0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Lucinda στις Μαρτίου 26, 2011, 12:46:27 pmΠαράθεση από: arlekinos στις Μαρτίου 26, 2011, 12:39:15 pmΕπιτέλους τη βρήκαμε τη λύση.Για την κατάντια της εκπαίδευσης σήμερα δε φταίει ούτε το υπουργείο, ούτε οι αδιάφοροι διορισμένοι καθηγητές, ούτε οι έμποροι της εκπαίδευσης, οι φροντιστηριάρχες.Φταίνε τα παιδιά που αντί να διαβάζουν τα μαθήματα τους και να παίζουν στις αλάνες όπως κάναμε εμείς τα παλιά, καλά χρόνια, ασχολούνται με αυτό το κατασκεύασμα του διαβόλου, το ίντερνετ.Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα?Ρε φίλε μην τα παίρνεις, δεν κατηγόρησα ούτε τα παιδιά, ούτε το ίντερνετ. Είπα απλώς ότι αλλάξανε οι εποχές κι ότι πλέον αυτό το σύστημα δεν καλύπτει. Προσπαθούμε να δούμε τι φταίει. Χαλαρά...δεν υπάρχει λόγος να ανεβάζουμε τους τόνους. Λέμε ο καθένας τη σκέψη του. Άδικο έχω; Δεν αλλάξανε οι εποχές; Μέσα σε μια 20ετία όλα είναι εντελώς διαφορετικά. Το μόνο που υποστήριξα είναι ότι τα παιδιά έχασαν την δυναμικότητά τους, για το οποίο ευθύνεται νομίζω το γενικότερο κλίμα της εποχής.Δηλαδή αγαπητή/έ η απάντηση είναι ότι κανένας δεν φταίει παρά μόνο το γενικότερο κλίμα της εποχής!!!!Δηλαδή σε κάθε περίπτωση κάποιος άλλος πάντα θα φταίει, το σύστημα, ο Αλάχ, οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι, το τσίρκο, πάντως όχι εμείς ναι?Λέτε το ίδιο να φταίει το "γενικότερο κλίμα της εποχής" και για τ αγερμανάκια , τα σουηδάκια ή τα φιλανδάκια?
Παράθεση από: arlekinos στις Μαρτίου 26, 2011, 12:39:15 pmΕπιτέλους τη βρήκαμε τη λύση.Για την κατάντια της εκπαίδευσης σήμερα δε φταίει ούτε το υπουργείο, ούτε οι αδιάφοροι διορισμένοι καθηγητές, ούτε οι έμποροι της εκπαίδευσης, οι φροντιστηριάρχες.Φταίνε τα παιδιά που αντί να διαβάζουν τα μαθήματα τους και να παίζουν στις αλάνες όπως κάναμε εμείς τα παλιά, καλά χρόνια, ασχολούνται με αυτό το κατασκεύασμα του διαβόλου, το ίντερνετ.Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα?Ρε φίλε μην τα παίρνεις, δεν κατηγόρησα ούτε τα παιδιά, ούτε το ίντερνετ. Είπα απλώς ότι αλλάξανε οι εποχές κι ότι πλέον αυτό το σύστημα δεν καλύπτει. Προσπαθούμε να δούμε τι φταίει. Χαλαρά...δεν υπάρχει λόγος να ανεβάζουμε τους τόνους. Λέμε ο καθένας τη σκέψη του. Άδικο έχω; Δεν αλλάξανε οι εποχές; Μέσα σε μια 20ετία όλα είναι εντελώς διαφορετικά. Το μόνο που υποστήριξα είναι ότι τα παιδιά έχασαν την δυναμικότητά τους, για το οποίο ευθύνεται νομίζω το γενικότερο κλίμα της εποχής.
Επιτέλους τη βρήκαμε τη λύση.Για την κατάντια της εκπαίδευσης σήμερα δε φταίει ούτε το υπουργείο, ούτε οι αδιάφοροι διορισμένοι καθηγητές, ούτε οι έμποροι της εκπαίδευσης, οι φροντιστηριάρχες.Φταίνε τα παιδιά που αντί να διαβάζουν τα μαθήματα τους και να παίζουν στις αλάνες όπως κάναμε εμείς τα παλιά, καλά χρόνια, ασχολούνται με αυτό το κατασκεύασμα του διαβόλου, το ίντερνετ.Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα?
άλλαξα γνωμη. Θα ακυρωσω τη πρωτη μου ψηφο και θα επιλεξω την 1η περιπτωση. Μου φαινεται υποκριτικο το "συνελευσεις, εκδηλωσεις" .... και δικαιολογια περα ως περα!
