*

Αποστολέας Θέμα: Από το 2010 μισθοί ιδιωτικού τομέα  (Αναγνώστηκε 101925 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος morfoula_mc

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Ο ιδιωτικός τομέας είναι πολλές φορές απάνθρωπος. Πρέπει και το δημόσιο να γίνει έτσι?

Δυστυχως πάλι δεν έγινα κατανοητή. Ξεκαθάρισα οτι τα πρέπει να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας και όχι να τους λέμε και ευχαριστώ επειδή μας δίνουν αυτά που αξίζουμε (ενδεχομένως και λιγότερα). Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα να διεκδικήσουμε δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ και όχι μόνο για εμάς. Εκεί που πρέπει να επιμείνουμε, κατα τη γνώμη μου, είναι να εξισωθεί το ιδιωτικό με το δημόσιο και όχι το αντίθετο.  
Οι ρίζες της βίας και του πολέμου(...)βρίσκονται πρώτα απ' όλα σ'ένα σύστημα εκπαίδευσης που διδάσκει τον ανταγωνισμό, αγνοεί την αγάπη και παράγει τελικά αδύναμα άτομα, χωρίς ηθική αντίσταση. Ενάντια σ' αυτή την αναχρονιστική εκπαίδευση πρέπει τώρα ν' αγωνιστούμε όλοι. Μ.Μοντεσσόρι

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Μου φαίνεται ότι έχουμε καλομάθει πολύ με το δημόσιο σε αυτή τη χώρα, γι αυτό και δεν θα πάμε ποτέ μπροστά.Εχουν μάθει όλοι δημόσιο και δημόσιο και καθισιό.Κι εγώ διορίζομαι φέτος αλλά εκτιμώ πολύ αυτούς που δουλεύουν πραγματικά πολύ και αδικούνται πολύ περισσότερο.Θα πρέπει λοιπόν να χαλαρώσεις και να μην εκνευρίζεσαι τόσο για κάτι που ακούστηκε ότι ΘΑ εφαρμοστεί και να μάθεις να εκτιμάς όσα έχεις και πάνω από όλα την υγεία.

Μήπως θα έπρεπε να τους πληρώνουμε κιόλας που μας δίνουν δουλειά στο δημόσιο; Μήπως να επιστρέψουμε στο θεσμό της δουλείας; Ας σοβαρευτούμε λίγο.
Ούτε τα χρήματα του ιδιωτικού τομέα είναι καλά ούτε όμως και οι μισθοί του δημοσίου είναι αξιοπρεπείς. Το βασικό προσόν μιας δουλειάς στο δημόσιο είναι η μονιμότητα. Όμως και κούραση υπάρχει και σπάσιμο νεύρων και απαξιωτικά περιβάλλοντα εργασίας και άλλα πολλά ωραία. Και όχι δεν μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς με 1.000-1.200Ε το μήνα στην άλλη άκρη της Ελλάδας και να συντηρείς σπίτι με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το θέμα είναι οι συνθήκες εργασίας να βελτιώνονται σε όλα τα επίπεδα και όχι να επιστρέφουμε σε καταστάσεις τριτοκοσμικές. Το μη χείρον δεν είναι με τίποτα βέλτιστον, και δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε με αυτό.

Αποσυνδεδεμένος El_Pikpo

• Πλήρες μέλος
  • ■Δόξα και τιμή σε αυτούς που χάθηκαν χωρίς ίχνη...
    • Προφίλ
Εγώ λέω όταν βλέπετε κανέναν που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα, να τον φτύνετε ελεύθερα που καταδέχεται να ζει και να εργάζεται έτσι.

Οι σκληροί άντρες μάλιστα, μπορούν και να τον δέρνουν αυτόν τον αναξιοπρεπή που καταδέχεται να ζει και να εργάζεται έτσι.

Και οπωσδήποτε, μην παραλείψετε να κάνετε και απεργία, οι τζάμπα μάγκες σε αυτή τη χώρα έχουν τελειοποιήσει την τέχνη, πώς να το κάνουμε;
Nulla in mundo pax sincera... 

Αποσυνδεδεμένος El_Pikpo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Και καλά, άντε ας πούμε οι μισθοί να είναι σαν του ιδιωτικού τομέα, αλλά το φαντάζεστε να είναι και η δουλειά σαν του ιδιωτικού τομέα;

Τι δηλαδή, πρέπει να δουλεύουμε κιόλας; Τότε τι μπήκαμε στο δημόσιο; Αυτό είναι εφιάλτης κορίτσια.....φρίκη, φρίκη, φρίκη, λέτε να είναι κακό όνειρο και να ξυπνήσετε σε καμιά παραλία με τον μπάτλερ (του ιδιωτικού τομέα) να περιμένει σε στάση προσοχής;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2009, 08:16:52 pm από El_Pikpo »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος El_Pikpo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

Θα φτάσουμε να λέμε στους μαθητές "ε και με 700 που παίρνω τι μάθημα περιμένεις να κάνω".

