Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - leon.

Σελίδες: 123 ... 217
1
Αφού απέρριψε τον έναν το υπουργείο θα εξετάσει λέει κάθε αιτούντα διορισμό βάσει αμετάκλητης δικαιωτικής ΣτΕ ξεχωριστά και θ' αποφασίσει. Στο αιτιολογικό, πάντως, της απόρριψης του ενός που κατέφυγε στη συμμορφωτική δεν κάνει λόγο για σειρά.

https://www.esos.gr/arthra/88710/yp-paideias-gia-diorismoys-ad-hoc-elegho-ton-ametakliton-dikastikon-apofaseon

2
Πάντως και του 2019 δεν ήταν με ΑΣΕΠ...με νομοθετική πρωτοβουλία ήταν...
Ο νόμος προέκυψε ως εκτελεστική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων. Δες και το αιτιολογικό του. Θα μπορούσε να μην είχε γίνει με νόμο αλλ' απευθείας με διαπιστωτικές πράξεις. Ισοδύναμοι τρόποι δικαστικών διορισμών είναι. Να σημειώσουμε πως απ' το '16 (επί Φίλη) ως το '19 (επί Γαβρόγλου) διορίστηκαν ό λ ο ι οι ασεπίτες εκπαιδευτικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις διορισμού είτε ΣτΕ είτε ΔΕΑ. Αντιθέτως επί ΝΔ δεν έχει (ακόμη) διοριστεί κανείς ασεπίτης. Κι υπάρχουν πολλοί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ΣτΕ απ' το Σεπτέμβρη του '22. Καλώ τη ΝΔ να εφαρμόσει το δίκιο και το σωστό (είτε με θέσπιση νόμου είτε με πράξη διαπιστωτική) και ν' αφήσει την καθυστέρηση κατά μέρος.

3
Ποιοι είναι αυτοί...? Μηπως του 2019...?
Τα 24μηνα 30μηνα 40% των νόμων Γιαννάκου-Στυλιανίδη.

4
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Ιούνιος 20, 2024, 04:16:36 μμ »
Καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς το τηλέφωνο του αιρετού του ΚΥΣΔΙΠ κ. Αντωνακάκη ή κάποιου άλλου αιρετού στο συγκεκριμένο συμβούλιο; Ευχαριστώ
Του Χρήστου Τσόλκα είναι 695 2013 222.

https://airetosk.wordpress.com/contact-info/

5
Σχολική ζώνη / Απ: Δάσκαλος και Τατουάζ.
« στις: Ιούνιος 17, 2024, 03:04:03 μμ »
Δεν υπάρχει θέμα. Χτυπήστε άφοβα.

6
Εξαρταται απο την αποσπαση….. εαν τελειωνει 30/6 αναλαμβανεις στη διευθυνση σου ή στο σχολειο σου και κανεις θερινη υπηρεσια σε προσωρινη τοποθετηση (εαν δεν εχεις οτγανικη) ή στο σχολειο σου (εαν εχεις).  Εαν τελειωνει 31/8 αναλαμβανεις 1/9
Η απόσπαση σε φορείς τελειώνει 31/8.

7
Όλο το διαγώνισμα έδωσε στη δημοσιότητα ο φυσικός του Βαρβακείου. Το Δ' Θέμα ήταν τελείως άσχετο μ' αυτό που 'πεσε. Ίδιο, είπαμε, ήταν το ένα απ' τα τέσσερα υποερωτήματα του Γ' Θέματος. Η απόδειξη που λεν. Όμως μένει ένα ερώτημα αν ήταν πέρσι ο ίδιος στη θεματοδοσία κι άρα ξέρει εκ των έσω πράγματα.

Επί Δεσμών μετά τις εκφωνήσεις των θεμάτων ακολουθούσαν οι υπογραφές των μελών της επιτροπής. Τότε ξέραμε τα μέλη, τα οποία ήταν κυρίως πανεπιστημιακοί. Αυτοί έβαζαν τα θέματα κι οι της δευτεροβάθμιας ήσαν γλάστρες. Εδώ και πολλά χρόνια αυτό άλλαξε. Τα θέματα τα βάζουν οι της δευτεροβάθμιας (πέντε στα έξι μέλη) και το ένα (ο πανεπιστημιακός) είν' η γλάστρα.

