE%94%CE%99%CE%A9%CE%A4.%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%9F.pdf
https://www.dide.ach.sch.gr/wp-content/uploads/2021/03/77045_%CE%951_13-05-2016_%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%A5%CE%9A%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A3_%CE%A5%CE%A0%CE%A0%CE%95%CE%98.pdf
και στα οποια απαντιουνται αυτα που ρωτάς
-
διαβασε τα
https://www.dide.ach.sch.gr/wp-content/uploads/2021/03/3470_26-3-21_%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%9F_2_%CE%94%CE%99%CE%95%CE%A5%CE%9A%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3_%CE%99%CE%94%CE%99%CE%A9%CE%A4.%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%9F.pdf
https://www.dide.ach.sch.gr/wp-content/uploads/2021/03/77045_%CE%951_13-05-2016_%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%A5%CE%9A%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A3_%CE%A5%CE%A0%CE%A0%CE%95%CE%98.pdf
και στα οποια απαντιουνται αυτα που ρωτάς
Ευχαριστώ πολύ
-
Καλή χρονιά σε όλους! Να ρωτήσω, για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου πρέπει να στείλουμε στην ΔΔΕ βεβαίωση με το ύψος των αποδοχών; Επίσης, εάν βρισκόμαστε σε άδεια ανατροφής, είχα βρει έγγραφο ότι μπορούμε να έχουμε δεύτερη εργασία, ισχύει; Ευχαριστώ
Ως προς το πρώτο σκέλος της ερώτησής σου: συμπληρώνεις ένα ειδικό έντυπο ( εγώ το είχα κατεβάσει από τη σελίδα της ΔΠΕ μου) όπου δηλώνεις όλες τις αποδοχές σου ανά εξαμηνο ( κανονική μισθοδοσία + πρόσθετες απολαβές ).Αυτό το στέλνεις στη διεύθυνση εκπαίδευσης που ανήκεις κ.αυτοί το προωθούν στο ελεγκτικό συνέδριο.
-
Ως προς το πρώτο σκέλος της ερώτησής σου: συμπληρώνεις ένα ειδικό έντυπο ( εγώ το είχα κατεβάσει από τη σελίδα της ΔΠΕ μου) όπου δηλώνεις όλες τις αποδοχές σου ανά εξαμηνο ( κανονική μισθοδοσία + πρόσθετες απολαβές ).Αυτό το στέλνεις στη διεύθυνση εκπαίδευσης που ανήκεις κ.αυτοί το προωθούν στο ελεγκτικό συνέδριο.
Σ'ευχαριστώ πολύ. Άρα καταλαβαίνω ότι δεν έχει σημασία εάν δουλεύεις σε ιδιώτη ή σε ΝΠΔΔ, οπωσδήποτε χρειάζεται η δημοσιοποίηση προς την ΔΔΕ των μικτών απολαβών και άρα αυτές να μην υπερβαίνουν τις μικτές απολαβές της ήδη υπάρχουσας μισθοδοσίας.
-
Σ'ευχαριστώ πολύ. Άρα καταλαβαίνω ότι δεν έχει σημασία εάν δουλεύεις σε ιδιώτη ή σε ΝΠΔΔ, οπωσδήποτε χρειάζεται η δημοσιοποίηση προς την ΔΔΕ των μικτών απολαβών και άρα αυτές να μην υπερβαίνουν τις μικτές απολαβές της ήδη υπάρχουσας μισθοδοσίας.
το αν έχει διαφορά η απασχόληση σε ιδιώτη ή σε ΝΠΔΔ δεν το γνωρίζω να σου πω την αλήθεια...
-
Σ'ευχαριστώ πολύ. Άρα καταλαβαίνω ότι δεν έχει σημασία εάν δουλεύεις σε ιδιώτη ή σε ΝΠΔΔ, οπωσδήποτε χρειάζεται η δημοσιοποίηση προς την ΔΔΕ των μικτών απολαβών και άρα αυτές να μην υπερβαίνουν τις μικτές απολαβές της ήδη υπάρχουσας μισθοδοσίας.
