0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: kostaskat στις Νοεμβρίου 07, 2009, 12:23:11 amπάντως η τριετία ήταν ένα από τα αιτήματα της ΟΛΜΕ και δεν νομίζω να αλλάξει...απλά πιστεύω θα αλλάξει η μοριοδότηση των αποσπασμένων(ΟΛΜΕ προτείνει 4+2 μόρια)...και θα μειωθεί ο αριθμός των νεων αποσπάσεων...αυτούς που πήραν ήδη λογικά δεν θα τους αλλάξει...αλλά με την αλλαγή της μοριοδότησης θα τους κάνει να κάνουν απο μόνοι τους ανάκληση....Σιγά το αίτημα της ΟΛΜΕ...Σιγά τα ωά...Πελατειακά δρα η ΟΛΜΕ. Ακόμα να το καταλάβουν αυτό ορισμένοι;Η μοριοδότηση των αποσπασμένων δε θα αλλάξει, παραμένει η ίδια.Η τριετία καταργείται και όσοι έχουν απόσπαση ξανακάνουν χαρτιά, εαν επιθυμούν.Από εδώ και στο εξής οι αποσπάσεις θα δίδονται με το σταγονόμετρο!
πάντως η τριετία ήταν ένα από τα αιτήματα της ΟΛΜΕ και δεν νομίζω να αλλάξει...απλά πιστεύω θα αλλάξει η μοριοδότηση των αποσπασμένων(ΟΛΜΕ προτείνει 4+2 μόρια)...και θα μειωθεί ο αριθμός των νεων αποσπάσεων...αυτούς που πήραν ήδη λογικά δεν θα τους αλλάξει...αλλά με την αλλαγή της μοριοδότησης θα τους κάνει να κάνουν απο μόνοι τους ανάκληση....
Ωστόσο αν κάποιος γνωρίζει από στέλεχος του Υπουργείου πχ τον Υφυπουργό κ. Πανάρετο ή την Υπουργό κ. Διαμαντοπούλου ειλλημένες αποφάσεις θα βοηθούσε πολύ τους συναδέλφους να γνωρίζανε από τώρα τί θα γίνει και θα τον παρακαλέσω να τις κοινοποιήσει στο forum...
ρωτάω και ξαναρωτάω...και συγγνώμη αν έγινα κουραστικός διότι κάποιοι συνάδελφοι...πχ ο destilje...μιλάνε όχι με υποθέσεις αλλά με βεβαιότητα, οπότε ίσως αυτή η βεβαιότητα προέρχεται πχ από προσωπική τους συζήτηση με την κ. Υπουργό.
Eγώ πιστεύω πως για να παταχθεί το φαινόμενο των αποσπάσεων πρέπει να δίνει λίγα μόρια στα γραφεία. Η ΟΛΜΕ ζητάει να παίρνεις τα μόρια της οργανικής και σε κάθε περίπτωση όχι πάνω από 4 μόρια. Πιστεύω είναι μια καλή συμβιβαστική λύση.Όσο για την τριετία, πιστεύω δεν θα ανακληθεί...αλλά επειδή θα μειωθούν τα μόρια των αποσπασμένων εκπαιδευτικών θα κάνουν οι περισσότεροι ανάκληση.Τώρα αν είναι να αλλάξει ο θεσμός των αποσπάσεων για να μπουν τα πράσινα παιδιά στην θέση των μπλέ...τότε οκ.....
Το θέμα των αποσπάσεων ειναι πολυ μεγαλο, οτι και να γινει θα υπαρχουν καποιοι αδικημενοι και καποιοι ευνοημενοι.Αποψη μου ειναι να δινονται περισσοτερα κίνητρα για οσους φευγουν μακρια απο τη μονιμη κατοικια τους.Περα απο τους οικογενειακους λόγους νομίζω οτι οι περισσότεροι εχουν και οικονομικους λογους γι΄αυτο και βλεπουμε νεα ατομα να διαλεγουν το παραθυρακι των αποσπασεωνκαι δω που τα λεμε για να πιασεις καποιες περιοχες μεταθεσης χρειαζεσαι 15 χρονια υπηρεσιας...Πρεπει να επανεξετασουν τον τροπο που γίνονται οι μεταθεσεις