*

Αποστολέας Θέμα: Οι βάσεις εισαγωγής  (Αναγνώστηκε 58688 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
Απ: Οι βάσεις εισαγωγής
« Απάντηση #210 στις: Ιουνίου 13, 2007, 07:20:17 pm »
Μιλάτε για προσαυξήσεις και έχω να πω πως στον προηγούμενο διαγωνισμό έπαιξαν σημαντικό ρόλο ειδικά σε όσους βρίσκονταν κοντά στη βάση. Ακόμη και για αυτούς που θα είναι επιτυχόντες μη διοριστέοι καθορίζει τη θέση και τα μόρια για τον πίνακα των αναπληρωτών. Λεπτομέρεις αλλά ουσίας για όποιον ελπίζει έστω και για αναπληρωτής. Η αλήθεια είναι ότι οι αριθμομηχανές έχουν πάρει φωτιά. Μακάρι να είχα και εγώ 2 μονάδες, 1,25 έχω και δε βλέπω να με σώζουν. Πάντως αν αυξηθούν οι βάσεις εγώ προσωπικά δεν έχω καμία ελπίδα. Προς το παρόν λέω πως έχω ελάχιστες για διορισμό.
Boemissa, οι προσαυξήσεις από μεταπτυχιακά, διδακτορικά και βαθμός πτυχίου δεν υπολογίζονται στους αναπληρωτές, γι' αυτό και όποιος έχει πολλές τέτοιες προσαυξήσεις δεν έχει καμιά ελπίδα να πάει αναπληρωτής, γιατί φαντάσου πόσα θα του αφαιρεθούν και πόσο χαμηλά θα πέσει σε σχέση με αυτόν που έχει μόνο ένα πτυχίο περίπου 6,5.
Δεν υπολογίζω καθόλου προσαύξηση γιατί δε με συμφέρει (έχω μονο 1,96). Πάντως πιστεύω πως το 75 δε μας κάνει διοριστέους. (συγνώμη που είμαι συνεχώς τόσο απαισιόδοξη...Μάλλον φταίει η αναμονή)
Δεν είπα ότι αισιοδοξώ με 76. Γι' αυτό και στην ψηφοφορία εδώ έβαλα 'επιτυχών' και όχι 'μάλλον διοριστέος'. Αισιόδοξος μπορεί να είναι και κάποιος που υπολογίζει 70 αν σκεφτείς την απόκλιση στη διδακτική και στα αρχαία. Και κάτι άλλο, ποιος υπολογίζει 80 και πάνω με σιγουριά;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:13:58 »

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #211 στις: Ιουνίου 13, 2007, 09:00:21 pm »
Κανείς, εκτός αν υπάρχει κάποιος που έχει το 90άρι στη διδακτική στο τσεπάκι. Εγώ υπολογίζω Μ.Ο περίπου στο 75 χωρίς προσαυξήσεις, υπολογίζοντας (για παν ενδεχόμενο) χαμηλότερη διδακτική από πέρισυ, αφαιρώντας και 5 βαθμούς από κάθε ερώτηση ανάπτυξης στα Αρχαία (αν και από τα βοηθήματα που τσέκαρα, ας πούμε ότι καλά τις έγραψα) και το 12,5 που πιάνω από τις πολλαπλών στα Αρχαία το έκανα 10 (έτσι, για σιγουριά). Από προσαυξήσεις έχω ένα 2,71 από βαθμό πτυχίου και τίποτα άλλο  :P
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 13, 2007, 09:09:53 pm από rica »

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Ιουνίου 13, 2007, 09:19:38 pm »
Για να γίνω πιο σαφής γνωρίζω άτομα με προσαυξήσεις και μέτριο τελικό βαθμό να καταλαμβάνουν μια καλύτερη θέση στους επιτυχόντες μη διοριστέους και με μόρια από άλλον Ασέπ να διορίζονται αναπληρωτές. Μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις μετρούν και δυστυχώς δεν είναι λίγες. Πάντως όλοι μας κάνουμε απαισιόδοξες προβλέψεις και περιμένουμε τα καλύτερα. Δυστυχώς οι ελπίδες όλων μας στηρίζονται στη Διδακτική. Ένα 78 με 80 μας στέλνει στους διοριστέους, πού να το βρεις όμως!
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Ιουνίου 13, 2007, 09:32:35 pm »
BOEMISSA, οι προσαυξήσεις σίγουρα δεν μετράνε στον πίνακα αναπληρωτών. Τα άτομα που λες ότι διορίστηκαν αναπληρωτές παρότι είχαν μέτριο βαθμό στον τελευταίο ΑΣΕΠ, μήπως εκτός από τα μόρια του προτελευταίου ΑΣΕΠ είχαν και μόρια από προϋπηρεσία;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:13:58 »

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Ιουνίου 13, 2007, 09:45:50 pm »
Το ξέρω ότι δε μετράνε οι προσαυξήσεις στον πίνακα αναπληρωτών. Αναφέρομαι στην κατάληψη μιας καλής θέσης στους επιτυχόντες και σε συνδυασμό με μόρια από άλλον Ασέπ σε τοποθετεί σε καλύτερη σειρά στον ενιαίο πίνακα. Αν είχα καλύτερη θέση στους επιτυχόντες του προηγούμενου Ασέπ, θα είχα καλύτερη θέση και στον ενιαίο πίνακα. Έπαιξαν ρόλο και οι προσαυξήσεις, αφού είχα ελάχιστες από βαθμό πτυχίου.Ελπίζω να έγινα κατανοητή.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος GCB

