*

Ψηφοφορία

Πώς μπορεί κατά την άποψή σας να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος των φιλολόγων;

Όλοι οι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ
88 (18.4%)
Με το υπάρχον σύστημα
7 (1.5%)
Με επαναφορά της επετηρίδας
34 (7.1%)
Με διορισμό φιλολόγων και σε Δημοτικά
147 (30.7%)
Με διαχωρισμό του κλάδου σε Αρχαία, Νέα, Ιστορία και μείωση του αριθμού των φιλολογικών σχολών
203 (42.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 470

Αποστολέας Θέμα: Πώς μπορεί να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος των Φιλόλογων;  (Αναγνώστηκε 248391 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Πως μπορεί να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος των φιλόλογων;
« Απάντηση #98 στις: Μαρτίου 16, 2008, 08:12:03 pm »
Αυτό που λέει η Persef33 είναι όντως αλήθεια.

Συν το γεγονός ότι από το δεύτερο έτος είχαμε τρεις επιλογές σε κάθε εξάμηνο από άλλα τμήματα της Φιλοσοφικής (βλέπε φιλολογικό, ιστορικό - αρχαιολογικό κ.ο.κ.). Συγκεκριμένα, κι επειδή λατρεύω την ιστορία, η βασική επιλογή μου σε κάθε εξάμηνο ήταν τουλάχιστον μία ιστορία από το ιστορικό, και ακολούθως αρχαία από το κλασικό.

Άρα, δε θεωρώ ότι υστερώ σε ο,τιδήποτε έναντι συναδέλφων που έχουν τελειώσει κλασικό, αρχαιολογικό κτλ... Συν το γεγονός ότι επί ένα έτος παρακολουθούσαμε διδασκαλίες σε σχολεία, σε πραγματικές δηλ. συνθήκες και μάλιστα κληθήκαμε και να διδάξουμε κανονικά σε τάξη, σε κανονικούς μαθητές, έχοντας τόσο τον υπεύθυνο καθηγητή να παρακολουθεί όσο και τον αντίστοιχο βαθμολογητή, καθώς πέρναμε βαθμό που ήταν προσμετρίσιμος στην τελική εξέταση. Οπότε, η όποια απαξίωση δε νομίζω ότι μπορεί επ' ουδενί να αγγίξει κανέναν απόφοιτο του ΦΠΨ και γενικότερα κανέναν απόφοιτο οιουδήποτε άλλου τμήματος της Φιλοφσοφικής ή άλλης σχολής.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος persef33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Επιτέλους διορίστηκα!-ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Μαρτίου 16, 2008, 08:19:47 pm »
Για μένα ενωμένοι σαν Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων πρέπει να διεκδικήσουμε τις ώρες της Ιστορίας που δίδονται συστημστικά πλέον ως δευτερη ανάθεση σε άλλες ειδικότητες.Ξέρετε πόσες θάσεις Φιλολόγων χάνονται έτσι;

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Μαρτίου 17, 2008, 02:03:14 am »

Συνάδελφοι, συγγνώμη που "χώνομαι" στην ενδιαφέρουσα κουβεντα σας (δεν είμαι φιλόλογος), αλλά ακόμα κι αν η κουβεντα αυτή αφορούσε τον κλάδο μου, δε θα έβλεπα ως ζητούμενο το "ξεμπλοκάρισμα του κλάδου" μου ως αυτοσκοπό, ανεξάρτητα από το κατα πόσο αυτό εξυπηρετει γενικούς παιδαγωγικούς σκοπούς και μια καλύτερη παιδεία..

Θέλω να πω, δε θα το βλεπα συντεχνιακά, αλλά με γνώμονα το γενικό καλό της παιδείας..

Πιστεύω πως μονο αν σκεφτόμαστε έτσι γενικα για όλα τα πράγματα, υπάρχει ελπίδα να πάμε μπροστά ως κοινωνία..

Αλλιώς θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μια ζούγκλα όπου η κάθε κοινωνική ομάδα θα κοιτάζει να "κάνει" τη δουλειά της εις βάρος των άλλων, να πιέζει και να ζητά, δείχνοντας έτσι πως το τελευταίο που την ενδιαφέρει είναι η χρησιμότητα και η λειτουργία της ως μέρος της προόδου μιας κοινωνίας, και το πρώτο πολύ απλά, μια ακόμα δουλειά και ότι να' ναι, με όποιες συνθήκες, και ξέχωρα από τις ανάγκες και τις επιταγές του κοινού καλού..