στη σελ 2
της
https://www.dide.ach.sch.gr/wp-content/uploads/2021/03/77045_%CE%951_13-05-2016_%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%A5%CE%9A%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A3_%CE%A5%CE%A0%CE%A0%CE%95%CE%98.pdf
γραφει
"3. Όσον αφορά, τέλος, την αμοιβή του εκπαιδευτικού για απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα δεν τίθεται
όριο απολαβών, εφόσον αυτές φορολογούνται ανάλογα με το ύψος τους και δεν είναι υποχρεωτικό να
αναφέρεται στη βεβαίωση του φορέα η αμοιβή του αιτούμενου εκπαιδευτικού" .
Επισης λιγο παρακάτω στην ιδια εγκυκλιο γραφει οτι ως προς δευτερη εργασια σε δημοσιο ή ΝΠΔΔ θα πρεπει να κατατιθεται βεβαιωση αποδοχων.
Ομως απ οσα γνωριζω γενικα οι δδε ζητανε βεβαιωση αποδοχων ειτε δουλευις στον ιδιωτικο ειτε στο δημοσιο.
Καλυτερα να ρωτησεις τη δικη σου δδε ποια γραμμη ακολουθει
-
στη σελ 2
της
https://www.dide.ach.sch.gr/wp-content/uploads/2021/03/77045_%CE%951_13-05-2016_%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%A5%CE%9A%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A3_%CE%A5%CE%A0%CE%A0%CE%95%CE%98.pdf
γραφει
"3. Όσον αφορά, τέλος, την αμοιβή του εκπαιδευτικού για απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα δεν τίθεται
όριο απολαβών, εφόσον αυτές φορολογούνται ανάλογα με το ύψος τους και δεν είναι υποχρεωτικό να
αναφέρεται στη βεβαίωση του φορέα η αμοιβή του αιτούμενου εκπαιδευτικού" .
Επισης λιγο παρακάτω στην ιδια εγκυκλιο γραφει οτι ως προς δευτερη εργασια σε δημοσιο ή ΝΠΔΔ θα πρεπει να κατατιθεται βεβαιωση αποδοχων.
Ομως απ οσα γνωριζω γενικα οι δδε ζητανε βεβαιωση αποδοχων ειτε δουλευις στον ιδιωτικο ειτε στο δημοσιο.
Καλυτερα να ρωτησεις τη δικη σου δδε ποια γραμμη ακολουθει
ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση. Συνήθως οι δδε ζητάνε, αν και σύμφωνα με το ΦΕΚ δεν θα έπρεπε να ζητούν από ιδιώτες.
-
Καλημέρα συνάδελφοι!!
Είναι κάποιος από εσάς που δουλεύει σε σχολείο (μόνιμος) και έχει πάρει άδεια ασκήσεως ιδιωτικού εργου και εργάζεται με παροχή υπηρεσιών? Θέλω να του κάνω μια ερώτηση γιατί δε βρίσκω άκρη με τον λογιστή μου!
Σας ευχαριστώ πολύ!!!
-
Το έχω κάνει στο παρελθόν, αλλά θα σου πρότεινα να γράψεις εδώ το θέμα σου ώστε να το δουν περισσότεροι αλλά να μείνει και για το μέλλον μήπως κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο.
-
Μπορώ σαν αναπληρωτής ή μόνιμος να συμμετέχω σε εταιρία διαχείρισης τουριστικών καταλυμάτων?
-
Μπορώ σαν αναπληρωτής ή μόνιμος να συμμετέχω σε εταιρία διαχείρισης τουριστικών καταλυμάτων?
Απ' όσο γνωρίζω συμμετοχή σε εταιρεία, εμπορική ιδιότητα και φροντιστήριο είναι απαγορευμένα. Αν δεν κάνω λάθος αναφέρονται και στην υπεύθυνη δήλωση που υπογράφουν οι αναπληρωτές κατά την πρόσληψη.
