0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ευτυχώς στο σχολείο μας όλοι (διευθυντής, δάσκαλοι, δάσκαλοι ολοήμερου, καθαρίστρια, όλοι!) είναι τυπικοί, σωστοί και πάνω από όλα λογικοί άνθρωποι. Δεν είμαι αναπληρώτρια, αλλά αυτό δεν έχει να λέει κάτι πιστεύω. Ο τρόπος αντιμετώπισης είναι στον άνθρωπο. Ένας σωστός συνάδελφος θα αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο όλους τους συναδέλφους του ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους με το Υπουργείο.Έθεσα τους προβληματισμούς που μου γράψατε στον διευθυντή και από εκεί και πέρα το χειρίστηκε ο ίδιος με άψογο τρόπο. Αφού επιβεβαίωσε με τους υπόλοιπους ότι κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη, τηλεφώνησε ο ίδιος στη μητέρα και της εκμαίευσε αυτά που μου είπε, χωρίς να της πει ότι του τα είπα εγώ. Θα έρθει αύριο από το σχολείο η μητέρα να τα πούμε.
Η κατάσταση με μερικούς γονείς έχει γίνει απαράδεκτη!! σήμερα έλαβε χώρα το έξης περιστατικό στο σχολείο μου: στο διαλλειμμα του ολοημέρου κατι 'καλόπαιδα' πρώτης κ τρίτης δημοτικού έβαλαν στο μάτι την καημένη την καθαρήστρια. άρχισαν να την κοροιδευουν κ να διασκεδάζουν γελώντας εις βάρος του ανθρώπου που καθημερινά φροντίζει το περιβάλλον που περνούν τις μισες ώρες τις μέρας. η γυναίκα έκανε υπομονή αλλα δεν άντεξε στο τέλος κ τα μάλωσε κ φυσικά ενημέρωσε κ τη διευθηντρια η οποία άμεσα τηλεφώνησε στους γονείς των υπευθηνων-ανευθηνων παιδιών, τους ενημέρωσε για το συμβάν κ τους είπε να έρθουν να τα 'μαζέψουν'. έρχεται λοιίπον ο πατέρας από ενα από τα παιδιά να ρωτήσει τι ακριβως είχε συμβεί κ μέτα από συζήτηση με τη διευθ. φεύγει υποσχόμενος οτι θα μιλήσει στο παιδί στο σπίτι κ οτι δε θα ξαναγίνει κατι ανάλογο. όλα καλά μεχρι εδώ....εν τω μεταξύ έχει χτυπήσει κουδουνι για μέσα κ έχω ανέβει για μάθημα....όταν τελείωσε η ώρα μου μαθαίνω προς μεγάλη μου έκπληξη ότι ο εν λόγω μπαμπάς έχει πάρει τηλ. κ έχει πει πως ο γυιος του του είπε οτι η καθαρ. τους τρομοκρατούσε κ αυτή έφταιγε για ό,τι είχε γίνει(!!!!!!!) κ ζητούσε τα ρέστα γιατί θίχτηκε το παιδί του (το οποίο είναι ένα κακομαθημένο απ'τα λίγα)......anyway, περιμένουμε τα περαιτέρω αυριο.Το θέμα είναι οτι δεν πρέπει να το αφηνουμε να περναει έτσι γιατί τα παιδιά σχηματίζουν την εντύπωση οτι μπορουν να κάνουν οτιδηποτε κ να μείνουν ατιμωρητοι.......orchid καλή δύναμη.
Μπορω να κανω 1-2 ερωτησεις για το διαδικαστικο κομμάτι?Ας ξεκινησουμε απο το ότι τα παιδια πράγματι κορόιδευαν την καθαρίστρια και κακώς ο γονιός έκανε ο,τι έκανε. 1. Εσυ το ειδες? Ήσουν παρούσα? Αν ναι, τα μάλωσες? 2. Η διευθυντρια κάλεσε τους γονεις χωρις να καλεσει πρωτα τα παιδια και να τους κανει συστασεις/επιπληξη κλπ? 3. Η διευθυντρια κάλεσε τους γονεις να ερθουν να μαζεψουν τα παιδια πριν το κανονικο τους σχολασμα? Λιιγο παράλογο δεν ειναι αυτο?