Ξεμπλοκάρισμα ναι, με στόχο την καλύτερη σε ποιότητα παιδεία και όχι εις βάρος της..

Νομίζω δηλαδή πως το ερώτημα εξαρχής έχει τεθεί λάθος...

Συγγνώμη και πάλι για την παρεμβολή μου..

Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Μαρτίου 17, 2008, 02:17:53 am »
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.προσωπική μου γνώμη είναι πως πρέπει να μειωθούν οι ώρες των φιλολογικών μαθημάτων σε γυμνάσιο και λύκειο ασχέτως μπλοκαρισμάτων και οτιδήποτε άλλων σχετικών.
Ανοιχτά μυαλά λείπουν σήμερα από την εκπαίδευση και όχι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις ανούσιων διορισμών.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος persef33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Επιτέλους διορίστηκα!-ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Μαρτίου 17, 2008, 03:15:32 pm »
Συγνώμη, σε θέμα πως μπορεί να ξεμπλοκαριστεί ο κλαδος των φιλολόγων προτείνεις μείωση των ωρών των φιλολογικών μαθημάτων; Δεν λέω οτί αυτό που λες είναι λάθος, ίσως να έχεις και δίκιο,αλλά όχι μόνο δεν ταιριάζει με το θέμα αλλά αντιτίθεται σε αυτό.

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Μαρτίου 17, 2008, 03:31:40 pm »
oti kai na leme emeis synadelfoi mou kai oso kai na agonioyme pistevo pos den tha ginei tpt na ksemplokaristei o klados.. :'(  yparxei tetoia adraneia pou tha mplokaristoyme perissotero...apo oti exo katalavei prepei na ntrepomaste pou leme oti eimaste filologoi giati otan kapoios to akouei se lypatai gia thn "adiorisia"..

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Μαρτίου 17, 2008, 03:32:27 pm »
daniel, εγώ θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να υπηρετούνται οι παιδαγωγικοί σκοποί και μια καλύτερη παιδεία, όπως αναφέρεις στην απάντησή σου, τόσο για τον κλάδο των φιλολόγων όσο και  για τους άλλους κλάδους.
Θα ήθελες να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Μήπως αναφέρεσαι στο περιεχόμενο  κάποιου ή κάποιων μηνυμάτων; Όπως γράφεις και συ , ναι στο ξεμπλοκάρισμα, όμως με στόχο την καλύτερη παιδεία και όχι εις βάρος της . Ποιός λέει όχι σ' αυτό;

Συνάδελφοι, συγγνώμη που "χώνομαι" στην ενδιαφέρουσα κουβεντα σας (δεν είμαι φιλόλογος), αλλά ακόμα κι αν η κουβεντα αυτή αφορούσε τον κλάδο μου, δε θα έβλεπα ως ζητούμενο το "ξεμπλοκάρισμα του κλάδου" μου ως αυτοσκοπό, ανεξάρτητα από το κατα πόσο αυτό εξυπηρετει γενικούς παιδαγωγικούς σκοπούς και μια καλύτερη παιδεία..

Θέλω να πω, δε θα το βλεπα συντεχνιακά, αλλά με γνώμονα το γενικό καλό της παιδείας..

Πιστεύω πως μονο αν σκεφτόμαστε έτσι γενικα για όλα τα πράγματα, υπάρχει ελπίδα να πάμε μπροστά ως κοινωνία..

Αλλιώς θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μια ζούγκλα όπου η κάθε κοινωνική ομάδα θα κοιτάζει να "κάνει" τη δουλειά της εις βάρος των άλλων, να πιέζει και να ζητά, δείχνοντας έτσι πως το τελευταίο που την ενδιαφέρει είναι η χρησιμότητα και η λειτουργία της ως μέρος της προόδου μιας κοινωνίας, και το πρώτο πολύ απλά, μια ακόμα δουλειά και ότι να' ναι, με όποιες συνθήκες, και ξέχωρα από τις ανάγκες και τις επιταγές του κοινού καλού..

