*

Αποστολέας Θέμα: Αλλαγές στο Λύκειο  (Αναγνώστηκε 236292 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ0404

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ask Kosh
    • Προφίλ
Απ: Αλλαγές στο Λύκειο
« Απάντηση #532 στις: Μαρτίου 30, 2011, 11:16:09 pm »
Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων έσπευσαν να συγχαρούν το υπουργείο! Αυτό από μόνο του τα λέει όλα!
http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=12207:idioktites-idiotikon-sxoleion-oi-allages-tou-ip-paideias-gia-to-likeio-badizoun-sti-sosti-kateithinsi&Itemid=1559

@paraxenos
Για την αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, κυριολεκτώ όταν λέω ανώτερη επιστήμη όλων η φιλοσοφία - δεν εννοώ τις σπουδές στη φιλοσοφική, αλλά τη φιλοσοφική σκέψη!
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:35:14 »

Αποσυνδεδεμένος Rovespier0s

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Ο Πραγματικός ΥΠΟΙΚ είναι οι Αγορές
    • Προφίλ
« Απάντηση #533 στις: Μαρτίου 30, 2011, 11:17:42 pm »
Κατάργηση των Αρχαίων..χθες, όχι τώρα ούτε στο μέλλον! Τα νεο-ελληνόπουλα μετά βίας καταφέρνουν να γράψουν στη δημοτική ενώ κάνουν άπειρα ορθογραφικά λάθη..περισσότερα Νέα Ελληνικά..νισάφι με την ερβαρτιανή φιλοσοφία του εκπαιδευτικού συστήματος. Καταργήστε τα αρχαία όσο είναι καιρός γιατί έτσι όπως πάμε τα Νέα Ελληνικά θα πάρουν τη θέση των αρχαίων...κρατήστε τα επιλογής για όσους θέλουν να πάνε θεωρητική..
[/

και αναρωτιόμουν τόσή ώρα για 2 πράγματα

1.πώς και δεν τσακώνονται φιλόλογοι με δασκάλους :)

2.πώς και δεν έχει γράψει κανείς για τ αρχαία

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΣΚΕΨΗΣ καλύτερα ,

έχει χιλιοσυζητηθεί η θέση-αντίθεση συναφών επιχειρημάτων ανατρέξτε στα ανάλογα θέματα :)

Εγώ είμαι της λεγόμενης θετικής κατεύθυνσης δεν ξέρω Αρχαία αλλά δεν βλέπω που ακριβώς αυτό με εμπόδισε..επίσης να προσθέσω ότι η αδελφή μου αριστούχος της Νομικής επίσης δεν ξέρει Αρχαία και ας έκανε...
MIXANIKOS_HY is back

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #534 στις: Μαρτίου 30, 2011, 11:22:07 pm »
ΑΓΓΕΛΙΑ
ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΧΗΜΙΚΟΣ-

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #535 στις: Μαρτίου 30, 2011, 11:23:06 pm »
Γίνεται τόση συζήτηση για το αν η Χημεία πρέπει να διδάσκεται τόσες ώρες ή λιγότερες (κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι
MIXANIKOS_HY is back

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:35:14 »

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #536 στις: Μαρτίου 30, 2011, 11:23:14 pm »
Καταλαβαίνω την απορία σου καθημερινά αντιμετωπίζω τέτοιους προβληματισμούς ....με τη λογική αυτή τί μου χρειάστηκαν εμένα τα μαθηματικά επί 7 συναπτά έτη γυμνάσιο-λύκειο μην πω για φυσική χημεία και τα συναφή ....τα αρχαία εντασσονται στην πολτισμική μας κληρονομιά τιμής ένεκεν ,αν θες,γι αυτόν τον γλωσσικό πλούτο που κληρονομήσαμε ,δυστυχώς διδάσκονται με λάθος τρόπο και από λάθος βιβλία :) μακάρι να μην εγκλωβιζόμασταν στη διδασκαλία του λύω και των δευτερευουσών προτάσεων τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο λύκειο....

