*

Αποστολέας Θέμα: ...Διοριστέοι Νηπιαγωγοί, εκτίμηση!  (Αναγνώστηκε 55168 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sofaki!!!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: ...Διοριστέοι Νηπιαγωγοί, εκτίμηση!
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 07, 2010, 11:59:18 am »
καλημερα σε ολους.τελειωνει σημερα η διορια για τους αναπληρωτες και αρχιζει η αντιστροφη μετρηση για τους μονιμους...........αντε να δουμε τι θα γινει................θα μπορουσε καποιος να μου πει ποσα ατομα απο 24 μηνο 30 μηνο και 40 περιμενουν διορισμο φετος????????????????σας παρακλαω..εγω ειμαι διοριστεα β φουρνιας και θελω να δω ποσα ατομα προηγουνται πριν απο μενα αφου τους ασεπιτες τους παιρνουν τελευταιους...ευχαριστω πολυ..εχω ενα αγχος,,,,,,,αστα να πανε

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:11:06 »

Αποσυνδεδεμένος Aneta

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 07, 2010, 12:13:19 pm »
ναι λέει αμα παραιτηθεί κάποιος ή υπάρξει κάποιο κώλυμα..
όχι άμα διοριστεί κάποιος αντί για την σειρά του ασεπ με την σειρά του 30μήνου...
[/quote

Ακριβως ετσι ειναι.Στο υπουργειο μου ειπαν οτι δεν ειναι απαραιτητο να γινουν συμπληρωματικοι διορισμοι..(ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ: εδω γινεται ολοκληρη συζητησει για το ποσους 24?μηνιτες θα παρει.στους νηπιαγωγους ειναι 320 και πανω δεν ξερωω ακριβωσ αριθμο.Πως ειναι δυντον να μολαμε για συμπληρωματικους διορισμους απο τιο πινακα του ασεπ?)

Αποσυνδεδεμένος maritinaki_zan

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 07, 2010, 01:24:31 pm »
καλημερα σε ολους.τελειωνει σημερα η διορια για τους αναπληρωτες και αρχιζει η αντιστροφη μετρηση για τους μονιμους...........αντε να δουμε τι θα γινει................θα μπορουσε καποιος να μου πει ποσα ατομα απο 24 μηνο 30 μηνο και 40 περιμενουν διορισμο φετος????????????????σας παρακλαω..εγω ειμαι διοριστεα β φουρνιας και θελω να δω ποσα ατομα προηγουνται πριν απο μενα αφου τους ασεπιτες τους παιρνουν τελευταιους...ευχαριστω πολυ..εχω ενα αγχος,,,,,,,αστα να πανε

Αγαπητή συνάδερφε sofaki όλοι έχουμε άγχος και είμαστε σε αναμμένα κάρβουνα!!! Ειδικά εμείς του ΑΣΕΠ, 60% που τοποθετούμαστε τελευταίοι και οι 24μηνίτες και οι του 40% θα πάρουν τις καλύτερες και πιο βολικές περιοχές!!!!! Άσε που δεν ξέρουμε σίγουρα μέχρι ποιο νούμερο θα σταματήσει φέτος σε εμάς!!! Όποιος ξέρει κάτι ας το πει! Πεθαίνουμε από την αγωνία!!!!  :(  Ειδικά ο npanag που φτιάχνει και ωραίους πίνακες και μας ενημερώνει σε πολλά ας παραθέσει κάποια εκτίμηση εδώ.... ;D Ευχαριστούμε πολύ!!!!  ;D  Είναι νομίζω πολλά άτομα από 24μηνο και 40%.... δεν θυμάμαι ακριβή αριθμό..... Εμάς του ΑΣΕΠ, δυστυχώς μας περνάνε πολλοί!!!!  :(  :(  :(

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 07, 2010, 01:43:44 pm »
αν παρουν το 50 τις εκατο απο καθε πινακα ειμαι μεσα............αλλα σκεφτομαι μηπως παρουν φετος μονο απο 24 και 30 μηνους και εμας μας αφησουν για το τελος...εσυ τι σειρα εχεις στον πινακα των μονιμων του ασεπ????????????ευχαριστω για την συμπαρασταση....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:11:06 »