-
Απ' όσο γνωρίζω συμμετοχή σε εταιρεία, εμπορική ιδιότητα και φροντιστήριο είναι απαγορευμένα. Αν δεν κάνω λάθος αναφέρονται και στην υπεύθυνη δήλωση που υπογράφουν οι αναπληρωτές κατά την πρόσληψη.
Χμμ ο λογιστής μου είπε ότι μπορεί να με αφήσουν αλλά λογικά υποθέσεις κάνει και αυτός...
-
συνάδελφος σε ανάλογη εταιρεία, δε μπόρεσε
-
Επειδη εχω παρει κ ως αναπληρωτρια κ ως μόνιμη να ξερετε οτι υπαρχει υψηλη φορολόγηση καθοτι θεωρειται 2η εργασι.
-
Εάν μια νεοδιόριστη εκπαιδευτικός παίρνει τετράμηνη άδεια ανατροφής τέκνου άνευ αποδοχών, και της ζητηθεί να απασχοληθεί σε μια επιχείρηση για ορισμένες ώρες την εβδομάδα κατά το διάστημα που βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών, εξακολουθεί να ισχύει το ότι θα πρέπει να κάνει αίτηση για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου?
-
Τελικά υπάρχει όριο για τις ώρες σε ΙΕΚ και ΣΔΕ 10 ωρών για τους μόνιμους; Στην διεύθυνση μου είπαν ναι και δύο συνάδελφοί μου είπαν ότι πέρυσι τους ενέκριναν 12 ώρες την εβδομάδα.. τι ισχύει τελικά ;
-
gemi, σύμφωνα με έγγραφο από τη δδε Αττικής, ακόμη κ σε άδεια, πάλι χρειάζεται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.
-
Σίγουρα υπάρχει όριο κ νομίζω είναι μέχρι 8 ώρες κ όχι 10. Τώρα, υπό ποιες συνθήκες εγκρίθηκαν οι 12 ώρες, δεν ξέρω...
Υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν παραπάνω αν δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος. Χρειάζεται όμως ολόκληρη γραφειοκρατική διαδικασία απο τον/την Διιευθυντή/ντρια του ΙΕΚ οπότε το αποφεύγουν μέχρι εκεί που δεν πάει. Πρακτικά δεν το έχω δει ποτέ να γίνεται.
-
Υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν παραπάνω αν δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος. Χρειάζεται όμως ολόκληρη γραφειοκρατική διαδικασία απο τον/την Διιευθυντή/ντρια του ΙΕΚ οπότε το αποφεύγουν μέχρι εκεί που δεν πάει. Πρακτικά δεν το έχω δει ποτέ να γίνεται.
Η περίπτωση που ξέρω κι εγώ σε ΙΕΚ ήταν
-
Τελικά υπάρχει όριο για τις ώρες σε ΙΕΚ και ΣΔΕ 10 ωρών για τους μόνιμους; Στην διεύθυνση μου είπαν ναι και δύο συνάδελφοί μου είπαν ότι πέρυσι τους ενέκριναν 12 ώρες την εβδομάδα.. τι ισχύει τελικά ;
Το οριο.ειναι 8 ωρες. Σε εξαιρετικες περιπτωσεις μπορουν να δοθουν παραπανω και να μην ξεπερναει τις 12.
