Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - -----

Σελίδες: 123 ... 397
1
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ / Απ: Αναπληρωτές 2015-2016
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2015, 02:25:53 μμ »
Με τη χθεσινή α' φάση μπορεί να πάρουν μια μικρή ανάσα τα σχολεία,όμως τα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν.Οι 2579 προσλήψεις δασκάλων-νηπιαγωγών ,σ ένα σύνολο 14500 κενών -Γενικής και Ειδικής αγωγής- αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό .Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει γιατί δεν αξιοποιήθηκε τουλάχιστον το ΠΔΕ ,έτσι ώστε να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός.Η αδιαφορία υπηρεσιακών παραγόντων ,αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου παροιμιώδης.Είναι αυτό που λέμε όταν είσαι κλεισμένος σ ένα γραφείο και διαβάζεις μόνο νόμους και διατάξεις και δεν βιώνεις προσωπικά το πρόβλημα δεν καταλαβαίνεις ούτε την αγωνία των γονιών που δεν έχουν εκπκούς για τα παιδιά τους,ούτε των άνεργων συναδέλφων που περιμένουν την πρόσληψή τους.Ειδικά για το ΠΔΕ όλη τη βδομάδα έκανα παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα και πίεσα όσο μπόρεσα...δυστυχώς δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.
Η μικρή α'φάση έχει όμως και δυσμενείς συνέπειες στις τοποθετήσεις σας.Όσοι προσλήφθηκαν τώρα -παρότι ψηλά στον πίνακα- θα πάνε στις πιο απομακρυσμένες περιοχές ,σε σχέση με όσους προσληφθούν την επόμενη βδομάδα.Κι αυτό δεν είναι δίκαιο.Γι αυτό:
1.Να ζητήσετε από τις Δνσεις εκπαίδευσης να αναρτήσουν όλα τα κενά .
2.Να έρθετε σε επικοινωνία με τους αιρετούς της περιοχής σας ,τους συλλόγους και να τους ζητήσετε να σας ενημερώσουν για τα κενά,τη διαδικασία τοποθέτησης κλπ.
3.Η βελτίωση θέσης είναι δικαίωμά σας και μπορείτε οποτεδήποτε να κάνετε αίτηση.
4.Για τα πιστοποιητικά υγείας-όσοι δεν τα έχετε- να μην πληρώνετε ιδιώτες γιατρούς,αλλά να κλείσετε ραντεβού στα δημόσια νοσοκομεία και να κάνετε υπεύθυνη δήλωση ότι θα τα προσκομίσετε.
Τέλος ,να γνωρίζετε ότι, όπως πάντα, θα είμαι και εγώ στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσω όσο μπορώ στη επίλυση τυχόν προβλημάτων που θα αντιμετωπίσετε.
Σας εύχομαι και πάλι καλή αρχή!!!
Από Μπράτη πριν λίγο..

3
Αναπληρωτές / Απ: Πιστοποιητικό Υγείας Αναπληρωτών
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2015, 12:52:54 μμ »
Αν είναι ο οικογενειακός σου γιατρός του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ), εννοείται ότι κάτι παραπάνω ξέρει για σένα, οπότε, γιατί να σε αναγκάσει να βγάλεις ακτινογραφία;
Αν δεν είναι όμως;;

4
Αναπληρωτές / Απ: Πιστοποιητικό Υγείας Αναπληρωτών
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2015, 12:35:09 μμ »
ναι αλλά για να δώσει βεβαίωση ο παθολόγος δεν μπορεί κανείς να του υποδείξει τι είδους εξετάσεις  ή ακτινογραφία θα ζητήσει για να βεβαιώση την καταλληλότητα για εργασία
Σίγουρα, δε βάζει έτσι την υπογραφή του και τη σφραγίδα του..
Έχει δικαίωμα να ζητάει ακτινογραφία και ας είναι και κάθε χρόνο..

