0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μονο που του εκπ/κου τα εργαλεια ειναι πολλα και κυριως πνευματικά.
Παράθεση από: rozy4 στις Σεπτεμβρίου 09, 2011, 09:56:42 amΑπό αυτήν την αντιπαράθεση τελικά ποιος βγαίνει κερδισμένος; Όχι πάντως ο μαθητής ούτε ο γονιός κι ο εκπαιδευτικός.Νομιζω πως ολοι βγαινουν κερδισμενοι αλλα αυτο ειναι η προσωπικη μου αποψη. Δε χαθηκε ο κοσμος για 20 μερες αν μεινουν χωρις βιβλια! Ειναι μια ευκαιρια να δουμε πως η γνωση δεν εχει "μπούσουλα"....Επομενως το θεμα δεν ειναι και τοσο σπουδαιο οσο το παρουσιαζουν καποιοι. Μαλλον προσπαθουν να κουκουλωσουν άλλα σημαντικά....
Από αυτήν την αντιπαράθεση τελικά ποιος βγαίνει κερδισμένος; Όχι πάντως ο μαθητής ούτε ο γονιός κι ο εκπαιδευτικός.
Τα σχολεία μπορεί να ξεκινήσουν χωρίς την ύπαρξη βιβλίων, στα βιβλιοπωλεία απ' την άλλη υπάρχουν μια χαρά τα βιβλία. Τόσα αποθέματα από πέρυσι; Έχω μαθητές που πηγαίνουν σε ιδιωτικά και τα έχουν ήδη προμηθευτεί. Και μη φανταστείτε από κεντρικά μεγάλα βιβλιοπωλεία, αλλά από βιβλιοπωλεία της γειτονιάς τους.
η εικόνα που έχω εγώ απο τα σχολεία από τότε που βρισκόμουν σε αυτά - και που θεωρώ μάλλον απίθανο να έχει αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο πάντως - ( και δε μιλάω για ξενόγλωσσα μαθήματα γιατί εκεί η ιστορία με τα βιβλία έιναι διαφορετική) είναι η εξής: - ο καθηγητής έχει το βιβλίο του μαθητή και το βιβλίο του καθηγητή στο γραφείο του - έχει και πέντε έξι ακόμα αντίγραφα (για τα ιδιαίτερα) - πηγαινο-φέρνει καθημερινά τα λυσσάρια απο το Μεταίχμιο και τα βγάζει φωτοτυπία - οι μαθητές αφήνουν τα βιβλία τους να αραχνιάζουν κάτω απο τα θρανία και - μετά τις εξετάσεις ή τα καίνε ή τα σχίζουν και μετά αναρτούν τις σχετικές φωτογραφίες του κατορθώματος στο facebook... τα συμπεράσματα δικά σας...το μόνο που δέχομαι ως πρόβλημα είναι για τα παιδιά του δημοτικού - και ιδιαίτερα τις μικρότερες τάξεις.... για τις μεγαλύτερες βαθμίδες ας μου επιτραπεί να κρατάω επιφυλάξεις για το πόσο πραγματικά "πονάει" το θέμα "βιβλίο"....όσο για τη "δωρεάν παιδεία"..... ας μη το πιάσουμε αυτο το θέμα καλύτερα...
επισης Jak+13 δεν ανέφερα πουθενά ότι καλώς δε θα υπάρχουν πολλά βιβλία στα σχολεία απο Δευτέρα. Αυτο που λεω είναι ότι αυτοί που θα έπρεπε να νοιάζονται σφυράν αδιαφορα ( και αναφέρομαι στο υπουργείο και στους μαθητές κυρίως....όπως και σε ΚΑΠΟΙΟΥΣ εκπ/κούς που νοιάζονται μεν, για λάθος λόγους δε). Αυτό είπα. Αλλοίμονο αν ειναι επιχείρημα το "κακό" κομμάτι του κλάδου υπερ της μη ύπαρξης βιβλίων στα σχολεία το αμέσως προσεχές διάστημα.
η εικόνα που έχω εγώ απο τα σχολεία από τότε που βρισκόμουν σε αυτά - και που θεωρώ μάλλον απίθανο να έχει αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο πάντως - ( και δε μιλάω για ξενόγλωσσα μαθήματα γιατί εκεί η ιστορία με τα βιβλία έιναι διαφορετική) είναι η εξής: - ο καθηγητής έχει το βιβλίο του μαθητή και το βιβλίο του καθηγητή στο γραφείο του - έχει και πέντε έξι ακόμα αντίγραφα (για τα ιδιαίτερα) - πηγαινο-φέρνει καθημερινά τα λυσσάρια απο το Μεταίχμιο και τα βγάζει φωτοτυπία - οι μαθητές αφήνουν τα βιβλία τους να αραχνιάζουν κάτω απο τα θρανία και - μετά τις εξετάσεις ή τα καίνε ή τα σχίζουν και μετά αναρτούν τις σχετικές φωτογραφίες του κατορθώματος στο facebook... τα συμπεράσματα δικά σας...