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #537 στις: Μαρτίου 30, 2011, 11:26:54 pm »

και αναρωτιόμουν τόσή ώρα για 2 πράγματα

1.πώς και δεν τσακώνονται φιλόλογοι με δασκάλους :)

2.πώς και δεν έχει γράψει κανείς για τ αρχαία

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΣΚΕΨΗΣ καλύτερα ,

έχει χιλιοσυζητηθεί η θέση-αντίθεση συναφών επιχειρημάτων ανατρέξτε στα ανάλογα θέματα :)

Κατάργηση των Αρχαίων καλύτερα για όσους δεν θέλουν  θεωρητική κατεύθυνση..αλλά δεν περίμενα κάτι
άλλο από φιλολόγους..αν ήταν στο χέρι σας ακόμη θα μιλούσαμε και θα γράφαμε την καθαρεύουσα...κι επίσης δεν καταλαβαίνετε ότι καλύτερα 10 ώρες νέα παρά 5 αρχαία 5 νέα...
MIXANIKOS_HY is back

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #538 στις: Μαρτίου 30, 2011, 11:29:50 pm »
Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων έσπευσαν να συγχαρούν το υπουργείο! Αυτό από μόνο του τα λέει όλα!
http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=12207:idioktites-idiotikon-sxoleion-oi-allages-tou-ip-paideias-gia-to-likeio-badizoun-sti-sosti-kateithinsi&Itemid=1559

@paraxenos
Για την αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, κυριολεκτώ όταν λέω ανώτερη επιστήμη όλων η φιλοσοφία - δεν εννοώ τις σπουδές στη φιλοσοφική, αλλά τη φιλοσοφική σκέψη!
το καταλαβα...μην σκας....  και γω φιλοσοφώντας απαντησα

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ0404

• Έμπειρο μέλος
  • Ask Kosh
    • Προφίλ
« Απάντηση #539 στις: Μαρτίου 30, 2011, 11:30:21 pm »
Ακριβώς όταν δε γνωρίζουμε κάτι, δεν ξέρουμε και τι στερούμαστε από την απουσία του.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #540 στις: Μαρτίου 30, 2011, 11:32:45 pm »
με τη λογική αυτή τί μου χρειάστηκαν εμένα τα μαθηματικά επί 7 συναπτά έτη γυμνάσιο-λύκειο μην πω για φυσική χημεία και τα συναφή

Έχεις άδικο..δεν είναι το ίδιο..δεν είπα να καταργηθούν τα κείμενα η γλώσσα η λογοτεχνία η Ηλιάδα η Οδύσσεια κοκ..λέω να διδάσκονται τα πάντα στην δημοτική...τόσο κακό είναι; Ποιά κληρονομιά τώρα πλάκα κάνουμε ρε παιδιά; έλεος...οι ίδιοι οι φιλόλογοι θα έπρεπε να το χατε ζητήσει..στο πολυπολυτισμικό σχολείο του 2011 που τα μισά παιδιά είναι αλβανικής καταγωγής, τα άλλα μισά κάνουν 10 ορθογραφικά σε κάθε γραμμή εσύ μου λες ότι πρέπει να κάνουμε Αρχαία για λόγους παράδοσης..πλάκα κάνειιιιιςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
MIXANIKOS_HY is back

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #541 στις: Μαρτίου 30, 2011, 11:33:23 pm »

Να παραθέσω επιχειρήματα σε επιχειρήματα.
Όχι να  απαντήσω σε μια άποψη του τύπου: η «Χημεία έχει να προσφέρει λίγα πράγματα στον καθημερινό άνθρωπο στον σύγχρονο κόσμο, τουλάχιστον πολύ λιγότερα σε σχέση με την