Όποιος είναι μέλος της ΚΕΓΕ (σήμερα ΚΕΕ) αυτονόητα θα προτείνει θέμα που θα το 'χει διδάξει στους μαθητές του. Είναι δυνατόν να προτείνει αδίδακτο από κείνον θέμα στους μαθητές του (σχολειού κι ιδιαίτερων...); Βλαξ δεν είναι. Η δουλειά του ως θεματοδότης αυξάνει κατακόρυφα το πρεστίζ και την πελατεία του. Αυτό δε μπορείς να τ' αποφύγεις. Για τούτο και στις Δέσμες έβαζαν πανεπιστημιακοί τα θέματα. Για ν' αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις. Η λύση για μένα είναι ν' αποπεμφθούν οι της δευτεροβάθμιας απ' την επιτροπή. Κι όσον αφορά τη δικαιολογία για την ύπαρξή τους εκεί "εμείς ξέρουμε τις ανάγκες των μαθητών κι όχι οι της τριτοβάθμιας" απλά να πω ότι είδαμε πόσο ξέρουν τις ανάγκες των μαθητών όλ' αυτά τα χρόνια με τα τερατουργήματα που βάζουν.

Και κάτι ακόμη. Γιατί η φυσική το δυσκολότερο μάθημα κι όχι άλλο. Γιατί όλοι οι μαθηματικοί-χημικοί-βιολόγοι διορίστηκαν. Και κάτω των τριάντα να ήσαν ηλικιακά, διορίστηκαν. Χιλιάδες απ' το '21 οι διορισμοί τους τα τρία αυτά χρόνια που περάσαν. Φυσικός κανείς. Ή τελοσπάντων ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα. Ποιος δρόμος μένει; Η παραπαιδεία. Πώς εξασφαλίζεις δουλειά στο μόνο κλάδο των θετικών (και πολυπληθέστατος) που δε βλέπει δημόσιο ούτε με τηλεσκόπιο; Με το να κάνεις το μάθημα το φόβο και τρόμο των μαθητών.

Αυτά από μένα. Προσπάθησα να πω την αλήθεια όπως τη βλέπω χωρίς προκαταλήψεις. Θα χαρώ ν' ακούσω απόψεις αντίλογο παρατηρήσεις.

8
Oι αποσπασμενοι πού κανουν θερινη υπηρεσια; Αφού δεν εχουν ακομα τοποθετηθει στο πυσπε/πυσδε αποσπασης...
Θερινή υπηρεσία κάνεις, ούτως ή άλλως, στο σχολειό της οργανικής σου. Η απόσπαση ισχύει από 1/9.

10
Δεν ήταν μέλος της ΚΕΓΕ ο φυσικός του Βαρβακείου.

11
Οι ώρες Φυσικής στο Λύκειο θα πρέπει να αυξηθούν αντί να μειώνονται για να έχουν νόημα θέματα τέτοιας δυσκολίας.
Μ' αυτά που κάνουν θα 'ρχονται θετική μόνον υπερταλαντούχοι μαθητές. Δυο τρεις ανά λύκειο. Βάλε κι άλλους πεντέξι για υγείας (εδώ τραβάνε οι ιατρικές) και θα 'χομε κάθε χρόνο συνδιδασκαλία θετικό-υγείας δέκα ατόμων (το πολύ). Απώλεια τμήματος δηλαδή. Φυσικοί διορίζονται ελάχιστοι που σημαίνει σε λίγο κανείς φυσικός σε γυμνάσια-ΕΠΑΛ κι ένας μόνο στα ΓΕΛ για να διδάσκει τις μαθητιώσες διάνοιες. Και τι θ' απογίνουν οι πολυτεχνικές σχολές; Απλό. Θα κλείσουν. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει και κάτι καλό. Πελατεία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια οσονούπω...

12
Την επόμενη φορά μπορούν να βάλουν και 100 σελίδες θέματα. Ή και 1000, γιατί όχι;

13
Ο σύλλογος πολυτέκνων είναι στενά δεμένος με την εκκλησία. Αυτό τα λέει όλα για το υπουργείο που για κάποιον περίεργο λόγο, ή ίσως όχι και τόσο περίεργο, μαζί με το παιδείας φέρει και τον τίτλο του θρησκευμάτων.

14
Εργασιακά / Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« στις: Ιούνιος 07, 2024, 08:49:58 μμ »
Συζητήθηκαν όλα αναλυτικά και διεξοδικά και για το νόμο και τ' άρθρα του και για όλα. Έκαστος πια αποφασίζει τι θα πράξει. Εγώ θα σου πρότεινα να πεις τι ενέργειες θεωρείς ενδεδειγμένες συμμετέχοντας στην ΕΛΜΕ σου ενεργά και να τις θέσουν σε ψηφοφορία. Από κει και πέρα ό,τι πιστεύεις κάνε.

Σελίδες: 123 ... 217

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32335
  • Τελευταία: StefaniaF
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1162440
  • Σύνολο θεμάτων: 19251
  • Σε σύνδεση σήμερα: 635
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 19
Επισκέπτες: 577
Σύνολο: 596

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.092 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.