0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
κατά τη γνώμη μου με το σύστημα αυτό αποκαθίστανται οι στρεβλώσεις που είχαν προκύψει με το προηγούμενο όσο αφορά στο ρόλο των βασικών επιστημών φυσικής χημείας μαθηματικών και λιγότερο (δυστυχώς )της βιολογίας.καλώς καταργούνται ορισμένα εξιδικευμένα μαθήματα τα οποία αποτελούσαν προεκτάσεις των βασικών επιστημών(π.χ ηλεκτρολογία,βιοχημεία,περιβάλλον κ.α).για όσους δεν γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν είναι αδιανόητο να εισάγονται μαθητές σε σχολές χημικών μηχανικών,χημείας βιολογίας,γεωπονίας,δασολογίας,διατροφής,περιβαντολλογίας,γεωλογίας και πολλές άλλες χωρίς να έχουν διδαχθεί καθόλου χημεία, βιολογία όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.δεν υποτιμώ το μάθημα του περιβάλλοντος αλλά δεν έχει κανένα νόημα η διδασκαλία του στο λύκειο μιας και είναι κλάδος της χημείας (και άλλων επιστημών) και δεν έχει νόημα να το διδάσκεται κάποιος αν προηγούμενα ή και ταυτόχρονα δεν έχει ιδέα από χημεία ή βιολογία όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.είναι αδιανόητο στη χώρα μας να συνεχίζονταν η υποβάθμιση των φυσικών επιστημών όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.ελπίζω με την προσπάθεια όλων να αλλάξει το κατεστημένο αυτό.
Πού είναι, βρε παιδιά, το θετικό σε αυτό το πρόγραμμα; Εγώ το κοίταξα και δεν μπορώ να το βρω. Δεν υπάρχει ούτε ένα νέο μάθημα. Τα βιβλία παραμένουν τα ίδια. Απόλυτη εξειδίκευση υπάρχει. Πού είναι, δηλαδή, το θετικό;
Για τα μπάζα το νέο πρόγραμμα!Αλλαγές εντυπωσιασμού, αλλά από ουσία μηδέν και μείον. Και αυτά θα φανούν σύντομα και στην πράξη (αν τελικά εφαρμοστεί).
Αν οι φροντιστές αξιολογούν το πρόγραμμα του νέου λυκείου θετικά, τότε κάψε μας.
- Δεν διευκρίνησε αν καταργούνται οι πανελλαδικές
Εγώ ήθελα να ήξερα όλοι αυτοί που λένε ότι η Χημεία είναι η επιστήμη με τις περισσότερες εφαρμογές, αν χρησιμοποιήσαν αντιδραστήρια για να πληκτρολογήσουν τις σκέψεις τους ή αν ξέρουν τίποτα για την υποδομή που χρησιμοποιήθηκε για να μεταφερθούν αυτές.Προσωπικά νομίζω ότι η Χημεία έχει να προσφέρει λίγα πράγματα στον καθημερινό άνθρωπο στον σύγχρονο κόσμο, τουλάχιστον πολύ λιγότερα σε σχέση με την