*

Αποστολέας Θέμα: Μέντορας για νεοδιόριστους  (Αναγνώστηκε 28796 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μέντορας για νεοδιόριστους
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 16, 2010, 10:55:05 am »
έτσι που το θέτεις, δεν έχεις καθόλου άδικο  ::)...από την άλλη, επειδή έχω δει φυλλα αξιολόγησης των πεκ, συμπληρωμένα απο νεοδιόριστους, ξέρεις οτι οι περισσότεροι γράφουν εκεί μέσα τα καλύτερα; Ε τι να σου κάνει και το ΠΕΚ αν εσείς γράφετε "εξαιρετική παρουσίαση, πολύ καλή επιμόρφωση, ενδιαφέρουσα προσέγγιση;" :o ;D Από όλα τα χρόνια που ειμαι στ ΠΕΚ μόνο μία φορά έγραψαν αρνητικά για επιμορφωτή - και αυτο γιατι ήταν καραμπινάτη περιπτωση....
Και να το πάμε και επί...προσωπικού....Εσύ, που η εμπειρία σου στα πεκ ήταν η γνωριμία με το ...δάπεδο, τι έκανες επ΄αυτού; Πού το είπες, που το ανέφερες, πώς προσπάθησες να το διορθώσεις; Λέγοντας αυτό, πιστεύω ότι όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν. Και με σκεπτικό τύπου "εγώ θα βγάλω το φιδι απ΄την τρυπα;" τελικά το μονο που καταφέρνουμε είναι να ζούμε σε φαύλους κύκλους.
Και εν πάσει περιπτώσει, ας ξεκινήσουμε κάπότε τις αντιπροτάσεις μας Εγώ ας πούμε το έγραψα και αλλού, προτείνω να ξεκινήσει η αξιολόγηση απο τους παλαιότερους που είναι και γνωστές περιπτώσεις στην υπηρεσια. Δε μπορεί κάποιος παλιός να είναι στο απυρόβλητο. Στην τελική, το λογικό είναι να φταιει αυτός πειρσσότερο για την κατάσταση και το μπάχαλο της παιδείας από τον όποιο newcomer νεοδιόριστο. Αλλά αυτό ειναι η δική μου πρόταση. Η δική σου ποιά είναι;

Και αυτό ΔΕΝ είναι ρουφιανιά.
Είναι συνεισφορά στην βελτίωση των συνθηκών που υφίστανται σ' αυτόν το τόπο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:38:34 »

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 16, 2010, 12:07:08 pm »
7. Το περιεχόμενο και η διάρκεια της εισαγωγικής επιμόρφωσης, τα ειδικότερα προσόντα των μεντόρων, ο τρόπος επιλογής τους, τα ειδικότερα καθήκοντά τους καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος Κοράκι

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 16, 2010, 12:24:38 pm »
βρε παιδιά, λέμε και πάλι, ο μέντορας δε θα σε διδάξει καινούριες παιδαγωγικές θεωρίες ούτε το γνωστικό αντικείμενο. Θα είναι εκει για να σε "ξελασπώσει " αν κάπου κολλησεις, να σου μάθει ίσως τα ...κόλπα, να μοιραστείτε ιδέες και πρακτικές. 

Συγνώμη, αλλά αυτό που λες γίνεται και σήμερα: δηλαδή ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός συζητάει και ζητά βοήθεια από παλιότερους εκπαιδευτικούς. Με μία διαφορά: ζητά βοήθεια από αυτούς που ο ίδιος κρίνει ότι μπορούν να τον βοηθήσουν κι όχι από κάποιον "διορισμένο", συγκεκριμένο "μέντορα".

Αποσυνδεδεμένος Κοράκι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 16, 2010, 12:49:21 pm »

Και εν πάσει περιπτώσει, ας ξεκινήσουμε κάπότε τις αντιπροτάσεις μας Εγώ ας πούμε το έγραψα και αλλού, προτείνω να ξεκινήσει η αξιολόγηση απο τους παλαιότερους που είναι και γνωστές περιπτώσεις στην υπηρεσια. Δε μπορεί κάποιος παλιός να είναι στο απυρόβλητο. Στην τελική, το λογικό είναι να φταιει αυτός πειρσσότερο για την κατάσταση και το μπάχαλο της παιδείας από τον όποιο newcomer νεοδιόριστο. Αλλά αυτό ειναι η δική μου πρόταση. Η δική σου ποιά είναι;

Μου κάνει εντύπωση που όλοι θεωρούν δεδομένο ότι η παιδεία, γενικευτικά και χωρίς διακρίσεις, είναι μπάχαλο. Από τους συναδέλφους που έχω γνωρίσει οι συντριπτικά περισσότεροι προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Δεν συμφωνώ με αντιλήψεις που καταδικάζουν δογματικά την προσπάθειά τους. Ούτε φταίνε οι παλιοί εκπαιδευτικοί, ακόμη κι αν έχουν κάπως πέσει σε απόδοση.