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #542 στις: Μαρτίου 30, 2011, 11:38:41 pm »
με τη λογική αυτή τί μου χρειάστηκαν εμένα τα μαθηματικά επί 7 συναπτά έτη γυμνάσιο-λύκειο μην πω για φυσική χημεία και τα συναφή

Έχεις άδικο..δεν είναι το ίδιο..δεν είπα να καταργηθούν τα κείμενα η γλώσσα η λογοτεχνία η Ηλιάδα η Οδύσσεια κοκ..λέω να διδάσκονται τα πάντα στην δημοτική...τόσο κακό είναι; Ποιά κληρονομιά τώρα πλάκα κάνουμε ρε παιδιά; έλεος...οι ίδιοι οι φιλόλογοι θα έπρεπε να το χατε ζητήσει..στο πολυπολυτισμικό σχολείο του 2011 που τα μισά παιδιά είναι αλβανικής καταγωγής, τα άλλα μισά κάνουν 10 ορθογραφικά σε κάθε γραμμή εσύ μου λες ότι πρέπει να κάνουμε Αρχαία για λόγους παράδοσης..πλάκα κάνειιιιιςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

τί μας λες τώρααα;;;;επειδή απο το δημοτικό ξεκινά το πρόβλημα της ορθογραφίας και επειδή έχουμε γεμισεί ξένους που δυσκολεύονται θα καταργήσουμε ολόκληρη ΕΠΙΣΤΗΜΗ ;;;;δεν έχω αδικό διότι και οι θετικές επιστήμες είναι άκυρες πέρα από απλές εφαρμογές στην καθημερινή ζωή ,αλλά η ΠΑΙΔΕΙΑ μου  δεν μου επιτρέπει να ζητήσω την ακύρωση κανενός γνωστικού αντικειμένου κάτι τέτοιο μόνο κόμπλεξ ΄΄δεικνύει΄΄

υ.γ.η παράδοση μας χαρακτηρίζει χρόνια τώρα μέρος αυτής είναι και η ελληνική μας γλώσσα,δίχως την αρχαία φαντάζει μισή
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 30, 2011, 11:42:28 pm από Ερση »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #543 στις: Μαρτίου 30, 2011, 11:40:01 pm »
Ακριβώς όταν δε γνωρίζουμε κάτι, δεν ξέρουμε και τι στερούμαστε από την απουσία του.
MIXANIKOS_HY is back

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #544 στις: Μαρτίου 30, 2011, 11:43:17 pm »
η Ηλιάδα γράφεται με Ι  ;)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #545 στις: Μαρτίου 30, 2011, 11:44:56 pm »

τί μας λες τώρααα;;;;επειδή απο το δημοτικό ξεκινά το πρόβλημα της ορθογραφίας και επειδή έχουμε γεμισεί ξένους που δυσκολεύονται θα καταργήσουμε ολόκληρη ΕΠΙΣΤΗΜΗ ;;;;δεν έχω αδικό διότι και οι θετικές επιστήμες είναι άκυρες πέρα από απλές εφαρμογές στην καθημερινή ζωή ,αλλά η ΠΑΙΔΕΙΑ μου  δεν μου επιτρέπει να ζητήσω την ακύρωση κανενός γνωστικού αντικειμένου κάτι τέτοιο μόνο κόμπλεξ ΄΄δεικνύει΄΄

Ναι ακριβώς αυτό λέω..με τη διαφορά ότι δεν είναι επιστήμη...μην τρελλαίνεσαι...είπαμε να λέμε υπερβολές αλλά μέσα σε κάποια πλαίσια. Δεν θα κάνουμε τις νεκρές γλώσσες επιστήμη..σε λίγο θα μας πεις και τους Φιλόλογους επιστήμονες! Αλλά μετά θα αναγκαστείς να μας πεις μια επιστημονική τους ανακάλυψη οπότε εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα....
MIXANIKOS_HY is back

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182627
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 644
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144