*

Αποστολέας Θέμα: εχει ξεφυγει η κατάσταση  (Αναγνώστηκε 120535 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: εχει ξεφυγει η κατάσταση
« Απάντηση #308 στις: Μαρτίου 13, 2010, 05:26:26 pm »
ευτυχώς που υπάρχουν και οι ΕΔΕ για να λάμπει η αλήθεια

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:40:55 »

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: Μαρτίου 13, 2010, 05:33:59 pm »
Πρωτοφανή  κατάληξη είχε ένας συνηθισμένος  καυγάς για ασήμαντη αφορμή  μεταξύ δύο συμμαθητών στο  προαύλιο κεντρικού σχολείου της Λάρισας, όταν ξαφνικά ο ένας από τους πρωταγωνιστές μαχαίρωσε τον άλλο!

Το  απίστευτο περιστατικό συνέβη  όταν δύο 17χρονοι μαθητές της
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2010, 05:41:01 pm από GiannisV »
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: Μαρτίου 13, 2010, 06:11:24 pm »
Πρωτοφανή  κατάληξη είχε ένας συνηθισμένος  καυγάς για ασήμαντη αφορμή  μεταξύ δύο συμμαθητών στο  προαύλιο κεντρικού σχολείου της Λάρισας, όταν ξαφνικά ο ένας από τους πρωταγωνιστές μαχαίρωσε τον άλλο!

Το  απίστευτο περιστατικό συνέβη  όταν δύο 17χρονοι μαθητές της
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: Μαρτίου 13, 2010, 07:59:09 pm »

Εσύ είσαι που κάνεις την έρευνα στο τομέα της παιδαγωγικής (αν κατάλαβα καλά), και οχι εγώ. Εγώ έχω επιλέξει εδώ και καιρό, και ασχοληθεί με άλλο τομέα. Αφού ασχολούνται στο εξωτερικό με το θέμα της ισότητας των δυο φύλων από το 1970 όπως λες, τότε όσα ήταν να ειπωθούν έχουν ήδη ειπωθεί μέσα σε 40 χρόνια. Εμείς τώρα γιατί είναι ανάγκη να ασχοληθούμε με το θέμα? Δηλαδή αν σε άλλες χώρες ανακαλύψουν το τροχό πρέπει κι εμείς να τον ανακαλύψουμε εκ νέου? Άλλωστε η ακαδημαϊκή έρευνα έχει σημασία (τουλάχιστον στο επίπεδο διδακτορικών) όταν πρόκειται για ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ έρευνα, δηλαδή όταν συνεισφέρει κάτι καινούργιο στη γνώση. 40 χρόνια πλέον, νομίζω πως ό,τι είχε να ειπωθεί έχει ήδη ειπωθεί.
εσύ μπορεί να μην είπες, αλλά η γενική τάση, αν έχω καταλάβει καλά, είναι προς εκείνη τη κατεύθυνση, δηλαδή στο να βγάλει "με το ζόρι" οτι υπάρχει "ξενοφοβία" και να κρύψει κάτω απ' το χαλί το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η συμπεριφορά πολλών μαθητών, και η αντίδραση του υπουργείου που ουσιαστικά υποδαυλίζει το θράσος και την αυθάδεια. Πρόσφατα έμαθα οτι ήρθε εγκύκλιος από το υπουργείο οτι απαγορεύεται η μονοήμερη αποβολή αν βρεθεί μαθητής να καπνίζει.
Ας κάνει κάποιος case study για το μαθητή- (παρ' όλιγο) φονιά, που επετέθη με μαχαίρι σε συμμαθητή του, στόχευσε για το λαιμό του, και μετά είχε τη ψυχραιμία και το σχεδιασμό να ισχυριστεί οτι είχε χρησιμοποιήσει τα κλειδιά του... και όλα αυτά σε ηλικία 16 ετών. Φαίνεται οτι θα έχει μέλλον το "παλλικάρι".... είναι και επίκαιρο, ή μάλλον φλέγον θέμα, και αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς, και σίγουρα πιο ενδιαφέρον από τις ανοησίες του φεμινισμού.

Α) Η έρευνα μου δεν είναι στον τομέα της παιδαγωγικής. Είναι κοινωνιολογική.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:40:55 »

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: Μαρτίου 14, 2010, 12:04:44 am »
Πρωτοφανή  κατάληξη είχε ένας συνηθισμένος  καυγάς για ασήμαντη αφορμή  μεταξύ δύο συμμαθητών στο  προαύλιο κεντρικού σχολείου της Λάρισας, όταν ξαφνικά ο ένας από τους πρωταγωνιστές μαχαίρωσε τον άλλο!