5
Ο νέος υπουργός στέλνει την κόρη του σε δημόσιο σχολείο..
Αυτό μπορεί να αποτελέσει αφορμή να είναι από τους λίγους υπουργούς που θα ενδιαφερθεί για τη δημόσια παιδεία και να προβεί σε μόνιμους διορισμούς..

6
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Νέος Υπουργός Παιδείας
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2015, 12:27:12 μμ »
και ως πατέρας μιας κόρης που πηγαίνει σε δημόσιο δημοτικό σχολείο γνωρίζει τα προβλήματα
Αν ισχύει, μπράβο του..
Θα είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς..

7
Αναπληρωτές / Απ: Πιστοποιητικό Υγείας Αναπληρωτών
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2015, 12:24:43 μμ »
Πέρσι στην Α Βαθμια Κέρκυρας ήμασταν οκ με τα παλιά πιστοποιητικά υγείας απο την γενομική επιτροπή. Δεν είχαμε απολύτως κανένα πρόβλημα.
Συνήθως έτσι γίνεται..
Το Ηράκλειο μας τα αλλάζει τώρα..

8
Ερώτηση: Σε ενα σχολείο καλυπτεις τις μισές σου ώρες με Α ανάθεση (πε04.02) αλλά επειδή δεν υπάρχει άλλος καλυπτεις και με το παραπανω με Β ανάθεση (πέ 04.01,04) αφού υπαρχουν ώρες για επιπλέον εκπαιδευτικο. Μπορούν να στείλουν κάποιους να καλύψουν λειτουργικα με Α αναθέσεις και να σε στείλουν σε λύκειο για καλυψη Α ανάθεσης ,σε μαθηματσ κατεύθυνσης ; Αν ναι βάσει ποιου νομού?
Αν είσαι μόνιμος θα κάνεις και τη Β ανάθεση και στο άλλο σχολείο θα πάει ο αναπληρωτής για συμπλήρωση ωραρίου..

9
Φροντιστήρια / Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2015, 12:21:12 μμ »
Κωνσταντίνε, δεν υπάρχει "θα περιμένω μέχρι αύριο". Γιατί να περιμένουν μέχρι αύριο? Για να πάρουν ένα ρίσκο ακόμα? Αφού έχουν επιλέξει με συνεντεύξεις (λέω ένα νούμερο στην τύχη) 5 καθηγήτριες για τις 3 θέσεις που έχουν, το λογικό είναι να κλείσουν τις πρώτες 3 που είναι διαθέσιμες, και όχι να περιμένουν να τους απαντήσουν οι άλλες δύο ΑΝ ενδιαφέρονται.
Ναι αλλά δεν ήταν όμως ωραίος τρόπος να της μιλήσουν έτσι στο τηλέφωνο..

10
Αναπληρωτές / Απ: Πιστοποιητικό Υγείας Αναπληρωτών
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2015, 02:12:47 πμ »
Έχουν ήδη εξαντληθεί..
Δεν το βλέπουν;

11
Αναπληρωτές / Απ: Πιστοποιητικό Υγείας Αναπληρωτών
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2015, 01:08:28 πμ »
Τι τους φταίμε και μας ταλαιπωρούν έτσι;;

12
Αναπληρωτές / Απ: Πιστοποιητικό Υγείας Αναπληρωτών
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2015, 12:48:14 πμ »
Την περασμένη σχολ.χρονιά στην πρωτοβάθμια Ηρακλείου μου είπαν να σηκωθώ να πάω εκείνη τη στιγμή σε νοσοκομείο να κλείσω ραντεβού για ψυχίατρο και παθολόγο και να τους πάω το σχετικό χαρτί,και μετά μου έκαναν πρόσληψη.Φέτος βλέπω θέλουν κι άλλα..
Έλεος δηλαδή
Έχουν ξεφύγει..