οι φροντιστηριάρχες
Παράθεση από: MARKOS στις Μαρτίου 26, 2011, 05:40:43 pmάλλαξα γνωμη. Θα ακυρωσω τη πρωτη μου ψηφο και θα επιλεξω την 1η περιπτωση. Μου φαινεται υποκριτικο το "συνελευσεις, εκδηλωσεις" .... και δικαιολογια περα ως περα!E, όχι και δικαιολογία. Είναι η πραγματικότητα!Δεν θεωρώ άχρηστες τις εκδηλώσεις και τις συνελεύσεις. Αλλά επειδή η σύγκριση γίνεται με τα φροντιστήρια, σε ένα φροντιστήριο άκουσες ποτε να λένε στα παιδιά δεν θα κάνετε σήμερα μάθημα γιατί έχουμε συνέλευση οι καθηγητές του φροντιστηρίου; ή ότι θα πάμε εκδρομή; ή ότι αντι για μάθημα θα γράψετε διαγώνισμα; ή ότι θα ψηφίσετε για 5μελές; ή ότι θα κάνετε πρόβα για χορωδία και για παρέλαση; ή ότι θα κάνει συνέλευση το τμήμα; ή ότι θα πάμε εκδρομή γιατί έχει καλό καιρό;Λουκέτο θα έβαζε το φροντιστήριο! Θα επαναστατούσαν οι γονείς. Για το δημόσιο σχολείο μόνο δεν επαναστατούν. Εκει δεν τους νοιάζει βλέπεις γιατί είναι δωρεάν!Μήπως να ξαναλλάξεις ψήφο;
Παράθεση από: killbill στις Μαρτίου 26, 2011, 08:16:05 pmΠαράθεση από: MARKOS στις Μαρτίου 26, 2011, 05:40:43 pmάλλαξα γνωμη. Θα ακυρωσω τη πρωτη μου ψηφο και θα επιλεξω την 1η περιπτωση. Μου φαινεται υποκριτικο το "συνελευσεις, εκδηλωσεις" .... και δικαιολογια περα ως περα!E, όχι και δικαιολογία. Είναι η πραγματικότητα!Δεν θεωρώ άχρηστες τις εκδηλώσεις και τις συνελεύσεις. Αλλά επειδή η σύγκριση γίνεται με τα φροντιστήρια, σε ένα φροντιστήριο άκουσες ποτε να λένε στα παιδιά δεν θα κάνετε σήμερα μάθημα γιατί έχουμε συνέλευση οι καθηγητές του φροντιστηρίου; ή ότι θα πάμε εκδρομή; ή ότι αντι για μάθημα θα γράψετε διαγώνισμα; ή ότι θα ψηφίσετε για 5μελές; ή ότι θα κάνετε πρόβα για χορωδία και για παρέλαση; ή ότι θα κάνει συνέλευση το τμήμα; ή ότι θα πάμε εκδρομή γιατί έχει καλό καιρό;Λουκέτο θα έβαζε το φροντιστήριο! Θα επαναστατούσαν οι γονείς. Για το δημόσιο σχολείο μόνο δεν επαναστατούν. Εκει δεν τους νοιάζει βλέπεις γιατί είναι δωρεάν!Μήπως να ξαναλλάξεις ψήφο; Πιστευω πως ο καλος καθηγητης θα παραμενει καλος σε οποιες συνθηκες.Αλλα δεν μπορουμε να συγκρινουμε φροντιστηρια με δημοσιο σχολειο. Θα μπορουσαν βεβαια κατι εκλογες 15μελους ή εκδηλωσεις κλπ να μη γινονται σε ωρα μαθηματος. Αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την ποιοτητα του μαθηματος. Ο "κακος" καθηγητης θα ειναι κακος ακομα κι αν καταργηθουν ολα αυτα και διδασκει 6ωρες καθημερινα.Το δημοσιουπαλληλικι αν το χεις στο αιμα σου, δεν φευγει. παει τελειωσε. Μα τί μου λες τωρα? εδω ενα λογο ειναι για να εκφωνησουμε και το καναμε ανατολικο ζητημα!εδω μια παρουσια μας στη παρελαση και το φερουμε βαρεως! ειναι εκπ/κοι αυτοι? και δεν ντρεπονται να τα λενε δημοσιως? και σου πετανε μια ιδεολογια σαν αλλοθι!
Το φροντιστήριο μαθαίνει στους καλούς μαθητές τον τρόπο να γράψουν καλά στις πανελλήνιες και δεν προσφέρει ουσιαστική γνώση. Αν αυτοί οι μαθητές είχαν μάθει να οργανώνουν το διάβασμά τους δεν θα είχαν ανάγκη το φροντιστήριο. Για το τελευταίο έχει μεγάλη ευθύνη το δημόσιο σχολείο και ιδιαίτερα το Δημοτικό και το Γυμνάσιο.ΥΓ. Τελικά έπρεπε να γίνω μαθηματικός... Μπα, είμαι ήδη...