*

Ψηφοφορία

Τηρείται ή όχι η εγκύκλιος κατά του καπνίσματος στο σχολείο σας;

ΝΑΙ
81 (48.8%)
ΟΧΙ
68 (41%)
ΔΕΝ ΞΕΡΩ / ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ
17 (10.2%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 165

Αποστολέας Θέμα: Τηρείται ή όχι η εγκύκλιος κατά του καπνίσματος στο σχολείο σας;  (Αναγνώστηκε 116980 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Τηρείται ή όχι η εγκύκλιος κατά του καπνίσματος στο σχολείο σας;
« Απάντηση #420 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 12:57:19 am »
To χειρότερο πράγμα που έχω δει σ'αυτό το θέμα είναι παιδιά δημοτικού να καπνίζουν..  >:(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #421 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 01:23:49 am »
Παράθεση
αν εχω κενο και δεν εχω δουλεια να κανω, ναι θα βγω για τσιγαρο...και αυτο ειναι δικαιωμα μου.

ναι να βγεις να πας αλλού... εκτός σχολείου, εκτός και αν θεωρείς ότι ήμασταν μπανανία και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει..... θες να παρανομήσεις, κάντο αλλά μην προσπαθείς να δικαιολογηθείς, πάρε παράδειγμα τον μικρό Σπαρτιάτη και την αλεπού αν ξέρεις την ιστορία.

Προσωπικά ξέρω καπνιστή ο οποίος δεν καπνίζει καθόλου στο σχολείο, ούτε έξω στο δρόμο. Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό. Πιστεύει ότι δεν είναι σωστό τα παιδιά να τον βλέπουν. Μάλλον ψυχικά διαταραγμένος είναι ο συνάδελφος.....

Έτσι μετά την συζήτηση με τον συνάδελφο κατέληξα να πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε πάθη και εξαρτήσεις, αλλά ταυτόχρονα είμαστε δάσκαλοι. Αυτό είναι πάνω από όλα. Αν αυτό δεν μπορεί να μας κάνει να ελέγξουμε και να ισορροπήσουμε το μέσα μας, τότε δεν πρέπει να είναι και τόσο σημαντικό για εμάς. 

Απ'αυτα που εγραψα δηλαδη απομονωσες μια προταση. Ποτε δεν αναψα τσιγαρο μπροστα στους μαθητες κι εξω εβγαινα στα κενα μου οταν δεν υπηρχαν μαθητες...κι οταν λεω εξω εννοω εκτος σχολειου. Ναι μαλλον μπανανια ειμαστε...οταν ο καθενας βγαινει και λεει οτι θελει.
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος christina_k

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #422 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 02:34:32 am »

Δυστυχώς, για να καπνίσουμε εξοριζόμασταν εκτός σχολείου... με εξαιρέσεις, όταν κρυβόμασταν και μοιραζόμασταν ένα τσιγάρο στα ντουλάπια για να μη μας καταλάβουν ή στις τουαλέτες (σαν τους μαθητές) ή στο γραφείο του υποδιευθυντή με κλειδαμπαρωμένες πόρτες ή στις αποθήκες με κατσαρίδες και τρωκτικά!

Δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές... υπάρχουν αντιπαθητικοί αντικαπνιστές!   ;D

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #423 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 08:03:18 am »
Παράθεση
αν εχω κενο και δεν εχω δουλεια να κανω, ναι θα βγω για τσιγαρο...και αυτο ειναι δικαιωμα μου.

ναι να βγεις να πας αλλού... εκτός σχολείου, εκτός και αν θεωρείς ότι ήμασταν μπανανία και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει..... θες να παρανομήσεις, κάντο αλλά μην προσπαθείς να δικαιολογηθείς, πάρε παράδειγμα τον μικρό Σπαρτιάτη και την αλεπού αν ξέρεις την ιστορία.

Προσωπικά ξέρω καπνιστή ο οποίος δεν καπνίζει καθόλου στο σχολείο, ούτε έξω στο δρόμο. Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό. Πιστεύει ότι δεν είναι σωστό τα παιδιά να τον βλέπουν. Μάλλον ψυχικά διαταραγμένος είναι ο συνάδελφος.....