Έχουν σκεφτεί στο Υπουργείο ότι τα σχολικά βιβλία είναι ακατάλληλα; Ότι οι μαθητές ανά τάξη είναι υπερβολικά πολλοί; Έτυχε μία φορά να διδάξω σε σπασμένο στα 2 τμήμα, με 12 μαθητές στην τάξη, και η απόδοση ήταν εντυπωσιακά καλύτερη. Μετά έμπαινα στα 28αρια και ήταν σαν να πηγαίνω στον πλανήτη των πιθήκων ... Επιπλεόν το αναλυτικό πρόγραμμα, ειδικά στο Λύκειο, ωθεί τους μαθητές να αναζητήσουν βοήθεια από τα φροντιστήρια. Από το Υπουργείο χαρίζουν χρήματα σε επιτροπές αξιολόγησης τη στιγμή που αδιαφορούν πλήρως για τις δικές τους ευθύνες. Ποιος φταίει στ' αλήθεια για τα προβλήματα της εκπαίδευσης;;; Θα λυθούν από "επιστημονικές επιτροπές" και συμβούλους των 300.000 ευρώ; Από Υπουργούς που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το χώρο;; Ας ζητήσουν από τους συλλόγους διδασκόντων, τους μαθητές και τους γονείς να καταθέσουν προτάσεις. Στο κάτω κάτω, αυτοί είναι οι μόνοι που εμπλέκονται στ' αλήθεια στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Θα σώσουν λοιπόν οι μέντορες την κατάσταση;;; Ομολογώ ότι το μέτρο είναι μάλλον ουδέτερο, κι ότι δεν θα ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα οι νεοδιόριστοι - εκτός από κάποιους άτυχους που θα πέσουν σε περιπτώσεις. Αλλά τι καθόμαστε και συζητάμε; Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν ....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:38:34 »

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 16, 2010, 12:52:34 pm »
Στάλθηκε από: Martha72  
Εισαγωγή παράθεσης
έτσι που το θέτεις, δεν έχεις καθόλου άδικο  ...από την άλλη, επειδή έχω δει φυλλα αξιολόγησης των πεκ, συμπληρωμένα απο νεοδιόριστους, ξέρεις οτι οι περισσότεροι γράφουν εκεί μέσα τα καλύτερα; Ε τι να σου κάνει και το ΠΕΚ αν εσείς γράφετε "εξαιρετική παρουσίαση, πολύ καλή επιμόρφωση, ενδιαφέρουσα προσέγγιση;"   Από όλα τα χρόνια που ειμαι στ ΠΕΚ μόνο μία φορά έγραψαν αρνητικά για επιμορφωτή - και αυτο γιατι ήταν καραμπινάτη περιπτωση....
Και να το πάμε και επί...προσωπικού....Εσύ, που η εμπειρία σου στα πεκ ήταν η γνωριμία με το ...δάπεδο, τι έκανες επ΄αυτού; Πού το είπες, που το ανέφερες, πώς προσπάθησες να το διορθώσεις; Λέγοντας αυτό, πιστεύω ότι όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν. Και με σκεπτικό τύπου "εγώ θα βγάλω το φιδι απ΄την τρυπα;" τελικά το μονο που καταφέρνουμε είναι να ζούμε σε φαύλους κύκλους.