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 07, 2010, 01:44:42 pm »
Mόνο το 24μηνο είναι 336 άτομα(53 διπλοδιοριστέοι).Γύρω στα 200 άτομα 40%.Οι ασεπίτες 300.Το πόσους θα διορίσει είναι το θέμα και ας ελπίσουμε να είναι καλό το ποσοστό.Αν δεν δώσει επίσημα αριθμούς,δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα.....Προσωπική εκτίμηση,θα απορροφήσει περίπου τους μισούς από κάθε κατηγορία...Δηλ.περίπου 400 άτομα.....
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 07, 2010, 01:46:31 pm »
μια κοπελα μου ειπε οτι ακουσε οτι θα παρει 400 μονιμους...νηπιαγωγους.............το θεμα ειναι ποσους απο καθε πινακα????????

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 07, 2010, 02:00:56 pm »
400 μαζί με πολύτεκνους και ειδικές κατηγορίες ή καθαρά 400;
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος xara60

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 07, 2010, 02:06:40 pm »
μια κοπελα μου ειπε οτι ακουσε οτι θα παρει 400 μονιμους...νηπιαγωγους.............το θεμα ειναι ποσους απο καθε πινακα????????

Από που το άκουσε?

Αποσυνδεδεμένος npanag

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 07, 2010, 02:32:47 pm »
maritinaki_zan, άντε να δεχτώ ότι φτιάχνω ωραίους πίνακες, ωραίες εκτιμήσεις όμως κάνω; Ιδού το ερώτημα.
Παιδιά, δεν έχω τίποτε ιδιαίτερο να προσθέσω πέρα από αυτά που έχω πει κατά καιρούς. Θα τα επαναλάβω έστω κι αν έφαγα κριτική ότι αυτά που λέω είναι γελοία. Και πάντα ισχύει το ότι μπορεί να κάνω λάθος, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θα σας ζητήσω ταπεινά συγνώμη.
Κατά τη γνώμη μου το υπουργείο θα ακολουθήσει έναν δρόμο με τις λιγότερες νομικές συγκρούσεις. Παραδείγματα:
1.   Διορίζει και τα 326 (περίπου) άτομα του 24μηνου και ας πούμε τα μισά άτομα του 40% (100 άτομα). Σύνολο 426 άτομα τη πρώτη χρονιά. Και τη 2η χρονιά τα άλλα 100 άτομα του 40% μαζί με τα 300 άτομα του ΑΣΕΠ. Ερώτημα: Μπορεί να μετακινήσει τα 300 άτομα του ΑΣΕΠ στη 2η χρονιά; Χωρίς να είμαι νομικός, νομίζω ναι, με βάση το νόμο του υπουργείου εσωτερικών που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο και που επιτρέπει σε διοριστέους ΑΣΕΠ με ΦΕΚ να τους διασπείρει στις 2 ή 3 επόμενες χρονιές. Η περίπτωση αυτή ίσως είναι η πιο πιθανή γιατί στο περίπου χωρίζει και στο μισό τους διοριστέους.
2.   Περίπτωση άλλη: Θεωρεί το υπουργείο ότι πρέπει φέτος να διορίσει έστω τα μισά άτομα του ΑΣΕΠ. Τότε διορίζει τα 326 άτομα του 24μηνου, τα 200 άτομα του 40% και τα 150 άτομα του ΑΣΕΠ. Σύνολο 676 άτομα την πρώτη χρονιά και 150 άτομα τη 2η χρονιά.
3.   Διορίζει φέτος 326 24μηνο + 200 40% + 300 ΑΣΕΠ, σύνολο 826 άτομα και δεν διορίζει κανέναν του χρόνου ή ελάχιστους. Αυτό θα το ακολουθήσει αν το υπουργείο θεωρήσει ότι έχει σοβαρό νομικό πρόβλημα με τα άτομα του ΑΣΕΠ. Όμως από πρώτη ματιά δεν δείχνει να έχει σοβαρό πρόβλημα με τα άτομα του ΑΣΕΠ, μετά το νόμο του υπουργείου εσωτερικών.