Το  απίστευτο περιστατικό συνέβη  όταν δύο 17χρονοι μαθητές της

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: Μαρτίου 14, 2010, 02:52:25 pm »

Εσύ είσαι που κάνεις την έρευνα στο τομέα της παιδαγωγικής (αν κατάλαβα καλά), και οχι εγώ. Εγώ έχω επιλέξει εδώ και καιρό, και ασχοληθεί με άλλο τομέα. Αφού ασχολούνται στο εξωτερικό με το θέμα της ισότητας των δυο φύλων από το 1970 όπως λες, τότε όσα ήταν να ειπωθούν έχουν ήδη ειπωθεί μέσα σε 40 χρόνια. Εμείς τώρα γιατί είναι ανάγκη να ασχοληθούμε με το θέμα? Δηλαδή αν σε άλλες χώρες ανακαλύψουν το τροχό πρέπει κι εμείς να τον ανακαλύψουμε εκ νέου? Άλλωστε η ακαδημαϊκή έρευνα έχει σημασία (τουλάχιστον στο επίπεδο διδακτορικών) όταν πρόκειται για ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ έρευνα, δηλαδή όταν συνεισφέρει κάτι καινούργιο στη γνώση. 40 χρόνια πλέον, νομίζω πως ό,τι είχε να ειπωθεί έχει ήδη ειπωθεί.
εσύ μπορεί να μην είπες, αλλά η γενική τάση, αν έχω καταλάβει καλά, είναι προς εκείνη τη κατεύθυνση, δηλαδή στο να βγάλει "με το ζόρι" οτι υπάρχει "ξενοφοβία" και να κρύψει κάτω απ' το χαλί το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η συμπεριφορά πολλών μαθητών, και η αντίδραση του υπουργείου που ουσιαστικά υποδαυλίζει το θράσος και την αυθάδεια. Πρόσφατα έμαθα οτι ήρθε εγκύκλιος από το υπουργείο οτι απαγορεύεται η μονοήμερη αποβολή αν βρεθεί μαθητής να καπνίζει.
Ας κάνει κάποιος case study για το μαθητή- (παρ' όλιγο) φονιά, που επετέθη με μαχαίρι σε συμμαθητή του, στόχευσε για το λαιμό του, και μετά είχε τη ψυχραιμία και το σχεδιασμό να ισχυριστεί οτι είχε χρησιμοποιήσει τα κλειδιά του... και όλα αυτά σε ηλικία 16 ετών. Φαίνεται οτι θα έχει μέλλον το "παλλικάρι".... είναι και επίκαιρο, ή μάλλον φλέγον θέμα, και αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς, και σίγουρα πιο ενδιαφέρον από τις ανοησίες του φεμινισμού.

Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: Μαρτίου 14, 2010, 04:25:10 pm »

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: Μαρτίου 14, 2010, 05:12:03 pm »

Αποσυνδεδεμένος geo33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: Μαρτίου 14, 2010, 07:05:31 pm »
Θα ενημερώσω τις κοπέλες που ξεμαλλιάστηκαν στη Γ΄Γυμν. και φώναζαν η μια την άλλη "...τάνα"ότι του χρόνου με τους διαδραστικούς πίνακες θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο σχολείο :P

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #317 στις: Μαρτίου 14, 2010, 08:28:22 pm »
GiannisV και emmaki, η συζήτησή σας δεν έχει σχέση με το θέμα. Εάν δεν έχετε κάτι παραπάνω να προσθέσετε πάνω στην παραβατικότητα στα σχολεία, σταματήστε τη.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #318 στις: Μαρτίου 14, 2010, 08:30:45 pm »
GiannisV και emmaki, η συζήτησή σας δεν έχει σχέση με το θέμα. Εάν δεν έχετε κάτι παραπάνω να προσθέσετε πάνω στην παραβατικότητα στα σχολεία, σταματήστε τη.

Συμφωνώ απόλυτα!

Αποσυνδεδεμένος GRETEL

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #319 στις: Μαρτίου 15, 2010, 11:50:35 pm »
H ειδικότητά μου είναι ΠΕ08 δηλ. καλλιτεχνικών μαθημάτων. Διορίστηκα με τον ΑΣΕΠ 2005 αλλά λόγω του μονόωρου του μαθήματος γύρισα πολλά σχολεία από ΤΕΕ γυμνάσια Λύκεια μέχρι σε ειδικό σχολείο που είμαι τώρα με απόσπαση.

Πάντα ένιωθα πολύ κοντά στους μαθητές ειδικά του λυκείου και του ΤΕΕ μια και θυμόμουνα σαν χθες τα δικά μου μαθητικά χρόνια, και καθώς υποσχέθηκα στον εαυτό μου μπαίνοντας στην εκπαίδευση να μην κάνω τα λάθη που έβλεπα ότι έκαναν οι δικοί μου καθηγητές οι ξύλινοι.

Ομολογώ ότι κάναμε -ειδικά με μαθητές δευτέρας λυκείου- συζητήσεις μέχρι και για τα γκομενικά τους χωρίς βέβαια να παίζουμε καρπαζιές γιατί όταν χρειαζόταν και συζητούσαμε για την απαιτουμενη πειθαρχία που έπρεπε να υπάρχει για να μπορούνε να δουλεύουνε αυτοί που ενδιαφέρονται να μάθουν μια και το μάθημα  ήταν επιλογής ελεύθερο σχέδιο, και κάποιοι το πήρανε γιατί ήταν "ευκολο" και θα μπορούσανε να κάνουνε τον "χαβαλέ τους".