13
Και στις συμπληρώσεις σε βάζουν όπου αυτοί θέλουν...
Τι εννοείς;;

14
Φροντιστήρια / Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« στις: Σεπτέμβριος 25, 2015, 11:21:38 μμ »
Να σου πω εγώ τι πιστεύω πως έγινε: έπρεπε να μοιραστούν οι ώρες εκείνη τη στιγμή και αφού αποχώρησες θεώρησαν ότι δεν ενδιαφέρεσαι, οπότε έδωσαν τις ώρες σου σε άλλο καθηγητή. Τόσο απλά.

Ακούγεται υπερβολή, αλλά είμαστε ήδη στα τέλη Σεπτεμβρίου, τα περισσότερα φροντιστήρια έχουν αρχίσει μαθήματα και όσα δεν έχουν αρχίσει δεν έχουν καιρό για χάσιμο. Ειδικά φέτος η κατάσταση είναι τραγική λόγω ΦΠΑ πρώτον γιατί τα οικονομικά είναι πολύ ρευστά και δεύτερον γιατί οι γονείς έχουν λαλήσει και δεν ξέρουν τι ζητάνε.

Αυτό που εννοούσε είναι πως αν δεν κλείσεις το τμήμα ΤΩΡΑ, να δώσεις στους γονείς τις ώρες και να πάρεις την προκαταβολή, μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως. Στα αγγλικά είναι λίγο πιο απλά τα πράγματα, αλλά στις δεύτερες ξένες γλώσσες το πρόγραμμα είναι φιξαρισμένο - οι μαθητές θέλουν μάθημα "Παρασκευή 5-7" και δεν δέχονται καμία άλλη ώρα και μέρα. Ή έχεις καθηγήτρια για αυτές τις ώρες, ή ο μαθητής θα φύγει, και αν φύγει από τα γαλλικά, θα φύγει και από τα αγγλικά, και θα πάρει μαζί και το αδερφάκι/ξαδερφάκι/κολλητό του. Άσε που θα ακούσεις απίστευτη γκρίνια από τις μαμάδες. Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής. Μόλις βρεις καθηγητή για τις μέρες και ώρες που θέλεις να βάλεις το τμήμα, τον κλείνεις επί τόπου. Όποιος θέλει να το σκεφτεί... μένει απέξω.

Ακούγεται σκληρό, αλλά αν περιμένουν εσένα να αποφασίσεις, και εσύ πεις όχι, μπορεί στο μεταξύ να έχουν χάσει μια άλλη καθηγήτρια που της είπαν αυτοί όχι, και να βρεθούν χωρίς καθηγήτρια στο παρά πέντε. Δεν αξίζει να το ρισκάρουν.

Για το ότι δεν έχουν μιλήσει μεταξύ τους οι ιδιοκτήτες, πρώτον μπορεί να σου λένε ψέματα για να μην εκτεθούν παραπάνω και δεύτερον, μπορεί όντως να μην έχουν μιλήσει. Εγώ αυτές τις μέρες δουλεύω ατελείωτες ώρες, ο σύζυγος τρέχει σε εξωτερικές δουλειές και έχει αναλάβει και τα παιδιά, γενικά είμαι σίγουρη πως δεν έχει ιδέα τι γίνεται με τις προσλήψεις. Θα μπει καινούρια καθηγήτρια στο φροντιστήριο την ερχόμενη εβδομάδα και θα νομίζει πως είναι νέα μαθήτρια.

Οι κακοί τρόποι στο τηλέφωνο είναι αδικαιολόγητοι, αλλά μπορεί να οφείλονται και στο στρες των ημερών.
Θα μπορούσαν όμως να πουν ότι περιμένουν μέχρι αύριο απάντηση διαφορετικά θα κοιτάξουν για άλλη καθηγήτρια..

Σελίδες: 123 ... 397

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30687
  • Τελευταία: ΠΑΡΗ
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1085589
  • Σύνολο θεμάτων: 18216
  • Σε σύνδεση σήμερα: 512
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 30
Επισκέπτες: 398
Σύνολο: 428

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.11 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.