0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία της μελέτης του σχεδίου», ανέφερε χθες στην «Κ» η αρμόδια γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του υπουργείου, Θάλεια Δραγώνα.
Προτείνεται η ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ χαμηλής ζήτησης.
Δεν πιστεύω στα μάτια μου!!
Υπάρχουν έξι ομάδες μαθημάτων οι οποίες περιέχουν τρίωρα μαθήματα (βασικό επίπεδο) και εξάωρα μαθήματα (υψηλό επίπεδο). Ο μαθητής υποχρεούται να επιλέξει: - ένα εξάωρο μάθημα (υψηλό επίπεδο) από όποια ομάδα μαθημάτων επιθυμεί (εφόσον η ομάδα διαθέτει εξάωρο μάθημα) και- ένα τρίωρο μάθημα (βασικό επίπεδο) από κάθε μία από τις υπόλοιπες ομάδες
(ποιοι "φωστήρες" τη σκέφτηκαν, άραγε;
Μόλις μελέτησα και εγώ τους πίνακες. Δεν πίστευα και εγώ στα μάτια μου. Τι αστοχίες είναι αυτές; ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ τα λατινικά μαζί με τα γερμανικά και τα γαλλικά κλπ. με 6 ώρες;! Δεν ανήκουν στην αρχαιογνωσία;! Δηλαδή μπορεί κάποιος να επιλέξει λατινικά (6) και ιστορία των ιδεών (ιστορία της φιλοσοφίας εννοούν; 3), χωρίς να διδαχτεί αρχαία ελληνικά;! Και η ιστορία;! Καταποντίστηκε. Επίσης, μια παρουσιάζεται στην αρχαιογνωσία μια στις κοινωνικές επιστήμες. Δε θα σχολιάσω το χαντάκωμα της χημείας και της βιολογίας (ακόμα και της φυσικής που μπορεί να παρακαμφθεί), μαθημάτων ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ για όσους ακολουθήσουν ιατρική - επιστήμες υγείας, θετικές επιστήμες και πολυτεχνείο. Ο κλάδος των θεολόγων σβήνει. Η οικονομία προωθείται. Και δεν αντιλέγω, σημαντικές οι τέχνες (όχι πολιτισμός, λάθος διατύπωση στον πίνακα), αλλά προτιμώ τα παιδιά μας να γνωρίζουν ιστορία ή χημεία παρά θέατρο και κινηματογράφο ή λατινικά. Και όλοι γνωρίζουμε πώς επιλέγουν οι μαθητές μας τα μαθήματα στο Λύκειο: Το πιο εύκολο.Παράθεση(ποιοι "φωστήρες" τη σκέφτηκαν, άραγε;Απάντηση: άνθρωποι χωρίς τις στοιχειώδεις παιδαγωγικές γνώσεις.
Παράθεση από: patiskis στις Οκτωβρίου 02, 2010, 03:51:33 pmΔεν πιστεύω στα μάτια μου!!
Ο μηχανολόγος και ο αρχιτέκτονας τι την χρειάζεται την βιολογία, πέρα από τις βασικές γνώσεις που πήρε μέχρι την Α' Λυκείου; Ο δασολόγος και ο γεωπόνος τι την χρειάζεται την εμβάθυνση στη φυσική;
Η απάντηση επομένως είναι να γίνεται καλύτερη και ουσιαστικότερη δουλειά στο Γυμνάσιο. Να ανακυκλώνονται τα ίδια πράγματα απλά γιατί κάποιοι πριν δεν τα έκαναν καλα και πρέπει να τα ξαναπούνε κάποιοι επόμενοι, δεν το καταλαβαίνω.
ΠαράθεσηΟ μηχανολόγος και ο αρχιτέκτονας τι την χρειάζεται την βιολογία, πέρα από τις βασικές γνώσεις που πήρε μέχρι την Α' Λυκείου; Ο δασολόγος και ο γεωπόνος τι την χρειάζεται την εμβάθυνση στη φυσική; Όσοι γράφουν για το Γυμνάσιο θα έπρεπε να γνωρίζουν την ελικοειδή διάταξη της σχολικής ύλης. Έχει να κάνει με την εμπέδωση και εμβάθυνση στη γνώση αλλά και τους σκοπούς των διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης. Green, πόσες γενικές γνώσεις θα προλάβουν να διδαχτούν οι μαθητές στην Α΄Λυκείου; Ο μαθητής δηλαδή θα γνωρίζει από την Α΄ Λυκείου ότι θα γίνει μηχανολόγος ή αρχιτέκτονας ή δασολόγος ή γεωπόνος, ώστε να αποκλείει από τη
και βοήθησε να μεγαλουργήσουν τα φροντιστήρια.