Ξεμπλοκάρισμα ναι, με στόχο την καλύτερη σε ποιότητα παιδεία και όχι εις βάρος της..

Νομίζω δηλαδή πως το ερώτημα εξαρχής έχει τεθεί λάθος...

Συγγνώμη και πάλι για την παρεμβολή μου..

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Μαρτίου 17, 2008, 04:05:09 pm »
amaly, παρακαλούμε να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες. Ευχαριστώ.  :)

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Μαρτίου 17, 2008, 05:51:48 pm »
έχεις δίκιο... κεκτημένη ταχύτητα ;D

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #107 στις: Μαρτίου 17, 2008, 06:14:30 pm »
κι εγω δε συμφωνω με την απαξιωση κανενος τμηματος. το ζητημα ειναι οτι ξεκιναει μεσα απο τα τμηματα. εγινα εξω φρενων οταν πηγα να παρακολουθησω ενα μαθημα διδακτικης στο φπ και ο καθηγητης - αν και εξαιρετικα νεος- ελεγε εσεις ειστε το μελλον και εσεις ειστε σωστοι καθηγητες και αφηστε τους απεναντι να λενε οτι ξερουν περισσοτερα. ξερουν πεντε αρχαια και κατι εγινε και αλλα τετοια. ηταν απαραδεκτος.
κακα τα ψεμματα υπαρχει μα εξειδικευση στο καθε τμημα και τον καθε τομεα.
πχ δεν μπορει να ξερει τα ιδια αρχαια καποιος που τελειωσε νεοελληνικο η γλωσσολογικο κτλ
το αντιστοιχο συμβαινει με τα νεα την ιστορια κτλ.
οπως και στο φπ καποιος που τελειωσε κατευθ. φιλοσοφιας δεν ξερει τοσα παιδαγωγικα.
ο καθενας ειναι πιο δυνατος στον τομεα του κακα τα ψεμματα. αλλα το αν ειναι καποιος καλος εκπαιδευτικος δεν εξαρταται απο τους παραπανω παραγοντες, ειναι καθαρα θεμα ανθρωπου. αν αγαπαει την εκπαιδευση θα κατσει και θα μαθει τα παντα μετα το πανεπιστημιο.
ωστοσο ποστευω οτι οι αποφοιτοι του φπ ειναι σε καλυτερη μοιρα στον ασεπ απο τους αλλους -αν καποιος θα πει να αφιερωσει 1 χρονο με πολυ διαβασμα- γιατι οι απαιτησεις του γνωστικου καλυπτονται απο πολυ διαβασμα ενω η διδακτικη χρειαζεται αρκετη δουλεια.
εγω εχω τλειωσει κλασικο αλλα οι γνωσεις μου στα αρχαια δεν με βοηθαν στον ασεπ πολυ περισσοτερο απο καποιον αποφοιτο αλλου τμηματος που θα διαβαζε παρα πολυ.ισως εμενα θα μου επαιρνε λιγοτερο χρονο.
ενω για την διδακτικη εχω διαβασει αρκετα βιβλια και παρακολουθω μαθηματα φπ για να τα αφομοιωσω καλυτερα
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 17, 2008, 06:25:26 pm από swtia »