Το ποια μαθήματα είναι πρωτεύοντα είναι θέμα άλλης πολύ μεγάλης συζήτησης.

Ως γνωστόν οι μαθητές είναι πάντα ψαρωμένοι με τους καινούργιους καθηγητές μέχρι να δούνε μέχρι πού τους παίρνει...

Ότι προβλήματα και να υπήρχανε προσπάθούσα να λυθούνε μέσα στην τάξη παρ'ότι ο διευθυντής υπέγραφε το μοντέλο "γραφείο, κηδεμόνας, αποβολή" με το παραμικρό πταίσμα.

Με ελάχιστη εμπειρία λοιπόν από ένα σημείο και μετά οι "χαβαλέδες" άρχισαν να ξεφεύγουν και να προσπαθούνε να κάνουνε την τάξη μπάχαλο.

Σε μία από τις καλύτερες συζητήσεις που είχαμε τους είπα ότι τελικά παραπονιούνται ότι δεν έχουν κατανόηση οι καθηγητές και δεν ασχολούνται με τα προβλήματά τους, αλλά σε αυτούς που έχουν κατανόηση και συζητάνε από ποδόσφαιρο μέχρι ότι τους απασχολεί... εμφανίζουν παραβατικές συμπεριφορές και προσπαθούν να τον καβαλήσουν ... δεν τον υπολογίζουν κ.λ.π.

Όπότε τους είπα "εσείς τους διαμορφώνετε έτσι" γιατί δεν θέλετε κατανόηση μόνο απειλές, μονόωρες αποβολές φωνές και γενικά επιδιώκετε μία φασιστική συμπεριφορά ένός εκπαιδευτικού τρομακτικού και απειλητικού.

Οπότε δεν παίζει το με "έκοψε" παίζει το "κόπηκα" δεν παίζει το "μου έβαλε κάτω από τη βάση" παίζει το "πήρα κάτω από τη βάση". Και πρώτα απ'όλα αν μέσα από τη διαδικασία αυτή κατάφερναν και με έκαναν να φέρομαι σαν τον λυκειάρχη τους -που τον θάβανε- επειδή μόνο έτσι θα ήμουνα αποτελεσματική, θα ήταν δικό τους λάθος.

Δεν ξέρω αλλά κάτι άλλαξε μετά από την συζήτηση εκείνη. ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Υπήρχανε δύο άτομα που δεν υπήρχε ελπίδα να αντιληφθούνε καν τί είπα. Αλλά τουλάχιστον δεν κατάφερναν στο υπόλοιπο της χρονιάς να επηρρεάσουν και να παρασύρουν τους υπόλοιπους.

Στο γυμνάσιο δεν είναι το ίδιο. Εκεί κακά τα ψέμματα πρέπει να φοβούνται και λίγο. Αλλά στο λύκειο εγώ προσωπικά αντιμετώπιζα τους μαθητές σαν συνομίληκους.

Αποσυνδεδεμένος GRETEL

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #320 στις: Μαρτίου 16, 2010, 12:10:04 am »

Αποσυνδεδεμένος ekfrasi

• Νέο μέλος
  • *
  • shit happens, συχνά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #321 στις: Μαρτίου 16, 2010, 02:51:44 am »
Να πω απλά κάτι "παρήγορο".

Πριν από λίγες μέρες επέστρεψα από ταξίδι στις ΗΠΑ,  (ΕΠΑ στο δικό μου σχολικό βιβλίο... [ όχι Ηνωμένες αλλά Ενωμένες] τότε στις αρχές του '80, που πήγαμε να τα αλλάξουμε όλα ).

Παιδικό σταθμό στο Γυμνάσιο (και όχι στο Λύκειο), για τις μάνες, να αφήνουν τα παιδιά για να πάνε για μάθημα δεν έχουμε ακόμα...

ούτε το "16 and pregnant" reality  να είναι τοπ 10 και να ακούς την συμβουλή απο την 'γιαγιά' (καθ 'οτι 3η γενιά εκεί γίνεται) να λέει στην εγγονή να κάνει και άλλα 3 [ απο διαφορετικούς πατέρες]  πριν τελειώσει το σχολείο ώστε να τα "παίρνει" απο το κράτος και να μην δουλέψει ποτέ, γιατί αλλιώς είναι looser.

απλά παρηγορήθηκα... τραγικό μεν, αλλά δεν έχουμε ακόμα αυτό το χάλι.

Σίγουρα "εχει ξεφυγει η κατάσταση", αλλά έχουμε μέλλον ακόμα μέχρι να φτάσουμε τα πρότυπα μας.
Μόνο δύο "βιομηχανίες" λένε τους πελάτες τους "χρήστες" :) η 2η είναι οι υπολογιστές.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)