-
Τελικά υπάρχει όριο για τις ώρες σε ΙΕΚ και ΣΔΕ 10 ωρών για τους μόνιμους; Στην διεύθυνση μου είπαν ναι και δύο συνάδελφοί μου είπαν ότι πέρυσι τους ενέκριναν 12 ώρες την εβδομάδα.. τι ισχύει τελικά ;
Μπορεί κάποιος να πάρει 8 ώρες σαεκ και 10 ώρες σδε; Επειδή ψάχνω να το βρω και δεν το βρίσκω, υπάρχει όριο για έως 10 ώρες σε όλες τις δομές του ινεδινιμ;
-
Μπορεί κάποιος να πάρει 8 ώρες σαεκ και 10 ώρες σδε; Επειδή ψάχνω να το βρω και δεν το βρίσκω, υπάρχει όριο για έως 10 ώρες σε όλες τις δομές του ινεδινιμ;
Το έψαξα κι εγώ αυτό τις τελευταίες μέρες και κατέληξα στα εξής:
-Για ΣΔΕ επιτρέπονται έως και 10 ώρες ( το αναφέρει η πρόσκληση - προκήρυξη δήλωσης ωρών και σχολείων)
-Για ΙΕΚ είναι έως 8 για τους μονιμους και πάει παραπάνω αν δεν βρεθεί άλλος καθηγητής και κρίνεται από σένα η ύπαρξη της ειδικότητας.. μετά από χαρτουρα που κάνει ο διευθυντής του ΙΕΚ.
-Δεν μπορείς να πάρεις αθροιστικά τις παραπάνω ώρες.. δεν τις δίνει η διεύθυνση.
Δεδομένου ότι τα ΙΕΚ προσλαμβάνουν νωρίτερα από ΣΔΕ δοκιμάζεις πρώτα στα ΙΕΚ και ότι περισσέψει παίρνεις στα ΣΔΕ η διαλέγεις εξ αρχής αίτηση σε ένα από τα δύο.
-
Εάν το ποσό των πρόσθετων αποδοχών από την άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή υπερβαίνει ανά μήνα το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών της θέσης του εκπαιδευτικού:
1. Ισχύει πως το ΠΥΣΔΕ θα απορρίψει την αίτηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου?
2. Εάν ναι, τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα δεδουλευμένα που έχει να λαμβάνει ο εκπαιδευτικός από την δεύτερη εργασία του από την ημερομηνία της αίτησης προς το ΠΥΣΔΕ έως την ημερομηνία της απορριπτικής απόφασης? Θα πρέπει να πληρωθούν οι δεδουλευμένες απολαβές του, ή όχι, ίσως με το αιτιολογικό πως υπερβαίνουν τις μηνιαίες αποδοχές της οργανικής θέσης του εκπαιδευτικού?
Είχε κανείς συνάδελφος εμπειρία από μια τέτοια περίπτωση?
-
Εάν το ποσό των πρόσθετων αποδοχών από την άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή υπερβαίνει ανά μήνα το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών της θέσης του εκπαιδευτικού:
1. Ισχύει πως το ΠΥΣΔΕ θα απορρίψει την αίτηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου?
2. Εάν ναι, τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα δεδουλευμένα που έχει να λαμβάνει ο εκπαιδευτικός από την δεύτερη εργασία του από την ημερομηνία της αίτησης προς το ΠΥΣΔΕ έως την ημερομηνία της απορριπτικής απόφασης? Θα πρέπει να πληρωθούν οι δεδουλευμένες απολαβές του, ή όχι, ίσως με το αιτιολογικό πως υπερβαίνουν τις μηνιαίες αποδοχές της οργανικής θέσης του εκπαιδευτικού?
Είχε κανείς συνάδελφος εμπειρία από μια τέτοια περίπτωση?
Κανονικα δεν πρεπει να αρχισει να δουλευει πριν παρει την αδεια απο το πυσπε/πυσδε
Η αδεια απο οσο ξερω απορριπτεται αν πι συνολικες αποδοχες ξεπερνουν το μιαθο γγ υπουργειου
-
Εάν το ποσό των πρόσθετων αποδοχών από την άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή υπερβαίνει ανά μήνα το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών της θέσης του εκπαιδευτικού:
1. Ισχύει πως το ΠΥΣΔΕ θα απορρίψει την αίτηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου?
2. Εάν ναι, τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα δεδουλευμένα που έχει να λαμβάνει ο εκπαιδευτικός από την δεύτερη εργασία του από την ημερομηνία της αίτησης προς το ΠΥΣΔΕ έως την ημερομηνία της απορριπτικής απόφασης? Θα πρέπει να πληρωθούν οι δεδουλευμένες απολαβές του, ή όχι, ίσως με το αιτιολογικό πως υπερβαίνουν τις μηνιαίες αποδοχές της οργανικής θέσης του εκπαιδευτικού?