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Ιουνίου 16, 2007, 06:20:01 pm »
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΠΑΡΑΛΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.ΙΣΩΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #216 στις: Ιουνίου 16, 2007, 06:37:46 pm »
GCB καλωσόρισες στην παρέα μας. Θα σε παρακαλούσα στο εξής να γράφεις με πεζά.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις σου τώρα, ας ελπίσουμε να πέσεις έξω!!!  :o

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Ιουνίου 16, 2007, 08:19:09 pm »
ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΝΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 79 ΜΟΡΙΑ ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΣΙΓΟΥΡΙΑ. ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
παρομοίως... και πόσοι άλλοι που δε στέλνουν μηνύματα..Μη ζούμε με την ψευδαίσθηση πως μονο εμείς εδώ  έχουμε γράψει καλά

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Ιουνίου 16, 2007, 08:37:52 pm »
Ποιος ζει, ρε παιδιά μ' αυτήν την ψευδαίσθηση; Ποιος είπε ότι η βάση δεν μπορεί να πάει στο 80; Και φυσικά θα πάει, αν πάρουν όντως τα 80αρια στη διδακτική που υπολογίζουν πολλοί...Τα 'χουμε πει αυτά...
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος GCB

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Ιουνίου 16, 2007, 09:01:11 pm »
Εγώ υπολογίζω 79 μόρια, με 68 στη διδάκτικη.Τέταρτη φορα που δίνω και δεν έχω ακόμη καταλάβει τι ακριβώς πρέπει να γράψω.

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Ιουνίου 16, 2007, 09:12:57 pm »
vica, δεν μιλάω για τη διδακτική. Από τις εκτιμήσεις, τα μηνύματα και την προσωπική σου εμπειρία δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν πολλοί - πολλοί που όπως ο/η  gcb έχουν γράψει  γνωστικο πάνω από 79  ;(τουλάχιστον μ' αυτά που έχουν στα χέρια τους- πολλαπλής επιλογής και εκτιμήσεις στα αρχαία- ο καθένας ξέρει τι ήθελαν οι απαντήσεις, το άγνωστο υπάρχει μεταφρασμένο σε βιβλίο- μπορεί κάποιος να υπολογίσει..) Εμένα θα μου άρεσε να μην.. αλλά αυτό έχω αποκομίσει.

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Ιουνίου 16, 2007, 09:59:07 pm »
Ωραία...πολύ πιθανό κι αυτό:πολλοί(200,300...840...;) με 80-85 γνωστικό...και 65αρια  στη διδακτική...!Το έχω πει ξανά: οι διοριστέοι φιλόλογοι του 2007, αν η βάση πάει στο 80...θα μείνουν στην ιστορία ως...(τι άραγε;)!
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Ιουνίου 16, 2007, 10:04:52 pm »
Στο τελικό βαθμό μου υπολογίζω και την προσαύξηση από το βαθμό πτυχίου (τη μοναδική που έχω άλλωστε) και η οποία είναι μόλις 1,96. Δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί δεν την υπολογίζουν, αφού είναι σίγουρη. Και παιδιά μη σας/μας  πιάνει πανικός, δεν υπάρχει περίπτωση η βάση να πάει στα 80 μόρια. Λογικά σκεφτείτε το. Ξέρετε τι πάει να πει 80 βάση; 90άρια σε παιδαγωγικά - διδακτική και πολύ καλούς βαθμούς επίσης και στα τρία μαθήματα του γνωστικού. Πόσοι να το έχουν καταφέρει αυτό πανελλαδικά; Να 'ναι 20-30 άτομα; και πολλά μου φαίνονται! Πόσοι έγραψαν τέτοιους βαθμούς στους προηγούμενους διαγωνισμούς; Και μην ξεχνάτε ότι αντικειμενικά ο διαγωνισμός αυτός ήταν δυσκολότερος από τον προηγούμενο. Άλλωστε όσοι πάνε να γράψουν στα σοβαρά, πάντα είναι διαβασμένοι και καλά προετοιμασμένοι. Για να ανέβει η βάση τόσο αισθητά ώστε να φτάσει στα 80 μόρια θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των διοριστέων. Τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ όπως τα σκέφτομαι. Και rica ετοιμάσου να ξηλωθείς στα κεράσματα. Έτσι όπως τα λες, είσαι σίγουρα στους διοριστέους!
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Ιουνίου 16, 2007, 10:41:33 pm »
Αυτό που είπα για τα 20-30 άτομα τελικά ήταν βλακεία. Κοίταξα τα αποτελέσματα του προηγούμενου ΑΣΕΠ και είδα ότι αυτοί που έγραψαν πάνω από 80 ήταν τελικά ...300 άτομα! Άτιμοι 300... και το νούμερο αυτό είναι της μόδας φέτος!
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182689
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)