Εγω λοιπον απαντησα στο ερωτηματολογιο οπως τους αρμοζε και προφορικα εξεφρασα σε καθε επιμορφωτη/ρια την αποψη μου,οπως και στον διευθυντη του πεκ.Θα πρεπει να εχεις υποψη σου το αρτιοτερα οργανωμενο πεκ ,μιας και οι αρνητικες αξιολογησεις ειναι σπανιες!
Για μενα περισσοτερο απο τις προθεσεις,επιδιωξεις και στασεις των ατομων μετρα η ποιοτητα της εκπ/τικης πολιτικης που ασκειται απο τον επισημο φορεα και αν μιλαμε για ποιοτητα αυτη δεν την συναντας σε Νηπιαγωγεια σε πυλωτη πολυκατοικιας για να μην αναφερθω σε αλλες περιπτωσεις αθλιοτητας στην υλικοτεχνικη υποδομη!
Δηλαδη ολα ειναι αψογα εκτος την περιπτωση του εκπ/τικου προσωπικου που θα πρεπει να αξιολογηθει για να δουλεψουν ολα ρολοι;
Αν ειναι ετσι συμφωνω στην αξιολογηση και στον μεντορα χωρις επιφυλαξη!
Σε καθε αλλη περιπτωση θεωρω το ολο θεμα ως το καλυτερο μεσο για τη χειραγωγηση των εκπ/τικων.  

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 16, 2010, 06:17:55 pm »
χαίρομαι που η συζήτηση πάλι ανάβει. Και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Ιδού τώρα και οι δικές μου ( sorry  για το μακροσκελές των διατυπώσεων πάντως.... ;D)
Tihea
Αν ήταν να δεχόμαστε αμασητί ό,τι μας πλασσάρει το υπουργείο ή ο καθένας τότε κακώς έχουμε το φόρουμ και σχολιάζουμε πολυνομοσχέδια – διατάξεις – απεργίες – ωρομισθίες κτλ κτλ κτλ.  Σκοπός είναι να αντιπροτείνουμε και ει δυνατόν, να βελτιώνουμε τις –για όλους δυσάρεστες – καταστάσεις.
Κοράκι
Ακριβώς επειδή αυτή η πρακτική ούτως ή άλλως ακολουθείται από τους νέους συναδέλφους, φρονώ ότι δε θα πρέπει και να τους φοβίζει. Με βάση τα όσα ξέρουμε, μέντορας θα είναι ένας εκπαιδευτικός της οικείας ειδικότητας, με πολυετή εμπειρία όχι μονο στη διδασκαλία αλλά και στην εκπόνηση προγραμμάτων και στο παιδαγωγικό του έργο. Θα είναι υπεύθυνος για μια ομάδα σχολείων και όχι για όλα τα σχολεία της περιοχής του.  Τώρα αν εσένα σου φαίνεται ανεπαρκής βεβαίως και θα  μπορείς να συνεχίζεις να ρωτάς αυτούς που σέβεσαι και θεωρείς ικανούς. Η αντίθεσή μου είναι στο ότι καταδικάζουμε κάτι πριν καλά καλά το δούμε στην πράξη του και κολλάμε στις διατυπώσεις. Δηλαδή, αν το νομοσχέδιο έγραφε «οι νεοδιόριστοι να απευθύνονται σε όποιους από τους παλαιότερους συναδέλφους τους της ιδίας ειδικότητας  επιθυμούν, και μετά αυτοί οι παλαιότεροι να συντάσσουν έκθεση αξιολόγησης και μονιμοποίησης για τους νεοδιόριστους» θα ήταν πιο ευχάριστο; Δε νομίζω ότι θα ήταν έτσι. Θεωρώ ότι απλά βρήκαμε τη λέξη «μέντορας» , κολλήσαμε σ΄αυτή και το δάσος που βρίσκεται από πίσω, με το όνομα «αξιολόγηση» το έχουμε χάσει εντελώς.
Επίσης, συνάδελφε Κοράκι, το γενικευτικά και χωρίς διακρίσεις, δεν ισχύει.
THOSE WHO DARE TO TEACH MUST NEVER CEASE TO LEARN

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 16, 2010, 06:29:21 pm »
Με βάση τα όσα ξέρουμε, μέντορας θα είναι ένας εκπαιδευτικός της οικείας ειδικότητας, με πολυετή εμπειρία όχι μονο στη διδασκαλία αλλά και στην εκπόνηση προγραμμάτων και στο παιδαγωγικό του έργο. Θα είναι υπεύθυνος για μια ομάδα σχολείων και όχι για όλα τα σχολεία της περιοχής του. 