Είχε κανείς συνάδελφος εμπειρία από μια τέτοια περίπτωση?
Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει περιορισμός στο ποσό, οπότε δεν μπορούν να στην απορρίψουν γι'αυτό.
Όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να σου παρακρατήσουν από τη μισθοδοσία, αν οι συνολικές μηνιαίες αμοιβές (εκπαιδευτικός + ιδιωτικό έργο) υπερβαίνουν αυτες του ΓΓ υπουργείου. Θα σου αφαιρέσουν προφανώς τη διαφορά από τον ΓΓ υπουργείου.
Τις συνολικές μηνιαίες αμοιβές τις δηλώνεις κάθε Γενάρη και Ιούλιο.
-
Kαλησπέρα, αδεια άσκησης ιδιωτικου έργου για πλήρη απασχόληση κατα τη διάρκεια άδειας ανευ αποδοχων τελικά εγκρίνουν; Η παει ανάλογα με το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ;
-
Kαλησπέρα, αδεια άσκησης ιδιωτικου έργου για πλήρη απασχόληση κατα τη διάρκεια άδειας ανευ αποδοχων τελικά εγκρίνουν; Η παει ανάλογα με το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ;
Εξαρτάται το ΠΥΣΔΕ, αλλά και το είδος της απασχόλησης..κάποια ΠΥΣΔΕ αν ρωτήσεις θα σου πουν από πριν αν έχεις πιθανότητες η όχι
-
Καλησπέρα! Γνωρίζετε αν για να ξεκινήσει το ιδιωτικό έργο, θα πρέπει να υπάρχει επίσημα η απόφαση του ΠΥΣΔΕ; Η αίτηση εννοείται έχει γίνει μέρες πριν ξεκινήσει το έργο...
-
Καλησπέρα! Γνωρίζετε αν για να ξεκινήσει το ιδιωτικό έργο, θα πρέπει να υπάρχει επίσημα η απόφαση του ΠΥΣΔΕ; Η αίτηση εννοείται έχει γίνει μέρες πριν ξεκινήσει το έργο...
Εγω που ημουν σε πανεπιστημιο δεν μπορουσα να ξεκινησω εαν δεν ειχα την αδεια απο το ΠυΣπε
-
Εγω που ημουν σε πανεπιστημιο δεν μπορουσα να ξεκινησω εαν δεν ειχα την αδεια απο το ΠυΣπε
Νομίζω ότι εξαρτάται από φορέα. Και εγώ σε πανεπιστήμιο ήμουν αλλά μου τη ζήτησαν όταν ήρθε ο καιρός για την πληρωμή (μετά το τέλος του εξαμήνου. Όταν υπέγραψα την σύμβαση ήθελαν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης.
Τώρα βέβααια δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί αρκεί απλή γνωστοποίηση, αλλά δυστυχώς μας απέκλεισαν από τέτοιες θέσεις.
-
Η αδεια απο οσο ξερω απορριπτεται αν πι συνολικες αποδοχες ξεπερνουν το μιαθο γγ υπουργειου
Τελικά μπορεί κάποιος να πει με βεβαιότητα ποιο από τα δύο ισχύει: Πρέπει οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές σου να μην υπερβαίνουν τις αποδοχές του γγ υπουργείου ή οι επιπλέον αποδοχές να μην ξεπερνούν αυτές της οργανικής;
Επίσης γνωρίζει κάποιος αν εξαιρούνται από τα παραπάνω οι αποδοχές για ερευνητικά έργα σύμφωνα με το 2ο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ελεγκτικού συνεδρίου; (https://www.elsyn.gr/el/node/1137)
Στις εξαιρέσεις του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 28
του ν. 4354/2015 εμπίπτουν και «…το επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή,
όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, τα προβλεπόμενα στα
άρθρα 34 και 34Α του Ν. 2682/1999 (A' 16) επιδόματα, αμοιβές και
αποζημιώσεις, καθώς και οι αμοιβές από κάθε είδους προγράμματα
χρηματοδοτούμενα από διεθνείς ή ιδιωτικούς πόρους των ερευνητικών και
τεχνολογικών φορέων που επιχορηγούνται και εποπτεύονται από το κράτος,
καθώς και των Ε.Λ.Κ.Ε. των Α.Ε.Ι..»
