0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ με τα περισσότερα απ' όσα έχω διαβάσει. Το έργο των νηπιαγωγών είναι ίσως το δυσκολότερο από όλων των εκπαιδευτικών. Εγώ προσωπικά, μπορεί να είμαι φιλόλογος και να 'χω πολύ διάβασμα κτλ κτλ, αλλά θεωρώ ότι οι 4 ώρες διδασκαλίας σε νηπιαγωγείο ισοδυναμούς σε κόπο με 8 ώρες στη δευτεροβάθμια. Κατ' αρχάς οι νηπιαγωγοί παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην κοινωνικοποίηση του παιδιού, στο αν θα μάθει να σέβεται το σχολείο, τους συμμαθητές και να αγαπά τη μάθηση, δεν είναι δουλειά παίξε-γέλασε. Καλώς ή κακώς όταν έναν μαθητή τον γνωρίζεις στα 17, μπορεί να παίζεις ρόλο στην προσωπικότητά του, αλλά το παιδί είναι ήδη αρκετά διαμορφωμένο σα χαρακτήρας, δεν έχεις την ίδια ευθύνη.
Auto pou e8iksa san 8ema einai ta arnhtika sxolia pou dexontai oi nhpiagwgoi kai giati.
Arxika h8ela na dw an eimai h monh pou exw vre8ei se katastaseis na akouw tetoiou eidous sxolia
kai epeita h8ela na akousw gnwmes giati mporei na sumvainei auto.
Προσωπικά πιστεύω πως δεν έπρεπε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο θέμα γιατί είναι σαν να υποτιμάμε τον εαυτό μας και να βγάζουμε τα μάτια μας!!!!! Η κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα έχει τις δικές της δυσκολίες, απαιτήσεις και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά! Το έργο του νηπιαγωγού είναι πολύπλευρο και πολύ σημαντικό αναμφισβήτητα!!! Προσωπικά, έχοντας αποφοιτήσει από το Χημικό Τμήμα της Αθήνας, είπα μέσα μου : "Α, ωραία στη Σχολή νηπιαγωγών, θα περάσω ξεκούραστα!" ΚΑΙ ΌΜΩΣ σας πληροφορώ πως δεν είναι έτσι τα πράγματα, ειδικά στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστ. Αθηνών!!!!!!! Είχαμε πολλά μαθήματα να δώσουμε: 8 το κάθε εξάμηνο, πολλές Ψυχολογίες, Παιδαγωγικά μαθήματα, Κοινωνιολογίες, Παιδική ανάπτυξη, Θεατρικά κλπ. , πολλές εργασίες μεγάλου όγκου σελίδων και δουλειάς και σαφώς το πιο απαιτητικό κομμάτι : οι πρακτικές ασκήσεις για 2 χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία , όπου έπρεπε να σχεδιάζουμε μόνοι μας ολόκληρα σχέδια μαθήματος, εργασίες, projects κλπ., και σαφώς να τα υλοποιούμε ως κανονική διδασκαλία σε ομάδες μαθητών και ταυτόχρονα να μας κάνει αξιολόγηση της διδασκαλίας μας ο επιβλέπων καθηγητής!!!!! Προκαλώ κάποιον να πάει σήμερα σε σχολή Παιδαγωγική Νηπιαγωγών και στο Τμήμα που τελείωσα να δει τα πράγματα!!! Οι αντιγραφές υπάρχουν σε όλα τα τμήματα!!! Σε μας είχαμε 3 επιβλέποντες σε κάθε εξέταση και δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα!!!! Όσον αφορά στην καθημερινή ρουτίνα του νηπιαγωγού, για ρωτήστε μια νηπιαγωγό να δείτε τι τραβάει καθημερινά και μετά μου λέτε!!!! Έχω πάει σε νηπιαγωγείο, στην Καλλίπολη Πειραιά, όπου εκεί η νηπιαγωγός είχε να