Είσαι πολύ καλοπροαίρετη ή όντως υπάρχουν κάπου καταγεγραμμένα τα παραπάνω κριτήρια και οι προδιαγραφές που αναφέρεις?
Θεωρητικά και οι σχολικοί σύμβουλοι ορίζονται με βάση κάποια "διαδικασία" αλλά ξέρουμε πολύ καλά στην πράξη σε τι συνίσταται αυτή η διαδικασία(αν αφαιρέσουμε τα εισαγωγικά). Πόσο μάλλον όταν στην περίπτωση του μέντορα η ίδια η νομοθ.διάταξη αναφέρεται σαφέστατα σε υπογραφή του υπουργού προκειμένου για την επιλογή και των ορισμό των προσώπων - μεντόρων.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 16, 2010, 06:38:59 pm »
Δεν μπορώ να καταλάβω τι φοβίζει κάποιους περισσότερο.
Η αξιολόγηση ή ο τίτλος μέντορας;
Μακράρι όταν διρίστηκα να υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να με βοηθήσει! Μακάρι να με αξιολογούσε κιόλας, γιατί θα μπορούσα να ποδείξω ότι ήμουν καλή στη δουλειά μου ΄σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους που δεν ήταν για τάξη!
Όσο για το πόσο αντικειμενικοί θα είναι οι μέντορες, αυτό υπάρχει πάντα. Εγώ έχω αμφιβόλίες για το πόσο αντικειμενικές ήταν και οι τοποθετήσεις μετά τον ΑΣΕΠ (βασισμένη σε προσωπικές διαπιστώσεις για το ποιοί τοποθετήθηκαν πού)...
Προφανώς και το να "διώξουν" κάποιον από τη θέση του δεν θα είναι και τόσο εύκολο. Θα πρέπει να γίνει ΕΔΕ, να υπάρχουν αποδείξεις ότι δεν είναι επαρκής κλπ....
Στην Αγγλία πάντως που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια, λειτουργεί πολύ υποβοηθητικά για τους εκαπειδευτικούς και η μόνη ένσταση που έχουν είναι στην αντιστοιχηση του φύλου του μέντορα με το φύλο του κεπιαδευτικού, γιατί εκέι δημιουργούνται προβλήματα (σε άλλη στιγμή μπορώ αν θέλετε να εξηγήσω τι προβλήματα δην=μιουργούνται και ποιά έιναι η άποψη για τους μέντορες, άλλωστε έιναι κομμάτι του διδακτορικού μου)
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Κοράκι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 16, 2010, 06:57:21 pm »

Επίσης, συνάδελφε Κοράκι, το γενικευτικά και χωρίς διακρίσεις, δεν ισχύει.

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 16, 2010, 07:17:07 pm »
Συνάδελφοι, αν θέλω να ζητήσω τη συμβουλή ενός έμπειρου συναδέλφου, θα το κάνω. Αν θέλω απλώς να ανταλλάξω απόψεις για εκπαιδευτικά θέματα με παλιούς ή νέους συναδέλφους, επίσης θα το κάνω. Ποιος ο λόγος λοιπόν να θεσμοθετηθεί ο μέντορας και να μου κάτσει στο σβέρκο; Πολύ αθώα σκέφτεστε και οι καιροί είναι πονηροί. Το υπουργείο θέλει το μέντορα ως ρουφιάνο, άσχετα αν δε γίνει πραγματικότητα.
Επίσης, μην είστε σίγουροι ότι ο νεοδιόριστος θα αξιολογηθεί από το μέντορα (οπότε, όπως λένε οι περισσότεροι, ποιος θα καταδικάσει ένα νέο συνάδελφο κ.λπ. κ.λπ.). Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από το νομοσχέδιο της διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας.
«8. Στο τέλος του δεύτερου έτους ο νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός αξιολογείται ώστε να κριθεί αν είναι κατάλληλος να μονιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικός. Τα όργανα, η διαδικασία και τα ειδικότερα κριτήρια μονιμοποίησης των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών, καθώς και τυχόν αναγκαίες λεπτομέρειες καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Παιδείας, Δια

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 17, 2010, 06:42:46 am »
Αντιγράφω εδώ το άρθρο 6 και 7 του πολυνομοσχεδίου
6. Για την καθοδήγηση και υποστήριξη του νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού
ορίζεται από τον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο σε συνεργασία με τον διευθυντή της
σχολικής μονάδας ο μέντοράς του. Ο μέντορας πρέπει να έχει μεγάλη
εκπαιδευτική και διδακτική εμπειρία και να υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στην ίδια
σχολική μονάδα ή την ίδια ομάδα σχολείων.
7. Το περιεχόμενο και η διάρκεια της εισαγωγικής επιμόρφωσης, τα
ειδικότερα προσόντα των μεντόρων, ο τρόπος επιλογής τους, τα ειδικότερα
καθήκοντά τους καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση
του Υπουργού Παιδείας, %ια

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 17, 2010, 03:41:02 pm »
Μετά και το θέμα στη Νεοελληνική Γλώσσα για τη δια βίου απόγνωση, ορισμένοι συνεχίζουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
Συγγνώμη, αλλά οι διδακτικές μου ικανότητες δεν επαρκούν για να τους το εξηγήσω. Ας αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα από εμένα!

