Σύνολο ψηφοφόρων: 125
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
killbill με την περιγραφή των γεγονότων που έκανες, έχασες κατά την γνώμη μου όλα τα δίκια των επιχειρημάτων σου. Όταν ο σύλλογος των καθηγητών την κοπανάει από το σχολείο και αφήνει τα παιδιά αδέσποτα , ε, συγνώμη αλλά δεν σας φταίει η τσικνοπέμπτη και καμία τσικνοπέμπτη. Το βρίσκω τουλάχιστον λυπηρό να σε βλέπω να κόβεις κεφάλι γιατί πονάει. Οπότε το θέμα για μένα κλείνει εδώ. Δεν βρίσκω τον λόγο να συνεχίσω να προσπαθώ να σε πείσω, καθώς είναι προφανές ότι επιλέγεις την εύκολη λύση.
Επί του θέματος της επέκτασης του σχολικού ωραρίου, χαίρομαι που συμφωνούμε, αλλά με μπερδεύεις λίγο γιατί εσύ μέχρι τώρα μιλούσες για επέκταση της εργασιακής εβδομάδας των καθηγητών (και τα Σάββατα), άτυπη και απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση (συνελεύσεις , που ΝΑΙ είναι δουλειά και αυτές, μετά το ωράριο) και άλλα τέτοια.
.... 8-2 λοιπόν μπας και συμμορφωθούμε γιατί έχουμε ξεφύγει. Για να μην πω να χτυπάμε και κάρτα πότε μπαίνουμε και πότε βγαίνουμε.Δουλεύοντας 8-2 ή και 8-4 μπορούμε να διεκδικούμε μισθούς αναλόγους των μισθών των καθηγητών του εξωτερικού! Έτσι μπορούμε τουλάχιστον να προβάλλουμε το επιχείρημα ότι δουλεύουμε τις ίδιες ώρες και αμοιβόμαστε λιγότερο! Με 2 και 3 ώρες την ημέρα τι αυξήσεις θέλουμε; Ποιός μας παίρνει στα σοβαρά;
Και επιπλέον εξέφραζες και μία κάποια περιφρόνυση προς τους συναδέλφους που δεν θέλουν/δεν μπορούν να μένουν στο σχολείο και για τις 6 συνεχόμενες ώρες.
Όσον αφορά το θέμα των μικρών παιδιών, δεν το συζητάω καθόλου! Από τη στιγμή που έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι και σου δίνεται η ευκαιρία να βρίσκεσαι στο σπίτι νωρίτερα εννοείται ότι θα το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη!
Το ίδιο είπα και εγώ παραπάνω αν διάβασες καλά. Είπα ότι αυτοί που τάσσονται υπέρ της τσικνοπέμπτης να αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί όταν δίνεις άδεια στα παιδιά για κάτι τέτοιο πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις ανεπιθύμητες καταστάσεις. Την ευθύνη και εγώ την έριξα στους συναδέλφους που ήταν υπέρ της τσικνοπέμπτης ως υπαίτιους για ότι ακολούθησε. Αλλά όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που σκέφτηκαν να την κάνουν αργία αυτήν την μέρα. Ένα το κρατούμενο.
Τώρα αν εσύ είσαι σε ένα σχολείο όπου λες στα παιδιά: "παιδιά κοιτάξτε σήμερα που είναι τσικνοπέμπτη θα μαζευτούμε στο αμφιθέατρο και θα μιλήσουμε για τα Ελληνικά έθιμα και θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα γράψετε και μια έκθεση πάνω σε αυτό. Επίσης έχουμε καλέσει και έναν χορευτικό παραδοσιακό σύλλογο να μας χορέψουν ηπειρώτικα!" και τα παιδιά ξετρελάθηκαν με αυτό, τότε ναι να οριστεί η τσικνοπέμπτη ως αργία! Ψηφίζω και εγώ υπέρ!!
Δεν έγραψα πουθενά για άτυπη και απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση.
1) Οι εκδρομές να γίνουν Σάββατα! (τι πέταξα τώρα...!!) Tongue2) Οι συνελεύσεις των καθηγητών και μαθητών μετά τις 14:00 (κανείς δεν θα καθόταν!) Roll Eyes (<---έτσι θα με κοιτούσαν οι συνάδελφοι αν πρότεινα κάτι τέτοιο!!)4) Οι Σχολικές Εορτές να γίνονται μετά τις 14:00 ή Σάββατα (θα έπεφτε η κυβέρνηση την άλλη μέρα!) Huh
Πάλι θα σε μαλώσω! Tongue Δες τι έχω γράψει στην 3η σελίδα:
άρα στο σχολείο που είσαι, καλό είναι να καταργήσετε και τις εκδρομές (κυρίως την πενταήμερη) , άσχετα με το γεγονός ότι είναι θεσμοθετημένες,
.. να μην οργανώσετε οποιουδήποτε είδους εορτή που να περιλαμβάνει φαγητό, διοτι το φαί ... ε, το τραβάει το κρασάκι του.
Επίσης εάν ήσουν σε κάποιο άλλο σχολείο όπου ο σύλλογος των καθηγητών έκανε το αυτονόητο (επιτηρούσε τα παιδιά) , τότε φαντάζομαι ότι θα είχες άλλη άποψη τις "ευθύνες" που πρέπει να αναλάβουν οι συνάδελφοι που θα είχαν ψηφίσει υπέρ της διοργάνωσης της εορτής.
