0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
http://www.alfavita.gr/ank_b/ank16_11_819.phpΜάλλον οι περισσότεροι θα έχετε δει κι αυτήν την επιστολή.Θα ήθελα να τη συνυπογράψω. Αν οι συντάκτες της είναι κάποιοι από εδώ μέσα, ας επιτρέψουν σε όσους επιθυμούμε να την υπογράψουμε με ονοματεπώνυμο και όλα μας τα στοιχεία.ΛΩΡΑ, αυτά που γράφεις μόνο όσοι τα έχουμε ζήσει μπορούμε να τα καταλάβουμε και να υποψιαστούμε το παιχνίδι που γι' άλλη μια φορά παίζουν μπροστά στα μάτια μας με τόσο θράσος.Το καίριο και κύριο σφάλμα έγινε τότε, το '98 που αφήσαμε και διενεργήθηκε για πρώτη φορά ο διαγωνισμός και δεχτήκαμε να μας πετάξουν έτσι αβίαστα χωρίς καμιά΄ενοχή στο καλάθι των αχρήστων. Τότε που κατέστρεψαν τις ζωές σε κάποιες από τις καλύτερες φουρνιές .. που είχαν μπει κι είχαν βγει από τις καθηγητικές σχολές με τόσο κόπο και αληθινά ανιδιοτελή όνειρα. Μια 15ετία και μάλιστα η πιο δημιουργική από τις ζωές μας πήγε χαμένη, αναλώθηκε σε αγωνίες και απογοητεύσεις. Φτάνει πια.Δέκα χρόνια που ισχύει αυτό το έκτρωμα διαγωνισμού που υποτίθεται ότι επιλέγει τους "καλύτερους" βλέπει κανείς κάποια βελτίωση στην ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο? Ανέβασαν οι διοριστέοι του ασέπ το επίπεδο στη μάθηση? Άλλαξε κάτι προς το καλύτερο μέσα στα σχολεία?? Κάθε άλλο..Οι μαθητές όλο και περισσότερο απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο και σέβονται την παραπαιδεία που στην πλειοψηφία της παρέχεται από πλήθος αποτυχόντων ασεπιτών... Κι αυτό είναι μια ελάχιστη πτυχή του παραλογισμού ..Σε τελική ανάλυση, δεν τίθεται θέμα αξιοκρατίας κατά την επιλογή ανάμεσα σε πτυχιούχους των ίδιων σχολών , με την ίδια κατάρτιση. Τίθεται θέμα αδυναμίας και απροθυμίας του συστήματος να αξιοποιήσει αυτό το ανθρώπινο δυναμικό που έχει εξίσου την ικανότητα και τα προσόντα να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Διαμαντοπούλου και λέσχη Μπιλντερμπεργκhttp://www.youtube.com/watch?v=bYBnIXqT0WUΚοιτάξτε και ποιος άλλος ήταν το 1994
Mα ακριβώς αυτό θέλει να εξασφαλίσει το νέο σύστημα...ότι ΟΛΟΙ θα περνούν από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ένα και ενιαίο σύστημα! Αυτό ζητούσαμε όλοι νομίζω καιρό τώρα! Μα γιατί να με πιάσει υστερία που τώρα πια δε θα μπορούν οι έχοντες μέσον να κερδίσουν θέση ωρομισθίου ή αναπληρωτή και σιγά-σιγά μόνιμου...δεν καταλαβαίνω τι είναι λάθος! Όσο για τους λιγότερους διορισμούς...συγγνώμη...αν θέλει και με το ισχύον σύστημα να διορίσει λιγότερους δε μπορεί, νομίζετε, να το κάνει το υπουργείο; Ο ένας πίνακας με όσους έχουν μόρια από ΑΣΕΠ θα τους βοηθήσει σε αυτό; Αν όντως υπάρχει διδακτικό προσωπικό ανεκμετάλλευτο, γιατί ως κράτος να πληρώνουμε χρήματα για επιπλέον; Για να διοριστώ εγώ κι οι φίλοι μου;;;; Κανείς δε μου έταξε πως θα είμαι ωρομίσθια συνεχόμενες χρονιές, ούτε ότι θα είμαι αναπληρώτρια ξανά και ξανά! Είμαστε έκτακτο προσωπικό! Κι αν και εφόσον υπάρχουν ανάγκες καλούμαστε να τις καλύψουμε και αν θέλουμε τις καλύπτουμε . Προσωπικά ΝΑΙ θέλω να βρίσκομαι στο δημόσιο ελληνικό σχολείο και να το υπηρετώ. Θα το προσπαθήσω με νύχια και με δόντια. Αλλά θέλω οι κόποι μου να αναγνωρίζονται! Οι επιτυχίες μου στον ΑΣΕΠ, όπως και η προϋπηρεσία που με τα μόρια ΑΣΕΠ κατέκτησα απαιτώ να μου αναγνωριστούν! Αν όμως για να ισχύσει το σύστημα αποκλειστικά ΑΣΕΠ χρειάζεται να διασπορπίσω τα μόριά μου...με π ό ν ο ψυχής ναι, αλλά θα το κάνω...γιατί πιστεύω πως είναι αξιοκρατικότερο το προτεινόμενο σύστημα. Αλλά επιβάλλεται να διασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣΕΧΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ. Η ΠΟΣΔΕΠ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥΣ?
ΠαράθεσηΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣΕΧΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ. Η ΠΟΣΔΕΠ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥΣ?το θεμα ειναι οτι η πλειοψηφια δεν προβληματιζεται καν γι' αυτο. Δεν δειχνουν να αντιλαμβανονται το ποσο εξευτελιστικο ειναι να σερνονται απο διαγωνισμο σε διαγωνισμο. Ασε που περιφερουν με καμαρι: ο ενας "εχω περασει 2 ΑΣΕΠ" , ο αλλος 4 και ο παραλλος 5 , εχοντας κανει τι στην ουσια;. Ακομη εδω ειναι, αδιοριστοι, και μαλλον ετοιμαζονται για τον επομενο ΑΣΕΠ. Θελουν ν' αποδειξουν κατι λεγοντας και ξαναλεγοντας την "επιτυχια" τους; Σε ποιους;