Σύνολο ψηφοφόρων: 470
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι, συγγνώμη που "χώνομαι" στην ενδιαφέρουσα κουβεντα σας (δεν είμαι φιλόλογος), αλλά ακόμα κι αν η κουβεντα αυτή αφορούσε τον κλάδο μου, δε θα έβλεπα ως ζητούμενο το "ξεμπλοκάρισμα του κλάδου" μου ως αυτοσκοπό, ανεξάρτητα από το κατα πόσο αυτό εξυπηρετει γενικούς παιδαγωγικούς σκοπούς και μια καλύτερη παιδεία..Θέλω να πω, δε θα το βλεπα συντεχνιακά, αλλά με γνώμονα το γενικό καλό της παιδείας..Πιστεύω πως μονο αν σκεφτόμαστε έτσι γενικα για όλα τα πράγματα, υπάρχει ελπίδα να πάμε μπροστά ως κοινωνία..Αλλιώς θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μια ζούγκλα όπου η κάθε κοινωνική ομάδα θα κοιτάζει να "κάνει" τη δουλειά της εις βάρος των άλλων, να πιέζει και να ζητά, δείχνοντας έτσι πως το τελευταίο που την ενδιαφέρει είναι η χρησιμότητα και η λειτουργία της ως μέρος της προόδου μιας κοινωνίας, και το πρώτο πολύ απλά, μια ακόμα δουλειά και ότι να' ναι, με όποιες συνθήκες, και ξέχωρα από τις ανάγκες και τις επιταγές του κοινού καλού..Ξεμπλοκάρισμα ναι, με στόχο την καλύτερη σε ποιότητα παιδεία και όχι εις βάρος της.. Νομίζω δηλαδή πως το ερώτημα εξαρχής έχει τεθεί λάθος...Συγγνώμη και πάλι για την παρεμβολή μου..
daniel, εγώ θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να υπηρετούνται οι παιδαγωγικοί σκοποί και μια καλύτερη παιδεία, όπως αναφέρεις στην απάντησή σου, τόσο για τον κλάδο των φιλολόγων όσο και για τους άλλους κλάδους.Θα ήθελες να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Μήπως αναφέρεσαι στο περιεχόμενο κάποιου ή κάποιων μηνυμάτων; Όπως γράφεις και συ, ναι στο ξεμπλοκάρισμα, όμως με στόχο την καλύτερη παιδεία και όχι εις βάρος της . Ποιός λέει όχι σ' αυτό;
κακα τα ψεμματα υπαρχει μα εξειδικευση στο καθε τμημα και τον καθε τομεα.πχ δεν μπορει να ξερει τα ιδια αρχαια καποιος που τελειωσε νεοελληνικο η γλωσσολογικο κτλτο αντιστοιχο συμβαινει με τα νεα την ιστορια κτλ.οπως και στο φπ καποιος που τελειωσε κατευθ. φιλοσοφιας δεν ξερει τοσα παιδαγωγικα.ο καθενας ειναι πιο δυνατος στον τομεα του κακα τα ψεμματα. αλλα το αν ειναι καποιος καλος εκπαιδευτικος δεν εξαρταται απο τους παραπανω παραγοντες, ειναι καθαρα θεμα ανθρωπου. αν αγαπαει την εκπαιδευση θα κατσει και θα μαθει τα παντα μετα το πανεπιστημιο.ωστοσο ποστευω οτι οι αποφοιτοι του φπ ειναι σε καλυτερη μοιρα στον ασεπ απο τους αλλους -αν καποιος θα πει να αφιερωσει 1 χρονο με πολυ διαβασμα- γιατι οι απαιτησεις του γνωστικου καλυπτονται απο πολυ διαβασμα ενω η διδακτικη χρειαζεται αρκετό