Αποσυνδεδεμένος GEMINI 3

• Πλήρες μέλος
  • WE ARE THE CHAMPIONS!
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Μαρτίου 17, 2008, 06:36:49 pm »
Συνάδελφοι, εντός και εκτός Δημοσίου, η απάντησή μου στο ερώτημα, βλέποντας τα πράγματα μέσα από τα πλαίσια του Δημοσίου σχολείου, είναι ότι δεν θα ξεμπλοκαριστεί ποτέ πια ο κλάδος μας. κι αυτό γιατί, αντί να παραμείνει στα πλαίσια της δεκαετίας του 90, γιγαντώνεται με αυξητικούς ρυθμούς. Πριν το 1983 έμπαναν στις 4 Φιλοσοφικές 1200 άτομα και διορίζονταν 1000 περίπου κάθε χρόνο. Το 1983 και για λόγους πελατειακούς η τότε Κυβέρνηση τριχοτόμησε τις Σχολές και πλέον οι 1200 έγιναν 3600 ενώ οι διορισμοί μειώθηκαν στο ήμισυ! Απόφοιτοι της Φιλοσοφικής Αθηνών το 1990 είχαν νούμερο στην επετηρίδα 9000 και πλέον! Άρα το πρόβλημα θα λυνόταν αν περιορίζονταν ο αριθμός των Φιλοσοφικών ή ο αριθμός των εισακτέων (πράγμα που δεν έγινε) ή αν ο καθένας που μπαίνει στις Σχολές αυτές από το 1995 και εξής αντιλαμβανόταν ότι ο δρόμος για τον διορισμό είναι μακρύς και δύσκολος και ίσως και αδιάβατος!
Τα σχολεία δεν χρειάζονται περισσότερους Φιλολόγους απ' ό,τι ήδη έχουν ενώ τα κενά που παρουσιάζονται προέρχονται από ρουσφετολογικές μετακινήσεις εντός του συστήματος του Δημοσίου Τομέα και άδειες κάθε είδους. Χώρια το Δημογραφικό πρόβλημα!
Προσωπικά θεώρησα ότι θα έπρεπε να επενδύσω σε προσπάθεια επιτυχημένη μέσω ΑΣΕΠ για να διοριστώ (πράγμα που έγινε) κι αυτό, ως φαίνεται, είναι μονόδρομος, αν κρίνω από την αβεβαιότητα και την αγωνία όσων προσπαθούν να διοριστούν με την προϋπηρεσία.
Πάντως στα σχολεία που δίδαξα και διδάσκω δεν βλέπω διαφορά μεταξύ Κλασσικών, ΦΠΨ ή Ιστορικών...Η διαφορά είναι αλλού: ή είσαι εκπαιδευτικός Δημόσιος Υπάλληλος ή είσαι Δ Α Σ Κ Α Λ Ο Σ με διάθεση προσφοράς και καθημερινού βαπτίσματος στην τάξη.
Θα το έβλεπα πάντως και σαν λύση (αν και η ΔΟΕ δε θα το δεχτεί ποτέ) να διορίζονται ΠΕ02, ΠΕ03 και ίσως και άλλα ΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση...

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Μαρτίου 18, 2008, 02:07:11 am »

daniel, εγώ θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να υπηρετούνται οι παιδαγωγικοί σκοποί και μια καλύτερη παιδεία, όπως αναφέρεις στην απάντησή σου, τόσο για τον κλάδο των φιλολόγων όσο και  για τους άλλους κλάδους.
Θα ήθελες να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Μήπως αναφέρεσαι στο περιεχόμενο  κάποιου ή κάποιων μηνυμάτων; Όπως γράφεις και συ, ναι στο ξεμπλοκάρισμα, όμως με στόχο την καλύτερη παιδεία και όχι εις βάρος της . Ποιός λέει όχι σ' αυτό;

Αγαπητή syrrahm όχι, δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε κάποιο μήνυμα και ταυτόχρονα αναφέρομαι ...σε όλα!! ;D ;D

Τι θέλω να πω: Κανείς μπορεί να μη λέει να γίνει εις βάρος της παιδείας το "ξεμπλοκάρισμα", κανείς όμως δεν εξετάζει και την ορθότητα του ..ξεμπλοκαρίσματος!! Γι' αυτό μίλησα γι' αυτοσκοπό!..

Κανονικά θα έπρεπε να ξεκινησει ετσι: Ωφελεί ο διορισμός παραπάνω φιλολόγων, η πρόσθεση κι άλλων φιλολογικών αντικειμένων ..κλπ.. κλπ, και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας σήμερα ή όχι;;;..

Αν ναι, προχωράμε στο επόμενο στάδιο και συζητάμε τι είναι καλύτερο... Το να συζητάμε όμως σώνει και καλά για εκατοντάδες προσλήψεις (γιατί περί αυτού πρόκειται) ή και ..παύση σπουδών φιλολογίας μέχρι διορισμού των υπαρχόντων (αδιανόητο κατ' εμέ ν' απαγορεύσεις σε κάποιον να σπουδάσει κάτι που του αρέσει!!..), αποτελεί καθαρά συντεχνιακό κόλλημα και πιστεύω δεν ωφελεί κανέναν...

