0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ναι λέει αμα παραιτηθεί κάποιος ή υπάρξει κάποιο κώλυμα..όχι άμα διοριστεί κάποιος αντί για την σειρά του ασεπ με την σειρά του 30μήνου...[/quoteΑκριβως ετσι ειναι.Στο υπουργειο μου ειπαν οτι δεν ειναι απαραιτητο να γινουν συμπληρωματικοι διορισμοι..(ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ: εδω γινεται ολοκληρη συζητησει για το ποσους 24?μηνιτες θα παρει.στους νηπιαγωγους ειναι 320 και πανω δεν ξερωω ακριβωσ αριθμο.Πως ειναι δυντον να μολαμε για συμπληρωματικους διορισμους απο τιο πινακα του ασεπ?)
καλημερα σε ολους.τελειωνει σημερα η διορια για τους αναπληρωτες και αρχιζει η αντιστροφη μετρηση για τους μονιμους...........αντε να δουμε τι θα γινει................θα μπορουσε καποιος να μου πει ποσα ατομα απο 24 μηνο 30 μηνο και 40 περιμενουν διορισμο φετος????σας παρακλαω..εγω ειμαι διοριστεα β φουρνιας και θελω να δω ποσα ατομα προηγουνται πριν απο μενα αφου τους ασεπιτες τους παιρνουν τελευταιους...ευχαριστω πολυ..εχω ενα αγχος,,,,,,,αστα να πανε
μια κοπελα μου ειπε οτι ακουσε οτι θα παρει 400 μονιμους...νηπιαγωγους.............το θεμα ειναι ποσους απο καθε πινακα??
maritinaki_zan, άντε να δεχτώ ότι φτιάχνω ωραίους πίνακες, ωραίες εκτιμήσεις όμως κάνω; Ιδού το ερώτημα.Παιδιά, δεν έχω τίποτε ιδιαίτερο να προσθέσω πέρα από αυτά που έχω πει κατά καιρούς. Θα τα επαναλάβω έστω κι αν έφαγα κριτική ότι αυτά που λέω είναι γελοία. Και πάντα ισχύει το ότι μπορεί να κάνω λάθος, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θα σας ζητήσω ταπεινά συγνώμη.Κατά τη γνώμη μου το υπουργείο θα ακολουθήσει έναν δρόμο με τις λιγότερες νομικές συγκρούσεις. Παραδείγματα:1. Διορίζει και τα 326 (περίπου) άτομα του 24μηνου και ας πούμε τα μισά άτομα του 40% (100 άτομα). Σύνολο 426 άτομα τη πρώτη χρονιά. Και τη 2η χρονιά τα άλλα 100 άτομα του 40% μαζί με τα 300 άτομα του ΑΣΕΠ. Ερώτημα: Μπορεί να μετακινήσει τα 300 άτομα του ΑΣΕΠ στη 2η χρονιά; Χωρίς να είμαι νομικός, νομίζω ναι, με βάση το νόμο του υπουργείου εσωτερικών που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο και που επιτρέπει σε διοριστέους ΑΣΕΠ με ΦΕΚ να τους διασπείρει στις 2 ή 3 επόμενες χρονιές. Η περίπτωση αυτή ίσως είναι η πιο πιθανή γιατί στο περίπου χωρίζει και στο μισό τους διοριστέους.2. Περίπτωση άλλη: Θεωρεί το υπουργείο ότι πρέπει φέτος να διορίσει έστω τα μισά άτομα του ΑΣΕΠ. Τότε διορίζει τα 326 άτομα του 24μηνου, τα 200 άτομα του 40% και τα 150 άτομα του ΑΣΕΠ. Σύνολο 676 άτομα την πρώτη χρονιά και 150 άτομα τη 2η χρονιά.3. Διορίζει φέτος 326 24μηνο + 200 40% + 300 ΑΣΕΠ, σύνολο 826 άτομα και δεν διορίζει κανέναν του χρόνου ή ελάχιστους. Αυτό θα το ακολουθήσει αν το υπουργείο θεωρήσει ότι έχει σοβαρό νομικό πρόβλημα με τα άτομα του ΑΣΕΠ. Όμως από πρώτη ματιά δεν δείχνει να έχει σοβαρό πρόβλημα με τα άτομα του ΑΣΕΠ, μετά το νόμο του υπουργείου εσωτερικών.Σε όλες τις περιπτώσεις αν δεν διορίσει πρώτα όλο το 24μηνο και μετά όλο το 40%, θα έχει σοβαρότατα νομικά προβλήματα. Για παράδειγμα, η ποσόστωση: Ας πούμε ότι την πρώτη χρονιά παίρνει το 50% κι απ’ τις τρεις προηγούμενες κατηγορίες: 163 (24μηνο) + 100 (40%) + 150 (ΑΣΕΠ). Σύνολο 413 άτομα τη μια χρονιά και 413 άτομα την επόμενη. Εδώ έχουμε τα εξής προβλήματα:Το μισό 24μηνο της 2ης χρονιάς ΔΕΝ έχει προτεραιότητα τοποθέτησης σε σχέση με το μισό 40% και και το μισό ΑΣΕΠ της 1ης χρονιάς. Επίσης το μισό 40% της 2ης χρονιάς ΔΕΝ έχει προτεραιότητα τοποθέτησης σε σχέση με το μισό ΑΣΕΠ της 1ης χρονιάς. Εχουμε δηλαδή πολλαπλή καταστρατήγηση του νόμου που μιλάει ξεκάθαρα σε αυτό το σημείο. Αν είχαν αλλάξει το νόμο του 24μηνου και είχαν πει ότι παιδιά θα ακολουθήσουμε μια παραλλαγή. Οι μισοί φέτος, οι μισοί του χρόνου κλπ., τότε μάλιστα. Είχαν την ευκαιρία να το κάνουν στο πολυνομοσχέδιο στις αρχές Μαΐου, αλλά ΔΕΝ το έκαναν. Ο νόμος του 24μηνου ισχύει ΩΣ ΕΧΕΙ.Δεν ξέρω πόσο μπορεί να ισχύσει και εκτός νηπιαγωγών αυτή η λογική. Π.χ. αναφέρθηκε στο φόρουμ ότι στους γυμναστές μάλλον δεν θα έχουν καθόλου οργανικά κενά, κι απ’ την άλλη έχουν 600 άτομα 24μηνίτες. Τι στο καλό θα κάνει εκεί το υπουργείο; Κατά τη γνώμη μου κι εκεί θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει το νόμο και μετά τη μεταβατική περίοδο θα αστράψει και θα βροντήξει τελείως ελεύθερο πιά.