Και τελικα γονιος δεν δικαιουται να πιστεψει το παιδι του, η δασκαλα δικαιουται να πιστεψει την καθαριστρια...Πολυ αντικειμενικο μου φαινεται αυτο :-)
Παράθεση από: anneta στις Οκτωβρίου 11, 2010, 04:52:32 pmΠρόκειται για 2 κακομαθημένα παιδάκια κ μια κομπλεξικη μητέρα.Εγω νομίζω δεν θα ασχολιόμουν καν. Απλά θα ενημέρωνα τον διευθυντή (εκτός αν είναι μ@@@ κ αυτός).Εμένα μου έχει συμβεί να με συκοφαντεί ο δάσκαλος στον διευθυντή κ ο διευθυντής να τον πιστεύει.Στον διευθυντή δεν έχω ξαναμιλήσει από τότε, κ τον δασκαλάκο (πρωτοδιόριστος τότε) έτυχε κ τον είδα φέτος κ είχε το θράσος να μου δώσει το χέρι να με χαιρετίσει.Συμβουλή μου: Μην ασχολείσαι γιατί όλα αυτά σε φθείρουν.(Ένας από τους σημαντικότερους λογους που δεν γουστάρω την Α/
Πρόκειται για 2 κακομαθημένα παιδάκια κ μια κομπλεξικη μητέρα.Εγω νομίζω δεν θα ασχολιόμουν καν. Απλά θα ενημέρωνα τον διευθυντή (εκτός αν είναι μ@@@ κ αυτός).Εμένα μου έχει συμβεί να με συκοφαντεί ο δάσκαλος στον διευθυντή κ ο διευθυντής να τον πιστεύει.Στον διευθυντή δεν έχω ξαναμιλήσει από τότε, κ τον δασκαλάκο (πρωτοδιόριστος τότε) έτυχε κ τον είδα φέτος κ είχε το θράσος να μου δώσει το χέρι να με χαιρετίσει.Συμβουλή μου: Μην ασχολείσαι γιατί όλα αυτά σε φθείρουν.(Ένας από τους σημαντικότερους λογους που δεν γουστάρω την Α/
συμφωνω με τους συναδελφους. Να την απειλησεις με "μηνυση"και κάλεσε παιδια και "μητερα" να μιλησετε.παιδια 7 & 9 ετων αντιστοιχα! ολα να τα περιμενει κανεις!ρε σεις, εδω ενας φιλος μου τα ειχε με μια κοπελα 22 ετων(μορφωμενη παρακαλω!!) και ενω πηγαιναν για σχεση, οταν κατι στραβωσε (και συμβαινουν αυτα στις σχεσεις) εβαλε τη "μαμά" να του μιλησει....Η ανωρημοτητα σε ολο της το μεγαλειο.
Παράθεση από: soul στις Οκτωβρίου 11, 2010, 06:21:36 pmΔυστυχώς ανάλογες συμπεριφορές σημερινών γονιων πληθαίνουν, πολλαπλασιάζονται Οι γονεις ευθύνονται για τα ΄΄καμαρια΄΄ που βγάζουν και επιπλέον μας έχουν απαξιώσει και δε διστάζουν να μας εξευτελίζουν μπροστά στα παιδια τουςΤι άλλο θα δούμε Το μόνο που μας σώζει είναι να έχουμε δίπλα μας Δ/ντες που να μας υποστηρίζουν και να μη μας ΄΄κρεμάνε΄΄ μπροστά σε τέτοιους αξιοθρήνητους γονείς...Ας μην ξεχνάμε ότι αξιολόγηση θα έχουμε και από τους γονείς.
Δυστυχώς ανάλογες συμπεριφορές σημερινών γονιων πληθαίνουν, πολλαπλασιάζονται Οι γονεις ευθύνονται για τα ΄΄καμαρια΄΄ που βγάζουν και επιπλέον μας έχουν απαξιώσει και δε διστάζουν να μας εξευτελίζουν μπροστά στα παιδια τουςΤι άλλο θα δούμε Το μόνο που μας σώζει είναι να έχουμε δίπλα μας Δ/ντες που να μας υποστηρίζουν και να μη μας ΄΄κρεμάνε΄΄ μπροστά σε τέτοιους αξιοθρήνητους γονείς...