Η κουβέντα δηλαδή μου θυμίζει σκεπτικό: πρωτα ψάχνω πως μπορει να γινει το ξεμπλοκαρισμα και μετα θα βρω επιχειρηματα να το στηρίξω.. :-\
Συγγνώμη αλλά  όλο αυτό είναι λάθος, και εν μερει και εκεί οφείλονται τα χάλια της Ελληνικής Παιδείας... Σκεπτικά του στυλ: "Έχω τόσους χιλιάδες γυμναστές αδιόριστους που πιέζουν και κάτι πρέπει να τους κάνω, ας τους διορίσω Ολυμπιακή Παιδεία!!" (παρακαλώ τους γυμναστές μην το πάρουν προσωπικά - ένα παράδειγμα ήταν για να εξηγήσω τη (παρα)λογική του κρατους.. ) δείχνουν την κοντόφθαλμη πολιτική για την παιδεία, και στην ουσία την αδιαφορία της Ελληνικής πολιτείας για τους νέους της..

Από την άλλη καταλαβαίνω πολύ καλά την αγωνία χιλιάδων νέων ανθρώπων που θέλουν ν' ασχοληθούν με αυτό που σπούδασαν και τους αρέσει, και τους δικαιολογώ για την αγωνία που εκφράζουν...

Όταν δε βλέπω πως ένα 34% (!) πιστεύει πως είναι σωστή η τοποθέτηση φιλολόγων στα δημοτικά και το φόρτωμα όλο και περισσοτέρων ωρών σε ένα ήδη επιβαρυμενο πρόγραμμα των πιτσιρικάδων (βλέπε ολοημερα γυμνασια κλπ) καταλαβαίνω πως η απελπισία εχει βαρέσει κόκκινο...  :(

Επαναλαμβάνω καταλαβαίνω όλους τους αδιόριστους, ωρομίσθιους, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και δεν τα αναφέρω αυτά επικριτικά.. Κάθε άλλο..
Απλά μη χάνουμε την αίσθηση της λογικής ικανοποιώντας ατομικά και μόνο οφέλη..

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 18, 2008, 04:08:10 am από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Μαρτίου 18, 2008, 11:58:55 am »
κακα τα ψεμματα υπαρχει μα εξειδικευση στο καθε τμημα και τον καθε τομεα.
πχ δεν μπορει να ξερει τα ιδια αρχαια καποιος που τελειωσε νεοελληνικο η γλωσσολογικο κτλ
το αντιστοιχο συμβαινει με τα νεα την ιστορια κτλ.
οπως και στο φπ καποιος που τελειωσε κατευθ. φιλοσοφιας δεν ξερει τοσα παιδαγωγικα.
ο καθενας ειναι πιο δυνατος στον τομεα του κακα τα ψεμματα. αλλα το αν ειναι καποιος καλος εκπαιδευτικος δεν εξαρταται απο τους παραπανω παραγοντες, ειναι καθαρα θεμα ανθρωπου. αν αγαπαει την εκπαιδευση θα κατσει και θα μαθει τα παντα μετα το πανεπιστημιο.
ωστοσο ποστευω οτι οι αποφοιτοι του φπ ειναι σε καλυτερη μοιρα στον ασεπ απο τους αλλους -αν καποιος θα πει να αφιερωσει 1 χρονο με πολυ διαβασμα- γιατι οι απαιτησεις του γνωστικου καλυπτονται απο πολυ διαβασμα ενω η διδακτικη χρειαζεται αρκετό
Αμ το άλλο με τους ΦΠΨ; Όλοι αποφοιτούν πια με 8+! Το 7,9 γι'αυτούς θεωρείται ντροπή!
Άντε τώρα να τα βάλω εγώ μαζί τους που με πολύ κόπο, με πάααααααααααρα πολύ κόπο κυριολεκτικά, αποφοίτησα από το κλασικό Ιωαννίνων με 6,11...
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Μαρτίου 18, 2008, 12:55:31 pm »
βρε παιδια, ελεος!
αφησαμε το τι τμημα τελειωσε ο καθενας και το ποσο καλος ειναι και σε τι καο πιασαμε το βαθμο πτυχιου οτι δηλ.αν τελειωσε ΦΠΨ εχει πανω απο 8 και αν τελειωσε ιστορικο εχει κατω  κλπ...κλπ... Ελεος πια.
αν κατεβαζουμε το επιπεδο της συζητησης,τι να πω......
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182529
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144