0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Ερση στις Φεβρουαρίου 06, 2011, 12:36:29 amτί εννοείς συνάδελφε παραπάνω <<διαίρεση με σύγκριση αντίθεση>>;Στον τρόπο ανάπτυξης α'ιτιο -αποτέλεσμα το αίτιο συνήθως είναι η θεματική πρόταση και ακολουθεί το αποτέλεσμα πράγμα που συμβάινει και στο παράδειγμα με το ποδόσφαιροΕννοώ , συνάδελφε, ότι η παράγραφος αναπτύσσεται με συνδυασμό των 2 αυτών μέθοδων!! Λόγω ταχύτητας έβαλα ενα ΄με'-ατυχής επιλογή- , αλλά νομίζω είναι κατανοητό τι εννοώ!!Τώρα για το 3ο παράδειγμα, προσωπικά θεωρώ ότι είναι αιτιολόγηση. Το ποδοσφαιρο καταφερε να πάρει διαστάσεις φαινομένου επειδή αναπτύχθηκε τον ίδιο αιώνα η τεχνολογία , επειδή τελειοποιήθηκαν τα παπούτσια κ.λπ.Νομίζω οτι το ποδοσφαιρο μπορεσε και αναπτύχθηκε γι' αυτούς του λόγους. Δεν προέκυψαν όλα αυτά ως αποτελεσμα της αναπτυξης του ποδοσφαιρου. Τουλάχιστον έτσι το κατανοώ εγώ!
τί εννοείς συνάδελφε παραπάνω <<διαίρεση με σύγκριση αντίθεση>>;Στον τρόπο ανάπτυξης α'ιτιο -αποτέλεσμα το αίτιο συνήθως είναι η θεματική πρόταση και ακολουθεί το αποτέλεσμα πράγμα που συμβάινει και στο παράδειγμα με το ποδόσφαιρο
Μήπως επεισή προσδιορίζει ότι βασίζεται σε επεξεργασμένα στοιχεία πρέπει να θεωρηθεί έγκυρος
Παράθεση από: Faidra_ στις Φεβρουαρίου 06, 2011, 08:35:36 pmΜήπως επεισή προσδιορίζει ότι βασίζεται σε επεξεργασμένα στοιχεία πρέπει να θεωρηθεί έγκυρος ορθό επιχείρημα, τέλεια επαγωγή
Μου φαίνεται για αιτιολόγηση, αν η δομή είναι η εξής: Θ.Π. Συχνά, βέβαια...ευρωστία. Λεπτομέρειες-σχόλια:Χωρίς εφόδια...εξοντώσουν.Πρόταση-κατακλείδα: Γι'αυτό...ελευθερίας. Αιτιολογείται γιατί δηλ. η πνευματική ευεξία πρέπει να συνοδεύεται και από ψυχική ευρωστία (άσχετο, του Παπανούτσου το απόσπασμα;) Επίσης, μήπως έχουμε και αναλογία(θα τον εξομοιώνουν με ένα ναυαγό...εξοντώσουν); Όσο για διαρθρωτικές λέξεις- φράσεις σίγουρα για την αιτιολόγηση σύνδεσμοι τύπου γιατί, επειδή είναι ενδείξεις, αλλά περισσότερο ρόλο πιστεύω ότι παίζει το νόημα.
''Μέσα σ'ένα τέτοιο "τοπίο φτώχειας και εξαθλίωσης'' :εδώ μου φαίνεται ότι έχουμε κάτι σαν περιγραφή, η οποία προσπαθεί να διεγείρει συναισθηματικά το δέκτη, ασύνδετο σχήμα: ανασφάλεια, ανεργία, εγκληματικότητα, συσσώρευση επιθέτων: τους σύγχρονους και ιδανικούς και τέλος, η παρομοίωση των μεταναστών με αποδιοπομπαίους τράγους είναι μεταφορά (. Τέλος πάντων, όλα τα παραπάνω είναι μέσα πειθούς της επίκλησης στο συναίσθημα.