Lasid, wipers και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τώρα κάνουν λόγο για τη διασύνδεση του σχολείου με την κοινωνία και την ανάγκη για εξωστρέφεια. Και φυσικά έρχεται να κουμπώσει η αξιολόγηση καθώς πολυήμερες δράσεις, εκδρομές, συμμετοχές σε σχολικά συνέδρια ενδυναμώνουν το πρεστίζ και το ίματζ (sic) του σχολείου. Σκέψου, μια σχολική μονάδα που θα απέχει από τέτοιες δραστηριότητες τι βαθμό θα πάρει στον σχετικό άξονα. Αλλά και πολύ περισσότερο, τους χαρακτηρισμούς που θα λάβουν από την ευρύτερη κοινότητα ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί: τεμπέληδες, ανεύθυνοι, αφιλότιμοι, ανοργάνωτοι κτλ.
Και γω ξερω σχολειο πριν χρονια που εγινε αυτο και οι μαθητες μετακινουνταν απο τα μπαλκονια…..
Μήπως είμαστε υπόλογοι οι ίδιοι για τον ευτελισμό της οποίας εκπαιδευτικής διάστασης θα μπορούσαν να έχουν;
Και αυτό μπορεί υπό συνθήκες να λυθεί. Βάζεις προαπαιτούμενο (προς το ταξιδιωτικό γραφείο) όχι μόνο να είναι στον ίδιο όροφο, όχι μόνο να υπάρχει επιτήρηση του διαδρόμου από σεκιούριτι, αλλά επιπλέον να μην είναι και τα δωμάτια διαδοχικά στο ίδιο μπαλκόνι.
Κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο, που εύλογα έχει προκαλέσει την αγανάκτηση ορισμένων γονιών είναι το εξής: βάζουν τους γονείς να υπογράψουν ότι τα παιδιά τους δεν θα πιουν αλκοόλ (Γ΄λυκείου) και μετά τα παιδιά πάνε και πίνουν παρέα με τους συνοδούς....
Ακομα πιο επικινδυνο!!!!!Απο μπαλκονι σε μπαλκονι!!!! Πανω απο τα καγκελα!!!!!
είμαι πολύ περήφανη που το Γυμνάσιό μου αυτή τη μόδα των εκδρομών με 3-4 διανυκτερεύσεις για ολόκληρη τάξη τις έκοψε, και μάλλον δια παντός.
Συνεχίζω ν' απορώ πώς δέχονται συνάδελφοι να συνοδεύουν. Με το υπάρχον νομικό πλαίσιο ο εκπαιδευτικός παίζει το κεφάλι του σε κάθε εκδρομή για όποια αθλιότητα διαπράξει το ευγενές τέκνο ευγενούς γονέα. Με ή χωρίς security services.
Αν έχω καταλάβει σωστά, ζείτε και υπηρετείτε σε σχολείο νησιού. Οπότε εκ των πραγμάτων δυσχεραίνεται μια πολυήμερη εκδρομή, αφού χρειάζεστε εξ ορισμού 1+1 διανυκτερεύσεις μόνο μέσα στο πλοίο. Εγώ πάντως, στη θέση σας δεν θα θεωρούσα συλλήβδην «μόδα» τις πολυήμερες εκδρομές που «θα πρέπει να κοπεί δια παντός». Είναι στο χέρι του κάθε σχολείου, του κάθε εκπαιδευτικού, να σχεδιάσει μια ωφέλιμη εκδρομή, εκπονώντας ένα πλούσιο και «γεμάτο» πρόγραμμα που θα κρατάει το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο και δεν θα αφήνει περιθώρια να χαζολογάνε. Πιστέψτε με, θα ήσασταν πολύ πιο περήφανη αν στο σχολείο σας καταφέρνατε όλες οι εκδρομές να είναι κάπως έτσι.
Μάλλον δεν έγινα σαφής, με δική μου ευθύνη. Οταν έγραφα «μη διαδοχικά δωμάτια», δεν εννοώ απλώς να μη μοιράζονται το ίδιο μπαλκόνι ή να μην είναι με κοινό χώρισμα στο μπαλκόνι, αλλά να μεσολαβεί δωμάτιο (με ξεχωριστό μπαλκόνι) άλλου πελάτη (ένα παρά ένα δηλαδή). Καταλαβαίνω ότι ενίοτε τέτοιες απαιτήσεις μπορεί για τεχνικούς λόγους να μην είναι εφικτό να ικανοποιηθούν από το ξενοδοχείο ή το ταξιδιωτικό πρακτορείο, αλλά τουλάχιστον το σχολείο μπορεί να κάνει μια προσπάθεια.
είναι πολύ προσβλητικό το να ισχυρίζεσαι ότι αυτά τα λέμε επειδή δεν μπορούμε.
Μήπως μπορείτε να μου υποδείξετε πού ακριβώς «ισχυρίστηκα», ή έστω υπαινίχθηκα, κάτι τέτοιο; Εγώ, το μόνο που είπα ήταν ότι δεν θα τσουβάλιαζα όλες τις εκδρομές στην κατηγορία “sex and drugs and rock’n’roll”, στην οποία περίπου είπατε ότι έχουν εκπέσει οι περισσότερες εκδρομές, των περισσότερων σχολείων· για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι έτσι. Αν θέλαμε -εντελώς αυθαίρετα βέβαια- να κάνουμε μια “hearsay” στατιστική, νομίζω ότι η παλάντζα γέρνει συντριπτικά προς την πλευρά των εκδρομών στις οποίες δεν συμβαίνουν έκτροπα από τους μαθητές. Και είναι άδικο να κινδυνολογούμε γενικεύοντας από τις λίγες περιπτώσεις στις οποίες συμβαίνουν έκτροπα, καταλαμβανόμενοι μάλιστα από ιερή αγανάκτηση επειδή «η ΟΛΜΕ δεν περιφρουρεί τη σύστασή της να μη συνοδεύουν εκδρομές οι εκπαιδευτικοί».
οι λαχειοφόροι για συγκέντρωση χρημάτων, δεν είναι ευτελισμός;