Ευχαριστώ.
-
Τελικά μπορεί κάποιος να πει με βεβαιότητα ποιο από τα δύο ισχύει: Πρέπει οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές σου να μην υπερβαίνουν τις αποδοχές του γγ υπουργείου ή οι επιπλέον αποδοχές να μην ξεπερνούν αυτές της οργανικής;
Επίσης γνωρίζει κάποιος αν εξαιρούνται από τα παραπάνω οι αποδοχές για ερευνητικά έργα σύμφωνα με το 2ο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ελεγκτικού συνεδρίου; (https://www.elsyn.gr/el/node/1137)
Ευχαριστώ.
Με βεβαιότητα το πρώτο. Πρέπει οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές σου να μην υπερβαίνουν τις αποδοχές του γγ υπουργείου.
-
Καλημέρα. Δίνεται άδεια εργασίας σε δουλειά άσχετη με την εκπαίδευση; Ψάχνω να βρω κάτι έξτρα γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν θα με χαλούσε να βρω μεροκάματα σε οτιδήποτε μαγαζιά ή δουλειά (κρεοπωλείο, μανάβικο κλπ). Η πληρωμή θα γίνεται είτε με εργόσημο είτε με ένσημα; Και αν ναι, πόσες ώρες την ημέρα ή πόσα μεροκάματα;
-
Καλημέρα. Δίνεται άδεια εργασίας σε δουλειά άσχετη με την εκπαίδευση; Ψάχνω να βρω κάτι έξτρα γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν θα με χαλούσε να βρω μεροκάματα σε οτιδήποτε μαγαζιά ή δουλειά (κρεοπωλείο, μανάβικο κλπ). Η πληρωμή θα γίνεται είτε με εργόσημο είτε με ένσημα; Και αν ναι, πόσες ώρες την ημέρα ή πόσα μεροκάματα;
Σε κάποιες Διευθύνσεις τα συμβούλια ζητούν η απασχόληση να έχει κάποια σχέση με την ειδικότητά σου.
Δεν υπάρχει όριο στις ώρες απασχόλησης. Το συμβούλιο θα κρίνει αν παρακωλύεται η βασική απασχόληση (διδασκαλία σε σχολείο).
-
Διάβαζα το συγκεκριμένο topic και παρατήρησα δύο αντιφάσεις:
Τελικά μπορεί κάποιος να πει με βεβαιότητα ποιο από τα δύο ισχύει: Πρέπει οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές σου να μην υπερβαίνουν τις αποδοχές του γγ υπουργείου ή οι επιπλέον αποδοχές να μην ξεπερνούν αυτές της οργανικής;
Επίσης γνωρίζει κάποιος αν εξαιρούνται από τα παραπάνω οι αποδοχές για ερευνητικά έργα σύμφωνα με το 2ο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ελεγκτικού συνεδρίου; (https://www.elsyn.gr/el/node/1137)
Ευχαριστώ.
Με βεβαιότητα το πρώτο. Πρέπει οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές σου να μην υπερβαίνουν τις αποδοχές του γγ υπουργείου.
και
Από πάνω προς τα κάτω ισχύουν οι εξής περιορισμοί για τις πρόσθετες απολαβές (όπως είναι αυτές από άσκηση Ιδιωτικού Έργου):
Σύνταγμα Άρθρο 104.2:
"2. Oι κάθε είδους πρόσθετες αποδοχές ή απολαβές των υπαλλήλων του προηγούμενου άρθρου δεν μπορεί να είναι κατά μήνα ανώτερες από το σύνολο των αποδοχών της οργανικής τους θέσης."
