0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που λες. Στο μόνο που διαφωνώ είναι σ' αυτό που λες για το ότι θα πρέπει να επιβλέπονται από κατόχους μεταπτυχιακών σπουδών. Δεν ξέρω βέβαια για κάθε σχολή στην Ελλάδα τι γίνεται, αλλά ερευνητικές εργασίες έχουν ως απαραίτητη προυπόθεση για τη λήψη πτυχίου πολλές σχολές ακόμα και σχολές των ΤΕΙ (π.χ πτυχιακές στα ΤΕΙ ή διπλωματικές στα πολυτεχνεία). Αλλά και ακόμα και οι καθηγητές που δεν έχουν κάνει στη ζωή τους κάποια ερευνητική εργασία δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να μπορέσουν να αναλάβουν τέτοιο έργο (μετά ίσως και από κάποιου είδους επιμόρφωση). Μη μεγαλοποιούμε κάποιες καταστάσεις ρε παιδιά...
Ξεκινάει επιμόρφωση σε κάποιους νομούς για την ερευνητική εργασία. όσοι την παρακολουθήσουν σαφως και θα έχουν προτεραιότητα.αυτό που λέτε για την προτεραιότητα σε σχέση με τα μεταπτυχιακά έχει κάποια βάση όμως θέλω να προσθέσω πως κάποιες σχολές όπως το Φυσικό του ΑΠΘ απαιτούσαν από τους φοιτητές στα εργαστηριακά μαθήματα, ένα κάθε εξάμηνο, να δίνουν εργασίες ολοκληρωμένες κάθε εβδομάδα για κάθε εργαστηριακή άσκηση. Φαντάζομαι πως και άλλα τμήματα θα το είχαν αυτό. Νομίζω πως θα δώσουν προτεραιότητα στους ενημερωμένους εκπαιδευτικούς, όσους δηλαδή ενδιαφέρονται για σεμινάρια και επιμορφώσεις.
Τι το ψάχνουμε; Προτεραιότητα στους γεωπόνους!
Παράθεση από: ioanol στις Μαΐου 22, 2011, 08:02:27 amΞεκινάει επιμόρφωση σε κάποιους νομούς για την ερευνητική εργασία. όσοι την παρακολουθήσουν σαφως και θα έχουν προτεραιότητα.αυτό που λέτε για την προτεραιότητα σε σχέση με τα μεταπτυχιακά έχει κάποια βάση όμως θέλω να προσθέσω πως κάποιες σχολές όπως το Φυσικό του ΑΠΘ απαιτούσαν από τους φοιτητές στα εργαστηριακά μαθήματα, ένα κάθε εξάμηνο, να δίνουν εργασίες ολοκληρωμένες κάθε εβδομάδα για κάθε εργαστηριακή άσκηση. Φαντάζομαι πως και άλλα τμήματα θα το είχαν αυτό. Νομίζω πως θα δώσουν προτεραιότητα στους ενημερωμένους εκπαιδευτικούς, όσους δηλαδή ενδιαφέρονται για σεμινάρια και επιμορφώσεις.
Περιμένω να δω τί θα μας πουν στην επιμόρφωση 27-28/6/2011. Έχω μεγάλο κέφι να αναλάβω project.ΥΓΕίμαι Π04.01. PhD στη φυσική υψηλών ενεργειών, co author σε 114 πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά διεθνώς αναγνωρισμένα. Ιντερνετ απo τo 1989. Πολυετή εργασία στη βασική έρευνα (φυσικός υψηλών ενεργειών στο CERN) και στην εφαρμοσμένη έρευνα (project manager στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης ρομποτικής εταιρείας, Επιστημονικός υπεύθυνος σε έργα που συνχρηματοδοτούνται από την ευρωπαϊκή κοινότητα. Συμμετοχή στα διεθνή PMB (Project management board) των έργων με δυνατότητες διαπραγμάτευσης. Ανάπτυξη αλγορίθμων σε C++. ) . Δεκαετής εμπειρία: α) Στη μελέτη στατιστικών δεδομένων με την χρησιμοποίηση Η/Υ,β) Στην ανάπτυξη και κατασκευή συστημάτων data acquisition
Παράθεση από: StratosK στις Ιουνίου 25, 2011, 08:46:22 pmΠεριμένω να δω τί θα μας πουν στην επιμόρφωση 27-28/6/2011. Έχω μεγάλο κέφι να αναλάβω project.ΥΓΕίμαι Π04.01. PhD στη φυσική υψηλών ενεργειών, co author σε 114 πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά διεθνώς αναγνωρισμένα. Ιντερνετ απo τo 1989. Πολυετή εργασία στη βασική έρευνα (φυσικός υψηλών ενεργειών στο CERN) και στην εφαρμοσμένη έρευνα (project manager στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης ρομποτικής εταιρείας, Επιστημονικός υπεύθυνος σε έργα που συνχρηματοδοτούνται από την ευρωπαϊκή κοινότητα. Συμμετοχή στα διεθνή PMB (Project management board) των έργων με δυνατότητες διαπραγμάτευσης. Ανάπτυξη αλγορίθμων σε C++. ) . Δεκαετής εμπειρία: α) Στη μελέτη στατιστικών δεδομένων με την χρησιμοποίηση Η/Υ,β) Στην ανάπτυξη και κατασκευή συστημάτων data acquisitionσόρρυ κιόλας αλλά με τοσα προσόντα προτίμησες τη Δευτεροβάθμια Ελληνική Εκπαίδευση; wow!!! Στην
Mάλλον έχουμε ξεχάσει ότι ο χώρος της εκπαίδευσης.... είναι "κλίση" και όχι τελευταία επιλογή. Δηλαδή όποιος έχει τόσα ηυξημένα προσόντα...πρέπει "να περάσει και να μην ακουμπήσει" τον χώρο;