Σύνολο ψηφοφόρων: 206
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
happiness αν έχω καταλάβει καλά , το θέμα των αποσπάσεων βρωμάει ( μακάρι να έχω καταλάβει κάτι λάθος ) .Αν ένα σύστημα είναι π.χ. κατά 80% ευνοιοκρατικό και κατά 20% δίκαιο τότε συνολικά πως θα το χαρακτήριζες ? δίκαιο ? εγώ όχι...Δέχομαι την ένστασή σου πάντως και άλλαξα την ψηφοφορία σύμφωνα με τα όσα είπες . Ευχαριστώ για την βοήθεια . Υ.Γ.1 τα ποσοστά 80% και 20% που αναφέρω είναι τυχαία φυσικά . Η πραγματικότητα πρέπει να είναι πολύ χειρότερη ( μακάρι να έχω καταλάβει λάθος )Υ.Γ.2 Μέσα σε 10 μήνες έκανα 34.000 χιλιόμετρα με το Ι.Χ. μου επειδή υπηρετώ σε δυσπρόσιτο με 9 μόρια . Την ίδια στιγμή κάποιοι συνάδελφοι (χωρίς οικογένεια και παιδιά και χωρίς πρόβλημα υγείας ) έχουν απόσπαση στο υπουργείο και παίρνουν 10 , 11 , 12 μόρια από το σπίτι τους . Και δεν είναι μόνο αυτό. Θα μαζέψουν τα μόρια για μετάθεση στην Αθήνα πριν από μένα και έτσι θα παρατείνουν και την παραμονή μου εκτός Αθήνας . Θα ήθελα την άποψή σου πάνω σε αυτό .Υ.Γ.3 Να σας προλάβω πριν πείτε ότι φταίει το σύστημα αποσπάσεων και όχι οι συνάδελφοι που παίρνουν απόσπαση . Συμφωνώ , αλλά δεν βρίσκω το λόγο να μη φωνάξω τη στιγμή που υπάρχει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση . Αν ενώσουμε τις φωνές μας , ίσως μας ακούσουν οι 300 της βουλής . Όπως βλέπετε δεν χάνω ποτέ την αισιοδοξία μου.
happiness αν έχω καταλάβει καλά , το θέμα των αποσπάσεων βρωμάει ( μακάρι να έχω καταλάβει κάτι λάθος ) .
Αν ένα σύστημα είναι π.χ. κατά 80% ευνοιοκρατικό και κατά 20% δίκαιο τότε συνολικά πως θα το χαρακτήριζες ? δίκαιο ? εγώ όχι...
Εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ"- http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=4940804Καταγγελία ΟΛΜΕΡουσφέτια με τοποθετήσεις εκεί που δεν χρειάζεταιΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ καταγγέλλει ότι τα τελευταία χρόνια το ΥΠΕΠΘ συνειδητά επιλέγει πολιτική συνεχούς περιορισμού των περιοχών διορισμού καθηγητών, με αποτέλεσμα να διορίζονται εκπαιδευτικοί σε περιοχές που δεν υπάρχουν πραγματικά κενά και εν συνεχεία να αποσπώνται «για τις ανάγκες της υπηρεσίας». Πρόκειται -όπως υπογραμμίζουν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ- για μια πολιτική ρουσφετιού και εξυπηρέτησης ημετέρων, η οποία ευθέως προσκρούει και στο ίδιο το Σύνταγμα.