Νόμος 4354/2015 Άρθρο 28:
"1. Οι πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη, που καταβάλλονται στους λειτουργούς ή υπαλλήλους ή μισθωτούς με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου των φορέων του άρθρου 7, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, απαγορεύεται να υπερβαίνουν τις εκάστοτε αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου. -> 4.631
Ποιο από τα δύο ισχύει τελικά;
Και αν τελικά οι πρόσθετες αποδοχές ξεπεράσουν για κάποιον μήνα τις αποδοχές της οργανικής τι θα συμβεί;
Πρέπει να επιστρέψεις τη διαφορά;
-
Διάβαζα το συγκεκριμένο topic και παρατήρησα δύο αντιφάσεις:
Με βεβαιότητα το πρώτο. Πρέπει οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές σου να μην υπερβαίνουν τις αποδοχές του γγ υπουργείου.
και
Ποιο από τα δύο ισχύει τελικά;
Και αν τελικά οι πρόσθετες αποδοχές ξεπεράσουν για κάποιον μήνα τις αποδοχές της οργανικής τι θα συμβεί;
Πρέπει να επιστρέψεις τη διαφορά;
Δεν υπάρχει κάποια αντίφαση. Το ένα μιλάει για τις συνολικές αποδοχές και το άλλο για τις μηνιαίες αποδοχές από την δεύτερη θέση
-
Δεν υπάρχει κάποια αντίφαση. Το ένα μιλάει για τις συνολικές αποδοχές και το άλλο για τις μηνιαίες αποδοχές από την δεύτερη θέση
Νομίζω ότι υπάρχει.
Αν κάποιος σε κάποιον μήνα παίρνει 1500 και πάρει 2000 από τη δεύτερη θέση τότε δεν ξεπερνάει τον ΓΓ αλλά οι αποδοχες της δεύτερης θέσης ξεπερνούν αυτές της οργανικής.
Ο Patreas λέει ότι αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί ενώ ο victor123 λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Και το ουσιαστικό είναι: Αν συμβεί τι γίνεται;
-
Νομίζω ότι υπάρχει.
Αν κάποιος σε κάποιον μήνα παίρνει 1500 και πάρει 2000 από τη δεύτερη θέση τότε δεν ξεπερνάει τον ΓΓ αλλά οι αποδοχες της δεύτερης θέσης ξεπερνούν αυτές της οργανικής.
Ο Patreas λέει ότι αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί ενώ ο victor123 λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Και το ουσιαστικό είναι: Αν συμβεί τι γίνεται;
Έχει συμβεί σε εμένα. Να είναι πχ 1000 ευρώ ο μισθός απο το σχολείο και 1200 απο την απογευματινή δουλειά. Όταν το έψαχνα τότε μου είπαν απο την ΔΔΕ οτι ο μόνος περιορισμός είναι να μην ξεπερνάς το μισθό ΓΓ και μου έδωσαν κανονικά άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου κτλ.
-
Έχει συμβεί σε εμένα. Να είναι πχ 1000 ευρώ ο μισθός απο το σχολείο και 1200 απο την απογευματινή δουλειά. Όταν το έψαχνα τότε μου είπαν απο την ΔΔΕ οτι ο μόνος περιορισμός είναι να μην ξεπερνάς το μισθό ΓΓ και μου έδωσαν κανονικά άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου κτλ.
Ευχαριστώ πολύ victor. Δυστυχώς αναγκάζομαι να ρωτήσω εδώ γιατί από την ΔΔΕ μου λένε συνέχεια δεν γνωρίζουν.
Και επειδή η δεύτερη δουλειά αποτελεί έρευνα δεν χρειάζεται άδεια ασκησης ιδιωτικού έργου, οπότε ίσως γι'αυτο είναι πιο χαλαροί.
