0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λοιπόν, απαντώ μόνος μου στην ερώτηση μου. Ναι αληθεύει και παραθέτω κάποια αποσπάσματα από το ενημερωτικό των συντονιστών της κίνησης:"Α) Αίτηση αναστολής (ασφαλιστικά μέτρα, Διοικητικό Εφετείο Αθηνών). Κατατίθεται από τον δικηγόρο το συντομότερο δυνατόν μετά από την ανακοίνωση των πινάκων. Εκδικάζεται σε διάστημα περίπου 2 μηνών. Για να κερδίσουμε όμως χρόνο και να μην καλούν εν τω μεταξύ πληροφορικούς θεωρώντας τους Πειραιώτες παιδαγωγικά καταρτισμένους, θα κατατεθεί και ενώπιον του προέδρου του δικαστηρίου αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής του με την οποία θα ανασταλούν οι διορισμοί για το χρονικό διάστημα από την έκδοση της διαταγής μέχρι την έκδοση επί της απόφασης αναστολής. Με την αίτηση προσωρινής διαταγής και την αίτηση αναστολής θα ζητηθεί να μην γίνουν οι διορισμοί ωρομισθίων αναπληρωτών με βάση τους επίμαχους πίνακες, με στόχο να γίνουν από το Υπουργείο με που θα καταρτίζονταν αν οι συγκεκριμένοι απόφοιτοι του Πειραιά δεν είχαν την παιδαγωγική επάρκεια, και επικουρικά, σε περίπτωση που αυτό δε γίνει δεκτό, θα ζητηθεί να ανασταλούν όλοι οι διορισμοί. Δ) Αποτέλεσμα στην αίτηση αναστολής θα περιμένουμε σε 1-2 μήνες από την κατάθεσή της και στην αίτηση ακύρωσης σε 1-1,5 χρόνο. Εναντίον της απόφασης επί της αίτησης ακύρωσης που θα εκδοθεί μπορεί από όποιον χάσει, το Δημόσιο ή εσάς να γίνει έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας"Πληροφοριακά, το Διοικητικό Εφετείο ή και το Συμβούλιο Επικρατείας δεν μπορεί να κρίνει την συνταγματικότητα ενός νόμου. Παραθέτω ως παράδειγμα την αγωγή του ΣΤΕΜΠ έναντι των νέων τμημάτων Πληροφορικής που είχαν μπει με Προεδρικό Διάταγμα. Όταν το ΠΔ αντικαταστάθηκε με νόμο έκλεισε και η υπόθεση αφού το Συμβούλιο επικρατείας δεν μπορούσε να κρίνει αν έπρεπε τα συγκεκριμένα τμήματα να ενταχθούν ή όχι. Η αξιολόγηση ήταν δουλειά του υπουργείου.Αν τελικά γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα πότε υπολογίζουν οι συντονιστες ότι θα δουλέψουμε?
Αν είμαστε ενωμένοι και κινηθούμε μαζικά ούτε 1 μέρα δεν θα κρατήσει η υπόθεση. Αυτό για τα δυο χρόνια αναμονής μόνο "εκ του πονηρού" μπορεί να το ισχυρίζεται κάποιος.
Παράθεση από: geok_salonika στις Σεπτεμβρίου 30, 2009, 07:32:22 pmΛοιπόν, απαντώ μόνος μου στην ερώτηση μου. Ναι αληθεύει και παραθέτω κάποια αποσπάσματα από το ενημερωτικό των συντονιστών της κίνησης:"Α) Αίτηση αναστολής (ασφαλιστικά μέτρα, Διοικητικό Εφετείο Αθηνών). Κατατίθεται από τον δικηγόρο το συντομότερο δυνατόν μετά από την ανακοίνωση των πινάκων. Εκδικάζεται σε διάστημα περίπου 2 μηνών. Για να κερδίσουμε όμως χρόνο και να μην καλούν εν τω μεταξύ πληροφορικούς θεωρώντας τους Πειραιώτες παιδαγωγικά καταρτισμένους, θα κατατεθεί και ενώπιον του προέδρου του δικαστηρίου αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής του με την οποία θα ανασταλούν οι διορισμοί για το χρονικό διάστημα από την έκδοση της διαταγής μέχρι την έκδοση επί της απόφασης αναστολής. Με την αίτηση προσωρινής διαταγής και την αίτηση αναστολής θα ζητηθεί να μην γίνουν οι διορισμοί ωρομισθίων αναπληρωτών με βάση τους επίμαχους πίνακες, με στόχο να γίνουν από το Υπουργείο με που θα καταρτίζονταν αν οι συγκεκριμένοι απόφοιτοι του Πειραιά δεν είχαν την παιδαγωγική επάρκεια, και επικουρικά, σε περίπτωση που αυτό δε γίνει δεκτό, θα ζητηθεί να ανασταλούν όλοι οι διορισμοί. Δ) Αποτέλεσμα στην αίτηση αναστολής θα περιμένουμε σε 1-2 μήνες από την κατάθεσή της και στην αίτηση ακύρωσης σε 1-1,5 χρόνο. Εναντίον της απόφασης επί της αίτησης ακύρωσης που θα εκδοθεί μπορεί από όποιον χάσει, το Δημόσιο ή εσάς να γίνει έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας"Πληροφοριακά, το Διοικητικό Εφετείο ή και το Συμβούλιο Επικρατείας δεν μπορεί να κρίνει την συνταγματικότητα ενός νόμου. Παραθέτω ως παράδειγμα την αγωγή του ΣΤΕΜΠ έναντι των νέων τμημάτων Πληροφορικής που είχαν μπει με Προεδρικό Διάταγμα. Όταν το ΠΔ αντικαταστάθηκε με νόμο έκλεισε και η υπόθεση αφού το Συμβούλιο επικρατείας δεν μπορούσε να κρίνει αν έπρεπε τα συγκεκριμένα τμήματα να ενταχθούν ή όχι. Η αξιολόγηση ήταν δουλειά του υπουργείου.Αν τελικά γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα πότε υπολογίζουν οι συντονιστες ότι θα δουλέψουμε?Νομίζω ότι έχει αναφερθεί αναλυτικά το πώς υπολογίζονται τα 2 χρόνια από το παραπάνω post...Λέει Αποτέλεσμα στην αίτηση αναστολής θα περιμένουμε σε 1-2 μήνες από την κατάθεσή τηςκαι επικουρικά, σε περίπτωση που αυτό δε γίνει δεκτό, θα ζητηθεί να ανασταλούν όλοι οι διορισμοί. --> (Αποτέλεσμα στην αίτηση ακύρωσης σε 1-1,5 χρόνο)Καλά δεν τα έχω καταλάβει, ή κάνω λάθος; Άντε 1 χρόνο σου λέω εγώ και όχι 2 για να μην αγχωνόμαστε κιόλας...
