0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
θα ήθελα να επανέλθω στο θέμα ρωτώντας αν μπορεί να αρνηθεί εκπαιδευτικός ειδικότητας συμμετοχή σε ημερήσια εκδρομή Δημοτικού .Υποθέτω ότι το θέμα δημιουργήθηκε για εκδρομές
Εννοείς φαντάζομαι εκδρομή μακρινή που θα τελειώσει μετά τις 2 ε; Όχι περίπατο κοντινό. Εάν έχει αποφασίσει ο σύλλογος, και την ημέρα της εκδρομής διδάσκεις στο σχολείο, τότε μάλλον δεν μπορείς να το αποφύγεις χωρίς άδεια.
ερωτήθηκες αν θα συνοδευσεις ή απλά σου ανακοινώθηκε;
[quote author=bitch link=topic=11844.msg418058#msg418058 date=129769599 Με όλα τα παραπάνω θέλω να πω πως οι συνοδοί ουσιαστικά δεν πανε οι ΄ιδιοι εκδρομή. Έχω δει πολλούς συναδέλφους να είναι πολύ χαλαροί και ενίοτε ανεύθυνοι ως συνοδοί εκδρομών. Έχω δει ας πούμε να μοιράζουν οι ιδιοι ουίσκι στα παιδιά ή να χορέυουν με μαθήτριες πάνω στους ώμους τους! ή να έχουν γίνει οι ίδιοι ντίρλα στο μεθύσι. Εξαιρέσεις θα μου πειτε αλλά συμβαίνουν. Επισης τα βράδια οι συνοδοί απλά ΔΕΝ κοιμούνται. Ορίζονται βάρδιες και οφείλουν να έχουν το νου τους. Αν σχεδιάσετε μια εκδρομή σε όλες της τις λεπτομέρειες δε θα έχετε πρόβλημα. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν όλα αφεθούν στην τύχη τους και όταν κάνετε ακριβώς αυτό που θέλουν τα παιδιά. Ορίστε απο πριν τους κανόνες και ακολουθήστε τους τυφλά! Επαναφέρω το θέμα κ ζητώ τη βοήθεια όποιου συναδέλφου μπορεί να με βοηθήσει καθώς αντιμετώπισα άθελά μου μα σοβαρή παραβίαση των παραπάνω. Ο συνάδελφος, που ορίστηκε ως συνοδός στη σχολική εκδρομή όπου ήμουν αρχηγός, έφερε τη σύζυγό του με τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή κ εν γνώσει των μαθητών, αφού αλλιώς δε θα είχαν συνοδό. Δυστυχώς, όμως, ο ...συνάδελφος... το αντιμετώπισε ως ρομαντικό ΣαβΚυρ κ όχι μόνο δε βοήθησε αλλά δημιούργησε κ πρόβλημα, επιτρέποντας στη σύζυγο να κάνει παρατηρήσεις στα παιδιά γιατί δε μπορούσε να κοιμηθεί από τις ..ομιλίες τους.. ή επιμένοντας να πάνε τα παιδια σε βραδινή διασκέδαση, την ίδια στιγμή που εγώ συνόδευσα μαθητή στο νοσοκομείο, για ίωση όπως αποδείχθηκε. Το θέμα, πέραν της προσωπικής μου πικρίας δε θα με απασχολούσε, αφού γυρίσαμε καλά κ με ευχάριστες αναμνήσεις. Ωστόσο, οι μαθητές, που δέχθηκαν συγχαρητήρια από το ξενοδοχείο για τη συμπεριφορά τους, θεωρούν ότι προσβλήθηκαν από την κυρία, όσο κ από τις ... ρομαντικές τους χειρονομίες κ τώρα θυμήθηκαν ότι ήταν εξωσχολική, που δεν έπρεπε να βρίσκεται στην εκδρομή. Πώς μπορούν να αντιδράσουν οι γονείς, ποιά είναι η δική μου ευθύνη κ ποιά του διευθυντή σε περίπτωση που το θέμα αποκτήσει συνέχεια; Να επισημάνω ότι η συμμετοχή της στην εκδρομή ήταν ελάχιστη σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν τα παιδιά. Ακόμη, μήπως πρέπει να αναφέρω κάτι σχετικό στην έκθεση για την εκδρομή;
Καλησπέρα!Θα ήθελα να ρωτησω εαν καποιος αναπληρωτης ΠΔΕ μπιρει να συνοδευσει μαθητες σε πολυήμερες εκδρομές.