Έτσι μετά την συζήτηση με τον συνάδελφο κατέληξα να πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε πάθη και εξαρτήσεις, αλλά ταυτόχρονα είμαστε δάσκαλοι. Αυτό είναι πάνω από όλα. Αν αυτό δεν μπορεί να μας κάνει να ελέγξουμε και να ισορροπήσουμε το μέσα μας, τότε δεν πρέπει να είναι και τόσο σημαντικό για εμάς. 

Απ'αυτα που εγραψα δηλαδη απομονωσες μια προταση. Ποτε δεν αναψα τσιγαρο μπροστα στους μαθητες κι εξω εβγαινα στα κενα μου οταν δεν υπηρχαν μαθητες...κι οταν λεω εξω εννοω εκτος σχολειου. Ναι μαλλον μπανανια ειμαστε...οταν ο καθενας βγαινει και λεει οτι θελει.

Παράθεση
Στο σχολειο που δουλευα οσοι καπνιζαμε ειτε βγαιναμε εξω ειτε πηγαιναμε σ'ενα δωματιο που το μισο ηταν αποθηκη και το αλλο μισο το χρησιμοποιουσαν οι καθαριστριες για να ξεκουραζονται.

όπως βλέπεις παραπάνω είπες και κάτι άλλο, καλύτερα να τρώμε μπανάνες συνάδελφε παρά να γράφουμε

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #424 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 08:41:37 am »
συγγνωμη ρε παιδια ,αλλα δε συμφωνω με αρκετους.
περυσι λεγαμε οτι πρεπει να σεβομαστε ολοι τους μη καπνιστες.σωστο.η σε αλλο δωματιο η εξω.τωρα φετος μας λετε οτι πειραζει και το εξω.ελεος δηλαδη. τα σχολεια βγαζουν κακη εικονα για χιλια δυο πραγματα,οχι γιατι καπνιζουν εξω οι καθηγητες.εξαλλου διαλειμμα το λενε,απο που κι ως που θα απαγορευεται να πηγαινει εξω??μην αγγιζουμε τα ορια του ρατσισμου επιτελους

Έξω που; προφανώς εννοείς έξω τελείως από τον χώρο του σχολείου, γιατί δεν φαντάζομαι να εννοείς στην αυλή ή παρέα με τους μαθητές (μερικοί το κάνουν) πίσω από το σχολείο.
Τώρα τι να σου πω. Αν νομίζεις ότι αυτό είναι σωστό... κάντο. Τι θα γίνει όταν μαθητής θα σε αναζητήσει στο διάλλειμμα; θα πρέπει να βγει έξω από τον χώρο του σχολείου να σε βρει; Απαγορεύεται!

Δεν είναι θέμα ρατσισμού. Καμία σχέση. Γιατί το έθεσες έτσι; Είναι θέμα καθήκοντος. Ο εκπαιδευτικός στο διάλλειμα πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο των καθηγητών και γενικότερα μέσα στον χώρο του σχολείου και να είναι και σε επιφυλακή. Πέρα από το ότι μπορεί να σε αναζητήσει ο μαθητής για μια απορία ή ένα προσωπικό θέμα, ο γονέας, ο διευθυντής, ένας συνάδελφος, ένα τηλέφωνο από την υπηρεσία σου κλπ αν κάτι συμβεί (και συμβαίνουν πολλά δυσσάρεστα στα διαλλείματα) πχ ένας μαθητής λιποθυμήσει, χτυπήσει ή γενικά γίνει κάποιο επεισόδιο, για φαντάσου ο μισός σύλλογος να είναι τελείως έξω από τον χώρο του σχολείου και να καπνιζει και να μην πάρει χαμπάρι! Σαρεσει αυτό σαν εικόνα; Εγώ δεν θα το ευχόμουν ούτε στον χειρότερο εχθρό μου συνάδελφο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Δεν νομίζω ότι παραπάνω έχει ειπωθεί κατι το ρατσιστικό και απορώ γιατί συμπέρανες κάτι τετοιο.
Σκέψου την εικόνα που θα βγει προς τα έξω, όταν κόσμος που θα περνάει έξω από το σχολείο να βλέπει τον σύλλογο των καθηγητών έξω από το σχολείο να καπνιζει και μέσα στο σχολείο να γίενται χαμός. Τότε στα διαλλείματα γιατί να μην πηγαίνουμε και στις γειτονικές καφετέριες να κάνουμε το τσιγάρο καθιστοί τουλάχιστον και όχι στα όρθια  :P

Το θεωρώ τελείως παράλογο και εξωφρενικό οι καθηγητές να βρίσκονται εκτός του σχολικού χώρου στα διαλλείματα.
Κάντο και ο Θεός μαζί σου μη συμβεί τίποτα και τρέχεις και δεν φτάνεις μετά.