Σε όλες τις περιπτώσεις αν δεν διορίσει πρώτα όλο το 24μηνο και μετά όλο το 40%, θα έχει σοβαρότατα νομικά προβλήματα. Για παράδειγμα, η ποσόστωση: Ας πούμε ότι την πρώτη χρονιά παίρνει  το 50% κι απ’ τις τρεις προηγούμενες κατηγορίες: 163 (24μηνο) + 100 (40%) + 150 (ΑΣΕΠ). Σύνολο 413 άτομα τη μια χρονιά και 413 άτομα την επόμενη. Εδώ έχουμε τα εξής προβλήματα:
Το μισό 24μηνο της 2ης χρονιάς ΔΕΝ έχει προτεραιότητα τοποθέτησης σε σχέση με το μισό 40% και και το μισό ΑΣΕΠ της 1ης χρονιάς. Επίσης το μισό 40% της 2ης χρονιάς ΔΕΝ έχει προτεραιότητα τοποθέτησης σε σχέση με το μισό ΑΣΕΠ της 1ης χρονιάς. Εχουμε δηλαδή πολλαπλή καταστρατήγηση του νόμου που μιλάει ξεκάθαρα σε αυτό το σημείο.
Αν είχαν αλλάξει το νόμο του 24μηνου και είχαν πει ότι παιδιά θα ακολουθήσουμε μια παραλλαγή. Οι μισοί φέτος, οι μισοί του χρόνου κλπ., τότε μάλιστα. Είχαν την ευκαιρία να το κάνουν στο πολυνομοσχέδιο στις αρχές Μαΐου, αλλά ΔΕΝ το έκαναν. Ο νόμος του 24μηνου ισχύει ΩΣ ΕΧΕΙ.
Δεν ξέρω πόσο μπορεί να ισχύσει και εκτός νηπιαγωγών αυτή η λογική. Π.χ. αναφέρθηκε στο φόρουμ ότι στους γυμναστές μάλλον δεν θα έχουν καθόλου οργανικά κενά, κι απ’ την άλλη έχουν 600 άτομα 24μηνίτες. Τι στο καλό θα κάνει εκεί το υπουργείο; Κατά τη γνώμη μου κι εκεί θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει το νόμο και μετά τη μεταβατική περίοδο θα αστράψει και θα βροντήξει τελείως ελεύθερο πιά.

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 07, 2010, 02:52:07 pm »
Τα ενδεχόμενα είναι όλα ανοιχτά και έτσι όπως τα έχω δει στους πίνακες είναι πάνω κάτω όπως τα παρουσιάζει ο npanag.Κι εγώ υπολογίζω φέτος περίπου 400 άτομα φέτος χωρίς να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τίποτα...Το θέμα το δικό μου είναι πώς θα κάνει ασεπ το 2012 με στοκ διοριστέων,βάζοντας άδικα όσους 24μηνίτες κατοχύρωναν δικαίωμα διορισμού να ξαναμπούν στη διαδικασία έστω και με τη βάση,που θα τους πριμοδοτήσει.Και μόνο το ότι θα υπάρχουν 24μηνίτες αδιόριστοι,είναι τραγικό και δείχνει την αναλγησία του υπουργείου.Νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα το υπουργείο αν δε διορίσει όλο το 24μηνο μέχρι το νέο ασεπ.Επίσης,αν υποθέσουμε ότι θα διασπείρει τους ασεπίτες(άλλη αδικία από κει) και έχει και περίσσευμα διοριστέων από άλλες κατηγορίες,τότε ο ασεπ θα πρέπει να γίνει το 14 ή να παραταθεί η μεταβατική....
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 07, 2010, 03:06:37 pm »
npanag καιρό έχουμε να τα πούμε. Για να δούμε αν ισχύσει κάποιο από τα σενάριά σου, θα πρέπει να μάθουμε τι υποσχέθηκαν από το υπουργείο στα παιδιά του ΑΣΕΠ με το 100ρικο. Εγώ κατάλαβα πως  υποσχέθηκε κάτι καλό γι'αυτούς, οπότε φαίνεται ποιο σενάριο επικρατεί...
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος antzy.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 07, 2010, 03:31:46 pm »
Όσοι με 30/06 συμπληρώνουν 19 μήνες προυπηρεσία και δεν ανήκουν σε καμία από τις κατηγορίες (24μηνο,40%,ασεπ,30μηνο) δεν έχουν καμία ελπίδα να διοριστούν μέσα στην μεταβατική περίοδο?