γιατί έτσι; Μόνο οι καθηγητές έχουν μικρά παιδιά; Οι άλλοι πως τα καταφέρνουν με το πλήρες ωράριο; .... Ή ζητάς να εφαρμοστεί το 8-2 για όλους, ή για κανέναν
Btw δεν σε ρώτησα ... εσένα στο σχολείο σου εάν αύριο ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι κάθονται 8-2 και φέρνουν και ότι χρειάζονται για να ετοιμάσουν το μάθημά τους, το βλέπεις να "λειτουργεί" το θέμα;
killbill η κίνησή σου είναι σωστή. Υπάρχουν σίγουρα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος εκπαιδευτικός για να καλύψει τις ελλείψεις που υπάρχουν στην δουλειά του.Το σύστημά σου βέβαια, "δουλεύει" ακριβώς γιατί είσαι ο μόνος (άντε και κανα-δυο ακόμα) που το κάνεις. Δεν ξέρω σε τι σχολείο υπηρετείς, αλλά σε όσα έχω πάει εγώ, έτσι και αποφασίζαν οι 30-50 καθηγητές του συλλόγου να σκάσουν κάποια μέρα στο σχολείο με βιβλία, λάπτοπ και λοιπά συμπράγκαλα με σκοπό να ετοιμάσουν την δουλειά τους μέσα στο γραφείο καθηγητών, θα γινόταν ... .της τσού*** !!!! (με το μπαρδόν )Σε παρακαλώ πολύ όταν βγάζεις τα συμπεράσμά σου σχετικά με την εργατική συνείδηση των συναδέλφων, να προσπαθείς να λαμβάνεις υπόψη σου δεδομένα που είναι έξω από τον μικρόκοσμό σου (δλδ τα όποια σχολεία έχεις γνωρίσει, με τον σύλλογο που έχεις γνωρίσει, τις εγκαταστάσεις που έχεις γνωρίσει) και επιπλέον, να προσπαθείς να "φανταστείς" εάν οι κινήσεις που προτείνεις μπορούν στ' αλήθεια να εφαρμοστούν σε μαζική κλίμακα.Όπως είπα και πριν, μπράβο σου που επιλέγεις να λειτουργείς έτσι στην εργασία σου, αλλά το γεγονός ότι εσύ ΜΠΟΡΕΙΣ και το κάνεις (γιατί σου το επιτρέπει ο ρούτερ που είναι στα 20 μέτρα και όχι στον άλλο όροφο, το γραφείο καθηγητών που έχει καρέκλα να κάτσεις, οι συνάδελφοι που δεν κάνουν πολύ φασαρία, η τουαλέτα που δεν σιχαίνεσαι να πας, τα οικονομικά σου που σου επιτρέπουν να έχεις λάπτοπ, κτλ κτλ) δεν σου επιτρέπει να το "παίζεις μάγκας" (με συγχωρείς για την έκφραση) και να λοιδορείς τους υπόλοιπους συναδέλφους.ΥΓ: επίσης, μιας και είσαι επιστήμονας άνθρωπος, προσπάθησε να αντιμετωπίσεις την ψηφοφορία που ανάρτησες έστω και στοιχειωδώς επιστημονικά (αν και δεν σπούδασες στατιστική) και άλλαξε τις επιλογές έτσι ώστε να φαίνονται τουλάχιστον αμερόληπτες. Αυτό το "άντε 1-2 ωρίτσες παραπάνω" είναι τουλάχιστον για γέλια
Εάν η ψηφοφορία περιλάμβανε ως επιλογή "8-2 με την προϋπόθεση ότι υπάρχει καρέκλα και χώρος για όλους και ιντερνετ" θα την επέλεγα. Αλλιώς το να καθόμαστε στο σχολείο 8-2 απλά για να μας βλέπουν δεν έχει νόημα.
Η γκρίνια συνδέεται άμεσα με την απαξίωση του ρόλου μας από το κράτος και κατά ακολουθία από την κοινωνία. Μέτρα συμμαζέματος που δεν συνδέονται με μέτρα αναγνώρισης δεν θα φέρουν νέο αέρα στο σχολείο.
Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα και πιο πάνω γιατί μάλλον δεν το έχετε διαβάσει:Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι αν μας βάλουν internet και αναπαυτικές καρέκλες, όλοι αυτοί οι γκρινιάριδες καθηγητές που διαμαρτύρονται επειδή έχουν 1 κενό στο πρόγραμμά τους, επειδή τους έχω βάλει πρώτες ώρες και έχουν πρόβλημα να ξυπνάνε κλπ κλπ, θα συνετιστούν? Θα μπορούν τότε να ξυπνάνε? Θα λέγανε πιστεύεις άντε χαλάλι του το 1 κενό, χαλάλι του το πρωινό ξύπνημα, εδώ έχουμε σχολείο με αναπαυτικές καρέκλες και ωραία γραφεία και internet !" Μακάρι να ήταν έτσι αλλά δεν νομίζω. Είναι στην νοοτροπία κάποιων να μην θέλουν να απασχολούνται στο σχολείο παραπάνω από τις ώρες διδασκαλίας που έχουν. Αυτοί μια ζωή γκρινιάριδες θα είναι.
γιατί ζητάς το υποχρεωτικό 8-2 ;;; Έτσι; για να "μάθουν" αυτοί οι (#*$&(*@#&@ που γκρινιάζουν και να τσατιστούν περισσότερο;; Σε τι ακριβώς θα βοηθήσει στην λειτουργία του σχολείου αυτό που προτείνεις;