Είναι προτιμότερο να υπάρχει ένας χώρος δίπλα όμως στο γραφείο των καθηγητών όπου να μαζεύονται οι καπνιστές, αλλά να μπορεί κάποιος να τους βρει, παρά να τους αναζητεί κανείς έξω στο δρόμο και έξω από το σχολείο. Αν είναι δυνατόν! Απορώ πως λέγονται τέτοια πραγματα.

Δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές... υπάρχουν αντιπαθητικοί αντικαπνιστές!   ;D
Έγραψα και παραπάνω ότι κανείς ποτέ δεν ενόχλησε κάποιον επειδή δεν καπνίζει, αλλά το αντίθετο συμβαίνει. Το ότι απαιτώ να δουλεύω σε ένα υγιές περιβάλλον γίνομαι αντιπαθητικός; Αυτά διδάσκετε τους μαθητές σας; Μπράβο!

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #425 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 09:15:14 am »
Παράθεση

Παράθεση
Στο σχολειο που δουλευα οσοι καπνιζαμε ειτε βγαιναμε εξω ειτε πηγαιναμε σ'ενα δωματιο που το μισο ηταν αποθηκη και το αλλο μισο το χρησιμοποιουσαν οι καθαριστριες για να ξεκουραζονται.

όπως βλέπεις παραπάνω είπες και κάτι άλλο, καλύτερα να τρώμε μπανάνες συνάδελφε παρά να γράφουμε

Εκει που καθοταν οι καθαριστριες ειπα συναδελφε, οχι τα παιδια, και ο μονος λογος ηταν επειδη η μια καπνιζε. Παιδια δεν πατουσαν εκει περα οποτε δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το προβλημα σου!
Θα παω λαικη σημερα μηπως θελεις να σου στειλω λιγες μπανανουλες η εισαι καλα εφοδιασμενος?
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος christina_k

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #426 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 12:17:38 pm »

Χιούμορ!

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #427 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 02:14:30 pm »
 να ρωτήσω κάτι
οταν ένας καθηγητής έχει κενό είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στο γραφείο ή στον χώρο του σχολείου γενικότερα;

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #428 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 02:15:19 pm »
Παράθεση

Παράθεση

Εκει που καθοταν οι καθαριστριες ειπα συναδελφε, οχι τα παιδια, και ο μονος λογος ηταν επειδη η μια καπνιζε. Παιδια δεν πατουσαν εκει περα οποτε δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το προβλημα σου!
Θα παω λαικη σημερα μηπως θελεις να σου στειλω λιγες μπανανουλες η εισαι καλα εφοδιασμενος?

Aν ο χώρος των καθαριστριών ήταν ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ θα είχε κάποιο νόημα αυτό που είπες. Αλλά προφανώς είναι ΕΝΤΟΣ. Άρα ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ. Δεν καπνίζουμε όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για όλους τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας (εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες κλπ) που σέβονται το σώμα τους και δεν θέλουν να αρρωστήσουν επειδή κάποιοι είναι εθισμένοι.

Ο συνάδελφος killbill έθεσε επίσης την παράμετρο ότι το εκτός σχολείου (δηλαδή στο δρόμο κλπ.) είναι ασύμβατο με την θέση του δασκάλου στα διαλείμματα. Συμφωνώ απόλυτα.
Προσθέτω δε ότι το λογικό θα ήταν αν ο δάσκαλος επιθυμεί διακαώς (λόγο του εθισμού του) να εξασκήσει το αναφέρετο νόμιμο δικαίωμα του να καπνίσει θα πρέπει να το κάνει σε κενό του με την προϋποθέσει ότι δεν του έχει ανατεθεί κάτι την ώρα εκείνη.