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιουλίου 07, 2010, 03:50:55 pm »
Mε λυπεί που το λέω-καθώς ανήκω στην ίδια κατηγορία με σένα-αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι πολύ σκούρα τα πράγματα...Πέρυσι ο τελευταίος διοριστέος είχε 18.3...Φέτος δεν ξέρουμε τι μας γίνεται..Πρέπει να διορίσει όλο το 24μηνο και όλο το 40% φέτος για να κατέβει ο πίνακας.Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τη βάση διορισμού.....

Αποσυνδεδεμένος maritinaki_zan

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιουλίου 07, 2010, 04:16:59 pm »
maritinaki_zan, άντε να δεχτώ ότι φτιάχνω ωραίους πίνακες, ωραίες εκτιμήσεις όμως κάνω; Ιδού το ερώτημα.
Παιδιά, δεν έχω τίποτε ιδιαίτερο να προσθέσω πέρα από αυτά που έχω πει κατά καιρούς. Θα τα επαναλάβω έστω κι αν έφαγα κριτική ότι αυτά που λέω είναι γελοία. Και πάντα ισχύει το ότι μπορεί να κάνω λάθος, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θα σας ζητήσω ταπεινά συγνώμη.
Κατά τη γνώμη μου το υπουργείο θα ακολουθήσει έναν δρόμο με τις λιγότερες νομικές συγκρούσεις. Παραδείγματα:
1.   Διορίζει και τα 326 (περίπου) άτομα του 24μηνου και ας πούμε τα μισά άτομα του 40% (100 άτομα). Σύνολο 426 άτομα τη πρώτη χρονιά. Και τη 2η χρονιά τα άλλα 100 άτομα του 40% μαζί με τα 300 άτομα του ΑΣΕΠ. Ερώτημα: Μπορεί να μετακινήσει τα 300 άτομα του ΑΣΕΠ στη 2η χρονιά; Χωρίς να είμαι νομικός, νομίζω ναι, με βάση το νόμο του υπουργείου εσωτερικών που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο και που επιτρέπει σε διοριστέους ΑΣΕΠ με ΦΕΚ να τους διασπείρει στις 2 ή 3 επόμενες χρονιές. Η περίπτωση αυτή ίσως είναι η πιο πιθανή γιατί στο περίπου χωρίζει και στο μισό τους διοριστέους.
2.   Περίπτωση άλλη: Θεωρεί το υπουργείο ότι πρέπει φέτος να διορίσει έστω τα μισά άτομα του ΑΣΕΠ. Τότε διορίζει τα 326 άτομα του 24μηνου, τα 200 άτομα του 40% και τα 150 άτομα του ΑΣΕΠ. Σύνολο 676 άτομα την πρώτη χρονιά και 150 άτομα τη 2η χρονιά.
3.   Διορίζει φέτος 326 24μηνο + 200 40% + 300 ΑΣΕΠ, σύνολο 826 άτομα και δεν διορίζει κανέναν του χρόνου ή ελάχιστους. Αυτό θα το ακολουθήσει αν το υπουργείο θεωρήσει ότι έχει σοβαρό νομικό πρόβλημα με τα άτομα του ΑΣΕΠ. Όμως από πρώτη ματιά δεν δείχνει να έχει σοβαρό πρόβλημα με τα άτομα του ΑΣΕΠ, μετά το νόμο του υπουργείου εσωτερικών.