Ενώ τώρα έ; Μάθημα Α' ποιότητος και Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης του Ελληνικού Δημοσίου... τα βγάζει τα λεφτά που παίρνει ο κάθε αγωνιζόμενος μεροκαματιάρης εκπαιδευτικός, μετράει με τόσο κόπο τις ώρες και τις μέρες να πάει διακοπές, να κάνει τον άρρωστο, να...

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Αλήθεια φίλε μου,εσύ τι ειδικότητα είσαι?
Ελπίζω να μην αποφύγεις πάλι να απαντήσεις όπως έχω προσέξει ότι εδώ και καιρό κάνεις.
Εκτός κι αν ντρέπεσαι για την ειδικότητά σου,κάτι που δεν καταλαβαίνω,αλλά σέβομαι.

Αποσυνδεδεμένος El_Pikpo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Εννοείς ότι κάποιος ενδιαφέρθηκε να μάθει την ειδικότητά μου και δεν του απάντησα; Πότε έγινε αυτό, μήπως μπορείς να μου το θυμίσεις γιατί δεν παρακολουθώ όλη μέρα τι γράφει ο καθένας εδώ μέσα, τι να κάνουμε; Πάντως με pm κανένας δεν με ρώτησε τίποτε.

Πάντως γέλασα πολύ με αυτή την ιστορία, και δεν τα διάβασα καν όλα, για τους λόγους που έχω αναλύσει παραπάνω...

Ρε παιδιά, συνέλθετε λίγο, γιατί στο τέλος ΘΑ ΦΑΜΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ, το έχω ξαναπεί, το ξέρω, αλλά η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως, τι να κάνουμε...

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Τελικά τι ειδικότητα είσαι?
Σε ρωτάω εγώ τώρα.

Αποσυνδεδεμένος alexnalex

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Για σιγα ρε παιδια τι αντιδραση ειναι αυτη. Δηλαδη οι εργαζομενοι στον Ιδιωτικο τομεα ειναι πολιτες δευτερης κατηγοριας ή μηπως δεν εχουν προσοντα ή μηπως οι ώρες και οι ημερες που δουλευουν  ειναι λιγοτερες ή εχουν λιγοτερη πιεση απο τους εργοδοτες ή ειναι μονιμοι. Στο κατω κατω ουτε νομος ειναι ουτε τιποτα. Μηπως ειναι ραδιο κουτσομπολιο για  να δημιουργηθουν εντυπωσεις και να υπαρχουν αντιδρασεις χωρις αιτια με τα γνωστα κοματικα κολπα. Σας πληροφορω οτι συγγενικο μου προσωπο ΕΠ ΤΕΙ  με πληρη προσοντα και με 25 χρονια υπηρεσια παιρνει 1700 το μηνα. Εσεις ποσα θελετε να μν
ην τρελαθουμε.

Αποσυνδεδεμένος arianoula27

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Για σιγα ρε παιδια τι αντιδραση ειναι αυτη. Δηλαδη οι εργαζομενοι στον Ιδιωτικο τομεα ειναι πολιτες δευτερης κατηγοριας ή μηπως δεν εχουν προσοντα ή μηπως οι ώρες και οι ημερες που δουλευουν  ειναι λιγοτερες ή εχουν λιγοτερη πιεση απο τους εργοδοτες ή ειναι μονιμοι. Στο κατω κατω ουτε νομος ειναι ουτε τιποτα. Μηπως ειναι ραδιο κουτσομπολιο για  να δημιουργηθουν εντυπωσεις και να υπαρχουν αντιδρασεις χωρις αιτια με τα γνωστα κοματικα κολπα. Σας πληροφορω οτι συγγενικο μου προσωπο ΕΠ ΤΕΙ  με πληρη προσοντα και με 25 χρονια υπηρεσια παιρνει 1700 το μηνα. Εσεις ποσα θελετε να μν
ην τρελαθουμε.

+++++++++++
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος asyria

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
ην τρελαθουμε.

+++++++++++

+++++++++++++++++++++
kαλο το παραμυθακι  αλλα δεν εχει δρακο.......
δηλαδη τι θελετε να κανουμε για να ικανοποιησουμε τις κομματικες σας απαιτησεις?
να βγουμε στους δρομους ? στα αρματα?
ακομα δεν τον ειδατε γιαννη τον οναμασατε?
μας κοψανε μισθους???
επειδη καποιος εγκαθετος εγραψε μια ιστορια αντε βουρ .............??
ημαρτον ελεος ............
ηρεμηστε......

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Το καλό θα ήταν να εξομοιώνονταν οι μισθοί προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Το θέμα είναι να πηγαίνουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω γενικεύοντας τις κοινωνικές αδικίες.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
Το καλό θα ήταν να εξομοιώνονταν οι μισθοί προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Το θέμα είναι να πηγαίνουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω γενικεύοντας τις κοινωνικές αδικίες.

++++++
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος xionati

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
νηπιαγωγός

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144