Υ.Γ. giota8 στείλε μπανάνες να σε κερνάω όταν θα θέλεις να καπνίσεις και δεν θα μπορείς γιατί πρέπει ασκείς τα καθήκοντα σου ;D

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #429 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 02:32:31 pm »
Sorry αλλα δε μ'αρεσουν οι μπανανες και αν και καπνιζω μια χαρα εκτελω τα καθηκοντα μου!  ;D
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #430 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 02:47:34 pm »
να ρωτήσω κάτι
οταν ένας καθηγητής έχει κενό είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στο γραφείο ή στον χώρο του σχολείου γενικότερα;

κανονικά ναι!
Αν έχει μια δουλειά ζυτάει από το Δ/ντη άδεια για να βγει για λίγο έξω
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος Joanna Bear

• Ιστορικό μέλος
  • ...and the Truth shall set you free.
    • Προφίλ
« Απάντηση #431 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 02:54:27 pm »
Koιτάξτε, εδώ και χρόνια, έχω καταπιεί τον καπνό πολλών, όπου και αν βρισκόμουν και ειδικότερα μέσα σε δημόσια κτήρια (και δη σχολεία)...
Από ευγένεια, όταν έμπαινα σ'ένα γραφείο ντουμάνι στην κυριολεξία, είτε δεν μιλούσα είτε έφευγα από το γραφείο...
Ναι, εγώ έφευγα... Εγώ πήγαινα εκεί για κανα-δυο ώρες, τι να τους πω...

Μια φορά μπήκα στο γραφείο διδασκόντων ενός σχολείου μάλιστα κι επειδή βρόμαγε καπνίλες (ήταν και ...τρία επί τρία),
είπα στον διευθυντή ν'ανοίξω κανένα παράθυρο...
Λίγο αργότερα τόλμησε (από δικού του) να πει στους υπόλοιπους να μην καπνίζουν μέσα, αλλά του την ...ψιλοείπαν!
Λέει λοιπόν το εξής αξιομνημόνευτο, δείχνοντας εμένα: "Να, η συνάδελφος από'δώ ενοχλείται από τον καπνό!"!
Να τα πήγε να το πάρει όλο πάνω του!
Γίνεται κανείς κακός και δεν ξέρω το γιατί...

Μπράβο σε όλους όσους το σέβεστε αυτό και τουλάχιστον πάτε κάπου αλλού...

Πολλοί από τους καπνιστές, άνθρωποι ευγενέστατοι κι αξιολάτρευτοι, αλλά όσον αφορούσε στο κάπνισμα, άστε τα...
Κάπνιζαν εντός του γραφείου των καθηγητών, με το χέρι στο παράθυρο και ζητώντας συγγνώμη, αλλά κάπνιζαν...
Έπρεπε να γίνει κάποιος κακός και να τους πει ότι ενοχλείται; Δεν εννοείται δηλαδή;
Έβγαζα τον σκασμό κι έκοβα βόλτες στους διαδρόμους...

Τώρα θα μου πείτε, τι να κάνετε και σεις οι καπνιστές...
Κατ'αρχάς, να το ...κόψετε!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Και κατά δεύτερον, κάνετε ό,τι κάνετε, ω ρε παιδιά, αλλά εμείς που δεν καπνίζουμε, τι φταίμε;
Εάν έρθω εγώ να σας βάλω το δάχτυλο μέσα στο μάτι, δεν θα με αφήσετε, έτσι δεν είναι;
Η υγεία του καθενός είναι ιερή... Το ξέρετε, δεν είναι ανάγκη να το πούμε...

Με τις τρομερές υποδομές που διαθέτουν τα σχολεία μας, δεν έχουμε και πολλές επιλογές, δυστυχώς...
Κάτι που θα μπορούσε να γίνει όμως, είναι οι καπνιστές να έφτειαχναν έναν ειδικό χώρο για κάπνισμα,
όπου θα μπαίνουν και δεν θα τους βλέπουν και τα παιδιά και δεν θα ενοχλούν και κανέναν άλλο...
Εάν δεν γίνεται τίποτα διαφορετικό...
Ο νόμος το απαγορεύει δηλαδή κι αυτό απ'ό,τι γνωρίζω,
αλλά επειδή έχω την αίσθηση ότι δεν θα τον πολυσεβαστούν και πάλι,
καλύτερα τουλάχιστον να μην εκθέτουν τα παιδιά κι εμάς στον καπνό...
Λέω μια ιδέα, τι άλλο να γίνει ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι υπό τις δεδομένες συνθήκες...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 06:58:55 pm από Joanna Bear ΠΕ06 »
Όλοι θα δώσουμε λόγο μια μέρα για όσα λέμε και κάνουμε, κρυφά και φανερά, μικρά και μεγάλα, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε. Γι'αυτό, προσοχή.