αντιμετωπίσει 29 νήπια(!!!!!), εκ των οποίων τα 10 αλλοδαπά (με πρόβλημα κατανόησης της ελληνικής γλώσσας) , και άλλους 3 μαθητές με ειδικές ανάγκες : υπερκινητικότητα και ένα άλλο σύνδρομο! Η τάξη τους ήταν 2Χ2, ούτε καρεκλάκια να κάτσουν δεν είχαν και οι υποδομές ήταν ανύπαρκτες!!!! Τι είχε να αντιμετωπίσει η γυναίκα δεν λέγεται! Και μην ξεχνάμε ότι η ηλικία των 3-4-5 ετών, έχει τις ιδιαιτερότητές της!!! Θέλει διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση τις μεγαλύτερες ηλικίες, τα παιδιά χρειάζονται πρόγραμμα, κανόνες, πολλές διαφορετικού τύπου δραστηριότητες κλπ. Τα "μικρά" βαριούνται εύκολα, έχουν πολλές απαιτήσεις και απορίες και πρέπει να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος και εφοδιασμένος με πολλή υπομονή και πολλά παιδαγωγικά υλικά!!!! Δεν κάνουμε μόνο ζωγραφιές αλλά και δραστηριότητες με αντικείμενο σε πολλούς διαφορετικούς τομείς : Γλώσσα, Μαθηματικά, Περιβάλλον, Φυσικές Επιστήμες και πειράματα, Μουσική, Φυσική αγωγή, Καλλιτεχνικά , Κοινωνικές επιστήμες , Θέατρο, κλπ. Τέλος, η "μαγκιά" της νηπιαγωγού, που την ξεχωρίζει από τις άλλες ειδικότητες είναι ότι φτιάχνει μόνη της όλο το πρόγραμμα διδασκαλίας όλης της χρονιάς, με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της τάξης της, χωρίς να έχει ένα "τυφλοσούρτη" πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας για βοηθό ή κάποιο βιβλίο με έτοιμα μαθήματα ή λύσεις ή οτιδήποτε!!!! Αν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα, θα γίνονταν όλοι νηπιαγωγοί!!!! Σας προκαλώ κάποιους να πάτε μία μέρα να διδάξετε σε ένα νηπιαγωγείο και μετά μου λέτε τις... εμπειρίες σας και κατά πόσο εύκολο είναι!!!! Χρειάζεται αλληλοσεβασμός όλων των συναδέρφων από όλες τις ειδικότητες!!!! Ο καθένας έχει να επιτελέσει το έργο του και να αντιμετωπίσει διαφορετικές καταστάσεις!!!!! Μην λέμε βλακείες!!!! Όταν απαξιωνόμαστε μόνοι μας, ή αλληλοτσακωνόμαστε, οι άλλοι που δεν είναι εκπ/κοί τι πρέπει να πουν??? Καλή συνέχεια σε όλους!!!!! Και καλή ανάσταση!!!!!
...εγω ακομη βριζω την κακίση στα καλλιτεχνικα που μου πηρε τα μισα εργα απο το φακελο μου να τα εκθετει στους φοιτητες κ μου εβαλε βαθμολογια 6 ....
Πάντως εγώ επιμένω ότι η καλύτερη απάντηση είναι η δικιά μου Γιατί αν δεν παινέψουμε και το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει....Ναι! Είναι γελοία η δουλειά μας, ήταν γελοία η σχολή μας, όλη μέρα τραγουδάμε και ζωγραφίσουμε, δουλεύουμε 4 ώρες τη μέρα, αλλά...γουστάρουμε!!!!! Ας βρουν και αυτοί που τα λέεν αυτά μια δουλειά που να γουσταρουνε και μετά τα ξαναλέμε!!!!!*χιχιχιχιχιχχι*Παρόμπιες απαντήσεις δίνω και για άλλα θέματα που αφορούν τις σπουδές μου, το μεταπτυχιακό μου, τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ, το διορισμό μου, τη μετάθεση μου κλπ