-
Αυτός ο περιορισμένος ισχύει όταν τα χρήματα είναι από δημόσιο φορέα, όταν είναι από ιδιωτικό δεν υπάρχει περιορισμός, οπότε εξαρτάται που είναι η δουλειά.
-
Αυτός ο περιορισμένος ισχύει όταν τα χρήματα είναι από δημόσιο φορέα, όταν είναι από ιδιωτικό δεν υπάρχει περιορισμός, οπότε εξαρτάται που είναι η δουλειά.
Ποιος από τους δύο;
-
Ποιος από τους δύο;
Δυστυχώς δεν το ξέρω γιατί δεν μου έχει τύχει, άλλα κι εγώ έχω ακούσει κ τους 2 περιορισμους.
Ίσως μια λογική ερμηνεία είναι να μην περνάει τον μήνα τον μισθό του γ.γ. και το συνολικό εισόδημα να μην ξεπερνάει τον μισθό σου δηλ. κατά μέσο όρο. Αλλά αυτό είναι δική μου ερμηνεία.
Μια άλλη λύση είναι να δεις τις προηγούμενες παραγράφους στις αντίστοιχες νομοθεσίες αν διευκρινίζουν κάτι άλλο γιατί εδώ βλέπουμε μόνο αποσπασματικές προτάσεις.
-
Δυστυχώς δεν το ξέρω γιατί δεν μου έχει τύχει, άλλα κι εγώ έχω ακούσει κ τους 2 περιορισμους.
Ίσως μια λογική ερμηνεία είναι να μην περνάει τον μήνα τον μισθό του γ.γ. και το συνολικό εισόδημα να μην ξεπερνάει τον μισθό σου δηλ. κατά μέσο όρο. Αλλά αυτό είναι δική μου ερμηνεία.
Μια άλλη λύση είναι να δεις τις προηγούμενες παραγράφους στις αντίστοιχες νομοθεσίες αν διευκρινίζουν κάτι άλλο γιατί εδώ βλέπουμε μόνο αποσπασματικές προτάσεις.
Εμενα μου ειχαν πει να μην περναει ο μισθος συνολικα τις αποδοχες του γγ
Δεν τις περνουσε ποτε, οποτε δεν ειχα ποτε θεμα. Ημουν με συμβαση στο πανεπιστημιο για αποκτηση ακαδημαϊκης εμπειριας
-
Μου έγινε πριν λίγες μέρες μία πρόταση απασχόλησης σε αθλητικό σύλλογο τα απόγευμα, η οποία όμως δεν με ενδιέφερε.
Σκέφτομαι όμως για το μέλλον. Αν προκύψει κάτι που να με ενδιαφέρει, τι κάνω;;; Γιατί αν πρέπει να αποδεχθώ μία δουλειά άμεσα και περιμένω έγκριση από το ΠΥΣΔΕ, καληνύχτα...Εδώ από τέλος Αυγούστου και δεν μου έχει περαστεί το ΜΚ! Βέβαια δεν είναι δουλειά του ΠΥΣΔΕ αυτό αλλά της Διεύθυνσης...αλλά τέλος πάντων.
Θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να ζητησω ήδη κάποια άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, χωρίς όμως να έχω κάτι συγκεκριμένο. Πχ να ζητήσω να εξασκώ επάγγελμα σχετικό με τον αθλητισμό κατά τις απογευματινές ώρες. Γίνεται κάτι τέτοιο;
Εδώ δεν βρίσκω και πολλές λεπτομέρειες...
https://mitos.gov.gr/index.php/%CE%94%CE%94:%CE%86%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1_%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82_%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D_%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85_%CE%BC%CE%B5_%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%B2%CE%AE_%CF%83%CE%B5_%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82_%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82
-
Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο έργο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
-
Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο έργο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Μήπως γνωρίζεις και σε ποιον ακριβώς νόμο αναφέρονται αυτά; Προς το παρόν δεν έχω βρει κάτι παρά μόνο οδηγίες Διευθύνσεων.