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #432 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 03:23:33 pm »
Πέρυσι στο σχολείο που ήμουν οι άλλοι συνάδελφοι κάπνιζαν όλοι... :( Τους είπα ότι με ενοχλεί ο καπνός αλλά δε τους πολυένοιαξε. Έτσι κάθε πρωί που πήγαινα σχολείο άνοιγα τα παράθυρα και παγώναμε. Δε τους άρεσε αλλά λίγες φορές τόλμησαν να πουν κάτι καθώς κάποιες φορές ψιλοαστεία-ψιλοσοβαρά τους έλεγα ότι θα τους καταγγείλω. Φυσικά τα παιδιά είχαν δει πολλές φορές και τους δύο να καπνίζουν... >:( Ο ένας όταν είχε υπηρεσία γύριζε στο γραφείο πριν χτυπήσει το κουδούνι για να καπνίσει και επιπλέον αργούσε να μπει στην τάξη για τον ίδιο λόγο. Ο άλλος κάπνιζε όταν είχε υπηρεσία στο προαύλιο ενώ πρόσεχε τα παιδιά. Ελπίζω φέτος να μην αναγκαστώ να εισπνεύσω πάλι τόσο καπνό...
Και πιστεύω πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρέπει να καπνίζει εντός του σχολείου!
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος Joanna Bear

• Ιστορικό μέλος
  • ...and the Truth shall set you free.
    • Προφίλ
« Απάντηση #433 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 03:34:55 pm »
Πέρυσι στο σχολείο που ήμουν οι άλλοι συνάδελφοι κάπνιζαν όλοι... :( Τους είπα ότι με ενοχλεί ο καπνός αλλά δε τους πολυένοιαξε. Έτσι κάθε πρωί που πήγαινα σχολείο άνοιγα τα παράθυρα και παγώναμε. Δε τους άρεσε αλλά λίγες φορές τόλμησαν να πουν κάτι καθώς κάποιες φορές ψιλοαστεία-ψιλοσοβαρά τους έλεγα ότι θα τους καταγγείλω. Φυσικά τα παιδιά είχαν δει πολλές φορές και τους δύο να καπνίζουν... >:( Ο ένας όταν είχε υπηρεσία γύριζε στο γραφείο πριν χτυπήσει το κουδούνι για να καπνίσει και επιπλέον αργούσε να μπει στην τάξη για τον ίδιο λόγο. Ο άλλος κάπνιζε όταν είχε υπηρεσία στο προαύλιο ενώ πρόσεχε τα παιδιά. Ελπίζω φέτος να μην αναγκαστώ να εισπνεύσω πάλι τόσο καπνό...
Και πιστεύω πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρέπει να καπνίζει εντός του σχολείου!
Εγώ φέτος θα γίνω πιο κακή...
Τέλος η ανεκτικότητα.
Την εκμεταλλεύονται και αποθρασύνονται, δυστυχώς.

Δεν θέλω ΚΑΘΟΛΟΥ να μπαίνει καπνός στα πνευμόνια μου, βρε αδερφέ, πώς να το κάνουμε,
δεν θέλω ΚΑΘΟΛΟΥ τα μάτια μου να δακρύζουνε,
δεν θέλω ΚΑΘΟΛΟΥ τον λαιμό μου να στεγνώνει,
δεν θέλω ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ να δηλητηριάζεται το σώμα μου,
δεν θέλω ΤΙΠΟΤΑ να μου βρομάει,
δεν θέλω ΤΙΠΟΤΑ να λερώνει τα ρούχα μου
και να χαλάει τη διάθεσή μου...
Και πλείστα άλλα...
Όπως σέβομαι τους άλλους, ας με σεβαστούν κι αυτοί...
Κι όποιος τσατιστεί, ξιδάκι.  >:(
Τέλος.

Όλοι θα δώσουμε λόγο μια μέρα για όσα λέμε και κάνουμε, κρυφά και φανερά, μικρά και μεγάλα, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε. Γι'αυτό, προσοχή.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)