0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έτσι, επαναφέρω το ερώτημά μου(ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ "ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΞΈΡΕΙΣ: ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ):Τη στιγμή που "όλη η Ελλάδα" έχει μπει στο Δημόσιο "από το παράθυρο", είναι ευκολότερο να απολύσουμε αυτούς που μπήκαν στο Δημόσιο "με μέσον", ή αυτούς που δεν μπήκαν "με μέσον"? Ποιοι είναι περισσότεροι?? Ποιοι "κάνουν περισσότερο θόρυβο"??Δεν πιστεύω να "περισσεύουν" οι ρουσφετολογηθέντες??
PA , baarli....ακουστε με σας παρακαλω λιγο...η συζητηση που κανατε μου αρεσει ιδιαιτερα...ομως σας παρακαλω με τους μισθους φιλοδωρημα που θα παιρνουμε πως θα πληρωσουμε τους λογαριασμους ? Πειτε μου παρακαλω τροπους...το ρευμα ,τους φορους...τα ενοικια απο που θα πληρωνονται?στην παραμεθοριο που βρισκονται πολλοι συναδελφοι τι θα τρωνε? θελω στο διαταυτα τι θα γινει...πρακτικα...
Δεν διαφωνώ σε αυτά που επισημαίνεις σε γενικές γραμμές συνάδελφε jak_13, όμως σου υπενθυμίζω ότι δεν έκανα καμία γενίκευση.Απλώς, είπα ότι η πλειοψηφία ακολούθησε επί δεκαετίες πρόσωπα, πολιτικές και πρακτικές οι οποίες μας οδήγησαν εδώ που οδηγηθήκαμε, και τώρα δεν ξέρουμε τι μας φταίει. Πριν 13 μήνες, η πλειοψηφία επικρότησε την ασκούμενη πολιτική. Δεν διαφωνώ με την έκφραση "παρασύρθηκε" που χρησιμοποίησες.Αντιθέτως, συμφωνώ.ΟΜΩΣΗ έκφραση "παρασύρθηκε", δεν είναι και πολύ τιμητική όταν χαρακτηρίζει την πλειοψηφία ενός ολόκληρου λαού ( και μάλιστα το τμήμα των ενήλικων μελών της). Πρέπει να παραδεχτούμε, ότι οι ενήλικες πληρώνουν οι ίδιοι το τίμημα των λαθών τους, των παραλείψεών τους, και των επιλογών τους γενικότερα.Σχετικά με όλα τα υπόλοιπα, νομίζω ότι αν πλειοψηφία θεωρεί ότι έκανε κάποια λάθη, μπορεί να τα διορθώσει.Αλλιώς, ας συνεχίσει έτσι όπως πηγαίνει εδώ και δεκαετίες.Σχετικά με το αν είμαστε εντός ή εκτός θέματος, νομίζω ότι τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε κυβερνήσεις, προκρίνουμε πολιτικές και επιβραβεύουμε και αποθαρρύνουμε πολιτικές και πολιτικούς, έχουν ΑΜΕΣΗ σχέση με την μισθολογική κατάσταση στην οποία περιήλθαμε μάσω του νέου μισθολογίου ( ειδικά εμείς που έχουμε λίγα χρόνια υπηρεσίας).Κατ' αυτήν την έννοια, ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι βγήκα από τον πυρήνα του θέματος.Αν κάνω λάθος σε αυτό και ενόχλησα τον οποιονδήποτε, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη, και δεσμεύομαι να μην επαναλάβω το ίδιο σφάλμα ( αρκεί να μου πει κάποιος αιτιολογημένα το πως και το γιατί "ενοχλήθηκε" ή αισθάνθηκε ότι "βγήκαμε εκτός θέματος").Αυτά τα τελευταία, τα γράφω περισσότερο γιατί αισθάνομαι ότι εδώ γίνεται πολλές φορές ενδιαφέρον διάλογος και όχι μόνον "ανταλλαγή πληροφοριών" γύρω από διάφορα ζητήματα.Προσπάθησα να διατυπώσω τις απόψεις μου, και να επικοινωνήσω με αξιόλογους συναδέλφους μέσω επιχειρημάτων.Ελπίζοντας να μην ενοχλήθηκε η διαδικτυακή ομάδα, σας ευχαριστώ για την επικοινωνία, και εύχομαι εις το μέλλον να τα καταφέρουμε ως ομάδα ακόμα καλύτερα στην ανταλλαγή επιχειρημάτων και απόψεων, καθώς και στην εν γένει διεξαγωγή διαλόγου.
2) Ποτέ δεν είπα το "όλοι φταίμε το ίδιο".
Ότι πάθαμε ( και ΘΑ πάθουμε, γιατί ακόμα δεν είδαμε το που θα βρεθούμε σύντομα), δικαίως το πάθαμε.
Ειδα σήμερα τη μισθοδοσία του α΄15νθημέρου Ιανουαρίου.Ήταν αυξημένη κατά 84 ευρώ σε σχέση με το α΄15νθήμερο Δεκεμβρίου.Δεν έχω δει εκκαθαριστικό μισθοδοσίας, αλλά σίγουρα δεν μου έχουν γίνει αναδρομικές κρατήσεις.Τις αναμένω τον Φεβρουάριο.Το θέμα είναι ότι εγώ περίμενα λιγότερα,σύμφωνα με Κιουρτζίδη πάντα και http://www.xrisima.eu/misth.php.Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη πάντως!
Παράθεση από: alexel στις Δεκεμβρίου 29, 2011, 11:15:39 pmΕιδα σήμερα τη μισθοδοσία του α΄15νθημέρου Ιανουαρίου.Ήταν αυξημένη κατά 84 ευρώ σε σχέση με το α΄15νθήμερο Δεκεμβρίου.Δεν έχω δει εκκαθαριστικό μισθοδοσίας, αλλά σίγουρα δεν μου έχουν γίνει αναδρομικές κρατήσεις.Τις αναμένω τον Φεβρουάριο.Το θέμα είναι ότι εγώ περίμενα λιγότερα,σύμφωνα με Κιουρτζίδη πάντα και http://www.xrisima.eu/misth.php.Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη πάντως!Αν είσαι Α' Αθήνας σου λέω ότι είναι με το παλαιό μισθολόγιο. Μπες για να το ελέγξεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (πάνω δεξιά στο εκκαθαριστικό γράφει αν είναι με το παλαιό ή με το νέο): http://attik.pde.sch.gr/eServices/public/PaymentInfo/info.htm