0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σας.Θα ήθελα να ρωτήσω άν ένας καθηγητής της ΔΕ κάνει αίτηση για απόδοση δεύτερης ειδικότητας της ΠΕ ( πχ ΠΕ60 ) μπορεί να κάνει αίτηση για μετάταξη στήν Πρωτοβάθμια και ποιές είναι οι προυποθέσεις.ΕυχαριστώΥΓ Συγγ΄νώμη εκ των προτέρω άν έχει δημοσιευθεί κάτι ανάλογο
Ετσι οπως τα ορισαν η δευτερη ειδικοτητα ειναι μονο στα χαρτιά. Κι αυτο καλο ειναι απο το τιποτα αλλα δεν βοηθα στη συμπληρωση ωραριου. Στο παραδειγμα που ανεφερες- Αγγλικών και Φιλολογος -το θετικο ειναι οτι αν παρει ιστορια θα νιωθει καπως πιο σιγουρος για την καταρτιση του και οτι δεν εχουν λόγο να πεσουν να τον φάνε οι φιλολογοι (και με το δίκιο τους). Αλλα σε περιπτωσεις που δεν συμπιπτουν οι αναθεσεις α' και β' πτυχίου η μεγαλη βλακεια ειναι οτι προηγειται η δευτερη αναθεση του α' πτυχιου και έπεται η πρώτη αναθεση του β΄πτυχιου. Ετσι καθισταται πολύ δυσκολο να διδαξεις μαθημα της β ειδικότητας σου ακομα και να το θελεις ή ακομα κι αν δεν υπαρχει καποιος αλλος που το διδασκει ως πρωτη ειδικότητα!
Αλλα σε περιπτωσεις που δεν συμπιπτουν οι αναθεσεις α' και β' πτυχίου η μεγαλη βλακεια ειναι οτι προηγειται η δευτερη αναθεση του α' πτυχιου και έπεται η πρώτη αναθεση του β΄πτυχιου. Ετσι καθισταται πολύ δυσκολο να διδαξεις μαθημα της β ειδικότητας σου ακομα και να το θελεις ή ακομα κι αν δεν υπαρχει καποιος αλλος που το διδασκει ως πρωτη ειδικότητα!
@ my8osΚι εμένα η λογική αυτό μου λέει (και έτσι θα ήθελα να είναι!). Όμως σε αυτό το νόμο που σωστά παραθέτεις λέει και το εξής: "7. Οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου διδάσκουν κατά προτεραιότητα μαθήματα της βασικής ειδικότητας τους, σε πρώτη και σε δεύτερη ανάθεση."Νομίζω (τονίζω το νομίζω) ότι οι διευθύνσεις (τουλάχιστον η δική μου!) το μεταφράζουν αυτό ως: θα πάρεις πρώτα ό,τι σου αναλογεί από την 1η ειδικότητα και μετά θα πάμε στη 2η. Απλά το αναφέρω.