Τα υπουργεία και οι εκάστοτε υπουργοί τη μια μέρα βρίσκονται σε θέση ισχύος, αλλά την επόμενη μπορεί να μη βρίσκονται...

Και για να μην ξεχνιόμαστε:
http://www.youtube.com/watch?v=M_bvT-DGcWw

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 17, 2010, 04:25:22 pm »
Ορισμένοι μπορει ΟΝΤΩΣ να μην καταλαβαινουν. Νομίζω όμως ότι όταν κάποιος ψάχνει να βρει θεωρίες συνομωσίας παντού, τελικά θα τις βρει...Ας πούμε σ΄αυτο το θέμα των μαθηματικών γ.π.
ΘΕΜΑ Γ
Οι τιμές της απώλειας βάρους, σε κιλά, 160 ατόμων, τα οποία ακολούθησαν ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος, έχουν ομαδοποιηθεί σε 5 κλάσεις ίσου πλάτους, όπως εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα:
ΑΠΩΛΕΙΑ

Αποσυνδεδεμένος maritinaki_zan

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 17, 2010, 05:20:10 pm »
Ό,τι μας κάνει καλύτερους σαφώς το χρειαζόμαστε!!! Χρειάζεται σαφώς η αξιολόγηση, αλλά κάτω από κάποιες προϋποθέσεις, ώστε να μην δημιουργούνται ασάφειες και υποψίες! Στην Ελλάδα έτσι που τα κατάντησαν τα πράγματα οι πολιτικοί μας και κάποιοι άλλοι (όλοι ευθυνόμαστε, αλλά υπάρχει ποσοστό ευθύνης), ο κόσμος πλέον και ο απλός εργαζόμενος δεν έχει εμπιστοσύνη σε τίποτα, ούτε σε θεσμούς, ούτε σε νομοσχέδια, ούτε στη δήθεν αξιοκρατία που προβάλλουν κάποιοι! Π.χ. όταν το κράτος δεν μεριμνά για την Παιδεία, όταν δεν υπάρχουν υποδομές, ούτε αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο για τον εκπ/κό και για όλους τους εργαζόμενους και πολλά ακόμα μειονεκτήματα στο χώρο της Παιδείας, μήπως ψάχνει το Υπουργείο τρόπους λ.χ. με μια αξιολόγηση να φορτώσει όλο το βάρος των ευθυνών στους εκπ/κούς??? Αυτή είναι η ένσταση όλων. Όπως και το θέμα του ποιος είναι πραγματικά κατάλληλος να ασκήσει το έργο της αξιολόγησης??? Μήπως ο νεοδιόριστος χρειάζεται περισσότερο μια ομάδα στήριξης και επιμόρφωσης όσον αφορά το έργο του, παρά μια στυγνή αξιολόγηση από την αρχή της χρονιάς??? Και όλοι οι παλαιότεροι εκπ/κοί ποιος μας εγγυάται ότι είναι 100% κατάλληλοι για την τάξη??? Ας κάνουν όλοι οι εκπ/κοί κάθε χρόνο ψυχολογικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν "σώας τας φρένας" !!! Γιατί όχι??? Μήπως επίσης, θα υπάρχει η έννοια της κομματικοποίησης στους μέντορες??? Όλα να τα περιμένουμε στην Ελλάδα! Όποιος δεν έχει τις "σωστές" κομματικές και ιδεολογικές απόψεις, μπορεί κάλλιστα να απολύεται....Ήδη έχουμε μπει σε εργασιακό μεσαίωνα στην χώρα μας , άρα όλα επιτρέπονται!!!! Και η αξιολόγηση μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει και ως μέσο για να απολυθούν πολλοί μόνιμοι εκπ/κοί κι έτσι να μειωθούν τα έξοδα του κράτους, σε εποχές οικονομικής κρίσης που ζούμε! Ποιος μπορεί να το αποκλείσει αυτό???

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)