Παράθεση από: knkn στις Ιούλιος 21, 2009, 02:09:31 μμhappiness αν έχω καταλάβει καλά , το θέμα των αποσπάσεων βρωμάει ( μακάρι να έχω καταλάβει κάτι λάθος ) .Ας μην ξανα-ανακαλύπτουμε την Αμερική...Παράθεση από: knkn στις Ιούλιος 21, 2009, 02:09:31 μμΑν ένα σύστημα είναι π.χ. κατά 80% ευνοιοκρατικό και κατά 20% δίκαιο τότε συνολικά πως θα το χαρακτήριζες ? δίκαιο ? εγώ όχι...define "σύστημα". Εάν αναφέρεσαι στο νομικό πλαίσιο των αποσπάσεων, θα διαφωνήσω. Οι νόμοι είναι (φαινομενικά) ουδέτεροι. Ο νόμος λέει ότι οι αποσπάσεις γίνονται για να καλυφθούν ανάγκες της υπηρεσίας, όπου προκύπτουν. Δεν λέει πουθενά να δημιουργούνται πλασματικές ανάγκες ή να επιλέγονται οι αποσπασθέντες με βάση φιλικές γνωριμίες/συγγενικούς δεσμούς/πώληση ψήφου.Το πως χρησιμοποιούνται οι επίτηδες ασαφείς νόμοι από το πολιτικό μας σύστημα, είναι απλά αναμενόμενο (για το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα). Το ότι οι νόμοι είναι ασαφείς, είναι επίσης αναμενόμενο, καθώς οι νόμοι φτιάχνονται από το ισχύον πολιτικό σύστημα, και άρα εξυπηρετούν αυτό.Άρα για να απαντήσω στην ερώτησή σου... το καθεστώς των αποσπάσεων δεν το χαρακτηρίζω τίποτα. Είναι ακριβώς αυτό που "ταιριάζει" να είναι στην υπάρχουσα πολιτική κατάσταση. Και υπάρχουν αλλαγές που μπορούν να γίνουν για να μπαλώσουν κάποιες τρύπες (και τις οποίες υποστηρίζω ασυζητητή), αλλά τα "μπαλώματα" είναι το ανώτερο δυνατόν που μπορεί να γίνει. Δεν έχω καμία αυταπάτη ότι στην εργασιακή μας πραγματικότητα θα υπάρξει δικαιοσύνη εάν δεν αλλάξει ριζικά το κοινονικοπολιτικό σύστημα (οπότε να αλλάξει ριζικά και η εκπαιδευτική πολιτική και ακόμα-ακόμα να επαναπροσδιοριστεί το τι αποτελεί "δικαιοσύνη").
Σύμφωνη με βρίσκει η επιστολή σου κ εύστοχα τα όσα γράφεις.Ιδιαίτερα σημαντικό το πρώτο θέμα για αξιοκρατικούς διορισμούς,το Α κ το Ω.Ωστόσο η υπουργός θέτει ως προτεραιότητα το δεύτερο,τις αποσπάσεις.Εγώ περιμένω να δω την ΠΔΣ από πίνακα αναπληρωτών,τη Σιβιτανίδειο,εκκλησιαστικά κλπ κλπ από ΑΣΕΠ κ κατάργηση της απράδεκτης ωρομισθίας.Για να δούμε αν θα προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις ουσίας κ πραγματικής εξυγίανσης κ αξιοκρατίας.Γιατί αν τώρα ανακαλέσει όλους τους αποσπασθέντες θα γίνει μύλος του χρόνου,έτσι μου φαίνεται,Ας τηρήσει τα κριτήρια από εδώ κ πέρα.Υ.Γ.Οι ''υγιείς γυναίκες με κανά παιδί'' σε απομακρυσμένη περιοχή όπως ανφέρθηκε από κάποιον παλαιότερα αποτελούν πολύ σοβαρό οικογενειακό λόγο απόσπασης.Αυτό για να είμαστε λιγάκι σοβαροί κ να μην τα ισοπεδώνουμε όλα σε περίπτωση που οι ίδιοι δεν έχουμε παιδιά.Τα παιδιά είναι η πρώτη προτεραιότητα είτε το βλέπουμε σα γονείς είτε σαν εκπαιδευτικοί.
Έχω γνωστούς ( και αρκετούς γνωστούς γνωστών μου ) με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας και όχι απλά δεν έχουν παιδιά αλλά δεν είναι ούτε καν παντρεμένοι. Είναι δε μικροί σε ηλικία και θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στα σχολεία της περιφέρειας για λίγα χρονάκια ( μέχρι να έρθει η ώρα να πάρουν μετάθεση κοντά στο σπίτι τους όπως όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί ... )
Προσωπικά, επειδή το "σύστημα" αποσπάσεων είναι λίγο-πολύ γνωστό, δεν θα ικανοποιηθώ καθόλου εάν οι περίφημοι "βυσματίες" αντικατασταθούν από "έγγαμους/γονείς βυσματίες". Δεν αποτελεί αυτό περισσότερη αξιοκρατία.