Νομίζω ότι έχει αναφερθεί αναλυτικά το πώς υπολογίζονται τα 2 χρόνια από το παραπάνω post...Λέει Αποτέλεσμα στην αίτηση αναστολής θα περιμένουμε σε 1-2 μήνες από την κατάθεσή τηςκαι επικουρικά, σε περίπτωση που αυτό δε γίνει δεκτό, θα ζητηθεί να ανασταλούν όλοι οι διορισμοί. --> (Αποτέλεσμα στην αίτηση ακύρωσης σε 1-1,5 χρόνο)Καλά δεν τα έχω καταλάβει, ή κάνω λάθος; Άντε 1 χρόνο σου λέω εγώ και όχι 2 για να μην αγχωνόμαστε κιόλας...
1ον) Δεν επηρεάζονται οι διορισμοί μονίμων (τα ασφαλιστικά μέτρα γίνονται για τους πίνακες αναπληρωτών-ωρομισθίων και η φράση όλοι οι διορισμοί σε αυτούς απευθύνεται)
δεν θα λειτουργούν οι πίνακες
δεν σημαίνουν ότι δεν θα γίνονται διορισμοί παράλληλα!
Παράθεση από: Don Quixote στις Οκτωβρίου 01, 2009, 11:57:34 amδεν θα λειτουργούν οι πίνακεςΠαράθεση από: elia στις Οκτωβρίου 01, 2009, 11:54:09 amδεν σημαίνουν ότι δεν θα γίνονται διορισμοί παράλληλα! Διορισμοί δεν μπορούν να γίνουν, αφού δε θα υπάρχουν πίνακες. Η υπόθεση θα κρατήσει μια μέρα. Η υπόθεση θα κρατήσει καιρό αλλά θα γίνονται διορισμοί. Άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος. Δε θα λειτουργούν οι πίνακες για μια μέρα, αλλά μετά θα λειτουργούν; Μπορεί κάποιος να γίνει ξεκάθαρος;
Πίνακας ωρομίσθιων αναπληρωτών. Πίνακας διορισμών. Δυο διαφορετικοί πίνακες. Είναι κατανοητό τώρα;
Δηλαδή κάποιος από το ΔΤΨΣ στον πίνακα διορισμών θα έχει θέσει πχ 40 και στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών 1100;
Διορισμοί δεν μπορούν να γίνουν, αφού δε θα υπάρχουν πίνακες.
Ποτέ δεν περίμενα πάντως ότι ανάλογα με τα συμφέροντα του, ο καθένας θα προσπαθεί να περάσει τη λύση που τον συμφέρει, αδιαφορώντας για τη μεγάλη πλειοψηφία που προσπαθεί να προασπίσει τα δικαιώματα της. Και μην με κατηγορήσετε ότι εγώ δρω συμφεροντολογικά.
Νομίζω ότι το σωστότερο είναι τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των πινάκων που θα προκύψουν μετά την εφαρμογή της τροπολογίας, να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της εφαρμογής της τροπολογίας. Έτσι θα ήταν πιο δίκαιο για όσους περιμένουν διορισμό, είτε από τον πίνακα είτε από τον ΑΣΕΠ.
Γιατί αυτά που λέω εγώ, θα έπρεπε κανονικά να τα λένε 5.000 Πληροφορικοί που είναι στους πίνακες και έχουν έννομο συμφέρον να πάρουν καθηγητική επάρκεια ώστε να μην αδικηθεί κανείς και μετά να πιέσουν για μαζικούς διορισμούς.
Όχι δυο χρόνια. Μάλλον για δεκαετία πάμε. Δεν έχει νόημα να το συνεχίσω από την πλευρά μου.
Το ότι η αίτηση ακύρωσης θα κάνει 1,5 χρόνο να εκδικαστεί ή ότι η αίτηση αναστολής θα κάνεις 2 μήνες, δεν σημαίνουν ότι δεν θα γίνονται διορισμοί παράλληλα! Τι αυθαίρετα συμπεράσματα είναι αυτα; Οι προσλήψεις απλά θα γίνονται με τους παλιούς πίνακες! Εξάλλου υπάρχει και το παράδειγμα της διαμάχης Θεατρολόγων - Θεατρικής Αγωγής ... εκκρεμούν ανάλογα δικαστήρια και οι προσλήψεις γίνονται κανονικά εδώ και χρόνια!Εμάς μας θεωρείτε δηλαδή χαζούς ή αυτοκαταστροφικούς; Εμείς νομίζετε ότι δεν καιγόμαστε να δουλέψουμε;