Σε όλες τις περιπτώσεις αν δεν διορίσει πρώτα όλο το 24μηνο και μετά όλο το 40%, θα έχει σοβαρότατα νομικά προβλήματα. Για παράδειγμα, η ποσόστωση: Ας πούμε ότι την πρώτη χρονιά παίρνει  το 50% κι απ’ τις τρεις προηγούμενες κατηγορίες: 163 (24μηνο) + 100 (40%) + 150 (ΑΣΕΠ). Σύνολο 413 άτομα τη μια χρονιά και 413 άτομα την επόμενη. Εδώ έχουμε τα εξής προβλήματα:
Το μισό 24μηνο της 2ης χρονιάς ΔΕΝ έχει προτεραιότητα τοποθέτησης σε σχέση με το μισό 40% και και το μισό ΑΣΕΠ της 1ης χρονιάς. Επίσης το μισό 40% της 2ης χρονιάς ΔΕΝ έχει προτεραιότητα τοποθέτησης σε σχέση με το μισό ΑΣΕΠ της 1ης χρονιάς. Εχουμε δηλαδή πολλαπλή καταστρατήγηση του νόμου που μιλάει ξεκάθαρα σε αυτό το σημείο.
Αν είχαν αλλάξει το νόμο του 24μηνου και είχαν πει ότι παιδιά θα ακολουθήσουμε μια παραλλαγή. Οι μισοί φέτος, οι μισοί του χρόνου κλπ., τότε μάλιστα. Είχαν την ευκαιρία να το κάνουν στο πολυνομοσχέδιο στις αρχές Μαΐου, αλλά ΔΕΝ το έκαναν. Ο νόμος του 24μηνου ισχύει ΩΣ ΕΧΕΙ.
Δεν ξέρω πόσο μπορεί να ισχύσει και εκτός νηπιαγωγών αυτή η λογική. Π.χ. αναφέρθηκε στο φόρουμ ότι στους γυμναστές μάλλον δεν θα έχουν καθόλου οργανικά κενά, κι απ’ την άλλη έχουν 600 άτομα 24μηνίτες. Τι στο καλό θα κάνει εκεί το υπουργείο; Κατά τη γνώμη μου κι εκεί θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει το νόμο και μετά τη μεταβατική περίοδο θα αστράψει και θα βροντήξει τελείως ελεύθερο πιά.

Σ' ευχαριστούμε πολύ npanag που απάντησες και μας είπες τις εκτιμήσεις σου!!!  :)   
ΌΜΩΣ έχω την εξής απορία: 1) Γιατί θα υπάρχει νομικό πρόβλημα αν δεν διορίσει το 24μηνο και δεν θα υπάρχει επίσης νομικό πρόβλημα αν δεν πάρει διοριστέους από ΑΣΕΠ, που τα ονόματά τους είναι περασμένα από ΦΕΚ, ενώ στο 24μηνο μιλάει : "σύμφωνα με τις ανάγκες τις υπηρεσίας" ???  Θεωρώ πως η εκτίμησή σου φέρνει αντιμέτωπους όλους τους διοριστέους του ΑΣΕΠ, που η προκήρυξή τους λέει ξεκάθαρα πως πρέπει να διοριστούν στα σχολικά έτη 2009-2010 και 2010 - 2011! Ξέρω ότι βγήκε καινούριος νόμος που δίνει παράταση στους διορισμούς μέχρι και του χρόνου, αλλά αυτό μπορεί να γίνει και για τις υπόλοιπες κατηγορίες!!!
Το πιο πιθανό είναι να πάρει ένα ποσοστό από όλες τις κατηγορίες, γιατί μετά θα εξεγερθούν όλοι! Κάποιοι ΑΣΕΠΙΤΕΣ ήδη έχουν κάνει νομική προσφυγή και θα ακολουθήσει και δεύτερη προσφυγή αφού βγουν τα αποτελέσματα των μόνιμων διορισμών!
Δεν ξέρω ειλικρινά τι να υποθέσω!!! Μακάρι να ήμουν μέσα στο μυαλό της Διαμαντοπούλου και να σας έλεγα τι σκέφτεται να κάνει!!!!  ;D
Μακάρι να γίνει το καλύτερο για όλους μας, και για την εκπ/ση και για τους μαθητές μας!!! Συνέχεια ακούω πως φέτος θα βγουν πολλοί στη σύνταξη, δεν ξέρω αυτό πόσο θα μας επηρεάσει.... Υπάρχουν αρκετά κενά, αλλά δυστυχώς φέτος έχουμε και το ΔΝΤ !!!!!  >:(  :(  ;D  Πόσο τυχεροί είναι αυτοί της α' φουρνιάς μέχρι το 331 που πρόλαβαν και διορίστηκαν πέρυσι.... Σε εμάς όλα τα στραβά και ανάποδα έτυχαν... (μειώσεις διορισμών, κακή οικονομία, ΔΝΤ, μέντορες, αξιολόγηση, 30άρια τμήματα, ανασφάλεια κλπ.)  >:(    Ο Θεός βοηθός!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)